שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות

מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 05 ינו 2013 10:41 #1

הי
סגרנו על מטבח שכולו אי (כיור, כיריים, משטח עבודה ומקום ישיבה על האי כאשר כל ארונות האחסון כולל המקרר והתנור נמצאים על קיר שהוא מאונך לאי). ההתלבטויות כרגע הן:
1. משטח עבודה בין הכיריים לכיור: כרגע החלטנו שכדי שמשטח העבודה יוכל להיות בגודל של 90ס״מ, נרחיק את מגירת הבקבוקים מהכיריים כך שמבחינת סדר הארונות אם מסתכלים על מכיוון הכיריים לכיוון הכיור והלאה יהיה: 3 מגירות מתחת לכיריים (100 ס״מ), מדיח, ארון כיור מתחת לכיור, ומגירת בקבוקים. בהמשך יש מקום ישיבה לשניים בכל צד של האי (כ115 סמ). במידה ואעביר את מגירת הבקבוקים במקום המדיח משטח העבודה יהיה קטן יותר. אני מתלבטת לגבי זה כי מצד אחד אני יודעת שחשוב לתכנן משטח עבודה גדול ומצד שני מאוד נוח לי כיום שמגירת הבקבוקים היא ליד הכיריים. מה אתה חושב ? אציין גם כי רוחב האי הוא 74 ס״מ.
2. התלבטות שניה היא מאיזה חומר לעשות את דלתות המטבח. רציתי בהתחלה מטבח בצבע שהוא לא לבן ולבסוף הגעתי למסקנה שאלך עם לבן וניל או לבן חול ואכניס למטבח צבע בדרכים אחרות. הברירה הראשונה הייתה פורמייקה אך לאחרונה יצא לי לראות דלתות פולימר מחורצות (כמו שעושים בצביעה) שמאוד אהבתי. אני מתלבטת לגבי איכות החומר. האם פולימר חזק הפורמייקה?

אשמח לעזרתכם :-)
תודה רבה
יעל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 05 ינו 2013 19:49 #2

הי יעל,

היה לי הרבה יותר קל לעזור אם היית מצרפת תכנית.

1. האם את יכולה לסדר את המטבח כך שגם המדיח וגם עגלת הבקבוקים יהיו בין הכיריים לכיור? האם זה משאיר לך מספיק משטח הנחה משמאל לכיור (בהנחה שהצלחתי להבין את הכיוונים נכון ללא לראות תכנית...)

בכל אופן, לדעתי יותר חשוב שמשטח העבודה בין הכיריים לכיור יהיה גדול. גם אם זה בא על חשבון כך שעגלת הבקבוקים והתבלינים תיהיה רחוקה יותר. אבל את מן הסתם לא חייבת להסכים איתי...

2. פורמייקה היא לרוב חומר חזק יותר מפולימר. עד כמה שאני יודע מטבח פולימר רגיש יותר לשריטות. וזה במיוחד בולט על מטבח מבריק (אך גם במטבח מט).

אם שומרים על המטבח אז לא צריכה להיות בעיה עם מטבח פולימר.

מקווה שזה עוזר.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 06 ינו 2013 10:34 #3

הי עמרי
תודה רבה על התשובה המהירה!
צירפתי את התוכנית של המטבח למרות שנראה לי שירדת לסוף דעתי.
חשבתי אולי לשנות מעט את הסידור כך שבמקום שיהיה מקום ישיבה על האי ל-4 אנשים, נשאיר כ-80 ס"מ לשני אנשים שישבו אחד מול השני ועוד אחד בראש האי. במצב כזה המרחק בין הכיור לכיריים יהיה כבר יותר נוח כלהלן: נשאיר מרחק של 30-40 ס"מ (תלוי ברוחב הכיריים) בין הכיריים לקצה הימני של האי, 60-70 ס"מ לכיריים, לאחר מכן 40 ס"מ של מגירת בקבוקים+60 ס"מ מדיח, 60 ס"מ כיור+30 ס"מ מרחק מכיור למקום ישיבה ומה שיוותר זה ישיבה ברוחב של 80 ס"מ.
האם זה נראה לך סידור טוב יותר?

כמו כן, כדי שהמטבח יהיה מעניין יותר חשבתי אולי להפוך ארון או שניים גבוהים ליחידת מדפים פתוחה (למשל את הקלפה שנמצאת עכשיו מעל המקרר או את הארון שנמצא מעל המיקרוגל). מה אתה חושב?

המון המון תודה
יעל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 07 ינו 2013 19:17 #4

הי יעל,

מה שאת מציעה נשמע לי יותר טוב מבחינת המרחק בין הכיריים לכיור ומשטח העבודה של המטבח.

כמובן שהמחיר של זה הוא פחות מקומות ישיבה מסביב לאי. אבל אם מסתדרים עם זה אז מצויין!

לגבי ההצעה שלך להפוך חלק מהארונות למדפים פתוחים. האמת היא שזה לא נשמע לי מתאים.

...אם כבר אז שהקיר של הארונות הגבוהים יהיה קיר אחיד וללא 'חורים'. בנוסף לכך, מדפים פתוחים מעל המקרר זה לא פרקטי. זה רק יצבור אבק.

