שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: עיצוב המטבח

עיצוב המטבח 07 יונ 2012 16:55 #1

צירפתי מראה עליון של עיצוב המטבח הנוכחי, לפי מה שכבר הספקתי לקרוא באתר זה לא הכי טוב.
אבל אין לי מושג איך אפשר לעשות אחרת.
דבר חשוב הוא שהסלון והמטבח זה חלל אחד פתוח, והצלע הקטנה זה הצלע שפונה לסלון לכן לא ניתן לשים שם כריים/כיור.
אודה לכל המלצה כל שהיא.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 07 יונ 2012 18:15 #2

זו עוד אפשרות שחשבתי עליה, אבל כמה שאלות.
האם זה נוח לעבוד על משטח שמתחתיו המדיח?
האם זה נוח כריים קרובים כל כך לפינה?
תודה על העזרה ואם יש עוד רעיונות בכיף.
כמו כן מה כדי לפינה, מדפים או מג'יק קורנר?
תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 07 יונ 2012 18:34 #3

אפשרות נוספת:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 09 יונ 2012 13:25 #4

הי שוב רם,

עכשיו אני רואה שהמטבח די קטן.

לכאורה זה אמור להיות קל אבל בפועל צריך ממש לדייק בתכנון פונקציונלי של מטבח כזה כי כל סמנטימטר חשוב.

האופציה הראשונה שהעלית היא הכי פחות טובה. אחד הדברים החשובים ביותר במטבח הוא הנושא של משטחי הנחה והמרחק בין הכיריים לכיור (שצריך להיות לכל הפחות 90סמ').

גם כיריים בפינה קטומה זה לא מוצלח במיוחד (אופציה ראשונה ושלישית). יש לזה מראה מיושן אבל מעבר לכך, זה גוזל מנפח האחסון של הארונות בצדדים וקשה להגיע לחלק האחורי בארון הקטום.

האופציה השניה היא הטובה ביותר מבין שלושת האופציות אבל גם צריכה שיפורים:

מזווה 40סמ' - קטן מידי. הרוחב האפקיבי לאחסון הוא 6סמ' פחות מהרוחב החיצוני של הארון (בגלל עובי הדפנות ועובי הפרזול). יישאר לכם 34סמ' רוחב מגירות פנימי.

ארון הכיור יכול להצטמצם ל-65סמ' וכדאי להזיז אותו שמאלה כדי להגדיל את המרחק בין הכיריים לכיור.

אני הייתי בודק אפשרות לוותר על המזווה ולהזיז את ארון הבילטאין שמאלה (וגם את הכיריים). לא תפסידו הרבה בנפח האחסון ותרויחו מטבח יותר נוח. זה יאפשר אולי גם קלפה באזור הזה.

הכיריים לא יכולים להיות ממש על הפינה, אבל 7-10סמ' מהפינה זה כבר בסדר גמור.

אין בעיה לעבוד על משטח עבודה הנמצא מעל מדיח. גם למדיח כלים יש סוקל כך שזה לא בעיה להתקרב אל השיש.

ולגבי הפינה - מדפים קבועים זה יותר נפח אחסון אחת פחות נוח ויותר זול ממג'יק קורנר. אז התשובה צריכה להיות לפי מה יותר חשוב לך.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 10 יונ 2012 06:20 #5

תודה רבה עמרי עזרת לי מאוד.
יש לי כמה שאלות המשך:
אמרת שהאפשרות השניה הכי טובה, אני דיי זקוק למזווה (היום אני במטבח בלי וזה סיוט).
כך שהאפשרות היא להגדיל את המזווה ל-50 ס"מ, מה שיתן לי 130 מהארון בילט אין לקיר.
אם אני מרחיק את הכריים 7 ס"מ מהפינה זה ישאיר לי מרווח של 3 ס"מ בלבד מצד שמאל של הכריים אבל מרווח נדיב מהצד השני, האם זה משהוא שאפשר להסתדר איתו? גם מבחינת חום הכריים והשפעתם על הארון, נראה לי גם שיקול שצריך לקחת בחשבון לא?
במידה ולא וזה אפשרות שאני מעדיף לא לעשות להחליף בין הכיור לבין הכריים (כריים מתחת לחלון), אבל אם לא תהיה ברירה נעשה, כיור צמוד לארון זה לא יפריע?
ואם בלת ברירה של אי וויתור על מזווה כיריים פינתיים הם מראה ממש נורא (תהיה אמיתי איתי (-: )ועזוב כרגע את עניין ניצול המקום.
מה לגבי קרוסלה לפינות? ממליץ?
במידה וחצי האי ישמש שולחן כמה ס"מ שיש צריך לבלוט?
מצטער על כמות השאלות פשוט אני אובד עצות )-:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 11 יונ 2012 09:02 #6

