שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים

מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 24 נוב 2011 11:53 #1

היי עמרי, שמי יעל ויש לי שאלה לגבי מתקן ייבוש מנירוסטה הממוקם בקלפה מעל הכיור.
האם לדעתך רעיון זה פרקטי? או שעדיף לוותר לחסוך את הכסף ולהציב משטח יבוש פשוט על השיש?
האם יש לך רעיונות נוספים לגבי משטחי ייבוש?
יש לציין כי המשטח לא ישמש הרבה כילים מכיוון ויש לנו מדיח אך לדעתי רצוי לחשוב גם על אופציה זו.
אשמח אם תוכל לעזור בנושא.
:huh:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 24 נוב 2011 12:26 #2

שאלה נוספת ואולי קצת תלויה בדעה אישית...
המטבח המתוכנן שלנו יחסית קטן, 3.8/2.85, הוא בנוי בצורת "ר", מצידו האחד של ה"ר" ממוקם הכיור ומעליו הקלפה ומצידו השני ממוקם הכיריים ומעליהם קולט אדים. וממול ה-"ר" מוצב המקרר עם יחידת מזווה וארון עליון כיחידה אחת. אולי ניתן לתאר את המטבח בעזרת האות "ה". (לא הצלחתי לסרוק את התוכניות).
למטבח אין חלונות אך האור מגיע ממרפסת השירות הקרובה למטבח ובנוסף מחדר המגורים (הסלון) הקרוב גם הוא (הדירה דרומית).ולכן ניתן לומר שהמטבח מואר.
שאלתי היא לגבי בחירת צבע לדלתות, מה דעתך על השילוב הבא: ארונות תחתונים פורניר בגוון אלון טבעי, ארון עליון יחיד (הקלפה המוזכרת בסעיף הקודם וממוקמת מעל הכיור) פורמייקה לבנה, ויחידת המזווה גם כן פורמייקה לבנה.
אני מפחדת מאוד מהתוצאה הסופית אך בכל זאת ארצה משהו מיוחד ונראה לי שהשילוב עונה על דרישה זו. מה דעתך? צריך אומץ כדי לבחור... :P
האם חיפוי פורניר מייקר מאוד את המטבח?
חשבתי שמשטח השיש יהיה גם בגוון בהיר (בגוון של הקלפה ויחידת המזווה) מה דעתך לגבי חיפוי הקיר? איזה צבעים וחומרים נראים לך מתאימים?
תודה רבה על העזרה והייעוץ... פשוט מאוד קשה לבחור.... :P
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 24 נוב 2011 19:14 #3

היי יעל,

אני דווקא מאוד בעד מתקן לייבוש כלים התלוי מעל הכיור. לדעתי זו אלטרנטיבה יותר טובה מאשר מתקן המונח על משטח העבודה ותופס מקום. מקום פנוי ליד הכיור הוא נכס בזמן העבודה במטבח, ואם צד אחד ליד הכיור תמיד תפוס על-ידי מתקן לייבוש כלים המונח שם באופן קבוע אז חבל.

לגבי הבחירה של הצבעים למטבח. האמת... השילוב שאת מציעה, ארונות תחתונים פורניר אלון טבעי, קלפה ויחידת מקרר+מזווה בפורמייקה לבנה, נראה לי קצת יותר מדי. לדעתי (את לא חייבת לקבל אותה כמובן) זה יראה יותר כמו שעטנז או אוסף של ארונות שאין ממש קשר ביניהם.

ייחוד במטבח לא חייב להיעשות על-ידי בחירה של מגוון צבעים. מספיק שיהיה לך חיפוי קיר מיוחד, או אולי שילוב של תאורה במטבח, או שיש מיוחד, ויכול להיות אפילו מדף אחד מיוחד... וכבר תקבלי מטבח שונה. מטבח עם אופי. מטבח שאין לאף אחד אחר.

ההמלצה שלי היא לחפש באינטרנט תמונות של מטבחים (באנגלית) ולראות לאיזה סכמות של צבעים וחומרים את מתחברת ולנסות עד כמה שאפשר לא להתייחס לעיצוב עצמו של המטבח (זה לא כל כך לעשות את זה). יכול להיות שזה ייתן לך נקודת פתיחה טובה יותר שתעזור לך להחליט לגבי הצבעים והחומרים למטבח שלך.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 24 נוב 2011 19:19 #4

סתם משהו קטן שנזכרתי...

