שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח'

התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 24 אוג 2011 19:00 #1

אנחנו בסיום תהליכי תכנון וילה.
המטבח עם חלון לגינה אחורית והסלון ופינת האוכל פונים לנוף.
אני אשמח להתייחסותך לגבי עיצוב המטבח.
כמה פרטים חשובים עלינו:
א. אבא אמא ו 4 ילדים כשאולי יהיה גם חמישי... כולם יחסית צפופים כלומר הגדולה כרגע בת 6+.
ב. בהמשך ישיר... דתיים כלומר 2 כיורים גדולים ונראה לי שאלך גם על 2 תנורים.
ג. פינת האוכל מיועדת לשבתות ובמטבח אוכלים יומיום ארוחת צהרים+ערב, אם כי יתכן מאוד שנבלה בחצר האחורית לארוחת הערב המשפחתית.
ד. צורך באכסון רב בגלל חלבי-בשרי וכלי פסח.
ה. אני מאלו שלא מחזירות כלים מהיבוש ולכן חשבתי על מדיח לבשרי שישמש כארון לעת מצוא ומייבש כלים עליון לחלבי.
ו. בתכנון פתחנו חלון רחב לגינה האחורית בשביל אור יום, כיוון מזרח.

אני מצרפת סכימה כללית ביותר של האדריכל.
חשבתי אולי להזיז את הקיר של הכיורים עוד 30 ס"מ ימינה כדי לרווח את המטבח וכדי שהארונות העליונים יהיו שקועים. האדריכל לא מאשר להזיז עמוד (היכן שהבר) כי זה פוגע בחללשמחלק בין פינת האוכל והסלון.
כעקרון חשבתי על קיר ארונות כשהמקרר באמצע (לא כמו בציור, כדי שלא יחסום מעבר.
כמו"כ אולי להזיז את הכיריים שמאלה בכדי ליצור מרחב עמודה רציף וגדול. אתה נגד הצבת גז מתחת לחלון אם אדרוש עדן חלון עמוקה ומדובר בצד מזרח???
הצבת 2 הכיורים אחד ליד השני פחות נוחה לדתיים אבל אולי עוזרת אסטית בתכנון???
מה דעתך? ממש אשמח להתחיל מנקודת מוצא כולשהי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 24 אוג 2011 19:10 #2

הקבצים לא נקלטו, אני אבקש מהאדריכל
JPD

תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 24 אוג 2011 19:42 #3

הי,

תתחדשי מתחדשת :)

כדי להעלות תמונה את צריכה קובץ עם סיומת jpg ושם קובץ באנגלית.

קשה לי להגיב על הדברים ששאלת לא סקיצה או תכנית, אבל בכל זאת אני רוצה להעיר כמה דברים...

-למה כלי פסח צריכים להיות מאוחסנים במטבח? משתמשים בזה שבוע בשנה ונפח אחסון במטבח הוא כמו נדל"ן יקר. במיוחד כשיש הרבה ילדים. לא יותר עדיף לאחסן רוב השנה במחסן ופעם בשנה להחליף את הסט הכלים במטבח לכלי פסח?

-ולגבי המדיחים. שימוש במדיח כארון הוא לא דבר מומלץ. כשתרצי להדיח את הכלים תצטרכי לפנות את מה שבמדיח לאנשהו. לאן זה יהיה?

- ולגבי המדיח החלבי. אני לא יודע מה גודל משטח העבודה שלך, אבל כמו נפח אחסון, זה נדל"ן יקר שגם כך מתמלא בכל מיני דברים שאנחנו לא חושבים עליהם מראש. למה שלא תעשי מדיח חלבי צר ברוחב 45סמ? (להבדיל ממדיח בשרי גדול ברוחב 60סמ)

על שאר השאלות אוכל לענות כאשר תעלי את התכנית.

מקווה שהצלחתי לעזור בינתיים.

תתחדשי!
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 24 אוג 2011 19:48 #4

בעניין פסח- איתך לחלוטין...
בענייני המדיח- אני מהדור הישן שאפילו לא יודע מה זה אבל שיכנעו אותי שלפחות לבשרי כדאי במשפחה מתרחבת. הרעיון של שימוש כארון הוא בציניות כלומר שאוכל לשטוף אפילו ידנית 3 צלחות ו4 כוסות ולהניח שם וילדים שרוצים צלחת יקחו משם. אין לי בעיה אחת לשבוע להחזיר הכל לארון כי אני כרגע רואה עצמי משתמשת במדיח רק בסוף שבוע. לא כארון של כלל הכלים הבשריים אלא הכמה צלחות-כוסות-סכו"ם שבשימוש יומיומי ללא הפסק.
הייתי חצופה ושלחתי לך מייל עם הקבצים כי אני לא יודעת איך להמיר אותם. קיבלת????
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 24 אוג 2011 20:02 #5

הי,

ממש לא היית חצופה. אם הייתי רוצה שמייל שלי ישאר חסוי, לא הייתי מפרסם אותו בפורום.

