שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח קבלן - שני כיורים

מטבח קבלן - שני כיורים 19 ינו 2012 17:48 #1

שלום, אנחנו בונים בית (דו משפחתי קטן). אנחנו צריכים בדחיפות לשלוח לקבלן תוכניות סופיות, אבל נתקענו עם המטבח.. צריך להחליט איפה יהיו החלונות ובהתאם לזה כל המטבח. חשוב לי מאוד שיהיו מעל הכיורים ארונות לייבוש כלים. שרטטתי סקיצה מסויימת (כל משהצת 10 ס"מ) ורציתי לדעת אם אני לא עושה טעויות דרסטיות, והאם יש לך הצעה יותר טובה אני אשמח מאוד מאוד לשמוע!

תודה רבה!
רעות
עריכה אחרונה: 20 ינו 2012 09:55 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דחוף!! 19 ינו 2012 17:50 #2

מנסה שוב לשלוח את הקובץ.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דחוף!! 19 ינו 2012 17:59 #3

אני מצרפת גם מבט כללי על האזור- פינת אוכל וסלון. תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דחוף!! 20 ינו 2012 06:35 #4

הי רעות,
מאד מקווה שיש אדריכל בתמונה ושהקבלן לא גם מתכנן, מבצע ומפקח על הבניה של עצמו..
בעניין מבנה המטבח עצמו, בטוחה שלעמרי יהיו שלל הערות לשיפורים במבנה ובעיצוב.
אבל - בבניה, מיקום הקירות לא נותן מידע מספיק להחלטה
ולא מומלץ לבחון את מיקום הפתחים רק על פי מבנה המטבח הרצוי. חובה להתייחס בתכנון גם מהחוץ פנימה - מה קורה בחוץ, מה רואים מהחלונות, נוף, כיוונים, רעש, שכנים...ואז להחליט, להגיע לפשרות על פי עדיפויות של החוץ והפנים ביחד.
ובנוסף, איך יראו החלונות ביחס לשאר החלונות בבית מבחוץ, גודל וגובה. לא כדאי להתייחס לכל חדר בנפרד ולמקם פתחים היכן שמתאים בלי לשקול את המראה החיצוני של הבית.
בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דחוף!! 20 ינו 2012 09:56 #5

הי רעות,

אני מסכים עם סורנה, ממש לא כדאי להתייחס לכל חדר בנפרד, עדיף לשקול את כל האלמנטים ביחד ואז להחליט על פי סדר עדיפויות.

בכל מקרה, בחנתי בעיון את תכנית המטבח שלך. בהחלט יש פוטנציאל למטבח נוח ופונקציונלי. בגלל שכתבת שזאת תכנית שאת רוצה להעביר לקבלן, אני מתייחס בעיקר לדברים מג'ורים במטבח, החשובים לקביעת מיקום התשתיות וחלונות.

אז ככה - לדעתי חשוב שתקדישי מחשבה לנקודות הבאות...

בפינה הימינית העליונה של השרטוט יש תריס (נכון?). לדעתי עדיף שהתריס יהיה בעומק של הארונות הגבוהים, כלומר 60סמ'. זה גם יהיה יותר אסתטי אבל בעיקר יהיה פרקטי יותר מבחינת האחסון. תריס בעומק של 30סמ' יהוו נפח אחסון בדוחק למכשירי חשמל. זה אומר שאת החלון הצר צריך להזיז קצת שמאלה.

אני הייתי מחליף את מיקום הכיורים והכיריים. זה גם יאפשר קולט אדים מעל הכיריים (מה שמאוד חשוב!). גם יאפשר לעבוד סביב הכיור ומול החלון (יותר נעים לדעתי מאשר לעבוד מול כיור הנמצא מול קיר). בנוסף, לא ציינת מה המרחק בין הכיריים לכיורים, אבל המינימום המומלץ הוא 90סמ. זהו משטח העבודה העיקרי במטבח ולכן חשוב שיהיה מרווח דיו.