את יודעת איך קוראים למתקן הייבוש הנתלה מעל הכיור??

אני פעם חשבתי שקוראים לו 'אלמגור'. ואף פעם לא הצלחתי להבין את זה :S.

אבל אז עברתי דירה, ובמטבח היה מתקן כזה שעליו היה כתוב...

'אל-מגוב'

אה!! :woohoo:

וזה כבר נחמד ומובן. כי מתקן כזה מייבש כלים ללא ניגוב של השיש!
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
עריכה אחרונה: 24 נוב 2011 19:20 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 26 נוב 2011 10:35 #5

תודה עמרי על היעוץ.
אני חושבת שאלך בכל זאת על השילוב. מצאתי תמונה באינטרנט שמדמה פחות או יותר את הפנטזיה שלי... אצרף אותה.
יש לי שאלה קצת הזויה... האם ממה שידוע לך קיימים בשוק קולטי אדים בצורת קובייה מלבנית (כמו מלבן מלא עשוי נירוסטה או חומר אחר)?
אם מוצר זה קיים, האם לדעתך ניתן להדביק על הקולט לוח פורניר (אותו פורניר כמו ארונות המטבח)?
ואז לקבל קוביה מלבנית תלויה על הקיר בצבע הארונות התחתונים שגם משמשת כקולט אדים?? (הזהרתי שזה הזוי...:)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 26 נוב 2011 10:36 #6

הפנטזיה...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 26 נוב 2011 10:38 #7

דרך אגב...עכשיו שמתי לב... הקולט שניסיתי לתאר הוא כמו בתמונה שצירפתי... רק שאני רוצה שהקולט יהיה צמוד קיר...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 26 נוב 2011 12:42 #8

היי,
לטעמי - השילוב הזה מקסים! רגוע ולא מגביל בשאר החומרים והצבעים בחלל, ובכל זאת מעניין וייחודי.
אגב, לא נראה לי בעייתי להוסיף לכך כמה פריטי נירוסטה. ידיות, תנור וגם קולט אדים. אפשר כמובן בלבן, אבל תחושתי היא שנירוסטה יוצרת לוק יותר איכותי.
הרעיון שלך של ציפוי הקולט הוא יצירתי בהחלט, אבל לא פרקטי. קולט אדים - כשמו, הוא קולט אדים...וגם שומן ונתזים שונים. ציפוי עליו יתקלף במהירות ויקשה על התחזוקה. זו גם הסיבה שלא רצויים ארונות עליונים מעל כיריים.
בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 26 נוב 2011 16:03 #9

תודה רבה... ;)
את באמת צודקת, במחשבה שנייה זה לא יהיה פרקטי...
יש אפשרות אחרת שעלתה בדעתי... האם ניתן לחפות קיר בפורניר או בחומר אחר רק שיהיה דומה לצבע הארונות?
אני שואלת כי נוצר מצב שהחלק התחתון של המטבח כהה- פורניר טיק, והחלק העליון שלו בהיר-פורמייקה שמנת. ולדעתי נחוץ מאוד שהצבע השולט של החלק התחתון יעלה כלפי מעלה באיזשהו אופן..
חשבתי אולי לחפות את הקיר שנמצא ליד שולחן המטבח, ואפילו לעלות איתו על התקרה...רק כדי ליצור אפקט של צבע גם בחלק העליון של המטבח...מה דעתכם?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מתקן ייבוש נירוסטה+ מגש לאיסוף מים 26 נוב 2011 18:50 #10

אני מסכימה איתך לגבי האיזונים שכדאי שיהיו בין החלק הלבן לעץ. אבל, באמת שלא ניתן לשפוט מבלי לראות הדמיה או חתכים של המטבח - זה תלוי במבנה ובמיקומים.
על פניו, קיר שלם נשמע לי קצת דרסטי. יכול להיות שיספיק מדף עץ, אפילו מתקן תבלינים תואם, כך המראה יראה יותר שלם לטעמך. יתכן שמספיקה גם התאמה של השולחן עצמו.
בכל מקרה, במטבח הפתוח לסלון, צריך לחשוב על התאמות צבעים וחומרים של כל החלל - ריהוט ושאר הפריטים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.199 seconds