שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה

תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 30 יול 2011 14:53 #1

שלום!

קנינו דירת קבלן ואנחנו מתכננים להזמין מטבח.
היינו במספר חברות מטבחים ואנחנו מתלבטים בין 2 תכנונים שהציעו לנו.
אני מצרפת 2 קבצים עם התכנונים ביניהם אנו מתלבטים (כל משבצת בשרטוט מסמלת 10 ס"מ). המטבח הוא בצורת ח': אורך הקיר השמאלי 2.80, הקיר האמצעי: 2.90 והקיר הימני כולו הוא באורך 5.20 כאשר לאחר שהמטבח מסתיים עומדת פינת אוכל.
ההבדל העיקרי בין התכנונים הוא שבתכנון הראשון (קובץ מטבח) הכיריים הם בצד ונשאר משטח עבודה ארוך בין הכיריים לכיור ובתכנון השני (קובץ מטבח 1) יש קיר שלם של איכסון ולכן אי אפשר למקם את הכיריים בצד והם ממוקמים באמצע מה שמקטין את שטח העבודה.בנוסף אנחנו מתבטים אם זה לא עמוס מידי שעל הקיר האמצעי לפי תכנון זה יהיו 2 קלאפות וקולט אדים.
בנוסף, אפשר לראות בשרטוט שבעצם הקיר הימני ממשיך ולידו עומדת הפינת אוכל. האם לדעתכם זה יוצא צפוף מידי? אולי לא כדאי להוסיף ארון נוסף לאחר המדיח?
חשוב לציין שאנחנו זוג צעיר, כרגע ללא ילדים, מתכננים לקנות פינת אוכל באורך 1.20 או 1.30 ושאנחנו אוהבים לבשל...

תודה:)
עריכה אחרונה: 30 יול 2011 16:51 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 30 יול 2011 15:35 #2

ניסיון נוסף לצרף את הקבצים :)

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 30 יול 2011 17:22 #3

הי ליאורה,

ברוכה הבאה לפורום :)

התמונות לא היו באיכות טובה, אז היה קצת מאתגר לפענח מה קורה. בסוף אבל, הצלחתי...

יש שני דברים שחשוב שתדעי בקשר למיקום של הכיריים והכיור.

1. המרחק המינימלי המומלץ בין הכיריים לכיור הוא 90סמ.

2. גם לכיור וגם לכיריים (ובמקרה שלך זה יותר רלוונטי לכיריים), צריכים להיות משטחי הנחה משני צדדיהם בגודל של 30X40סמ'. מטרתם של משטחי ההנחה היא שהעבודה תהיה נוחה. שתוכלו להניח סיריים, כלי בישול וכדומה מימין ומשמאל לכיריים.

ועכשיו...

בתמונה הראשונה שהעלית חסר משטח הנחה משמאל לכיריים.

בתמונה השנייה שהעלית יש משטחי הנחה טובים והמרחק בין הכיריים לכיור הוא 100סמ' (אם ספרתי נכון את המשבצות).

כך שלכאורה האופציה השנייה טובה יותר.

אבל...

יש לי הצעה אחרת. שמתי לב שעגלת הבקבוקים והתבלינים רחוקה מהכיריים. בדרך כלל כדאי שזה יהיה ממש בסמוך להם כדי שהשימוש יהיה הכי נוח שאפשר.

ולכן, מה את אומרת על הרעיון הבא - להתבסס על התמונה השנייה שהעלית, כך שיש קיר של ארונות עם הרבה נפח אחסון. אבל להעביר את עגלת הבקבוקים והתבלינים לחלק השמאלי ביותר של משטח העבודה וממש מימינם למקם את הכיריים. אומנם הם לא יהיו במרכז, אבל כך יהיה לכם הרבה נפח אחסון, משטח הנחה לכיריים, ומרחק גדול יותר מ-100סמ בין הכיריים לכיור. את הכיור כמובן תצטרכי להזיז קצת שמאלה.

הייתי מוסיף גם עוד יחידה תחתונה מימין למדיח כמו שכתבת. משטח חשוב שמשטח העבודה יהיה מספיק גדול. במיוחד עם אתם אוהבים לבשל.