וזה בעצם מוביל לכך שצריך לחשוב מה לעשות עם חצי-האי/פינת אוכל. סידור הכיסאות בשרטוט שלך הוא לא טוב. אם מדובר בשולחן אוכל עם כסאות 'רגילים' אז מקובל להשאיר כ-60סמ' לאדם. ואם מדובר בכיסאות בר אז גם 50סמ' יכולים להספיק. כך או כך הכיסאות הפונים אל המטבח יתפסו מינימום של 150סמ ואצלך יש 136סמ'. מעבר לכך, הכסאות האלה יפריעו להתנהלות במטבח, במיוחד אם תחליטי לבסוף להחליף את מיקום הכיריים והכיור.

פתח הכניסה המטבח, 120סמ', הוא סביר, אך מיקום המקרר יכול להיות קצת בעייתי בהקשר הזה מכיוון שכאשר יפתחו את דלת המקרר (הצריכה להיפתח ימינה - צירים בצד ימין) הכניסה למטבח תהיה די חסומה.

שאלה - האם יש לך אפשרות לוותר על הנישה הצמודה לחצי האי? זה יאפשר שלושה כיסאות מצד אחד שלו ויאפשר גם להגדיל קצת את פתח הכניסה למטבח.

ברשותך, שיניתי את כותרת הדיון לכזו שתהיה יותר אינפורמטיבית.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דחוף!! 20 ינו 2012 09:57 #6

שכחתי לשאול...

מתי את צריכה להעביר את התכניות לקבלן? כמה זמן נותר לך לתכנון??

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דחוף!! 21 ינו 2012 19:20 #7

שבוע טוב!

א. תודה רבה על תשובתך!!
ב. בקשר לחלונות: את החלון שמעל הכיריים- הקבלן נותן. זהו חלון שפונה אל הגינה הפרטית שלנו. לעומת זאת, החלון הצר, הוא תוספת שלנו, להוספת אור ואויר והוא פונה לכיוון הבית של השכנים, כך שאיני רוצה להגדיל אותו, אך אפשר לבטל אותו אם הוא מיותר.

היה לי מאוד חשוב שמעל הכיורים יהיו ארונות של ייבוש כלים ולכן לא שמתי אותם במקום של החלון הגדול. והכיריים נאלצו להיות שם.

המטרה של הנישה, מלבד מקום אחסון דקורטיבי, היא שפחות יראו את המטבח מהסלון.

האם יש דרך אחרת לדעתך לכך שהיושבים בסלון לא ממש יראו את המטבח? אולי יהיה יותר נכון להמשיך בקיר ומאחוריו שולחן?

-בעיקרון הקבלן כבר רוצה את התוכניות, אבל אפשר למשוך עוד איזה שבוע..

תודה רבה!

רעות
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דחוף!! 21 ינו 2012 20:31 #8

הי רעות,

אוקיי... אז אל תחליפי את מיקום הכיריים והכיור, ורק תוודאי שישאר בינהם לפחות 90סמ' כדי שמשטח העבודה המרכזי יהיה מספיק נוח.

גם את הכיריים, כמו שכתבתי צריך להרחיק מהפינה כך שזה יכול להסתדר טוב עם מה שכתבתי למעלה.

לדעתי הנישה היא דווקא רעיון טוב כדי להסתיר מעט את המטבח מכיוון הסלון, רק שכדאי גם לעשות הדמיה תלת ממדית כדי לראות עד כמה המטבח באמת יהיה מוסתר.

בכל מקרה, אם נתעלם רגע ממקומות הישיבה סביב האי, אז הנישה בעייני היא מוצלחת בעיניי. זה גם יכול להיות חיבור עיצובי טוב בין המטבח לבין הסלון.

לגבי חצי האי - כמו שכתבתי, שלושת הכסאות בחלק הפנימי של המטבח לא יעבדו טוב. אולי כדאי לוותר עליהם לגמרי לטובת ארונות תחתונים ונפח אחסון נוסף.

בשורה התחתונה, לא נראה לי שהכיוון הוא שינוי מג'ורי במטבח, לכן מבחינת התכניות לקבלן לתשתיות והחלונות, התכנית שלך טובה.

בהצלחה :)

עמרי

עריכה אחרונה: 21 ינו 2012 20:32 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.166 seconds