שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי...

המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 31 ינו 2012 20:40 #1

שלום לך עמרי.
ראשית אני חייבת לומר שכל המיילים שאני מקבלת וכל הנושאים- היצירתיות, בכתיבה, באופן ההתייחסות לנושאים, בפתרון הבעיות, בהתייחסות לכל הפרטים הקטנים והחשובים- פשוט מפליאים אותי עד מאוד. כה לחי על העשייה והרצון לתת ולעזור לכל דכפין פה בפורום. אני נהנית מכל דיון ממש. :whistle:
ועכשיו- למטבח שלי- אנחנו בונים בית בישוב ליד ירושלים (מזרחה לה)ועומדים לסיים תכניות ומאוד רוצים כבר להתחיל בבנייה.
המטבח- מרכז החיים שלנו.
מצרפת את השרטוט הראשוני של הגדלים והמראה הכללי.
אשמח אם תוכל לעזור לי:
1. בעניין המרחקים בין חלקי "המשולש"-האם לא רחוק מדי המקרר מהכיריים? האם יש לך הצעה אחרת?
2. המזווה מימין למקרר- רוצה לעשות מעין דלת (ללא קיר מימין לארון, פשוט משהו שהנגר יבנה, אם אפשר. ומדלת זו כניסה לחלל עם מדפים מרצפה עד לגובה סביר- לאחסון מקסימלי- אולי גם מטאטא יכנס :) ראיתי אצל המעצב-אדריכל יונתן מונג'ק (שדי מייצג את הסגנון שאני אוהבת)- דלת ארון בקו המקרר ממש יפה (אנסה למצוא תמונה) ובתוך המזווה- מדפים בצורת ר' ואולי ניצול של חלק מהמזווה לטובת השיש- ראה סעיף הבא, מה דעתך על כזה מזווה מהסגנון הישן?
3. על השיש הסמוך למזווה הייתי מעוניינת להכניס את מכשירי החשמל שיכולים להתחבא מאחורי תריס או ארונית בגובה השיש- מוסתרים בתוך חלל המזווה- האם נראה לך אפשרי?
4. קיר הגובל בחללל משפחה מוגבה (שצופה למטבח, לסלון ולכניסה לבית)- יוזז לרעת המטבח ב- 20 ס"מ. האם נראה לך שישאר מקום לשולחן ארוחות משפחה- עגול בקוטר של כ- 115 ס"מ? אנו 4 נפשות.
5. ביטלתי קיר מימין בכניסה למטבח ורק השיש מעט מעוגל בפינה (בכלל אני אוהבת שיש חיתוך לשיש יותר קלאסי- יש הקוראים אותו ציפור? מקור? לא יודעת- מעין מדרגות בקצה מעוגלות).
6. מעל השיש, למרות שיש מדיח, רציתי ארונית לאפשר ייבוש של כלים למעלה ולא על השיש ובשל כך ויתרתי על חלון מול הכיור. :( - מה אתה חושב על העניין, האם אפשר להסתדר בלי ארון כך שהשיש לא יהיה עם מתקן לייבוש כלים בודדים או סירים ומחבתות?
7. שאלה שכנראה חוזרת על עצמה (כמו כל השאר ;) )- יש לנו תנור וכיריים עומדים על הרצפה- האם להחליפם בבילט-אין וכיריים על השיש? (תוהה גם- אם כן- אז כמה מועיל ה- 5 להבות- מאחר שאי אפשר לשים 5 סירים בד"כ עליו בו זמנית...?)
8. האם ארונית מדפים של 40 ס"מ תספיק לסלסילות קש ליבשים ואולי לספרי בישול- מימין למקרר? נראה לי שכמובן שלא יהיה עומק 80 ס"מ למדפים אלה, אלא שנהרוג את החלק האחורי בגלל המקרר במקרה זה, או שמא אתה מציע אזור זה כמזווה נוסף- נשלף?
זהו לעת עתה. ותודה מראש.

תהנו מהתמונות. טעם קצת יקר, לפי מה שהבנתי...?
האם ההמלצה על רובין פה מתאימה לעבודה בסגנון מטבח כזה?

ערב נפלא!
אדל הירושלמית
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 31 ינו 2012 20:41 #2

לא יודעת למה התמונה של שרטוט המטבח לא נראית, הנה היא פה מצ"ב.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 31 ינו 2012 21:08 #3

הנה שוב- ניסוי העלאת קובץ
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 01 פבר 2012 20:00 #4

הי אדל,

תודה על הפידבק! זה נותן כח להמשיך :).

עיינתי בתכנית שהעלית.

אז ככה...

לא הצלחתי להבין מה יש מימין למקרר. האם זה מקום לארונות גבוהים או שזה חדר למזווה?

