שלום רב,
קודם כל תודה רבה על האתר המושקע ועל הטיפים השונים, ספציפית גם על התוכנות, אני עובד עם floorplanner והיא ממש חמודה.
אני משפץ דירה להשקעה באיזור סטודנטיאלי, ובמסגרת השיפוץ מוסיף חדר שינה, לטובת זה אני מתכנן להפוך את החלל של הסלון והמרפסת הסגורה לחלל פתוח של סלון+מטבח.
זה דורש להעביר את המטבח כ-8 מט' מקצה אחד של החלל לקצה השני.
אני מאוד מוטה תקציב מן הסתם כי זו דירה להשקעה, אבל מנסה ללמוד קצת ובכל זאת לתת טאצ' עיצובי טוב.
עתידים לישון בדירה 3 סטודנטים ויש מספר דירות בבלוק שכבר שופצו בצורה דומה בהצלחה.
אשמח מאוד לחוות דעתכם על ההצעות הבאות.
השירטוט המקורי הוא בקובץ natun, שירטטתי רק את החלק הרלבנטי. ברגע שנכנסים מהכניסה יש חלל מרכזי והיום מרפסת סגורה כאשר כל הקיר הקיצוני (פונה לכיוון צפון) כיום חלון ותריסים ואמור להפוך להיות הקיר המרכזי של המטבח.
חשבתי על 2 הצעות ויש לי כמה דילמות:
בהצעה הראשונה offer1 המטבח הוא פשוט פס ארוך על הקיר הצפוני, כאשר ב-2 הקצוות יש תנור+כיריים ומקרר (כיום יש תנור בדירה יחסית חדש שאשמח להשאיר, אבל אם זה מפריע אפשר להחליף). מה מאפיין ומה הדילמה:
1. אני די בטוח שלעשות חלון גדול יהיה מגניב ויכניס הרבה אור, זה ייצא חלון של 2 מטר רוחב וממעל הכיור ועד התקרה. זה משאיר בכל צד כ-70-80 ס"מ כאשר בצד אחד זה יהיה מקרר ובצד השני יהיה את התנור+כיריים.
2. אני תוהה אם יש מספיק ארונות בהצעה הזאת, במידה ולא אולי יכול להוסיף ארון קטן מעל הכיריים בגובה? ואולי מעל המקרר מקום למיקרו?
3. משטחי העבודה בשיש מכל צד של הכיור ייצאו כ-70 ס"מ. נשמע לי לא אופטימלי אבל סביר לגמרי.
4. חשבתי לנצל את הקיר המאורך של המרפסת, לשבור אותו לחצי גובה ולשים עליו משטח עץ ולהפוך לשולחן בר שכזה. כמה דברים שתהיתי לגבי זה: האם מרחק של 1 מט' מסוף הארונות ועד תחילת השולחן בר (כולל כסאות בר שיכולים להידחף חלקית מלמטה) זה לא מעט מדי? מה הרוחב המינימלי של שולחן בר? כמה כדאי להתעקש לנצל את הקיר הזה ולא פשוט לשבור אותו ולשים שולחן בר קצת יותר רחוק?
אחרי שקראתי קצת על עיצוב והרעיון של מטבח עם משולש ניסיתי לסדר משהו כזה ויצאה לי ההצעה השנייה (offer2) בה הזזתי את המקרר לקיר השני והגדלתי משטחי עבודה (או שאני יכול לעשות אותו גודל משטח אבל עם איזור פנוי רק לא ברור לי איך לנצל אותו),
בהצעה הזאת יש לי 2 דברים מרכזיים שלא ברור לי:
1. האם המרחק בין המקרר לטלוויזיה הוא לא קטן מדי? כמה מינימום או איך אפשר לייצר חוויה של בידוד (תזכרו שהתקציב לא מטורף וזו דירה להשקעה)?
2. איך אני יכול לנצל את המקום שהרווחתי בפינה של התנור טוב יותר? אולי משהו שכן מאפשר לשולחן בר להיות במיקום שלו איכשהו
בגדול בהצעה השנייה לא כ"כ ראיתי את היתרונות שלה, אבל ברור לי שאני צעיר בתחום ולכן אשמח מאוד לדעות וייעוץ.
באופן טבעי אני נוטה להצעה הראשונה אבל אולי אני מפספס משהו,
דרך אגב, ראיתי בעצמי (וגם יש לי תמונות) של 2 דירות בבלוק ששופצו בדיוק לפי 2 ההצעות השונות, רק שזאת שהלכה על ההצעה השנייה היא קרקע אז בשטח הפנוי יש יציאה לחצר שאצלי אין.
אשמח מאוד להתייחסות לדילמות או לכל ביקורת/דעות על ההצעות, ולהצעות לשיפור אם יש.
(יש לי גם לינקים של floorplanner במידה ומישהו רוצה).
תודה רבה!
שי