שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח

עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 25 אוק 2011 18:58 #1

היי עומרי!
לאחר נסיון מטורף לתכנן מטבח כמו שצריך (מטבח כשר - כלומר שני כיורים, שני תנורים ו 5-6 מקומות ישיבה), באילוץ של מטבח יחסית סגור (קיר בגובה 210 מפריד בין מטבח ופינת אוכל/סלון. אין מצב שנוותר עליו), הגענו לשתי אפשרויות.
אני מצרפת את שתיהן - באחת השולחן (טרם הוחלט אם גובה שולחן או אי) במרכז המטבח, גודל 80 על 180, ובשניה הוא מוצמד לשיש.
בתוכנית בה השולחן מוצמד לשיש - ישנו ארון מזווה מאחורי השולחן. (לא נראה בתמונה). מדובר בארון בעומק 30 ולאורך כל הקיר המפריד בין המטבח לסלון - 280 ולא כמו בתמונה.
מרחק בין השולחן והארון הצר הזה 100-110.
בתמונה בה השולחן במרכז, גם כן ישנה אפשרות לארון מזווה צר כמו קודם, אבל בתמונה מופיע רעיון לעשות ארון רחב בעומק 60 ורוחב 120, גובה 200, מוצמד לשיש.
ארון זה נמצא מול הכניסה לבית ולכן חייב להיות מאוד יפה - זכוכית צבעונית מיוחדת.
איזו תוכנית לדעתך נוחה יותר לעבודה?
גודל המטבח הוא 480 (הקיר של החלון הגדול) על 470, עד הקיר הנמוך.
אנחנו מתלבטים משתי בחינות - נוחות ויופי.
שולחן במרכז נראה לנו יותר יפה, אבל אנחנו מפחדים שהמטבח יראה צפוף מידי (רווח 140 מהמקררורווח 113 מהצד השני של השולחן).
דבר נוסף שאנו מתלבטים לגביו - ארון המזווה, איך עדיף למקם אותו. ארון מול הכניסה בולט יותר, אבל מצד שני הארון הצר על הקיר הנמוך, יצמצם את הכניסה למטבח ב-30 ס"מ, ואנחנו גם מפחדים שהוא ייראה מנותק מהמטבח. כאילו השולחן מפריד בין החלק של המטבח ובין "החלק האחורי", היכן שנמצא ארון המזווה הצר.
איזו תוכנית יותר נוחה לעבודה לדעתך?
אלפי תודות על עזרה לאנשים נואשים כמונו

!!!
קבצים מצורפים:
עריכה אחרונה: 26 אוק 2011 06:09 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 25 אוק 2011 19:00 #2

מצורפת התמונה השניה - עם השולחן ממורכז
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 25 אוק 2011 19:02 #3

הערה נוספת - החלון הוא כמו בתמונה השניה, עם השולחן הממורכז - חלונות גדולים יותר, כלומר אין מקום לכיריים מימין לחלון, אלא רק מתחתיו.
שוב תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 26 אוק 2011 07:17 #4

הי רות,

יצא לי לעצב כבר כמה מטבחים כשרים הדורשים הפרדה דומה לזו שאתם עשיתם. ואכן האתגר הוא גדול. למצוא מקום לשני כיורים לא צמודים מופרדים על ידי כיריים, שני תנורים, שני מדיחי כלים... זה ממש לא קל!

בכל אופן, בואי נראה אם אני יכול לעזור לך קצת –

בואי נתחיל מזה שאני ממש לא בעד שולחן אוכל במרכז המטבח. לא רק שזה מקלקל את מראה המטבח אלא גם שזה לא פרקטי.

שימי לב שבתכנון שלך (עם השולחן במרכז) קו משולש העבודה המחבר את המקרר עם הכיור בקיר שממול, נחתך על ידי השולחן. זה אומר שתצטרכו להקיף את השולחן כל פעם שתיגשו מהמקרר לכיור הזה (חלבי או בשרי?). זה אולי נראה לך זניח אבל במצטבר ובעבודה רצופה במטבח זה ממש לא נוח וזה נוגד כללי תכנון בסיסיים של מטבח.

