שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: תכנון מטבח חדש

תכנון מטבח חדש 22 ספט 2011 09:27 #1

• ש
  • ש's Avatar
שלום לך ותודה על אתר נפלא.
אנחנו כרגע בתהליך בניית בית פרטי, וכל הזמן מתלבטים לגבי תכנון המטבח.
כלומר כל פעם נראה לי שעדיף לשנות מיקום כיורים וכיריים. המטבח גדול, יש לנו 4 ילדים, וצריכים שני כיורים וסט כלים כפול.
ההתלבטות היא בעיקר מבחינת נוחות עבודה וגם יופי, כי המטבח חצי פתוח אז חשוב שהחלק שרואים מבחוץ יהיה יותר יפה. בבקשה תחווה דעתך על התוכנית הקיימת כרגע. האם עדיף לשנות מיקום הכיריים? איך אני מחליטה איפה כדאי למקם כל החשמלים הקטנים? (מיקסר, תמי4, טוסטר, ועוד ועוד)
בתודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש 22 ספט 2011 09:33 #2

• ש
  • ש's Avatar
לא הצלחתי להעלות קובץ. שלחתי לך במייל. תודה וסליחה על הטרחה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש 23 ספט 2011 14:31 #3

היי,

הקובץ לא הגיע. אני שולח אליך מייל עם כתובת אחרת. צרפי את הקובץ לשם.

דרך אגב, לא הצלחת להעלות את הקובץ כי הוא PDF וכרגע אפשר להעלות רק jpg לפורום. אם את רוצה את יכולה להעלות jpg. אם לא בא לך אז שלחי למייל ששלחתי אלייך ואני אעלה.
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש 24 ספט 2011 18:43 #4

אוקיי. אז הנה תכנית המטבח...

יש להתחבר כדי להגיב.

והנה הפידבק שלי... 24 ספט 2011 18:45 #5

הי,

מה הולך להיות בין המטבח לפינת האוכל. האם זה קיר בגובה נמוך?? האם יהיה שם משטח עבודה?

אני מבין את ההתלבטות שלך לגבי הכיריים. התכנון עכשיו הוא מאוד סימטרי ונראה לי שאת חוששת לפגוע בסימטריות הזו. נכון?

בכל מקרה, חשוב שתדעי שהאזור הפעיל ביותר במטבח נמצא בין הכיריים לכיור. לכן המרחק המינימלי המומלץ בין הכיור לכיריים הוא 90סמ. והמרחק המקסימלי הוא כ-2.2מ'. אני לא בטוח (כי לא ראיתי מידות) אבל נראה לי שהמרחק בין הכיור הרחוק לבין הכיריים גדול מ-2.2מ'.

אולי שווה לך לחשוב להחליף בין הכיור הקרוב לכיריים לבין הכיריים עצמם. נגיד שזה יהיה האזור החלבי, שגם כך הוא בדרך כלל קטן יותר מהאזור הבשרי. כך הכיריים יהיו קרובים יותר לשני הכיורים וגם יהוו חוצץ בין האזור החלבי לבשרי.

שינוי כזה כמובן יפגע בסימטריות כי גם את הקלפה תצטרכי להעביר יחד עם הכיור כדי לאפשר מקום על הקיר לקולט האדים.

בקיצור... מדובר באמת בשאלת מיליון הדולר. מה עדיף – מטבח יפה יותר או מטבח נוח יותר? עד כמה שהייתי רוצה לעזור לך עם תשובה לשאלה הזו, רק את יכולה לענות על כך. זה תלוי כמובן עד כמה העבודה במטבח היא אינטנסיבית.

אה – ראיתי עכשיו עוד משהו. אם תסתכלי על משולש העבודה כיריים-כיור-מקרר תראי שהאי חותך את הצלע המחברת בין המקרר לבין הכיריים. המשמעות של זה היא שכל פעם תצטרכי להקיף את האי כדי להגיע מהמקרר לכיריים. זה אולי לא נראה לך משמעותי אבל בעבודה אינטנסיבית במטבח זה יכול להיות מאוד משמעותי. בנוסף, נראה לי (שוב אני לא יודע בוודאות כי אין מידות) שהמרחק בין המקרר לכיריים גדול מ-2.7מ', שהוא המקסימום המומלץ.

...אז הנה עוד סיבה להחליף את מיקום הכיריים והכיור הקרוב אליהם.
משהו נוסף שיכול לעזור לך הוא הדמיה תלת ממדית. יהיה לך הרבה יותר קל להבין איך המטבח נראה ואיפה כדאי למקם כל דבר.
לגבי השאלה השנייה שלך. כל אלמנט צריך ויכול מן הסתם להיות ממוקם בפוזיציה אחרת. קשה לי לענות לך ספציפית כרגע. מה שאני בדרך כלל עושה כשאני מתכנן מטבחים זה להוסיף להדמיה התלת ממדית את האלמנטים האלה. כך אפשר לראות ממש כמה מקום הם תופסים ולחשוב אם זה מתאים או לא מתאים ואז להעביר אותם אם צריך.

אני ממליץ גם לך להוסיף את האלמנטים האלה להדמיה בקנה מידה. כך תוכלי לחוש כמה מקום הם תופסים ממשטח העבודה וכמה משטח עבודה נטו פנוי לעבודה.

