שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: מיקום כיריים במטבח

מיקום כיריים במטבח 22 אוג 2017 11:15 #1

שלום,

שמי אסף וממש אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי לגבי מיקום הכיריים במטבח.
הגדלתי את נפח האיחסון במטבח ע"י מיקום ארונות עליונים 75 ס"מ במקום הקלפות (40 ס"מ), והזזת הכיריים (ימינה) שאפשרה את מיקום הקלפות כך שלא יהיו מעל הכיריים.
רציתי להתייעץ לגבי מיקום הכיריים. המטבח פינתי ומישהו שעובד באזור שמעל הארון הפינתי (כרגע מימין לכיריים) יכול קצת לחסום קצת את הכיור?
השאלה אם מיקום הכיריים אידיאלי או אחד ימינה\שמאלה. שמאלה יקטין את נפח האחסון של הקלפות. ימינה הכיריים יהיו מתחת לחלון.
אני מצרף את תכנית המטבח.

תודה מראש,
שבוע טוב,
אסף
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 22 אוג 2017 21:39 #2

נ.ב.

במקור רוחב הארון הפינתי בצלע של הכיריים היה 45 ס"מ, לאחריו ארון+מגירה 60 ס"מ, לאחריהם כיריים+תנור (60 ס"מ) ולאחריהם ארון של 45 ס"מ. במצב זה יהיה לקלפות העליונות 45 ס"מ. כמו כן, שיניתי את עומק הארונות העליונים מ-30ס"מ ל-35 ס"מ (בגלל ארון המיקרו). מקווה שזה בסדר...
ושאלה אחרונה האם עדיף מגירות או ארון+מגירה ליד הארון הפינתי (בצלע של הכיריים)?
הם מאפשרים לי להחזיר להם תשובה עד יום חמישי...

תודה מראש,
שבוע טוב,
אסף
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 23 אוג 2017 07:33 #3

היי אסף,
אני לא לגמרי מבינה את ההחלטות שלך לגבי מבנה המטבח, המראה לא מסודר
- 2 סוגים שונים של ארונות עליונים, מכביד ולא נאה בעיני
- מיקרו באופן הזה ממוקם גבוה ואינו נוח לשימוש, זו פשרה שניתן לעשות כשאין אופציה אחרת
- הפרדה של כיריים ותנור, למה? תורם לחוסר הסדר שציינתי
- אין כאן מידות ואיני יודעת אם הארונות העליונים בולטים לטווח החלון
- לא מכירה את כלל התכנית של הבית, יכול להיות שיש מבנה מטבח מתאים יותר, הכולל ארונות גבוהים ומאפשר להקליל באיזור העליון של הקירות
לשאלות שלך:
- מגירות לרוב נוחות יותר ומנצלות טוב יותר את נפח האחסון.
- עומק ארונות עליונים הוא 30 כדי שניתן יהיה לעמוד מולם בלי לפגוע בראש, אפשר להסתדר עם עוד 5 ס"מ אבל כמו שציינתי לא תכנית מיטבית.
- במיקום הכיריים יש להתחשב בגודל משטח העבודה בין הכיור לכיריים, כך זה נראה סביר אך לא רצוי להקטינו ולהזיזם ימינה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 23 אוג 2017 11:15 #4

היי סורנה,

תודה רבה :) :)
פשוט זה פעם ראשונה שאני מזמין מטבח...
אשמח מאוד לדעת את ההמלצות שלך.
- התכנית המקורית הייתה עם קלפות ואז הזזנו אותם בגלל שהיה אפשר להזיז ללא תוספת תשלום.
- צירפתי מידות. נראה שהמיקרו 46 ס"מ מעל השיש (שהוא בגובה 87 ס"מ). השיש בעומק 60 ס"מ + 3 ס"מ בליטה. היא הציעה בהתחלה שכל היחידת ארונות של המיקרו תהיה בולטת והשאר יהיה 30. פשוט לא ידעתי איך זה יהיה מבחינה עיצובית. ראיתי שאצלי בדירה רק הפלטה שעליה יושב המיקרו היא 35 ס"מ והשאר 30 ס"מ.
- השיקולים שלי היו שיהיו מגירות באיזור של הכיור והכיריים ושכשהתנור נפתח ויהיו רק 60 ס"מ מהכיור (לא בטוח שהם חשובים). זה באמת נראה יותר טוב כשממקמים את התנור והכיריים ביחד ואז גם המגירות מתפרסות על מטר (היא הראתה לי את זה). זה יוצר גם מראה אחיד עם הקלפות.
- צודקת... רק עכשיו שמתי לב. ההתחלה של החלון 30 ס"מ מהקיר. מזל שעלית על זה!

