שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: מיקום מוצרי חשמל

מיקום מוצרי חשמל 17 מרס 2014 07:13 #1

עומרי שלום אשמח אם תוכל לעזור לי
אני באמצע הרחבה של המטבח – לפי התוכנית המצורפת
המטבח מחולק לאזור חלבי ובשרי . הנגר מציע להכניס את התנור החלבי במקום בבילטאין למקם מתחת לכיריים למרות שלדעתי זה לא נוח. מה דעתך?
יש לי מדיח אחד שמשמש אותי גם לחלבי וגם לבשרי כך שהאידאל יהיה שהמדיח היה בין 2 הכיורים
אני בהתלבטות גדולה איפה למקם את הכיריים בצד הימין (בשרי) או בצד שמאל ימינה מה כיור? או בכלל מיד אחרי הטריס?
האם סידור המוצרי חשמל נכון?
חשוב לציין שמהסלון רואים חלק מהמטבח וחשוב לי שיראו משטח חלק ולא בלאגן -יש גם את העמוד ברוחב 60 שקצת מסתיר חלק מהמטבח
דבר נוסף אני צריכה כלפה אחת או שתיים -איפה לדעתך הכי טוב לממקם אותם כך שהם גם ישברו את הצבע של החלק התחתון של הארונות ויכניסו עיניין
נושא האי והכסאות – האם מוצלח כמו שמצוייר או עדיף למקם את הכסאות קרובים לעמוד (הפוך ממה שצוייר) אבל אולי לא נוח למעבר כניסה למטבח?
אני מקווה שהסברתי את עצמי

תודה רבה על העזרה
מישל‭‮
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 17 מרס 2014 19:38 #2

הי מישל,

את צודקת שתנור מתחת למשטח העבודה הוא פחות נוח.

אבל...

היתרון של תנור מתחת למשטח העבודה הוא שהוא מפנה עוד משטח עבודה. השאלה היא האם אתם באמת צריכים עוד משטח עבודה באזור של החלבי.

לדעתי מה שאת צריכה לעשות הוא לסמן איפה יהיה כל דבר במטבח מבחינת האחסון. כך תוכלי לדעת אם את צריכה עוד משטח עבודה או עוד נפח אחסון.

אני מצרף קבצים בסיסיים של דברים שמאחסנים במטבח. את יכולה להשתמש בהם כנקודת התחלה ולהרחיב עליהם.

אה כן... אל תשכחי שמקום מצוין למיקרו הוא מעל תנור האפיה כך שאם את מורידה את התנור מתחת למשטח העבודה אז צריך למצוא מקום אחר למיקרו (אם מראש תכננת אותו מעל תנור האפייה).

אני לא רואה כרגע בעיה שהמדיח יהיה מימין לכיור שמאלי. את יכולה להזיז עוד קצת את הכיור הזה שמאלה כדי להרוויח עוד משטח עבודה בין שני הכיורים. הכיור לא חייב להיות ממורכז מתחת לחלון.

לגבי הכיריים, את צריכה להשאיר משטחי הנחה משני הצדדים של הכיריים. כ-30-40סמ' מכל צד. אז קשה לי לראות איך זה נכנס מימין לכיור הבשרי כי צריך גם לפחות 90סמ' בין הכיור לכיריים. וגם צמוד לתריס זה כמובן לא כדאי כי שוב, צריך להשאיר 30-40סמ' מרווח.

מקיום הקלפות יהיה תלוי במיקום הכיריים. אם את רוצה שתי קלפות אז אחרי מיקום הכיריים, הקלפות יוכלו להיות ממקומות בקירות הריקים שבין שני הכיורים או מימין לכיור הבשרי ו/או משמאל לכיור החלבי.

המיקום של הכסאות דווקא נראה לי טוב. הוא משאיר ארון תחתון קרוב יותר ונגיש יותר יחסית למרכז המטבח.

מישל, יש לי תחושה שהתכנית הזו קצת מסתבכת והדברים לא ברורים. את צריכה לשרטט לעצמך מספר אופציות כדי שתהיה לך השוואה קלה בין האפשרויות השונות שאת חושבת עליהן.

השרטוט צריך להיות מדויק (לסמן את כל האלמנטים), מפורט ובקנה מידה אחרת. ההתרשמות שלך תהיה מוטעית. למשל, בתכנית הנוכחית בה סימנת ידנית מזווה, תריס ותנור (בצד החלבי), זה מאוד מטעה כי בפועל האלמנטים האלה הרבה יותר גדולים ממה ששרטטת.

קחי נשימה עמוקה. לא פשוט לתכנן את המטבח שלך. צריך לנסות כמה אופציות עד שעולים על הכיוון האופטימלי עבורך. וקחי בחשבון שתמיד יש פשרות. ולא ניתן שהכל יהיה מושלם.

אני מצרף שאלון שיעזור שאולי יעזור לך, לפחות בהתחלה, לעשות סדר בדברים.

בהצלחה!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 18 מרס 2014 08:29 #3

עמרי שלום תודה רבה על התייחסותך. אני מצ"ב 3 סקיצות כך שאתה יכול לראות יותר טוב על מה מדובר ואני קצת ישבתי עם עצמי למקם דברים. המטבח מחולק ל-2 אזורים בשרי ימין ושמאל חלבי. (אזור הבשרי הרבה יותר בשימוש אצלי)
השאלות שלי:
1.נושא התנורים . אני צריכה 2 :אם אני ממקמת אותם כמו בתמונה עם מיקרו מעל-זה נראה לי כמו "חנות תצוגה" התנור החלבי (התחתון) גם נמוך אז האם להשאיר כך או אם כבר נמוך ,אז להכניס מתחת לכיריים?
האמת היא שהמוצלח בעניי הוא להכניס בילטאין בצד שמאל מיד אחרי המזווה ולאחר מכן את הטריס ? זה אומר להפסיד 60 ס"מ של משטח עבודה. אתה צודק שכל דבר בה על חשבון השני אבל קשה לי מאוד להחליט.