1. המרחק המקסימלי המומלץ בין קודקודים של משולש העבודה הוא כ-270סמ'. מהשרטוט ששלחת נראה לי שאצלך זה מתקרב למספר הזה, כך שזה בסדר (כל עוד לא יהיה אי בין הכיריים למקרר). בנוסף, לדעתי בזמן העבודה במטבח זה פחות שכיח שהולכים יש מהמקרר לכיריים (בניגוד לכיור-מקרר וכיור-כיריים) לכן גם אם המרחק בין המקרר לכיריים הוא גבולי, זה טוב. זה שהכיור ממוקם בין הכיריים למקרר זה מצוין, לא הייתי משנה את זה.

המרחק בין הכיור לכיריים אצל הוא טוב (המינימום המומלץ הוא 90סמ'), רק חשוב שתשאירי כ-40סמ' פנויים מכל צד של הכיריים כמשטחי הנחה.

2. אני לא מבין למה את מתכוונת כאן. אם זה אמור להיות מזווה עם דלת סגורה אז זה נראה לי קטן מדי. לדעתי לא יהיה מקום למדפים מהרצפה ועד התקרה וגם מקום להתכופף כדי להוציא משהו מהמדפים התחתונים. את יכולה לשלוח שרטוט יותר מסודר או תמונה של מה שאת מתכוונת אליו?

3. שוב, אני צריך לראות סקיצה של מה שאת מתכוונת אליו כדי לומר על זה משהו.

4. את מתכוונת למיקום של השולחן בשרטוט הנוכחי? אם כן אז לדעתי ממש אין בעיה גם אם הקיר יזוז ב-20סמ' לרעת המטבח. יש שם שפע של מקום, שולחן האוכל לא חותך את משולש העבודה ולא מפריע לעבודה השוטפת במטבח.

5. נראה לי בסדר גמור להוריד את הקיר הזה. לגבי השם של החיתוך - את מתכוונת לפרופיל של הקנט של השיש? אני לא מכיר את השמות האלה ואשמח ללמוד משהו חדש :).

6. תמיד יש משהו קטן שצריך ייבוש. כמה כלים או סירים וכדומה. אין לאן להימלט כאן – או ארון מעל הכיור או מתקן לייבוש כלים על השיש. חסרון של מתקן לייבוש כלים מעל השיש עשוי להיות שסירים גדולים פשוט לא יכנסו לשם ואז יהיה גם ארון מעל הכיור וגם ייבוש של סירים גדולים על השיש.

אני באופן אישי מעדיף חלון מול הכיור ומתקן לייבוש כלים על השיש.

נקודה נוספת, לדעתי תכנון של ארון בודד מעל הכיור ואז שני חלונות מימין ומשאל לארון הזה יהיה משהו לא יפה, אבל את כמובן לא חייבת להסכים אם זה.

אולי תנסי להשתמש במחליטון בנושא הזה? ראיתי כבר שהשתמשת בו ונראה לי שכאן זה יכול לעזור לך.

7. האם להחליף? לפי התמונות ששלחת, אם זה יהיה סגנון המטבח שלך אז לי דווקא נראה שתנור וכיריים מעוצבים העומדים בפני עצמם יכולים להוסיף לאופי של המטבח.

ולגבי מספר הלהבות של הכיריים – יש כיריים רחבים עם 5 להבות (רוחב 80-90סמ') ואז אין בעיה להעמיד 5 סירים על הכיריים בו זמנית.

8. 40סמ' זה מספיק ליבשים. כמו שכתבת, זה ארון שילך די לעומק כדי ליישר קו עם המקרר, אז אם את חוששת אפשר לעשות את מדפי הסלסילות עמוקים יחסית.

לגבי הספרים. זה תלוי כמה ספרי בישול יש לך. אפשר לעשות יותר ממדף ספרים אחד ברוחב של 40סמ' ואז באופן עקרוני לא נראה לי שתהיה בעיה.

מזווה נשלף נוסף? לדעתי 40סמ זה צר מדי בשביל מזווה. הנשלפים עצמם צרים בכ-6סמ' מהרוחב החיצוני של ארון המזווה כך שיישארו לך רק כ-34סמ' של רוחב מזווה לאחסון.

זהו...

בסה"כ התכנון של המטבח נראה לי טוב. אני עדיין צריך להבין מה קורה באזור המזווה ולראות חלוקה של כל הארונות, אבל התכנון הראשוני מוצלח.

לגבי המחירים והנגרים – מטבח כמו שבתמונות הוא באמת יקר. אולי שווה לך לעשות הערכת מחיר מהירה כדי שלא תפתחי יותר מדי ציפיות ואז בשלב מתקדם תגלי בעצם שזה לא בתקציב שלך.

