הי אדל,
תודה על הפידבק! זה נותן כח להמשיך

.
עיינתי בתכנית שהעלית.
אז ככה...
לא הצלחתי להבין מה יש מימין למקרר. האם זה מקום לארונות גבוהים או שזה חדר למזווה?
1. המרחק המקסימלי המומלץ בין קודקודים של משולש העבודה הוא כ-270סמ'. מהשרטוט ששלחת נראה לי שאצלך זה מתקרב למספר הזה, כך שזה בסדר (כל עוד לא יהיה אי בין הכיריים למקרר). בנוסף, לדעתי בזמן העבודה במטבח זה פחות שכיח שהולכים יש מהמקרר לכיריים (בניגוד לכיור-מקרר וכיור-כיריים) לכן גם אם המרחק בין המקרר לכיריים הוא גבולי, זה טוב. זה שהכיור ממוקם בין הכיריים למקרר זה מצוין, לא הייתי משנה את זה.
המרחק בין הכיור לכיריים אצל הוא טוב (המינימום המומלץ הוא 90סמ'), רק חשוב שתשאירי כ-40סמ' פנויים מכל צד של הכיריים כמשטחי הנחה.
2. אני לא מבין למה את מתכוונת כאן. אם זה אמור להיות מזווה עם דלת סגורה אז זה נראה לי קטן מדי. לדעתי לא יהיה מקום למדפים מהרצפה ועד התקרה וגם מקום להתכופף כדי להוציא משהו מהמדפים התחתונים. את יכולה לשלוח שרטוט יותר מסודר או תמונה של מה שאת מתכוונת אליו?
3. שוב, אני צריך לראות סקיצה של מה שאת מתכוונת אליו כדי לומר על זה משהו.
4. את מתכוונת למיקום של השולחן בשרטוט הנוכחי? אם כן אז לדעתי ממש אין בעיה גם אם הקיר יזוז ב-20סמ' לרעת המטבח. יש שם שפע של מקום, שולחן האוכל לא חותך את משולש העבודה ולא מפריע לעבודה השוטפת במטבח.
5. נראה לי בסדר גמור להוריד את הקיר הזה. לגבי השם של החיתוך - את מתכוונת לפרופיל של הקנט של השיש? אני לא מכיר את השמות האלה ואשמח ללמוד משהו חדש

.
6. תמיד יש משהו קטן שצריך ייבוש. כמה כלים או סירים וכדומה. אין לאן להימלט כאן – או ארון מעל הכיור או מתקן לייבוש כלים על השיש. חסרון של מתקן לייבוש כלים מעל השיש עשוי להיות שסירים גדולים פשוט לא יכנסו לשם ואז יהיה גם ארון מעל הכיור וגם ייבוש של סירים גדולים על השיש.
אני באופן אישי מעדיף חלון מול הכיור ומתקן לייבוש כלים על השיש.
נקודה נוספת, לדעתי תכנון של ארון בודד מעל הכיור ואז שני חלונות מימין ומשאל לארון הזה יהיה משהו לא יפה, אבל את כמובן לא חייבת להסכים אם זה.
אולי תנסי להשתמש במחליטון בנושא הזה? ראיתי כבר שהשתמשת בו ונראה לי שכאן זה יכול לעזור לך.
7. האם להחליף? לפי התמונות ששלחת, אם זה יהיה סגנון המטבח שלך אז לי דווקא נראה שתנור וכיריים מעוצבים העומדים בפני עצמם יכולים להוסיף לאופי של המטבח.
ולגבי מספר הלהבות של הכיריים – יש כיריים רחבים עם 5 להבות (רוחב 80-90סמ') ואז אין בעיה להעמיד 5 סירים על הכיריים בו זמנית.
8. 40סמ' זה מספיק ליבשים. כמו שכתבת, זה ארון שילך די לעומק כדי ליישר קו עם המקרר, אז אם את חוששת אפשר לעשות את מדפי הסלסילות עמוקים יחסית.
לגבי הספרים. זה תלוי כמה ספרי בישול יש לך. אפשר לעשות יותר ממדף ספרים אחד ברוחב של 40סמ' ואז באופן עקרוני לא נראה לי שתהיה בעיה.
מזווה נשלף נוסף? לדעתי 40סמ זה צר מדי בשביל מזווה. הנשלפים עצמם צרים בכ-6סמ' מהרוחב החיצוני של ארון המזווה כך שיישארו לך רק כ-34סמ' של רוחב מזווה לאחסון.
זהו...
בסה"כ התכנון של המטבח נראה לי טוב. אני עדיין צריך להבין מה קורה באזור המזווה ולראות חלוקה של כל הארונות, אבל התכנון הראשוני מוצלח.
לגבי המחירים והנגרים – מטבח כמו שבתמונות הוא באמת יקר. אולי שווה לך לעשות הערכת מחיר מהירה כדי שלא תפתחי יותר מדי ציפיות ואז בשלב מתקדם תגלי בעצם שזה לא בתקציב שלך.
שמחי רובין בהחלט עושה מטבחים כאלה. ועוד נגריה מאוד מוצלחת היא של 'גיל ללוז – חרש עץ' (מיטל - 0546843400). ראיתי עוד טלפון של נגר מירושלים שרשום על השרטוט שלך. לדעתי הוא כרגע קצת פחות מומלץ.
נ.ב. עד לא מזמן גם אני גרתי בירושלים. ברחוב השחל
עמרי