2) נושא הכיריים –אם הבנתי אותך נכון את ממליץ להזיז ימינה וגם את הכיור ימינה?

3. הטריס – הנגר ממליץ לעשות אותו כמו שהוא נראה בתמונה . מה דעתך לעמיד אותו ממולי ולא מהצד? הגישה למיקס ,בלינדר וכו' נראת לי יותר פשוטה מה דעתך?
תודה רבה על העזרה המקצועית שממש עוזרת לימאוד
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 19 מרס 2014 19:15 #4

הי מישל,

אני לא יודע למה הקובץ לא עלה.

תשלחי לי אותו למייל ואני אעלה אותו ואז אוכל לענות לך.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 19 מרס 2014 19:20 #5

ערב טוב שלחתי לך את תוכנית אתמול למייל שלך תודה רבה מישל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 19 מרס 2014 19:26 #6

צודקת. פיספסתי את זה. עכשיו אני מעלה אותם וגם אכתוב לך תשובה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 19 מרס 2014 19:27 #7

File Attachment:

שם קובץ: michele3.pdf
גודל קובץ:203 KB

File Attachment:

שם קובץ: 2michele.pdf
גודל קובץ:178 KB

File Attachment:

שם קובץ: kit1.pdf
גודל קובץ:383 KB

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 19 מרס 2014 19:43 #8

מישל,

אענה על השאלות שלך לפי הסדר.

1. הכנסת התנור מתחת לכיריים תאלץ אותך לעשות ארון תחתון ברוחב של 60סמ'. זה ישנה את סדר הארונות התחתונים במטבח. את לא יוכלה להכניס תנור בארון של 90סמ' למשל כי זה רק יהיה בזבוז של נפח אחסון.

אם את חוששת מאפקט "חנות התצוגה" את יכולה לעשות קלפה למיקרו. כלומר הקלפה תהיה פתוחה רק כאשר משתמשים במיקרו ובשאר הזמן תהיה סגורה ויראו רק את שני התנורים. כך הנוכחות של מכשירי החשמל בארון הזה תהיה פחותה.

אבל מילת אזהרה - הרבה פעמים קורה שאם שקלפה של מיקרו נשארת פתוחה על-ידי בני משפחה כי "שוכחים" לסגור אותה (במיוחד ילדים). אז צריך להיות כאן "חינוך" לסגירת הקלפה הזו אם את בעניין הזה.

הכנסת הבילט אין משמאל למזווה לא תגזול משטח עבודה כי את בעצם לוקחת את הארון ומעבירה אותו מצד אחד לצד שני של המטבח. אז במקום אחד את מפסידה משטח עבודה אבל את מרוויחה משטח עבודה בצדו השני של המטבח כך שביחד זה מתאזן.

יכול להיות שהרעיון הזה שלך דווקא טוב אם ההעברה הזו של הבילטאין גורמת לכך שפחות יראו אותו כי נראה לי שזה מפריע לך.

מה שכן, את חייבת שישאר מספיק משטח עבודה ליד הכיור החלבי. כלומר שהוא לא יהיה צמוד למזווה. יכול להיות שכדאי להקטין את ארון התריס או לוותר עליו כדי לבדוק את אפשרות העברת הבילטאין לצד הזה של המטבח.

2. השרטוט האחרון ששלחת נראה שונה מהשרטוט ששלחת בפעם הקודמת. בשרטוט האחרון דווקא נראה שיש מקום לכיריים בין שני הכיורים. ושישאר גם מרווח של 90סמ' ביניהם. יש לך מבט על שתוכלי לשללוח של הפריסה החדשה של המטבח?

3. זה עניין של נוחות. אם התריס יהיה בצד כמו שהנגר מציע אז אפשר "לגרור" את הדברים החוצה מבלי ממש להרימם. אם הוא יהיה מולך אז תצטרכי להרים אותם ולהניח על השיש. מה שיותר נוח לך.

יש פתרון ביניים - אפשר בחלק התחתון של התריס מדף נשלף ואז לשים עליו את המיקסר או מה שזה לא יהיה. כך יותר קל לשלוף אותו החוצה ואז להניח אותו על השיש.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: מישל

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 19 מרס 2014 19:54 #9

עמרי ערב טוב תודה על כל הטיפים. אני כנראה לא הסברתי את עצמי נכון. על מנת שהצד השמאלי לא יהיה -חנות תצוגה- אני שוקלת לעביר אחד מהתנורים הגדולים לצד שמאל של המטבח זאת אומרת להכניס עוד בילדאין בין המזווה לטריס? מה דעתך? במייל הראשון שאלתי אותך לגבי מה שרואים מהסלון למטבח. מה דעתך ? תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום מוצרי חשמל 19 מרס 2014 19:56 #10

תיקון טעות - עמרי ערב טוב תודה על כל הטיפים. אני כנראה לא הסברתי את עצמי נכון. על מנת שהצד הימני (לא השמאלי)יהיה -חנות תצוגה- אני שוקלת לעביר אחד מהתנורים הגדולים לצד שמאל של המטבח זאת אומרת להכניס עוד בילדאין בין המזווה לטריס? מה דעתך? במייל הראשון שאלתי אותך לגבי מה שרואים מהסלון למטבח. מה דעתך ? תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.169 seconds