לא שרטטתי לעצמי מה שכתבתי לך ולכן יכול להיות שפספסתי איזה משהו. הייתי מציע כמובן שתשרטטי לעצמך ותבדקי עם זה עובד ומתאים לך.

אם תוכלי להעלות תמונה באיכות יותר טובה זה יהיה מעולה. את יכולה לוותר על פינת האוכל. הבנתי איפה היא ממוקמת.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 30 יול 2011 17:53 #4

היי עמרי!

תודה רבה על התגובה המהירה!
אני מעלה שוב את התוכניות, מקווה שיהיו ברורות יותר.

ההתלבטות בין שני השרטוטים נובעת גם בגלל שאני חוששת שתהיה תחושה עמוסה מידי במטבח אם יהיה קיר אכסון מלא, מה אתה חושב? האם המטבח שלנו לא קטן מידי בשביל זה? (גודל המטבח 2.80* 2.90)
בתמונה הראשונה קיים משטח הנחה גם מצד שמאל, מעל הארון הפינתי התחתון (יש שם כ- 70 ס"מ שיש סה"כ עד הקיר, כאשר כ- 40 ס"מ מתוכם נגישים).
והתלבטת נוספת היא לגבי הקלאפות. אם הכיריים באמצע אז יש מקום רק לשתי קלפות קצרות יחסית בצדדים? מה דעתך? האם זה לא יהיה עמוס מידי? לגבי משטח העבודה, אם הכיריים הם באמצע זה משאיר לי מצד ימין 55 ס"מ נוחים לעבודה + 60 לעומק של השיש (מעל הפינה- פחות נגיש).
לגבי ההצעה שלך- זו גם אופצייה ששקלנו, העניין הוא שאני נורא אוהבת את המראה שנוצר אם בקיר האמצעי יש שני סטים של מגירות 80 ס"מ. בגלל
שהמטבח הוא דיי קטן נראה לי שזה יוצר מראה מרווח יותר... אתה חושב שכדאי לוותר על זה? ואז לעשות עגלה של 30 מצד שמאל, אח"כ 2 סטים של מגירות של כ-65 ס"מ?

תודה רבה! מרוצה מאוד מכך שגיליתי את הפורום הזה ממש בזמן:)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 30 יול 2011 18:50 #5

ליאורה,

האמת היא שנשמע לי שאת יודעת מה את רוצה. גם לגבי הארונות הגבוהים וגם לגבי הקלפות. מטבח מרווח ומאוורר, קלפה גדולה...

אז למה שלא תלכו על זה?

המרחק המקסימלי המומלץ בין הכיור לכיריים הוא 2.7מ'. אז לא נראה לי שיש לכם בעיה כאן.

ולגבי עגלת התבלינים. גם המיקום הנוכחי שלה הוא בסדר. אם הזזה שלה תקלקל את העיצוב של המטבח אז חבל.

הדבר היחידי שהייתי ממליץ לעשות הוא לתכנן את האחסון מראש כדי שלא תהיה לך הפתעה עם מעט מדי נפח אחסון. שבו עם רשימה של הדברים שיש לכם ושאתם רוצים שיהיו במטבח ורישמו לעצמכם איפה כל דבר יהיה.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 30 יול 2011 20:21 #6

עמרי שוב תודה.

נראה לי שזה רק נשמע שאני יודעת מה אני רוצה אבל אני עדיין מאוד מאוד מתלבטת...וקצת מיואשת כבר :)
השאלה שלי אם באמת בשרטוט הראשון יווצר לי מטבח מאוורר יותר או שזה רק נראה לי?
הדבר שמושך אותי יותר בתכנון של הקיר המלא בשלושת ה"מגדלים" הוא המזווה שבו אני אוכל לרכז את כל מוצרי המזון...
שאלה נוספת - מבחינת חוסר הסימטריות בשרטוט הראשון- כיריים בצד ומעליהם קולט אדים וקלאפה בצד השני, מה דעתך? האם זה לא יראה מוזר?

שאלה נוספת היא אם באמת נלך על השרטוט הראשון, האם לדעתך כדאי למקם את התמי 4 על ה-60 ס"מ שיש שבעצם נפתחים (ליד הבילט אין)? או שנראה לך שזה בסדר למקם אותו על הפינה הימנית?

תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 31 יול 2011 06:57 #7

היי,
מאד קשה להבין מה קורה בפינה השמאלית של המטבח.
אבל, כמה הערות:
ראשית, אני בעד קיר מלא של ארונות גבוהים. נותן אחסון רב. כדי שלא יעמיס על מראה מטבח קטן יש לתכנן אותו כך שיראה כמו קיר, הכל באותו מישור.
זה כולל את המקרר (רצוי אינטגרלי), המדפים וכלל הארונות. העומס גם תלוי בגוון הארונות. בהיר - יותר פותח. גוש כהה יכול להיות מעניין אך עשוי להקטין בתחושה אם המטבח קטן ממילא.
חברות מטבחים מבצעות הדמיה, המסייעת מאד בהבנת מבנה המטבח, מיקום הקלפות, וגם להתאמת צבעים וחומרים. אבל, זה לא מספיק כדי לבחון איך מתקבל כל
החלל הציבורי
כמעצבת, אני מבצעת הדמיה של החלל הציבורי כולו.
כך ניתן לבחון איך המטבח מתייחס לפינת האוכל, מה רואים מהסלון. עוזר למקם את החלקים בצורה הטובה ביותר, עד איזה קו כדאי שיגיעו, אין צורך לדמיין איך יראה. למשל, צריך לבחון אם כדאי להוסיף קיר חוסם כדי שלא יראה מהסלון צד המקרר, השלמת גבס מעל הארונות הגבוהים, תכנון תאורה במטבח כולו ומעל משטחי העבודה ועוד.
בנוסף, מסייע בבחירת משטחים, חיפויים, ידיות וכלל האביזרים, כך שיתאימו עיצובית לשאר החלל, יהיו
פונקציונליים אך גם הרמוניים עם השאר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 31 יול 2011 10:50 #8

הי ליאורה,

נפח האחסון של המטבח, כמו שכתבתי בפוסט הראשון שלי, וראיתי שסורנה חושבת אותו דבר, ובעצם גם את מתחברת לכך... הוא אחד הדברים היותר חשובים במטבח.

ולכן, כדי שתהיה בטוחה שקיר אחסון כזה הוא לא מיותר, שבי עם בעלך ותכננו את האחסון של המטבח בשתי הוריאציות. אם תגלי שאין לכם מספיק נפח אחסון באופציה ללא הקיר, נראה לי שזה יקטין את ההתלבטות.

אם בסוף אתם כן מחליטים ללכת על קיר אחסון, הייתי הולך עם ההמלצות של סורנה - חזית אחידה ומטבח בהיר.

לגבי חוסר הסימטריות של הכיריים יחסית למרכז הקיר. נראה לי אפילו יותר יפה כשזה לא סימטרי. כאילו מפחית קצת מתחושת הכבדות.

לגבי התמי4. אם תלכו בסוף על האופציה הראשונה, לדעתי עדיף למקם את התמי4 בפינה השמאלית כך שהוא יהיה מוסתר והפינה הימנית של השיש תשאר 'נקיה' יותר.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 31 יול 2011 15:13 #9

היי עמרי וסורנה ותודה על ההתייחסות.

אני מבינה שאתם בעד השרטוט השני עם שלושת המגדלים. אני עדיין מתלבטת בעיקר כי אז אצטרך למקם את הכיריים באמצע הקיר האמצעי ואם מעליהם ימוקם קולט אדים אז זה יאפשר להוסיף שתי קלפות קצרות (של כ-65-70 ס"מ) מכל צד. האם זה לא יראה עמוס מידי כך?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח - זקוקים לעזרה 31 יול 2011 15:16 #10

ושאלה נוספת:
מה דעתך על קלפה נוספת על הקיר של החלון, מימין לחלון? אני מזכירה שבהמשך אותו קיר עומד שולחן פינת אוכל.
האם קלפה על אותו הקיר תעזור ליצור תחושה של סיום המטבח?
חשוב להוסיף שהמטבח פתוח לסלון ומהספות בסלון רואים את הקיר הזה בעיקר ואת הקיר האמצעי.
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.192 seconds