שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: מטבח קטן

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 10:30 #11

הקיר - דלפק יהיה כך אחרי שבירה של חצי קיר, זה פשוט עדיין בהתלבטות, (הדלפק אמור להפריד בין המטבח לכביסה. מכונה, מייבש וכיוצ"ב) או להוריד אותו לגמרי - שהמכונות תהיינה אחת ליד השניה, ולא על. זה נכון שזה יתפוס מקום, אבל א' זה "יתן" לי בחזרה את החלון במלואו :cheer: , ב' אפשר מקסימום לעשות ארונות למעלה לאיחסון.
קשה להחליט כשהמטבח ק-ט-נ-ט-ן !
אבל...
עמרי, אתה נותן לי כח ! הבנה ! ידע !
אז... בסוף יצא משהו שאני אוהבת. פרקטי ;) ועיצובי ;)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 10:38 #12

דרך אגב, הקיר ש"תומך" במקרר, לא קיים היום.
זאת הצעה...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 10:43 #13

לא... במצב כזה, חדר שרות שמקטין כל כך את חלל המטבח הוא פינוק שלא מתאים לנתונים בכלל. אין לך משטח עבודה סביר, אחסון פיצי, כיריים באלכסון אני בכלל לא יכולה לראות (אבל זו בעיה שלי, לא חובה להתייחס..)
חוץ מזה, אם חידוש המטבח הוא חלק משיפוץ כללי, אפשר להעביר את המטבח למקום הרבה יותר נעים ונוח, לבחון את כל המיקומים - כמו למשל האם הריבוע באמצע הוא שירותי אורחים ואם הכרחיים. תראי, אני מעצבת פנים והמטבח הוא חלק מהעניין אבל לא כולו, הראיה שלי יותר רחבה - הגישה שלי היא שלפני שמשקיעים עשרות אלפי שקלים במטבח חדש, שווה לבחון את המכלול בזוית קצת שונה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 10:45 #14

עמרי ! ! סליחה על החפירה ! !
שאלה: יהיה נכון לשים הקרר, בקיר שממול?
כך אני לא יצטרך לעשות קיר "השלמה" למקרר, וכך יהיה לי יותר משטח עבודה. אבל זה יצא שרואים את המקרר במלואו.
הגיוני?!...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 10:59 #15

כל מילה בסלע !
הענין עם הכיריים - גם לי צורם בעין, לא אוהבת את בכלל (שוב, זאת הצעה ממכר, שיש לו עין לענין. אני רואה את אחרת... אבל נאמר לי שאין ממש הגיון בדבריי, אז... ממשיכה לעשות ש"ב! כי... אני צריכה לבלות שם, אני צריכה לאהוב)
המטבח הוא לא חלק משיפוץ כללי (גם המועט הזה, מעל ומעבר. לבינתיים)
אין לי שום ספק שנשתדרג עם הזמן
אך גם את המועט הזה אני חייבת לעשות יסודי !
שיהיה לי פרקטי ! ! מקום ראשון בחשיבות.
ושיהיה יפה ;)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 11:15 #16

הי יפעת,

אי אפשר למקם כיריים בפינה כמו בשרטוט. בשביל לעשות משהו כזה הארון הפינתי של המטבח צריך להיות למעשה ארון פינתי עם פינה קטומה. מה שגוזל עוד נפח אחסון...

ולגבי הדלפק - כמו שזה בשרטוט זה נראה לי בזבוז. עדיף כבר להוריד את כל הקיר ולפתוח את חדר השירות. זה לא יהיה נוח (ולא ממש אטרקטיבי) לשבת על דלפק כזה.

יש לך מקום אחר בבית אליו את יכולה להעביר את מכונת הכביסה והמייבש?

אם לא, כמו שכתבתי לך מתישהו קודם, אפשר להוריד את הקיר לגמרי ואת מכונת הכביסה והמייבש למקם בתוך ארון. כך לפחות תרוויחי משטח עבודה שבאמת חסר כמו שכתבה סורנה.

ואם עושים כבר משטח עבודה ארוך יותר אפשר להעביר את היחידה הגבוהה של התנור והמיקרו לקיר של המקרר וליצור רצף של משטח עבודה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 13:24 #17

היום קיבלתי את הסקיצה. לא מוצאת חן בעיניי.
רוצה לשמוע את דעתי (דעה שנפסלה כמעט מבלי להישמע עד הסוף :( )

* לשבור את הקיר לגמרי, לעשות את המטבח והכביסה יחידה אחת. ז"א יהיה את המטבח, ויהיה את כל הכביסה בארון נפרד, פשוט בלי מחיצה של קיר.