שמחי רובין בהחלט עושה מטבחים כאלה. ועוד נגריה מאוד מוצלחת היא של 'גיל ללוז – חרש עץ' (מיטל - 0546843400). ראיתי עוד טלפון של נגר מירושלים שרשום על השרטוט שלך. לדעתי הוא כרגע קצת פחות מומלץ.

נ.ב. עד לא מזמן גם אני גרתי בירושלים. ברחוב השחל :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 01 פבר 2012 22:50 #5

אז עזבת את ירושלים? העיקר שטוב לך היכן שאתה נמצא. רחוב שחל- נחמד מאוד! :)

תודה רבה על תשובה מפורטת ומאירת עיניים. :woohoo:
חיזקת אותי. בכמה נקודות-
1. במשולש- הרגשתי שזה יהיה הכי טוב. פעם הכיריים היו משמאל לכיו על אותו משטח ולא נשאר לי מקום למדיח...
2. ארון מעל הכיור- בין שני חלונות- ממש חושבת שזה לא יפה והציעו לי לחבר עם איזה פאנל עץ למעלה- גם לא אהבתי. אני חושבת שאתה צודק, שאם יש מדיח וסירים גם כך לא יכנסו לארון למעלה- אשמח לוותר עליו ולהשאיר את החלון היפה שלי לגינת התבלינים (ולשכנתי החביבה). פשוט אוהבת שיש נקי, נצטרך לנגב סירים ולהכניס למגירה חזרה... :pinch:
3. כיריים גדולים- כרגע לא נוכל לאפשר( יש לנו תנור עומד סטנדרטי של בוש- די חדש)- אז אולי אפשר פתרון זמני של איזו עגלה או מבנה מדויק של ארונית נשלפת עם בוצ'ר בלוק להנחת דברים חמים- עד שנקנה את הכיריים הגדולים היקרים... המתאימים- מה דעתך? למרו שלא אוהבת את הקטע של לכלוך שיכול להצטבר בצידי התנורים בין הארונות לתנור- יש פתרון לזה?
4. לגבי המזווה- שולחת שרטוט- האם לא יספיקו עומק מדפים של 30 ושטח עמידה של 50 ס"מ. נראה גבולי- אה? יש הצעה אחרת לניצול הפינה- או שכדאי להרוג אותה ולעשות מזווה נשלף ומעל השיש- ארון תריס עם מדפים למוצרי החשמל? (ראה שרטוט)
5. מטבח כזה אכן יקר ובחנויות מטבחים שהלכתי כדי לסבר את האוזן לגבי מחירים- הבנתי שיש חומר פולימרים שנראה כזה עם דוגמא ומבחר צבעים די מצומצם- אבל קל לתחזוקה- לא עץ בכלל- מכיר? מה יש לך לומר על אלו? זה מוזיל משמעותית ובעיקר נראה דומה לאנגלי.
6. מה זעתך על פינת קפה בשיש הכניסה- למרות שזה רחוק מברז מים, זה קרוב לסלון, או שמא יותר נוח לשים את הקומקום החשמלי מימין לכיור או בפינה הימנית של המטבח- ליד החלון, עם הטוסטר אובן...?

סליחה על השרטוט המסובב- מקווה שתסתדר לסובב אותו.
זהו לבינתיים- תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 02 פבר 2012 18:04 #6

הי אדל,

אני רוצה לראות אם הבנתי נכון את עניין הכיריים – את מתכוונת להשאיר רווח לתנור וכיריים רחבים (90סמ') אבל כרגע להשתמש בתנור וכיריים צרים (60סמ')? את ה-30סמ' מרווח את רוצה למלא עם ארון מדויק ובוצ'ר בלוק? זה הרעיון??

נשמע לי רעיון מעניין. אף פעם לא חשבתי על זה...

לדעתי טכנית אפשר לעשות את זה (למרות שכדאי לשאול נגר). העניין היחיד הוא האם בוצ'ר בלוק באמצע השיש וצמוד לתנור יהיה יפה? לדעתי לא כל כך, אבל אם זה חשוב לך לא הייתי מוותר על זה ללא מחשבה מעמיקה נוספת.

ועוד משהו שלא הבנתי, כתבת שאת לא אוהבת את הלכלוך שמצטבר בין הארון לתנור כאשר התנור הוא לא בילטאין, אבל זה מה שאת מתכוונת לעשות עכשיו לא?

לגבי המזווה – לדעתי עומק מדפים של 30סמ' זה מעט מדי וגם שטח עמידה ברוחב 50סמ' זה גבולי, כך שכל המזווה ביחד יהיה לא נוח. לדעתי עדיף כבר מזווה רגיל בעומק 60-80סמ, (כדי שיהיה בקו עם המקרר). זה ייתן לך יותר נפח אחסון וגם יהיה מקום למכשירי החשמל בתריס שמעל השיש.

