שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עיצוב מטבח+סלון לדירת סטודנטים

עיצוב מטבח+סלון לדירת סטודנטים 08 אפר 2016 14:59 #1

שלום רב,

קודם כל תודה רבה על האתר המושקע ועל הטיפים השונים, ספציפית גם על התוכנות, אני עובד עם floorplanner והיא ממש חמודה.

אני משפץ דירה להשקעה באיזור סטודנטיאלי, ובמסגרת השיפוץ מוסיף חדר שינה, לטובת זה אני מתכנן להפוך את החלל של הסלון והמרפסת הסגורה לחלל פתוח של סלון+מטבח.
זה דורש להעביר את המטבח כ-8 מט' מקצה אחד של החלל לקצה השני.
אני מאוד מוטה תקציב מן הסתם כי זו דירה להשקעה, אבל מנסה ללמוד קצת ובכל זאת לתת טאצ' עיצובי טוב.
עתידים לישון בדירה 3 סטודנטים ויש מספר דירות בבלוק שכבר שופצו בצורה דומה בהצלחה.

אשמח מאוד לחוות דעתכם על ההצעות הבאות.
השירטוט המקורי הוא בקובץ natun, שירטטתי רק את החלק הרלבנטי. ברגע שנכנסים מהכניסה יש חלל מרכזי והיום מרפסת סגורה כאשר כל הקיר הקיצוני (פונה לכיוון צפון) כיום חלון ותריסים ואמור להפוך להיות הקיר המרכזי של המטבח.

חשבתי על 2 הצעות ויש לי כמה דילמות:
בהצעה הראשונה offer1 המטבח הוא פשוט פס ארוך על הקיר הצפוני, כאשר ב-2 הקצוות יש תנור+כיריים ומקרר (כיום יש תנור בדירה יחסית חדש שאשמח להשאיר, אבל אם זה מפריע אפשר להחליף). מה מאפיין ומה הדילמה:
1. אני די בטוח שלעשות חלון גדול יהיה מגניב ויכניס הרבה אור, זה ייצא חלון של 2 מטר רוחב וממעל הכיור ועד התקרה. זה משאיר בכל צד כ-70-80 ס"מ כאשר בצד אחד זה יהיה מקרר ובצד השני יהיה את התנור+כיריים.
2. אני תוהה אם יש מספיק ארונות בהצעה הזאת, במידה ולא אולי יכול להוסיף ארון קטן מעל הכיריים בגובה? ואולי מעל המקרר מקום למיקרו?
3. משטחי העבודה בשיש מכל צד של הכיור ייצאו כ-70 ס"מ. נשמע לי לא אופטימלי אבל סביר לגמרי.
4. חשבתי לנצל את הקיר המאורך של המרפסת, לשבור אותו לחצי גובה ולשים עליו משטח עץ ולהפוך לשולחן בר שכזה. כמה דברים שתהיתי לגבי זה: האם מרחק של 1 מט' מסוף הארונות ועד תחילת השולחן בר (כולל כסאות בר שיכולים להידחף חלקית מלמטה) זה לא מעט מדי? מה הרוחב המינימלי של שולחן בר? כמה כדאי להתעקש לנצל את הקיר הזה ולא פשוט לשבור אותו ולשים שולחן בר קצת יותר רחוק?

אחרי שקראתי קצת על עיצוב והרעיון של מטבח עם משולש ניסיתי לסדר משהו כזה ויצאה לי ההצעה השנייה (offer2) בה הזזתי את המקרר לקיר השני והגדלתי משטחי עבודה (או שאני יכול לעשות אותו גודל משטח אבל עם איזור פנוי רק לא ברור לי איך לנצל אותו),
בהצעה הזאת יש לי 2 דברים מרכזיים שלא ברור לי:
1. האם המרחק בין המקרר לטלוויזיה הוא לא קטן מדי? כמה מינימום או איך אפשר לייצר חוויה של בידוד (תזכרו שהתקציב לא מטורף וזו דירה להשקעה)?
2. איך אני יכול לנצל את המקום שהרווחתי בפינה של התנור טוב יותר? אולי משהו שכן מאפשר לשולחן בר להיות במיקום שלו איכשהו

בגדול בהצעה השנייה לא כ"כ ראיתי את היתרונות שלה, אבל ברור לי שאני צעיר בתחום ולכן אשמח מאוד לדעות וייעוץ.
באופן טבעי אני נוטה להצעה הראשונה אבל אולי אני מפספס משהו,
דרך אגב, ראיתי בעצמי (וגם יש לי תמונות) של 2 דירות בבלוק ששופצו בדיוק לפי 2 ההצעות השונות, רק שזאת שהלכה על ההצעה השנייה היא קרקע אז בשטח הפנוי יש יציאה לחצר שאצלי אין.

אשמח מאוד להתייחסות לדילמות או לכל ביקורת/דעות על ההצעות, ולהצעות לשיפור אם יש.
(יש לי גם לינקים של floorplanner במידה ומישהו רוצה).