* בקיר (שבו מתואר הכיריים בזוית הבלתי נוחה, הכיור וכו') חשבתי לעשות קיר - מקרר(רגע, תקשיב עד הסוף), מעט משטח עבודה, כיור, משטח עבודה

מצד אחד מעולה לי - כי הכניסה למטבח תהיה יותר פתוחה, לא יהיה את ה"עומס" שכרגע עיניי רואות ויהיה נוח ! מצד שני - היכן אני יניח את התנור?? (בקיר הריק שבאיור?? לא מוזר שהוא "יראה" כלפי חוץ?) וגם הקיר שצמוד לקיר הראשון המדובר (מקרר, כיור...) מצד ימין, יהיה מבוטל. שחבל. מבחינת איחסון.
אשמח למענה
סליחה על השגעת

יפעת
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 13:50 #18

הי יפעת,

לא הבנתי... ממי קיבלת סקיצה? ומי לא שמע את דעתך עד הסוף??

בסך הכל הרעיון שלך לעשות קיר ארוך של מטבח הוא טוב אם משטח העבודה ממשיך מעל מכונת הכביסה והמייבש. את יכולה גם למקם את הכיור בין מכונת הכביסה למייבש ואז להרוויח עוד משטח עבודה מימין לכיור.

צריך אבל לבדוק אם אפשר למקם כיריים מעל מכונת כביסה או מייבש. זה לא בלתי אפשרי כי יש כיריים שלא נכנסים לעומק השיש.

העניין הוא שבאמת יש בעיה עם התנור. לא כדאי להעמיד אותו באופן שיחסום את הכניסה למטבח. זה לא יפה ולא פרקטי. אילו רק הייתי יכולה את המייבש ואת מכונה הכביסה מהמטבח הכל היה נראה אחרת...

במטבח הזה את יכולה לראות איך מצניעים מכונת כביסה מחוץ למטבח. זה מצריך עוד הוצאה מסוימת אבל אולי זה יכול להיות פתרון בשבילך.

ואולי בכל זאת כדאי לעשות ארון גבוה של מכונת כביסה ומייבש בחלק הימני ביותר של המטבח ואז יהיה מקום לתנור. נכון שזה יחסום חלק מהחלון אבל על משהו צריך לוותר...

כאפשרות אחרונה הייתי חוזר לאופציה של כן להשתמש בקיר הימני של המטבח ולמקם בו את התנור והמקרר. זה נראה לי עדיף על פני מיקום התנור על הקיר השמאלי כי אז הוא יהיה מופרד ובאמת יראה מוזר. אומנם אופציה זו תקטין את הכניסה למטבח אבל יישארו לך כ-185סמ' כניסה למטבח שזה ממש מספיק.

אז מה את אומרת?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 17 יונ 2012 18:12 #19

היי עמרי
אחרי הנק' למחשבה החדשות שנתת לי, יצאתי עם מסקנה כזאת: (תאמר לי האם זה נכון לעשות, ואם כן, האם כדאי)
בקיר - 2.6 (הקיר של הכיור, הכיריים...) - לפתוח את הקיר ולעשות שורה ארוכה - מכונה + מייבש - אחד על השני + מוצרי נקיון בארון (נכון שיתפוס לי מקום של חלון, שזה די מבאס אותי. אבל, כפי שציינת, חייב לוותר על משהו)להמשיך אותו למטבח - מעין יחידה אחת שלמה - לשים תנור (או גם בארון גבוה כהמשך לארון של הכביסה, עם מיקרו וכאלה, או כהמשך אך יחד עם זאת כישות נפרדת (תלוי בתנור - משולב או מפוצל), משטח עבודה, כיור, מקרר (זה לא משנה הענין של הגדלים (מקרר גבוה, משטח נמוך ואז שוב ארון גבוה, כי את הארון הגבוה בסוף פחות רואים) ואז בגלל שהקיר הימני מצד המקרר יהיה מבוטל, וחבל על המקום של האיחסון, ניתן יהיה לעשות משהו בקיר השמאלי - הקיר שמולו. לפי חישובים שלי ואיך שאני רואה את זה, זה לא יתפוס מקום יתר על המידה (יתפוס, אבל די בגבול הטעם הטוב, אני חושבת)
האם יש צדק בדבריי, או ש... הגזמתי, וזה לא הגיוני?!?
מקווה שתוכל לענות לי עוד היום.
מחר, בע"ה, אני הולכת ל"פגישות", אני רוצה להגיע קצת יותר חכמה והגיונית
תודה רבה רבה רבה
אין עלייך

יפעת
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח קטן - המשך... 18 יונ 2012 05:07 #20

הי יפעת,

זה באמת פחות או יותר הכיוון שהתכוונתי עליו. קשה לתת תשובה סופית כי אני חייב לראות שרטוט. ואת ממש חייבת לראות הדמיה תלת ממדית של הענין ולבדוק שהכל נכנס.

רק נקודה אחת לגבי הארון בקיר השמאלי... יכול להיות ששווה כבר להמשיך את המטבח לקיר הימני ולעשות את הארון הזה שם ואז בקיר השמאלי לא לעשות שום דבר.

בקיצור -

תבדקי שתי אופציות:

1. לעשות ארון נפרד על הקיר השמאלי.
2. להמשיך את המטבח לקיר הימני ולעשות ארון עליו.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.194 seconds