טוב עשית ששלחת אלי את התכנית, כי עכשיו אני יכול להעלות את התמונות :)

(שמרתי כתמונה והעליתי עם שם קובץ באנגלית).

אז בבקשה...

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 24 אוג 2011 20:02 #6

והנה הפידבק שלי -

לא ממש הבנתי איך הזזה של קיר שלם ימינה תיצור ארונות עליונים שקועים. הרי כל הקיר זז. לא? בכל מקרה, זה נראה לי מיותר אלא אם כן זה כדי להגדיל את כל המטבח.

הבעיה עם מקרר היא שהוא בדרך כלל עמוק יותר מהארונות, אלא אם כן אתם קונים מקרר שטוח (אבל אז נפח האחסון שלו קטן יותר). ולכן, לא כדי למקם אותו באמצע קיר הארונות. הוא יהווה חוצץ ויהפוך את המטבח לפחות נוח.

אני הייתי חושב על להזיז את המקרר דווקא לצד השני של קיר הארונות. כך יהיה לו משטח הנחה קרוב ונוח יותר.

הייתי גם בודק אפשרות להחליף את מיקום הכיריים והכיור משתי סיבות. הראשונה היא, כפי שציינת, אני לא בעד כיריים מתחת לחלון (גם אם זה חלון מזרחי). ולא בשל העובדה שלא ניתן להתקין קולט אדים. השנייה, יותר נוח כאשר הכיור נמצא בין הכיריים למקרר. הכיור הוא מרכז העבודה במטבח ולכן חשוב גם שימוקם במרכז...

אפשר לחשוב על הפרדת כיורים, לא הייתי פוסל את זה על הסף. אבל צריך לבדוק לעומק איך זה מסתדר...

עריכה אחרונה: 24 אוג 2011 20:03 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 24 אוג 2011 20:21 #7

תודה! אתה זריז!!!

אני צריכה להשאיר את העמד שלשמאלו הבר כרגע כך אני יכולה להזיז את כל קיר הכיורים עד העמוד החיצוני וכך להוסיף רוחב למטבח.

בעניין המקרר אתה צורק אולם נראה לי שמקרר כ"כ בתוך המטבח מעט מטריד. האם זה שהתנורים והמזווה יהיו יותר חיצונית מהמקרר לא עלול להפריע בזמני בישול ואפיה???

ההחלטה על מיקום הכיורים היתה בגלל ארונות עליונים לייבוש כלים. וזה חוזר לסוגיה של מדיחים. אני לא רואה עצמי עם 2 מדיחים. יש משהו נח להדיח ו"לשכול" בארון העליון. כמו"כ אורך השיש מתחת לחלון הוא נניח 3.80 (כל הקיר)- 1.20 משני הצדדים כך שנשאר 2.60. כל כיור הוא 60 וזה נראה לי ממש עמוס. אולי אני טועה כי יש "שאריות" של שיש בשתי הפינות.
אני שונאת קולט אדים. אין לי בעיה לאוורר את כל הבית כל היום.זה נראה לי מטרד.
המיקום של הגז על הקיר הימני יגרע ארונות עליונים. לא התכוונתי למלא עד התקרה אבל כן לפחות קלפה בקומה אחת כי זה אזור האחסון שמבחנתי הכי נח ונגיש. הרבה יותר ממגירות מתחת לשיש.

ממש אשמח אם יש לך רעיון לעיצוב אחר.
הסגנון שלי "נקי" ופרקטי. חשבתי שקיר ארונות כולל גבס למעלה יתן מראה נכון.
גם בהקשר לבר- אני בדיוק מדמיינת את הילדים עושים שם שיעורי בית ולא הולכת להוציא כסף על מכתבות...
כבר היום הבר משמש כאזור הפלסטלינות בדירה הקטנה.

האם לדעתך ניתן לפרוץ עם הבר כלפי המעבר? האם זה נראה טוב שהכסאות בולטים???