מקווה שהצלחתי לעזור.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: והנה הפידבק שלי... 24 ספט 2011 20:01 #6

• ש
  • ש's Avatar
תודה רבה לך על התשובה המפורטת! הבעיה שאם אני אחליף את הכיריים והכיור, המרחקים עדיין גדולים וגם הכיריים מתחת לחלון... ואם אני אזיז אותם הצידה (זה מה שהיה לי בתכנון המקורי) אז הם יותר מידי בפינה. זו הסיבה שהעברתי אותם לאמצע קיר, כדי שלא יהיו בפינה וגם לא מתחת חלון.
הקיר בין המטבח ופינת האוכל הוא קיר נמוך יחסית, (2 מטר) ובמרכזו נמצא המקרר.
אפשרות אחת שחשבתי עליה כדי למנוע מעבר חלק מהכיור למקרר היא להקטין קצת את האי. אין לי בעיה שהאי יהיה רק ישיבה בלי אחסון. אבל אני רוצה גם שייראה יפה, וגם לפחות חמישה מקומות ישיבה, בעדיפות גבוהה לכסאות נוחים ומרופדים, שכמובן תופסים יותר מקום.
האם מבחינות אלו בכלל רלוונטי להקטין האי? כמה מקון צריך לשמור לכל כסא כזה?
שוב תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: והנה הפידבק שלי... 25 ספט 2011 17:50 #7

נראה לי שקודם הבנתי לא נכון את השרטוט. חשבתי שהמקרר נמצא על הקיר התחתון (לפי השרטוט), ועכשיו את כותבת שבעצם הוא נמצא בקיר המפריד בין האי לפינת האוכל.

אם כך, לצערי, זה עוד יותר בעייתי ממה שחשבתי כי את צריכה להקיף את כל האי כדי להגיע מהכיורים למקרר.

אהיה כנה איתך - זה ממש גרוע (ואני מתנצל על הישירות). נסי לחשוב לבד כמה פעמים את ניגשת מהכיור למקרר. המון! עכשיו תצטרכי ממש להקיף את האי.

את חייבת לתכנן את המטבח כך שמשולש העבודה יהיה אופטימלי. כרגע לא יעזור להקטין את האי.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: והנה הפידבק שלי... 25 ספט 2011 23:16 #8

• ש
  • ש's Avatar
וואי ממש הלחצת אותי! עד היום תמיד היה לי מטבח קטנטן כך שממש קשה לי להחליט. ואני רואה שגם האדריכלית וגם המעצבת לא עזרו לי...
מה שקורה שתכנון המטבח כל דקה משתנה, אבל השלד כבר רץ, וצריך להחליט סופית בדחיפות!!
מה דעתך על השינוי הבא:
כיריים מתחת לחלון הקטן (כיוון דרום), כיור אחד מימין לכיריים (על חשבון הארון הגבוה) וכיור שני במרכז החלון הגדול.
ואז - במיקום הנוכחי של הכיריים אשים ארון מזווה גדול עם תנור בנוי.
החיסרון כאן הוא שאין לי מקום לקלפות לייבוש כלים בשני הכיורים, אני מקווה שמדיח יכול לעשות את העבודה, כי אני שונאת כלים על השייש...
תודה על הסבלנות!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: והנה הפידבק שלי... 26 ספט 2011 17:07 #9

הי,

זה יהיה לא רציני מבחינתי לתת לך פידבק. אני חייב לראות את כל התכנית כדי לומר אם זה יעבוד או לא. פשוט יש הרבה דברים שצריך לבדוק ולהסתכל עליהם.

הייתי מציע לך לא לסמוך על מעצבת הפנים ולא על האדריכלית. הן לא מעצבות מטבחים וכנראה לא מבינות את הכללים לתכנון מטבח (אני אומר זאת על סמך התכנית שהעלית).

אני חושב שהכי טוב מבחינתך יהיה לגשת לחברת מטבחים, שם עושים הדמיות מטבחים בחינם, ולבקש הדמיה של המטבח שלך שאת (שוקלת לצורך העניין) לקנות מהם. זה יהיה הרבה יותר יעיל מבחינתך.

אחרי שתהיה בחברה אחת ותקבלי כמה רעיונות, תוכלי לגשת לחברה אחרת שגם הם יעשו לך תכנית על בסיס מחשבות שהיו לך מהתכנון הקודם.

כך תשמעי דעות של אנשי מקצוע העוסקים אך ורק במטבחים.

כשאת ניגשת לחברת מטבחים, הם לא יתנו לך את התכנית ביד. לכן הייתי מציע לנסות לשנן את התכנית בעל-פה ומיד כשאת חוזרת לאוטו לצייר סקיצה על נייר שהכנת מראש כדי שהדברים לא ילכו לאיבוד.

את מוזמנת להמשיך כמובן להתייעץ גם איתי, אשמח להמשיך לתת לך פידבק. אפילו הייתי מציע לך שאני אתכנן את המטבח אבל לצערי כרגע אין לי זמן לכך.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: והנה הפידבק שלי... 26 ספט 2011 17:17 #10

• ש
  • ש's Avatar
האמת שהייתי אצל חברה אחת, ולא אמרו לי כלום על התוכנית. אולי הם לא מספיק טובים... בכוונה לא אציין את שמם. בכל אופן תודה רבה לך, אני אמשיך לבדוק את הנושא!
שתהיה לכולנו שנה טובה
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.166 seconds