לגבי האופציה עם המזווה הצר - . 30סמ' עומק למזווה זה די מעט. מקובל לעושת ארונות מזוווה בעומק של 60סמ' כך שיהיה קל ונוח למקם שם מגירות מספיק עמוקות. בנוסף, המיקום שלו הוא בעייתי, כל פעם שתרצו לגשת למזווה תצטרכו להקיף את האי. ממש לא נוח. אם המזווה הזה גם מקטין את הכניסה למטבח לפחות מ-90סמ, אז זאת גם בעיה שלא כדאי להתעלם ממנה.

לעומת זאת, האופציה של המזווה 'הצבעוני' היא כבר יותר טובה מבחינת פונקציונליות - זה כבר מזווה בעומק וברוחב די גדולים ונוחים. רוחב של 120סמ אומר למעשה שכדאי לעשות שתי יחידות ברוחב של 60 (כמו שמופיע בהדמיה). בהדמיה, דרך אגב, המזווה הזה נראה עם דלתות הזזה. בפועל המזווה צריך להיות עם דלתות פתיחה רגילות ובפנים מגירות נשלפות.

ואם כבר מדברים על ה'צבעוניות' של המזווה...

למרות שזה מול הכניסה לבית זה עדיין חלק מהמטבח. זכוכית צבעונית מדי יכולה להיות נטע זר במטבח ודי לקלקל את העיצוב שלו. לכן, לפי דעתי צריך להסתכל על התמונה הכוללת. כלומר לעצב את המטבח כך שיתאים לעיצוב הכללי של הבית אך גם שיהיה יפה בפני עצמו. כאן, כמו שאני רואה את זה, אין מקום לצבע נפרד עבור דלתות המזווה.
ואחרי כל זה, נראה לי שהגיע הזמן למסקנה,

בהתחלה כתבתי שאני לא בעד שולחן במרכז המטבח, אבל נראה לי שזו אופציה עדיפה במקרה הזה. נסו לראות אם אתם יכולים להזיז את השולחן לכיוון הקיר שנשאר ריק, כך לפחות הקו של משולש העבודה בין הכיור למקרר לא יחתך.

חשוב שתזכרי, בכל עיצוב של מטבח יש פשרות. כמעט תמיד יש משהו פחות מוצלח ומשהו שעובד פחות טוב וצריך לבחור באופציה מתוך הבנה מה מרוויחים ומה מפסידים בה.

ועוד משהו, למרות אולי שזה יראה לך פחות יפה, יותר פרקטי למקם את המזווה בסמוך למקרר ואת התנורים רחוק יותר. הסיבה לכך היא שלמזווה ניגשים הרבה יותר מאשר לתנורים. העברת המזווה תיצור גם אזור של 'אחסון מזון' – מקרר ומזווה ביחד. זה יותר הגיוני מבחינת סדר העבודה במטבח.

אני לא רוצה לבאס אותך יותר מדי אבל עוד הערה אחת... חבל שלא יהיה לכם קולט אדים מעל הכיריים. חלון לא מספיק לצורך העניין. חלון פתוח יכול לדחוף את אדי הבישול והטיגון אל תוך הבית במקום למשוך אותם החוצה. ומה תעשו בימים חמים מאוד או בחורף. חלון פתוח 'יבזבז' את המזגן.

בהצלחה!