תודה!!!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 25 אוג 2011 18:21 #8

הי,

בעניין המקרר, את יכולה לעשות קיר ארונות עמוקים יותר וליישר קו עם המקרר. כך זה לא יהיה משנה איפה הוא יהיה ממוקם. הוא פשוט לא יבלוט החוצה.

יותר חשוב שהמקרר יהיה נגיש, אח"כ המזווה ורק בסוף התנורים. הסיבה לכך היא כמות הפעמים שניגשים לאלמנט מסוים במטבח במהלך העבודה במטבח. נסי לחשוב כמה פעמים את ניגשת למקרר ולמזווה וכמה פעמים לתנור...

נראה לי שאת סגורה על עצמך מבחינת מדיחי הכלים ואופן ייבוש הכלים מעל הכיור. אז אני לא אמשיך לשכנע אותך...

גם מבחינת קולט אדים... דעתי בעניין היא שזה משהו שלא כדאי לוותר עליו. גם בגלל ריחות, אבל גם בגלל אדי שמן היכולים להצטבר על רהיטים ובשאר המטבח. ומה תעשי בחורף או בשיא הקיץ כשהמזגן יקרר את הבית עם פתיחת כל החלונות? אבל שוב, נראה לי שאת סגורה על עצמך אז לא אמשיך בשכנועים :)

מבחינת העיצוב. אני איתך בעניין קיר הארונות. בהחלט ייתן מראה אחיד ונקי.

וגם מבחינת הבר אני איתך. אני בעד פלסטלינות ושיעורי בית במטבח. הקלישאה (הנכונה דרך אגב) שמהטבח הוא מרכז הבית וכך הוא צריך גם באמת לתפקד.

את יכולה לבלוט עם הבר קצת לכיוון המעבר. זה גם יחבר יותר את המטבח לשאר הבית ולכיוון הסלון.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 25 אוג 2011 20:21 #9

ושוב- תודות!
בעניין המקרר- מהו עומק סטנדרטי אותו מציעה כל חב' מטבחים? האם יש עומק אותו יציעו חב' יותר רציניות? במקרה שלנו- מהו העומק הנדרש?
האם אתה רואה לנכון להתחיל עם 60 ס"מ של שילוב תנור ואז מה עם המיקרו? האם זה לא מומלץ כבר לשלבו מעל התנור או לעשות תנור מעל תנור עדיף???
נניח אח"כ מזווה ואח"כ המקרר כשהוא קרוב יחסית לפינה.
אני מתלבטת אם להשאיר פינת שיש או להוסיף עוד ארונות רוחב 60 ס"מ איפושהו.

בענייני שכנוע- אתה מעדיף לשכנע משוכנעים??? נראה לי יותר מתאתגר אולי לשכנע אותי על קולט אדים...זה תמיד מצטייר בעיניי כמו רהיט מלא שומן שצריך לנקות אותו כדי שיבריק מבחוץ ומתחת הכל מלא שומנים. יש כאלו יפים מאוד אבל באמת זה נכון עבור מטבח?????

מבחינת החלפת הכיורים והתנור הרי שאז באמת אין מיבש כלים עליון לכיורים אלא אם כן:
עושים הפרדת כיורים כך שכיור אחד מתחת לחלון, לא חייב להיות במרכז כמו שהאדריכל מיצב את הגז אלא יותר שמאלה כך שנותר שיש ארוך לעבודה, נניח זהו הצד הבשרי. בקיר שכרגע הכיורים אול ניתן לשים מיד בפינה את הגז (מעדיפה 90 ס"מ) אח"כ נניח רווח של 80-90 ס"מ ואז כיור חלבי. המינוס המרכזי אולי מתמקד במן בלבול וחזית לא אחידה.וכן קרבה של הכיור החלבי לבר הישיבה (די נח אבל אולי לא אסטתי).הפלוס הוא שמעל הכיור החלבי ניתן לתלות קלפה עליונה.
מה דעתך?

או פשוט להחליף בין הגז לכיורים כך שיהיוקלפות לפני ואחרי הגז (ואולי אשוכנע בדבר קולט).
אני בכללית תוהה לגבי הפינות. בארונות תחתונים אוותר ואשאיר ריק כדי לא לבזבז את הכניסה לפינות וב2 הפינות העליונות חשבתי באחד תריס עם כלי העבודה החשמליים ואולי מעל חוברות בישול . יתכן וזה מתאים לסיום קיר הארונות.