לגבי החומר של המטבח – מבחינה פרקטית הפולימרים האלה טובים. הם מאוד עמידים וקל לנקות אותם. דעתי האישית היא שלמרות הכל זה לא נראה כמו שלייפלק איכותי.

לגבי פינת הקפה – אני חושב שזה צריך להיות בפינה ליד הטוסטר אובן כדי שלא יראו את זה מהסלון. זה ישאיר את שטח השיש הקרוב לסלון פנוי ואלגנטי יותר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 04 פבר 2012 20:02 #7

הי עמרי,
תודה על התשובות.
לגבי הכיריים- חשבתי פשוט על בילט אין או עומדים- והחסרון היחיד לעומדים- שהלכלוך בין התנור לקיר... אבל אפשר לנקות ולהזיז...
אבל אקח תנור עומד, ואולי יעלה לי אותו דבר לעשות את הבוצ'ר בלוק לבינתיים במקום למכור את התנור שלנו, שהוא חדש יחסית ולשלם את ההפרש לתנור חדש? אולי אצטרך להוסיף קצת.
הפולימרים לא מרגישים כמו עץ אבל זולים יותר... נראה מה תקציב.

לגבי המזווה- אם לוקחת נשלף, אז חלק מהפינה "נהרוג"? כלומר מאחורי החלק של מכשירי החשמל- לעשות אזור שלא בשימוש? זו הכוונה? ולמשוך שיש עוד פנימה כתחתית למכשירי החשמל- כן?

לגבי פינת הקפה- צודק, מסכימה איתך- רציתי הרי שיש נקי בכניסה. למרות שיודעת שמפתחות ומכתבים וניירת יגיעו לשם מיד כשנכנסים הביתה, שם יוריד את הדברים הללו... אולי אכין להם איז סלסילה מיוחדת לצורך העניין.

אדל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 04 פבר 2012 20:20 #8

וגם- אם מזווה נשלף התכנון שלי על מטאטא ויעה- היכן??? יש רעיון?
אגב ארונות. מה עומק של קלאפה עליונה רצוי? רוצי לדעת אם יהיה לי מקום לאחת מימין לכיור. למרות שנראה לי שיש לי מספיק מקום אחסון. עוד לא ירדתי לפרטי האחסון עד הסוף.... ש.ב. שלי. :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 05 פבר 2012 08:20 #9

שאלה- מהו רוחב מזווה מינימלי?
תודה :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: המטבח של אדל - אנגלי/אירופאי/כפרי... 05 פבר 2012 19:18 #10

הי אדל,

את השיש כדאי להמשיך עד החלק הפנימי ביותר של הפינה כדי שישמש כמצע למכשירי החשמל.

אני מבין שהעומק שיצא אם תעשי דבר כזה הוא כ-80סמ'? זה די עמוק ויהיה קשה להוציא מכשירי חשמל הנמצאים עמוק בפנים (מצד שני לא צריך לדחוס יותר מדי מכשירי חשמל פנימה). בכל אופן, אני לא רואה טעם להקטין את העומק מאחורי התריס באופן מלאכותי.

לגבי ארון מטאטא - באמת קשה למצוא מקום בשבילו. אין לי את התמונה הכללית בראש כי שלחת סקיצה רק של המטבח אבל הדבר היחיד שנראה לי שניתן לעשות (אם כי אני לא בטוח שזה אידאלי) הוא להוריד את הסלסילות ליחידה ואת ארון המטאטא לעשות מתחת למדפי הספרים.

אם אין מספיק מקום אז אפשרות נוספת היא להעביר את מדפי הספרים למקום אחר (וכאן חסרה לי התכנית הכללית של החללים הסמוכים למטבח).

עומק קלפה - 30סמ'. יכול להיות שאפשר להוסיף מימין לכיור אבל לדעתי צריך לעשות הדמיה כדי לראות איך המטבח יראה בקנה מידה ופרופורציות נכונות כדי לקבל החלטה שקולה יותר.

רוחב מזווה מינימלי לדעתי הוא 50-55סמ'. חשוב לזכור שאם את בוחרת בנשלפים, רוחב נשלף הוא כ-6סמ' פחות מהרוחב החיצוני של המזווה (בגלל עובי הדופן והרוחב שתופסות המסילות). לכן אם את עושה מזווה שבתכנית מופיע כ-50סמ' בפועל הרוחב לאחסון יהיה 44סמ'.

מצד שני... המזווה שלך יהיה עמוק יותר מהסטנדט (60סמ') כך שזה מפוצה איכשהו.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.248 seconds