שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח'

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 27 אוג 2011 19:47 #11

אני אשב ואעלה רעיונות ואשמח להציג לפניך. עוד כמה שאלות עקרוניות:

נניח המטבח בצורת מ':
מה צריך להיות רוחב הכניסה כדי שתהיה זרימה נכונה?
כלומר המרחק בן קיר הארונות לבר הישיבה?

האם זה נראה אסטטתי שהבר יהיה "עבה" במטבח לא גדול- ז"א משהו כמו 1 מ' רוחב ואורך 1.80 בערך.
כי בא לי רעיון אולי למקם שם את הגז...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 27 אוג 2011 20:01 #12

הי,

אם הבר הוא מול קיר הארונות אז למעשה הוא מתפקד כמו אי. לכן המרחק צריך להיות 106סמ. אם זה לחוץ אז אפשר גם לרדת ל-100סמ ואפילו 90סמ. אבל אני ממליץ שלא פחות מכך.

1מ' רוחב על 1.8 אורך זה לא עבה... בכלל 1מ' רוחב קרוב מאוד למינימום של בר שהוא 90סמ (60סמ ארונות ו-30סמ' מקום לרגליים).

אם את רוצה למקם שם את הגז, בחשבון שתצטרכי (אם תרצי כמובן אחרי כל השכנועים) קולט אדים תלוי (להבדיל מקולט צמוד לקיר).
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 27 אוג 2011 20:12 #13

השאלה היא אם הרווח האופטימאלי לכניסה במטבח יכול להיות כזה צר. בכל אופן אני לא רוצה שיעמדו בתור...
נראה לי ותקן אותי, כי רווח שמתפקד ככניסה למטבח רצוי שיהיה מרווח.

בענין הגז על הבר אני עדיין בהתלבטויות עם עצמי האם אני מעוניינת שהגז יהיה על הכניסה (ראה מיקום מטבח באזור המגורים). אני יודעת שזה מאוד אופנתי ובעצם די נח בשליטה על הילדים המתרוצצים אבל זו שאלה של אסכולה כמה כולם צריכים להיות בתוך הסירים...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 27 אוג 2011 20:23 #14

אם יש לך 110סמ זה בהחלט מספיק. זה לא צר.

ובעניין הגז. אם יש ילדים מתרוצצים זה לא כל כך בטיחותי כיריים במיקום כזה. אולי עדיף להשאיר אותם רחוק מהילדים.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 30 אוג 2011 13:05 #15

אני שולחת אליך למייל איזשהו שרטוט ביתי עליו חשבתי כתוצאה מהדיון הפורה שערכנו....

המטרות כרגע בעיצוב:
א. שהכריים יהיו בין הכיורים
ב. שהכיריים לא יהיו מתחת לחלון
ג. לאפשר קלפות עליונות "לא קופצות" כמו שעושים אם רוצים קלפול+קולט אדים

לשם כך החלטתי נניח להרחיב את המטבח בעוד 30 ס"מ.
אשמח אם תצליח להבין את הסקיצה.

היכן למקם את המקרר תוך הבנה שאין לי אפשרות לעשות נישה אלא אם כן לעשות מזווה מאוד עמוק ואכשהו לדרג את קיר הארונות כך שהמזווה והמקרר יהיו עמוקים והשאר יהיו יותר קצרים או באותו קו עם קיצור רוחב המטבח.
חישבתי רוחב כניסה למטבח 1.20 בהנחה שהמקרר בולט 25 ש"ח מעבר לארונות. האם יש מצב לכסאות ישיבה במעבר ואולי רק אתכנן 30 ס"מ עומק ויהיו לי כסאות ללא משענת לאזור הזה?

באמצעות הנחת הכיריים בין 2 הכיורים אני יוצאת משטחי עבודה נוחים סה"כ אבל צריכה להקטין את החלון. האם ניתן לעשות חצי חצי... כי 45 ס"מ של חלון מאירים עוד יותר את המטבח...

בקיצור-
מה דעתך?

אשמח אם תעלה את המייל לאתר כי נולדתי במאה הלא נכונה...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 31 אוג 2011 17:12 #16

אז בואי נגשר על פער המאות...

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 31 אוג 2011 17:21 #17

הי,

על פניו התכנית שלך נראית לי טובה. הכיריים לא מתחת לחלון, מה שיאפשר קולט אדים. המרחק בין הכיריים לכיור החלבי הוא 90סמ (יופי!). מה המרחק בין הכיריים לכיור הבשרי?

כמו כן, לא הבנתי מה זה קלפות עליונות 'לא קופצות' ולמה זה קשור.

לדעתי אין צורך לדרג את הקיר של המזווה. מזווה בעומק 60סמ הוא בהחלט מספיק. אבל כן שווה לדרג את הקיר של המקרר כך שיהיה בקו אחד עם הארונות ולא יצר את הכניסה למטבח.

כדי להוסיף כסאות בין האי למקרר את צריכה לעשות לפחות 30סמ של שיש תלוי, מה שיצר את המעבר ל-90סמ. תוסיפי לזה עוד כ-30 של כסא (כאשר לא ישובים עליו), ותגיעי לכך שהמעבר צר מדי. אם תעשי נישה למקרר, ויישארו לך כ-150סמ' בין המקרר לאי, אז אולי כן אפשר יהיה להוסיף שם כסאות.

לא הבנתי את השאלה האחרונה. כבר עכשיו הכיריים בין שני הכיורים ולא צריך להקטין את החלון. אז איפה הבעיה??

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 31 אוג 2011 18:38 #18

הכיריים +- רחוקים גם מהכיור הבשרי ב 90 ס"מ.
אני לא אוהבת מראה של קלפה עליונהואח"כ קולט ושוב קלפה. זה בעייני קלפות קופצות.

בקשר לקיר המקרר והארונות. ממש אין לי אפשרות לעשות נישה של יותר מ10 ס"מ. זה אומר שהמקרר כנראה יבלוט. השאלה היא היכן כדאי שיבלוט.

אם האי הוא באורך של 2 מ' אני כבר בראש תכננתי שיש לו 30 ס"מ עומק מהצד של הסלון ומהמעבר מול המקרר כך שעל פניו אפשר לעבור.

בקיצור- הדילמה היא מיקום המקרר עוד לפני הדיונים על חלוקה פנימית של הארונות. כרגע הדיון הוא על מיקום מקרר-כיריים-2 כיורים ואי.

יש לך עוד הצעות???

ו... תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 03 ספט 2011 09:30 #19

אם כך אז בסה"כ נראה לי שהתכנית שלך טובה.

גם 10סמ נישה עבור מקרר זה טוב. כך במקום לבלוט 20סמ מעבר לקו השיש הוא יבלוט רק 10סמ'. זה שיפור ניכר!

בכל מקרה, אין בעיה גם עם מיקום המקרר בכניסה למטבח, כמו בתכנית המקורית שלך, כל עוד המרחק בינו לבין הכיור ובינו לבין הכיריים לא עולה על 2.7מ' (מה שלא נראה לי שקיים אצלך).

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 10 ספט 2011 19:55 #20

מהו המרחק המינימאלי של כיור מפינה שבה יש ארון תריס?

אם תסתכל בציור ששלחתי ניתן לראות כיור חלבי מתחת לחלון ומשמאלו תריס (נכון שמקובל שארון התריס הוא 35 כמו ארונות עליונים?)
אני חושבת ששם גם יהיה אזור הקומקום החשמלי עם קפה וסוכר וצריך לחשוב מה לעשות.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.170 seconds