הייי
טוב לקחתי את מה שהצעת, ביטלתי את המזווה הגבוהה והפכתי אותו למזווה נמוך, ראה שרטוט חדש וחלוקת מזווה תגיד לי מה אתה חושב.
תודה רבה על כל העזרה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 11 יונ 2012 11:07 #7

הי רם,

לדעתי ממש לא כדאי להצמיד את הכיריים או הכיור אל ארון הבילטאין. כמו שכתבת - הכיריים יכולים לחמם את דפנות הארון וגם יהיו שם הרבה השפרצות מטיגון ובישול. וגם למקם שם כיור זה ממש בעייתי כי זה יהיה לא נוח כשיש קיר של ארון מצד אחד ופינה מצד השני.

אהיה כנה איתך לגבי כיריים פינתיים - אני חושב שזה לא יפה אבל זה אפשרי :).

לגבי ביטול המזווה הגבוה ומעבר למזווה נמוך - זה שיפור משמעותי מבחינת משטח העבודה לכיריים.

אבל... חלוקת הארון שמתחת לכיריים לשתי יחידות של 40סמ' היא בזבזנית ברוחב בגלל עובי דופן הארונות ועובי הפרזול. עדיף יחידה אחת ברוחב 80סמ' עם חלוקה פנימית.

שווה גם לחשוב על 4 מגירות לגובה (ולא 3) - כך המזווה התחתון יהיה יותר מסודר אם לא יהיו בו דברים גבוהים.

ויש לי עוד רעיון בשבילך. במקום לוותר על המזווה הגבוה אפשר לוותר על ארון הבילטאין. למצוא מקום לתנור מתחת לכיריים ואת הכיור לתלות מעל השיש (גובה מקסימלי לחלק התחתון של הכיור יכול להיות 137סמ').

זה אומנם ייצור פינה צפופה מתחת למיקרו אך כך תרוויחו מזווה ושיש גדול יותר.

מה אתה אומר?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 11 יונ 2012 11:09 #8

נזכרתי בעוד משהו קטן לגבי המזווה הנמוך ועגלת הבקבוקים הסמוכה.

עדיף שכל המגירות ייצרו קו אחד ולא כמו ששרטטת. כך המראה על המטבח יהיה נקי ומסודר יותר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 12 יונ 2012 06:04 #9

היייי עמרי תודה רבה
לגבי וויתור על הבילט אין זה בעיתי, מכיוון שהיום יש לנו תנור מתחת לכיריים ואישתי תמיד אמרה לי שבית הבא זה יהיה בארון בילט אין בגובה ככה שיהיה מאוד קשה לוותר/לשכנע (-:.
לגבי המזווה הנמוך? האם מגירה 80 עמוסה לא יהיה קשה לפתוח? איך כדאי לעשות מזווה נמוך בדומה לעגלת בקבוקים שהמגירות הם פנימיות ואחת נפתחת עם הארון, או בדומה למזווה גבוהה, ארון נפתח ומגירות פנימיות? מה יותר יפה ונוח? כמו כן אני יכול להגדיל את עגלת הקבוקים ל 50 וכך יהיה מגירה 70.
מה אתה אומר?
שאלה נוספת לגבי ידיות לארונות, חלק יהיה מגירות וחלק ארונות, מה יותר יפה שכל הידיות יהיו במאוזן? או לארונות יהיו אנכי ולמגירות מאוזן? ומה הגודל הכי יפה? מחצית מגודל המגירה/ארון או יותר?
תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב המטבח 12 יונ 2012 06:06 #10

ולגבי הגבהים השונים, לקחתי בחשבון שהמגירות הם פנימיות ולא יראו את ההבדלים (-:
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.174 seconds