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 26 אוק 2011 07:48 #5

היי עומרי, תודה על תשובתך.
1. הכיור הקרוב למקרר יהיה החלבי.
2. כמה מרחק כדאי להשאיר בין השולחן והמקרר? (זה צד שולחן שיושבים בו. וזה גם צד הכניסה למטבח - שחשוב שייראה מרווח ולא צפוף מידי. האם 140 מספיק? אם אשאיר 140 בצד המקרר, אז בצד השני יישאר לי 113. אולי בכלל עדיף להצר את השולחן? כרגע השולחן ברוחב 80. האם אפשר להצר אותו מעט על מנת להגדיל מעברים?
3. לגבי החלפת המזווה והתנורים - יחד עם התנורים נמצא גם המיקרוגל, שחשוב לי שיישאר במרכז המטבח וליד המקרר. אפשרות שחשבתי עליה היא למקם תנור אחד מעל השני (החל מהרצפה) ומעליהם המיקרוגל. אמנם פחות יפה, אבל אז יהיה ארון מזווה ברוחב 60 לייד המקרר. בעיקר חשוב לי לאחסן שם קורנפלקסים, שיהיו קרובים למקרר ולכלים החלביים. דברי קטניות ומוצרים יבשים סגורים - יכולים לדעתי להיות במזווה השני, שנמצא לייד הכיור הבשרי.
מה אתה חושב, אולי רק בשביל קורנפלקסים אפשר להשאיר התנורים אחד ליד השני ולמקם קורנפלקסים מעל תנור אחד - במקביל למיקרו?
4. לגבי הקטנת השולחן כדי שלא יפריע בין כיור בשרי ומקרר - מה אורך שולחן שאני צריכה לשמור, על מנת שיהיה מספיק מרווח ל3 אנשים בכסאות נוחים+עוד קצת למגרות צלחות וסלסלות ירקות בצד?
5. לגבי כיריים מתחת לחלון - נכון, זה סוג של פשרה. אפשרות לשים את הכיריים עם קולט - היא אם אקטין את החלון. אבל כואב הלב להקטין חלון יפהפה של 220 לחלון סטנדרטי של 160... (כי בשביל הסימטריה, צריך להקטין בשני הצדדים) לכן הכיריים מתחת לחלון.
שוב תודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 26 אוק 2011 07:53 #6

קראתי שוב את תשובתך ונזכרתי בדבר נוסף - לגבי צבעוניות המזווה - המטבח הוא בסגנון מודרני. חשבתי גם לעשות קלפה צבעונית ליד המזווה, אבל בגלל הפרשי העומק בין הקלפה (30) למזווה (60) אני מפחדת שזה לא יהיה יפה.
מה אתה מציע - לחלק את המזווה - כך שארונות נמוכים יהיה בפורמייקה הכהה של כל המטבח ורק בחלק העליון יהיה צבעוני?
המטבח יהיה כהה. ארונות גבוהים בקיר מקרר כנראה יהיו בהירים, כדי להימנע מעומס בעיניים. ורצית גם משהו צבעוני... אין קלפות אז חשבתי על ארון המזווה שנמצא בכניסה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 26 אוק 2011 13:50 #7

הי רות,

כל העניין הזה עם השולחן באמצע הוא קצת גבולי, לכן הצעתי קודם להזיז אותו ולהצמיד אותו לקיר שנשאר ריק.

140סמ מרווח לכיוון המקרר זה בסדר בזמן שלא יושבים ליד השולחן והכסא צמוד לשולחן. אם יישב שם מישהו הגישה למקרר תהיה אפשרית אך לא נוחה.

113סמ מרווח מהכיוון השני מתאים לאי ולא לשולחן. שוב, מה שיפריע זה הכסא. בזמן הישיבה בכסא הזה המעבר יהיה ממש לא נוח.

גם להצר את השולחן זה לא פתרון טוב. 80סמ רוחב שולחן זה כבר קרוב למינימום. מעבר לזה הרגליים של שני אנשים היושבים בצדדים נגדיים יכולות להפריע.

הסתכלתי עוד פעם על השרטוט ונזכרתי גם שכתבת שאת רוצה חמישה מקומות ליד השולחן ולא שישה. אם כך – מה את אומרת על סיבוב השולחן ב-90מעלות והצמדתו לקיר הריק כך שעל הצלע הארוכה ישבו 3 אנשים ועוד שניים על כל צלע נגדית? אני לא בטוח שזה יעבוד אבל שווה לבדוק איך זה יראה בהדמיה שעשית.