לשאלות:
- תודה.
- אפשר עדיין לשנות, מה ממליצה לעשות ?
- סבבה, תודה! צירפתי את התכנית המקורית שתוכלי לראות איפה היה המיקום ההתחלתי.

שוב תודה רבה!
סופ"ש טוב,
אסף
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 23 אוג 2017 11:29 #5

היי,

התקשרתי לחברת המטבחים והם אמרו שאצלם כתוב שהמרחק בין הקיר לחלון 35 ס"מ ושמחליטים על המידות הסופיות לאחר המדידות בשטח.

תודה,
אסף
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 23 אוג 2017 15:26 #6

היי, בשמחה. אני מבינה שמדובר בשדרוג דירת קבלן? תשמע, התכנית שצירפת היא כולה טלאים. מניחה שחברת המטבחים הציעה תכנית מותאמת ל"ריבוע" המטבח שלך,
ובמהלך הדרישות שלך שינו פה ושם אבל מה שקורה הוא ששינוי אחד גורר עוד שינויים
כיוון שמטבח הוא מקום מורכב מפרטים רבים. אז מעצבת המטבח לא בוחנת את התוצאה הכללית, רואים את העצים ולא את היער.. או לסיכום:
- המראה הכללי לא טוב. אפשר להשיג אחסון מקסימלי ופונקציונליות לעבודה, בלי כל כך
הרבה פשרות.
- חשוב מאד לבחון את כל החלל מסביב למטבח, למשל הכניסה לבית לא מטופלת,
קיר ריק ומטבח חשוף לגמרי לכניסה, מקרר חשוף לסלון, מכל פינה מראה מאד "מטבחי".
- לצערי קל מאד בפורום לנתח תכנית קיימת, תכנית חדשה ומדוייקת דורשת שרטוטים והדמיות וכרוכה בעבודה ותשומת לב לכל הפרטים, זאת לא ניתן לעשות במסגרת הזו.
שמחה שעזרתי ולו במעט, באמת חבל לשלם על שדרוג מטבח ולהגיע לתוצאה לא שלמה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 23 אוג 2017 15:36 #7

תודה על התשובה.

במקור הם הציעו לי בשדרוג להוסיף אי עם מגירות אחסון ו-3 כסאות בר. פשוט חשבתי שבגלל שהאי שהציעו קרוב לכניסה (40 ס"מ) והמטבח לא גדול אולי עדיף להוסיף ארונות עליונים עם נפח יותר גדול מהקלפה.

אסף
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 23 אוג 2017 15:38 #8

חצי אי 120X80 צמוד לקיר מול המקרר
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 24 אוג 2017 08:06 #9

הייתי שוקלת זאת שוב, לחצי אי יש יתרונות בהגדרת המטבח, הסתרה מסויימת של האיזורים המאד מטבחיים במראה שלהם. אפשר גם לייצר פריט דו כיווני שישרת במקביל את איזור הכניסה וייצר קבלת פנים הדרגתית ונעימה יותר וגם ימנע שולחן עמוס מפתחות ותיקים ודואר..
לא חובה לעשות זאת אצל ספק הקבלן או בזהות חומרים וצבעים. וכאמור לא מוצלח שילוב הארונות העליונים. בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים במטבח 24 אוג 2017 09:51 #10

היי סורנה,

תודה רבה על הייעוץ :)
אשקול מחדש את עניין החצי אי.
ושאלה אחרונה... עדיף חצי אי גם על נגיד אופציה של אולי החזרת הכיריים למקומם המקורי ביחד עם התנור (צירפתי מקודם שרטוט מקורי) + ארון עליון במקום הקלפות (מי שיאפשר ארון ברוחב 45 ס"מ) והשארת הארונות העליונים בצלע של הכיור?

סופשבוע טוב,
אסף
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.172 seconds