שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עצה לגבי תכנון מטבח

עצה לגבי תכנון מטבח 08 פבר 2012 21:09 #1

היי עמרי,
אודה לעצתך/דעתך לגבי המטבח המצורך.

תודה,
אלון
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עצה לגבי תכנון מטבח 09 פבר 2012 16:57 #2

היי עמרי,

אני מוסיף תרשים עם מידות.
שאלה נוספת האם הארון של הכיור צריך להיות ברוחב הכיור

אודה לדעתך
אלון
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עצה לגבי תכנון מטבח 09 פבר 2012 18:58 #3

הי אלון,

התחלתי לכתוב לך תשובה ואז תוך כדי ראיתי ששלחת גם שרטוט עם מידות אז הייתי צריך לעדכן את התשובה שלי.

אז ככה...

בגדול אני חושב שהתכנית של המטבח היא טובה, אם כי על-פניו נראה לי שחסר נפח אחסון.

אתה בטח יודע את זה אבל אחת מהאפשרויות להגדלת נפח האחסון היא להיעזר באי (או חצי אי). לא צרפת תכנית כללית של הבית עם אזור המטבח אז אני לא יודע אם זה אפשרי אצלך אבל לדעתי שווה לבדוק את האופציה הזו.

אם אתם כן מחליטים לבדוק את האופציה הזו אז חשוב לוודא שהאי לא יחתוך את משולש העבודה, כיור-כיריים-מקרר.

והנה עוד כמה דברים –

המרחק המינימלי בין הכיריים לכיור צריך להיות 90סמ'. מימין לכיריים מספיק שיהיה גם 30סמ', ולכן (למרות שאין מידות) נראה לי שכדאי להעביר את הכיריים קצת יותר ימינה. זה ממש לא נורא אם הם לא יהיו ממורכזים מעל שני הארונות.

ומה הולך להיות בפינה של השיש. נוצרת שם מעין נישה. האם חשבתם למקם שם תריס??

לגבי במקרר. כיוון פתיחת הדלת כפי שמופיע בהדמיה הוא טוב וזה חשוב להקפיד שהמקרר האמיתי באמת יהיה כזה אחרת תצטרכו להקיף את המקרר כדי להגיע אל תוכנו. אפשרות נוספת היא מקרר עם שתי דלתות אבל אז ממש חיוני שיהיה אי כמשטח הנחה למקרר. זה יסייע מאוד להכניס ולהוציא דברים. האמת היא שאי יסייע גם אם למקרר יהיה כיוון פתיחה כמו בהדמיה. ובקיצור... כיוון הפתיחה כפי שמופיע בהדמיה הוא טוב אך חסר משטח הנחה למקרר.

משולש העבודה (כיור-כיריים-מקרר) – המרחקים נראים לי טובים. המקסימום המומלץ הוא 2.7מ' בין שני אלמנטים אך לא נראה לי שאתם מתקרבים לזה.

הכיור ממוקם בין הכיריים למקרר וזה מצוין.

משטחי ההנחה לכיור טובים.

משטחי ההנחה לכיריים טובים.

מיקום מדיח הכלים הוא טוב אם אתם שמאליים. למה? נסה לדמיין איך אתה שוטף כלים. אם אתה ימני אז בדרך כלל מחזקים את הצלחת ביד שמאל והסקוץ' ביד ימין, ולכן למי שימני יותר קל להוריד ישר את הצלחת מיד שמאל אל המדיח הנמצא בצד שמאל של הכיור. אם אתה שמאלי אז זה מן הסתם הפוך.

שטח השיש (משטח העבודה) מעט קטן מדי. במיוחד אם יהיה תריס בנישה שמימין למזווה. תצטרך להזיז את הכיור מעט ימינה כדי שאפשר יהיה לשלוף בקלות מוצרים מהתריס (מיקסר?) ולהשתמש בהם ישירות על השיש מבלי להרימם.

דבר אחרון – ארון מטאטא. מאוד נוח כשיש מטאטא זמין במטבח. לצורך כך צריך ארון צר. אני לא רואה כרגע מקום למטבח במטבח שלך, אבל אולי יש מקום לארון כזה בחלל הנמצא סמוך מאוד למטבח??

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עצה לגבי תכנון מטבח 11 פבר 2012 22:24 #4

היי עמרי,

אכן נושא נפח האחסון העסיק אותנו.

מבחינת משטח למקרר, אנו נעשה דלפק 60 ס"מ ללא מגירות משיש (כיסאות לכיוון הסלון).

