שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 13 ינו 2016 10:53 #1

שלום רב,
ראשית תודה על האתר הנפלא והמקסים.
ידוע לי שאתם פחות ממליצים קלפה מעל הכיריים אבל במקרה שלי המטבח קטן מאוד וזה בעייתי.
מנגד קלפה עם קולט אדים לוקחת הרבה מקום מהקלפה עצמה.
האם קיים פתרון אחר לעניין? האם מרחק סביר שאותו תאמר לי ישיג את המטרה ללא צורך בקולט אדים? מפאת חוסר מקום במטבח אין לי ממש ברירה. או למקם את הכיריים מעל קלפה או למקם צמוד לכיור. אבל ממש צמוד שזה גם לא פרקטי בשל המים.
שאלה נוספת: הלכתי למספר מטבחים ישנם כאלה שאומרים לי שאין צורך ביחידת למנס שהיא לוקחת סתם מקום. מנגד הפינה הזו מתה. אז מה העניין? העם במקום למנס ניתן לשים מגירות? ואם כן באיזה גודל.
תודה רבה
צרור יפעת
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 14 ינו 2016 19:07 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי יפעת
לגבי השימוש/ביטול בפינה מוטב אם תצרפי את תכנית המטבח, על מנת שנראה איך ניתן לנצל את החלל בצורה הטובה ביותר.
למרות שברב המקרים אכן לא כדאי לנצל את חלל הפינה, ישנם מקרים בעיקר במטבחים קטנים במיוחד שזה מתאפשר ואפילו כדאי.

לגבי הכיריים, מניחה שלאחר שאראה את התכנית אוכל לתת תשובה טובה יותר, בכל מקרה קולט בתוך הקלפה לא "מבזבז" ככ הרבה חלל אחסון - ניתן למצוא קולטים בגובה 16-18 ס"מ.

את יכולה למקם ארון מעל הכיריים ללא קולט, הגובה מהכיריים צריך להיות 75 ס"מ לפחות, כדי למנוע עיבוי של אדים ולכלוך על הארון וכדי להגן על הארון מפני דליקה.
אם אתם מתכוונים להשתמש בכיריים ללא להבה (חשמליות,קרמיות, אינדוקציה וכו) ניתן להנמיך את גובה הארון לגובה הארונות הרגיל (מינימום 50 מהשיש ועדיף 60), בתנאי שמוסיפים הגנה של דופן זכוכית בתחתית הארון שתקל על הניקיון ותגן על הארון.

במיקום ארון מעל הכיריים יש לקחת בחשבון גם את גודל הסירים - כך שהארון לא יפריע להנחה, הזזה, ערבוב וכו',
וכן מה בכוונתכם לאחסן באותו הארון - לדוגמה לא ניתן לאחסן מוצרי מזון בגלל הלחות והחום.
קולט יפתור את כל הבעיות האלה...
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 14 ינו 2016 21:39 #3

תודה על תשובתך. רצב קובץ. לעניין הלמנס או פינה מתה. החלטנו לוותר על הלמנס ולהגדיל את המגירות מ 50 ל 85 סמ. האם זה נכון לעשות. או שעדיף יחידת למנס?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 17 ינו 2016 09:50 #4

היי אשמח לתשובה .
תודה.
צירפתי את הקובץ כבקשתך.
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 17 ינו 2016 21:14 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי יפעת
לטעמי עדיף בהחלט מגירות 85 על פני מגירות 50 +למנס.
האחסון נגיש יותר והעלויות נמוכות יותר

מקווה שעזרתי
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 19 ינו 2016 12:40 #6

היי ,
תודה על תשובתך :)
העניין הוא שבמידה ואשים קולט - 60 ס"מ מהקלפה הולך לטובת הקולט ורק 60 ס"מ נשאר לי.
דבר שמקטין לי את האחסון שגם כך בעייתי ואין לי ממש מקומות אחסון בשל העובדה כי המטבח קטן.
קלפה בגובה של 70 ס"מ לא תעשה את העבודה במקום קולט אדים?

תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 21 ינו 2016 00:55 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
מיקום הקלפה בגובה 75 מהכיריים פשוט אומר שאחסון יהיה פחות נגיש כי הוא יהיה גבוה מדי, וכן שהאדים, הריחות וחלקיקי השמן יתפזרו בבית :)
כאמור, קולט תופס רק חצי מגובה של קלפה 45 ושליש מגובהה של קלפה 60. בשאר הנפח ניתן להשתמש.
תגדירו סדר עדיפויות בין נפח אחסון, נגישות, ניקיון ותחליטו בהתאם.
כמובן שהשיקול הוא גם תקציבי...
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 21 ינו 2016 11:51 #8

תודה על תשובתך.
מה העלויות של קלפה?
והאם הנגר אמור להכין לי מראש את מקום עם קולט אדים במידה ואבחר כן לשים קולט אדים.
מבאס מאוד לשלם על קלפה זכוכית מלא כסף ובסוף היא לקולט אדים :(
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 21 ינו 2016 13:09 #9

• שימעת
  • שימעת's Avatar
לגבי העלות של קלפה קשה לי לענות לך, זה משתנה מיצרן ליצרן...

הנגר בהחלט צריך להיות מודע לקולט ובמקרים רבים הם מבקשים שתתני להם את הקולט לפני הייצור, כך שיוכלו להתאים את הארון ואת המסגרת סביב הקולט למידות הספציפיות.

אם הקלפה בגובה 45 אל תקחי קולט שגובהו למעלה מ18 ס'מ, שלא תפסידי יותר מדי אחסון בקלפה.

מצרפת 2 תמונות שתראי איך זה נראה,
קחי בחשבון שאם זו זכוכית שקופה יראו את הדופן שמסתירה את הקולט.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

קלפה מעל כריים. חשוב לי מאוד ויחידת למנס האם מומלץ 25 ינו 2016 09:45 #10

היי
לא צורף דבר :dry:
המשך יום נפלא
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.149 seconds