תודה רבה!
שי
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עיצוב מטבח+סלון לדירת סטודנטים 08 אפר 2016 17:25 #2

מכיר את הסרטון של מיסטר בין בו הוא עושה לעצמו סתימה בשן?
ממליצה לך לראות בטרם תתכנן בעצמך שיפוץ דירה מלא...
זה מקצוע ולא ניתן ללמוד אותו בהתכתבות.
- המרחקים המתוכננים לישיבה ומעבר לא ריאליים,
לא ניתן לשבת, להסית כסא, לפתוח מקרר ב1 מ'.
- לא ניתן לשנות פתח חלון, מדובר בשינוי חזית שדורש אישור שלא סביר
שיתקבלו בבניין דירות.
- כדאי, אם כבר משקיעים בשיפוץ, לחשוב גם על המראה של הדירה.
אפשר לשדרג ולהבליט אותה בעיצובה מעל הדירות האחרות גם בחומרים פשוטים
וזולים ורעיונות עיצוביים, בהשקעה מעט גבוהה יותר שתעניק תשואה בהתאם.
בכל מקרה, לא רצוי למשל לראות צד של מקרר.
אז: אתה משקיע כסף בשיפוץ, ממליצה בחום שתשקיע אחוז מסויים בתכנון מקצועי,
כולל תכניות חשמל ומים ומבנה מטבח. יש דרכים טובות יותר לניצול מלוא
פוטנציאל שטח דירה קטנה, שילוב נאה ונעים וגם פונקציונלי של סלון ומטבח,
העמדת ריהוט שיש לבדוק בשרטוטים מקצועיים עם מידות מדוייקות וידע לגבי
הנדסת אנוש והתנהלות אנושית בדירה.
כמובן שאם יש דירות נאות בעיניך במבנה הנוכחי, יכול למקם בדיוק אותו הדבר,
כולל המטבח, אבל ההצעות שלך אינן מעשיות לצערי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עיצוב מטבח+סלון לדירת סטודנטים 08 אפר 2016 23:22 #3

שלום סורנה (ושימעת ועמרי),

קודם כל המון תודה על זמן הקריאה וההתייחסות, אני באמת מעריך את זה.

עניינית אני לא באמת משפץ דירה שלמה, אני לא נוגע בכלל בכל החלק של חדרי השינה, המקלחת והשירותים. אלא "רק" הופך חלל מלבני גדול שבצידו אחד כיום מטבח ובצידו השני סלון לחדר שינה נוסף בצד אחד ובצידו השני מטבח+סלון, ולכן המורכבות העיצובית הכי גדולה היא המטבח והסלון.

בזמנו גיששתי סביב היעזרות בעיצוב אבל זה פשוט לא בתקציב קרוב למה שאני הולך להשקיע בשיפוץ, אל תשכחי שזו דירה להשקעה. יצא שאני צריך להשקיע יותר מ-20-30% מתקציב השיפוץ בעיצוב וזה לא הגיוני.

לגבי הערותיך (ובתקווה שתסכימו לענות ולהתייחס על אף שאינני מבין בעיצוב):
- מרחק הישיבה - זו בדיוק נקודה שהבנתי שהיא בעייתית ולכן שאלתי לגביה, איזה מרחק בעינכם מינימלי עבור פתיחת מקרר והסטת כיסא? במידה ואשים את הכיסאות רק בצד השני זה נראה לכם הגיוני?
- לגבי פתח החלון תודה על ההערה אבל אני מאמין שאסתדר, שוב - יש דירות אחרות בבניין עם שינוי דומה
- צד של מקרר - ברור לגמרי, הבנתי שאפשר לעשות מעין ארון בצורת ח' שהמקרר יהיה בתוכו, מניח שזה ייקר את הסיפור. עדיין מבחינת המרחק מהמקרר לטלוויזיה באופציה השנייה זה נראה לכם סביר?
- ושוב, שאלת השאלות מבחינתי - מה אני מרוויח מהאופציה השנייה שאני לא מצליח למצוא והאם יש חסרונות באופציה הראשונה שלא שמתי לב מעבר לשולחן. כי אם אני הולך על האופציה הראשונה אז ברור שלהזיז עוד את השולחן זה משהו שאני יכול לעשות.

שוב תודה על ההשקעה והזמן,
שי
יש להתחבר כדי להגיב.

עיצוב מטבח+סלון לדירת סטודנטים 09 אפר 2016 20:51 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי שי
בהמשך למה שסורנה כתבה,
שאלותיך הן רבות ומורכבות, ולא ניתן לענות עליהן במסגרת פורום,
זה לא יהיה מקצועי מצידנו לעשות זאת.
יש לבחון את מבנה הדירה, לקבל את כל הנתונים, להבין את התמונה כולה ואז להציע פיתרון כולל, ולא כזה שמורכב מתשובות חלקיות לשאלות נקודתיות.

לא הייתי מקלה ראש בעניין,
כסטודנטית לשעבר ששכרה דירות, וכשוכרת דירות היום,
אין דבר מתסכל יותר מדירה שלא מתוכננת נכון או שמתוכננת ברישול.

המשמעות עבורך כבעל הדירה היא שהדירה תהיה אטרקטיבית פחות.
הביקוש אליה יהיה נמוך יותר, ותצטרך להתפשר על קהל היעד - מי יהיו הדיירים שלך. ייתכן שזה ישפיע גם על גובה שכר הדירה שתוכל לדרוש.
גם כאשר תצליח להשכיר את הדירה, תכנון לא טוב של דירה משמעו פחות יציבות של השוכרים - דירה לא טובה עוזבים בתום החוזה, ובמקרה הגרוע יותר באמצעו, משמע תחלופה גבוהה של דיירים.
מעבר לתכנון מטבח נטו, יש פה רכיבים של ניהול נכון של נכס מניב.

מה שאני מציעה, זה שתשלח אלי פרטי התקשרות ונדבר מחר. ייתכן שיהיה אפשר לעזור לך במסגרת פגישת ייעוץ ממוקדת, ובהתאמה לתקציב שיש לך.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.140 seconds