אם את רוצה לאוורר את מראה המטבח את יכולה להפוך חלק מהדלתות של הארונות העליונים לדלתות של זכוכית חלבית.

חוצמזה, האם את בטוחה שהתכנית הזו היא התכנית הטובה ביותר עבורכם. אני שואל כי על פניו נראה לי שתכנון של קיר ארונות עם אי מאונך לו הוא לא נוח.

בנוסף לכך, המרחק בין בין האי לבין הקיר הוא 90סמ (לפי השרטוט). זה די מעט וזה לא יהיה נוח למי שעובד ליד הכיור ועל משטח העבודה.

יצא לכם לבחון אפשרויות נוספות?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 07 ינו 2013 22:03 #5

הי עמרי
האמת שכן, חשבנו על אופציות נוספות אבל כולן הביאו לתוצאה פחות טובה לדעתי (בייחוד מאחר ויצרו מטבח בצורת רייש שאני פחות אוהבת). למה אתה חושב שלא יהיה נוח לעבוד עם קיר ארונות מאונך לאי? קצת הלחצת אותי עכשיו אני מודה :-)
לגבי המרחק בין האי לקיר - הוא יהיה 103 ס"מ ולא 90 ס"מ - אתה חושב שצריך יותר מזה? כרגע הרוחב של האי בהנחה שהקיר הוא במרחק של 103 ס"מ הוא 84 ס"מ. אפשר ליצור מרחק גדול יותר על חשבון הרוחב של האי, נראה לך שזה עדיף?

המון תודה
יעל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 08 ינו 2013 20:30 #6

הי יעל,

לא התכוונתי להלחיץ. זה פשוט לא נראה לי סידור טבעי של מטבח.

המעבר בחלק האחורי של המטבח נראה לי כבזבוז מקום (אלא אם כן יש שם דלת יציאה לדק או משהו דומה).

כמו כן, כמו שכתבתי קודם (נדמה לי...), המטבח נראה לי קצת פרוזדורי ומנותק משאר הבית. אבל זה אולי בגלל שאני לא רואה את התמונה הכללית והחיבור של המטבח אל הבית.

כתוב בשרטוט שהמעבר הוא 90סמ' ולכן לכך התייחסתי. 103סמ בין האי לבין הקיר שמאחוריו נראה לי קצת גבולי. לדעתי לא כדאי להצר את האי כי זה לא יהיה נוח לאנשים שישבו אחד מול השני. אולי כדאי להצר את המעבר מהצד השני? מה המרחק שנותר שם?

מה שכן, אם כבר אי עמוק אז תשתמשו בפרזול עמוק (ולא הסטנדרטי המתאים למגירות של 60סמ). כך לפחות תנצלו את כל עומק האי לאחסון נוח.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 08 ינו 2013 22:29 #7

הי עומרי
לגבי המרחק בין הצד השני של האי לקיר - נשארים שם 90 ס״מ, נראה לך כדאי לצמצם שם את המרחק לצורך הרחבת המעבר בצד השני של האי?
לגבי הפרזולים - אכן חשבנו על זה ובאמת נעשה מגירות רחבות יותר מהסטנדרט.
בקשר למעבר בחלק האחורי של המטבח ( מניחה שהתכוונת לזה שמימין למקרר) יהיה שם ארון שירות למכונת כביסה ומייבש ובסוף המעבר יש חלון גדול.
מול ארון השירות הזה אני רוצה לקנות יחידת מדפים פתוחה בין היתר לאחסון פירות וירקות עם משטח עץ לצורך הנחת מכשירי חשמל ויתר אביזרי מטבח שלא ימצאו מקומם על האי. נשמע לך יותר הגיוני?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מרחק בין כיור לכיריים וסוגי ארונות 09 ינו 2013 21:26 #8

הי יעל,

אני חושב שכדאי להגדיל את המעבר שמאחורי הכיור. כלומר שכאשר עומדים מול הכיור המרחק בין בין האי לבין הקיר שמאחורה יהיה 110סמ'.

אם בצד השני זה רק מעבר אז זה לא נורא שהוא יהיה 70סמ'. כלומר עדיף שהמעבר יהיה יותר גדול אבל לדעתי זו פשרה טובה ובסוף רק תרוויחו שצד העבודה של האי יהיה יותר נוח.

התכוונתי מגירות עמוקות יותר מהסטנדרט (להבדיל מ-'רחבות יותר'). את מודעת לכך שפרזול כזה הוא בדרך כלל יקר יותר?

על-פניו נשמע לי רעיון מצוין לעשות מדפים פתוחים מול ארון השירות. עם זאת, ודאי שהמדפים לא יגיעו ממש עד קצה הקיר שמול האי כדי שהתחושה תיהיה מרווחת יחסית. מספיק שהמדפים יכנסו כ-10סמ פנימה וזה יהיה ויראה נוח יותר.

שאלה כללית - למה את בכלל צריכה אי? האם את יכולה להצמיד את האי לקיר שמולו כך שיווצר מטבח בצורה פחות או יותר של ר'?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.148 seconds