בעקרון בשולחן אוכל עם כסאות רגילים (לא כסאות בר צרים), משאירים 60סמ לאדם ועוד כ-40סמ לפינה. כלומר סך הכל אורך השולחן צריך להיות 2-2.2מ'.

כתבת על שמירת מגירות וצלחות בשולחן. לא ממש הבנתי את זה. זה שולחן ולא אי. נכון?

ולעניין שני התנורים והמזווה. בהחלט אפשרי לעשות מה שהצעת – כלומר למקם את קופסאות הקורנפלקס במקביל למיקרו מעל התנורים. השאלה היחידה היא אם את רוצה שילדים קטנים יגיעו למיקרו לבד ואז הם יצטרכו לטפס על כסא. אם כן אז כדאי למצוא לקורנפלקסים מקום אחר.

ולגבי עיצוב המזווה. אני מציע לא לחלק אותו מבחינה עיצובית זה יראה מוזר. דווקא הרעיון שלך שאת חושבת שאינו יפה, כלומר קלפה רדודה צמוד למזווה עמוק יראה טוב. הקלפה יכולה להיות ממש צמודה ואפשרות נוספת היא להשאיר מרווח של כ-30סמ בין הקלפה לבין המזווה. שתי האפשרויות האלה יעבדו טוב. אין שום בעיה עם העומקים השונים. להיפך.

לקלפה את יכולה לבחור חזית שלמה מעוטרת אבל אני חושב שזכוכית מעוטרת בסגנון מודרני תראה עוד יותר יפה ותוסיף עניין למטבח.

בשורה התחתונה – להשאיר את המזווה עם עיצוב אחיד ולגוון עם הקלפה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 26 אוק 2011 18:30 #8

היי עומרי,
קודם כל תודה על תשובה מפורטת ומחכימה.
ולעניין:
1. הכוונה היא לאי בגובה שולחן. רציתי להסתיר שם - כפי שאתה רואה בהדמיה, סלסלות לתפו"א ובצל. ואם יש מקום להוסיף גם מגרה לצלחות, או לחילופין לעיתונים...
2. לגבי קורנפלקס - מכיוון שיש שני תנורים ורק מיקרוגל אחד, אז הקורנפלקס באותו גובה של המיקרוגל.
3. לגבי קלפה - האם לא יהיה מוזר שהמזווה הרחב (120 ס"מ) יהיה מזכוכית חלקה ואילו הקלפה הקצרה יחסית תהיה מעוטרת? אני מתכוונת בעיקר לגוש ענק של המזווה בכניסה לבית. אם כולו באותו צבע - זה אמנם יחסוך לי הרבה כסף, אבל השאלה היא איך זה ייראה...
4. קודם הצעת להחליף בין ארון המזווה לתנורים. האם זה יכול להיות יפה שבכניסה לבית / למטבח ישנם שני תנורים? איך כדאי לעצב את הארון במקרה זה?
במקרה זה, רק יהיה לי חבל שהמיקרוגל רחוק מהמקרר...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 27 אוק 2011 06:50 #9

היי רות,

אז ככה –

1. לפי דעתי לא תוכלי לעשות אי בגובה שולחן באופן בו הצגת את זה בהדמיה שלך. יש לך שתי סיבות.

הראשונה – האי/שולחן הוא צר מדי. באי רגיל משאירים כ-30-40סמ של משטח תלוי כדי שיהיה אפשר להכניס את הרגליים. זה אומר שאצלך, אם רוחב של 80סמ' יישארו משהו כמו 40סמ לארונות מטבח מתחת למשטח וגם אז זה לא מספיק כדי שאפשר יהיה לשבת בנוחות. זה בנוסף על כך שיכולו לשבת רק מצד אחד.

השנייה – ארונות מטבח בונים על סוקל בגובה של כ-12סמ. במשטח עבודה של אי זה משאיר גובה לארונות התחתונים (גובה משטח עבודה הוא 90סמ). מאחר ששולחן רגיל הוא בגובה של 76סמ. זה ישאיר לך רק 64סמ' גובה לארונות מתחת לשולחן/אי.