משטח העבודה מעט קטן ואני חושש שהמזווה יפריע לגישה לקצה השיש, לכן חשבנו לבטל את המזווה, וכך יהיה שטח עבודה נוסף.
את המיקרו נעביר לקצה השיש (לא יראו כי הוא בקצה), ומעל התנור במקום מיקרו נשים 2 ארונות. ארון עד קו תחתון של הארונות שמעל המקרר, וארון נוסף בגובה אותן ארונות. ובנוסף קלפה בקצה באותו גובה של הקלפה בקיר הכיור. ???

את הכיור נזיז ימינה, באופן הבא (קיר מימין לשמאל):
מגירות 48 ס"מ, כיריים 60 ס"מ, מגירות 60 ס"מ, כיור 60 ס"מ, מדיח 60 ס"מ ובסוף פינה מתה 67 ס"מ (נאפשר גישה דרך ארון תחתון של קיר המטבח וננצל את האזור).
האם 60 ס"מ מאד בעייתי מרווח כיריים כיור ?
מפריע לנו קצת חוסר הסימטריות אז חשבנו לעשות יותר סימטרי זה הגיוני ?

אודה לדעתך,
אלון
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עצה לגבי תכנון מטבח 12 פבר 2012 19:28 #5

הי אלון,

אתה מתכוון דלפק צמוד למקרר? שים לב אם זה יפריע לפתיחת דלת המקרר. בדרך כלל יותר נוח כאשר אפשר לפתוח את דלת המקרר ליותר מ-90 מעלות.

נראה לי שהצלחתי להבין למה התכוונת בביטול ארון המזווה (אם כי אני לא בטוח בכך במאה אחוז ;))... לדעתי הבעיה שתהיה היא שהמיקרו יתפוס את כל הפינה ובעצם יהווה חוצץ בין שני אזורים של השיש. האזור שליד הכיור והאזור 'החדש'.

בנוסף הגישה אל המיקרו לא תהיה נוחה כי פתיחת הדלת שלו תמיד תהיה כזו שתצטרכו להתכופף הצידה כדי להכניס ולהוציא דברים מהמיקרו (אני מקווה שזה מובן).

לדעתי אחד הפתרונות האפשריים הוא לתלות את המיקרו מעל השיש כך שהגישה אליו גם תהיה נוחה וגם יהיה משטח שיש פנוי נוסף.

נסה לשרטט את ההצעה שלך כדי לבדוק אם הרעיון שלך טוב.

מרווח של 60סמ בין הכיריים לכיור הוא קטן מדי. זהו משטח העבודה העיקרי והאינטנסיבי ביותר במטבח עליו מתבצעת רוב הפעילות לכן חשוב שיהיה גדול דיו (90סמ' מינימום).

מה דעתכם על (מימין לשמאל) 30סמ עגלת בקבוקים ותבלינים (חשוב שיהיה צמוד לכיריים) - כיריים 60סמ', מגירות 78סמ' (פחות מהרצוי אך הרבה יותר טוב מ-60סמ'), כיור, מדיח והמשך כפי שאתה כתבת?

זה פחות סימטרי ממה שאתה הצעת אך לדעתי יותר פונקציונלי.

אני מזמין אותך לנסות את 'המחליטון' כדי להכריע מה יותר חשוב - אסתטיקה או פרקטיות במטבח. הקישור ל'מחליטון' נמצא בדיון העליון ביותר בפורום.

טאז מה אתה אומר?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עצה לגבי תכנון מטבח 12 פבר 2012 19:30 #6

הנה תמונת הדמיה של מיקרו תלוי רק לצורך ההמחשה...

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עצה לגבי תכנון מטבח 13 פבר 2012 07:15 #7

הי אלון,
האם מדובר במטבח של משפחה? אם כן, כמה הערות:
- מדיח ברוחב 45 הוא קטן מידי, עדיף סטנדרטי.
- אין די מקום אחסון במטבח.
הפתרונות קשורים יותר לתכנית הכללית של הדירה, החיבור של המטבח לכניסה, לפינת האוכל, לסלון.
אפשר לגלוש עם אחסון ו\או דלפק מעבר לריבוע המוגדר של המטבח, בכפוף כמובן לנתוני הדירה ולצרכים שלכם. בנוסף, הייתי בוחנת גם אפשרות של מיקום המקרר כך שיהיה במישור הארונות ויבלוט כמה שפחות. וכן, מה קורה בין הארונות הגבוהים לתקרה? לא כדאי להותיר פתוח.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.171 seconds