בכלל- יש לך רעיון חדשני אחר? מפתיע? מלהיב????

אני מעט מאוכזבת מצורת המטבח שאינה חדשנית בעליל אבל בגלל הרצון שלנו לחדר אורחים (כאלו שמגיעים בערב שבת ומשתקעים לפחות עד מוצ"ש..) זה מה יש!!!
אפשר לעשות איזושהי ר' מעניינת? רעיונות יתקבלו בברכה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות על עיצוב מטבח בצורת ח' 26 אוג 2011 07:49 #10

הי,

עומק של מקררים סטנדרטיים הוא כ-85סמ. אני לא מתחייב על כך וזה משתנה בין מקרר למקרר, אבל זה פחות או יותר סדר הגודל. אבל יש עוד משהו שאת יכולה לעשות. את יכולה לעשות נישה קטנה מאחורי המקרר בקיר, אפילו בעומק של 10סמ בבלוקים של 20סמ עובי הסטנדרטיים. ואז גם מקרר רגיל יראה פחות עמוק. וזאת מבלי לשנות את עומק הארונות.

בטח שמומלץ לשלב מיקרו מעל תנור. אחרת איפה תשימי אותו? על השיש הוא יתפוס שטח יקר.

ולגבי עם להפוך את הפינה למשטח עבודה (שיש) או להשאיר בה ארונות - את צריכה לבדוק מה חסר לך יותר, נפח אחסון או משטח עבודה. נסי לעשות רשימה מסודרת של הדברים שיש לך במטבח ולרשום איפה תכניסי כל דבר ומה יהיה על השיש. כולל כל הפרטים הקטנים. הסתכלי על המטבח שאת עובדת בו עכשיו או מטבח אחר שאת נמצאת בו ומכירה אותו כדי לעזור לך לא לפספס פרטים. כך תוכלי לדעת מה חסר לך יותר. נכון שזה עבודה להכין רשימה כזו, אבל זה ייתן לך מושג יותר טוב ופחות ניחושים...

ובענייני שכנוע. זה לא שאני מעדיף לשכנע את המשוכנעים, מה שלמעשה הופך את השכנוע ללא שכנוע, אלא זה פשוט נראה לי שכנוע מיותר כשהמשוכנע כבר משוכנע ומאוד קשה לשכנע אותו שכנוע אחר. השתכנעת?...

בכל אופן, לגבי קולט האדים. אין לי נימוקים נוספים על מה שכתבתי קודם. זה נכון שקולט אדים דורש טיפול, תחזוקה וניקוי כדי שיתפקד טוב ויראה טוב ולא מלוכלך. אבל זה כמו כל דבר אחר במטבח - תנור, כיריים, מקרר, משטח עבודה. כולם דורשים טיפול ותחזוקה. בקיצור, לדעתי על תוותרי על קולט אדים. זה גם יפה!

לגבי הפרדת הכיורים. צריך לראות איך זה מסתדר עם משולשי העבודה, איזה מרחקים נשארים בין האלמנטים השונים. את צריכה גם לקחת בחשבון שהפרדת כיורים תצריך שתי תשתיות (מה שכנראה יעלה את המחיר). אם תוכלי לשלוח שרטוט או סקיצה של הפרדה כזו עם מידות, יהיה לי הרבה יותר קל להחזיר לך פידבק. כך זה קצת קשה...

ובעניין חדשנות הצורה של המטבח. האמת היא שאין יותר מדי אפשרויות ח', ר' ו-מ'. אצלך למעשה זה מטבח בצורה של מ' בגלל חצי האי. אני גם לא חושב שיש טעם לחדש מבחינת התכנון של המטבח. צריך לתכנן את המטבח הכי פונקציונלי שאפשר. ובמטבח כשר זה לא פשוט בכלל למצוא את האופטימום (כבר יצא לי לתכנן כמה כאלה).

אבל...

המקום בו את כן יכולה לחדש ולעשות מטבח מעניין, מפתיע ומלהיב או משחקים עם העיצוב. לבחור בשיש מיוחד עם חיפוי קיר מעניין למשל מאחורי הכיריים. להוסיף תאורה משובחת ומוקפדת ואפילו תאורה בתוך קלפות עם דלתות זכוכית (למשל).

בקיצור, מבחינת התכנון הפונקציונלי, אני מעדיף את הגישה השמרנית והנוחה ביותר. אני חושב שהעיצוב האסתטי הוא המקום לחדשנות ולעניין.

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.163 seconds