אולי כדאי לך לחשוב על כיוון אחר. לחזור לתכנית של האי המחובר למשטח העבודה אבל לוותר על המזווה הרדוד הצמוד לקיר ולעשות אי רחב יותר וארוך יותר. כך שישמש גם כמזווה כי יהיה לו נפח אחסון טוב מתחת וגם ישמש כאי אמיתי שיהיה נוח לשבת לידו.

אני לא בטוח לחלוטין שזה שיעבוד כי צריך לעשות את ההדמיה ולראות שהמידות מתאימות.

2. כן. הבנתי את זה גם קודם :). השאלה היחידה שהייתה לי (אם היא בכלל רלוונטית מבחינתך) היא האם הילדים יוכלו להגיע לקורנפלקס. האם הוא לא יהיה ממוקם גבוה מדי עבורם.

3. אני התכוונתי שהמזווה יהיה עם חזית כמו שאר המטבח. פורמייקה/עץ מלא/פורניר... מה שתבחרו. התכוונתי שרק הקלפה תהיה מעוטרת.

4. את צודקת. ונראה לי שגם אני כתבתי את זה קודם. זה באמת פחות יפה. העליתי את הנקודה הזו כי מבחינה פונקציונלית של המטבח משתמשים יותר במזווה מאשר בתנורי האפייה, ולכן חשוב שהמזווה יהיה קרוב למקרר.

ההתלבטות שלך במקרה הזה היא ההתלבטות הקלאסית – האם ללכת על משהו יותר יפה או יותר פונקציונלי...

ההכרעה יכולה להיות רק שלך.

ואולי בכל זאת עוד רעיון בהקשר הזה... מה את אומרת על להשתמש במגירות שיהיו מתחת למיקרו (עם התנורים יהיו אחד מעל השני) כמזווה? כלומר שלא יהיה מזווה גבוה. זה די מתחבר להצעה הקודמת שלי. כך גם המזווה וגם המיקרו יהיו קרובים למקרר, וגם לא יראו את התנורים בכניסה לבית.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בהחלטה בין שתי אפשרויות לתכנון מטבח 27 אוק 2011 10:52 #10

היי עומרי
אני שוב מנדנדת...
1. לגבי האי/שולחן - עוד לא החלטתי גובה שלו (נראה לי לילדים עדיף שולחן, וגם זה יותר פרקטי - אפשר להעביר כסאות מהמטבח לפינת האוכל כשיש אורחים...) אבל האחסון הוא רק בראש השולחן - במקום שתי רגליים. הרעיון הוא למקם שם סלסלות ירקות פתוחות - וזה המקום היחיד שניתן למקם בו ירקות כך שלא רואים אותם מהכניסה למטבח. חשבתי אולי יהיה שם גם מקום לצלחות לארוחת בוקר/ערב, אבל אם זה שולחן - כנראה באמת יהיו שם רק ירקות...
(לא דילגתי על 2 - זה פשוט בתוך 1... :))
3. המזווה בכניסה - אנחנו מתכננים לעשות את המטבח מפורמייקה כהה (לא החלטנו עדיין אם ממש שחור או משהו קרוב לשחור), ארונות גבוהים בצד המקרר - משהו בהיר (לא החלטנו מה, בעלי שונא אפור ואני שונאת ארונות שמנת). האם ארון מזווה בגובה שני מטר ורוחב 130 מול הכניסה בפורמייקה שחורה זה בסדר? אני ממש מפחדת שזה ייראה כמו גוש שחור גדול בכניסה... מצד שני נראה לי תקוע להחזיר גם לשם את הצבע הבהיר של הארונות בקיר המקרר.
מה דעתך?
4. לגבי התנורים - נראה לי שזה מה שנעשה בסוף. תנורים אחד מעל השני וארן מזהה לייד. האם זה בסדר להתחיל את התנורים מהרצפה ואז מעליהם יהיה מיקרו או שעדיף לשים מגרה מתחת לתנורים ולשים את המיקרו מעל הארון מזווה הסמוך?
אלפי תודות!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.191 seconds