שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי

תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 22 פבר 2012 18:12 #1

שלום רב, אנו רכשנו דירה חדשה. וותכננו מטבח חדש עם אי, שהוא גם חלק מהסלון. אני כול הזמן מסתובבת עם הרגשה שאי שתכננו הוא לא טוב. מדובר במשפחה עם 2 ילדים קטנים. אני אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם. אני פוחדת שאי שתכננו הוא קטן וגם בגלל שהוא בולט מכול הצדדים אני פוחדת שילדים אלולים להיתקע בו עם הראש.בנוסף אני אשמח לשמוע דעתכם על מטבח כולו. תודה רבה מראש.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 22 פבר 2012 20:28 #2

הי לנה,

את צודקת במה שאת כותבת. האי המתוכנן אצלכם הוא באמת קטן.

לדעתי הוא יותר ישמש כדלפק אכילה מאשר משטח עבודה פונציונלי ונוח או נפח אחסון ממשי.

עם זאת, אני לא בטוח שאפשר להגדיל אותו. המרחק בין משטח העבודה של האי לבין השיש של המטבח עצמו צריך להיות 110-120סמ'. אם אצלכם יש יותר מזה אז כדאי להקטין את המרחק על ידי הגדלת האי.

לגבי הפינות של השיש ובטיחות ילדים. גם כאן את צודקת. גם אני באופן אישי נתקלתי בבעיה הזו. לדעתי הפתרון היחידי הוא לעגל את פינות השיש. כלומר לעשות להם רדיוס של כ-5סמ'.

זה אולי לא מתאים לשאר הסגנון של המטבח אבל בטיחות ילדים בראש (תרתי משמע).

לגבי הערות נוספות על המטבח שלך...

בגדול המטבח נראה לי די בסדר -
  • הכיור נמצא בין המקרר לתנור (וזה מצוין).
  • המרחקים בתוך משולש העבודה נראים לי נכונים.
  • משטחי הנחה טובים דיים לכיור, לכיריים ומקרר.

הבעיות העיקריות הן -
  • חסר משטח עבודה. אני לא בטוח שזה פתיר, אבל אולי בהסתכלות כולל על התכנית של כל הבית כן ניתן לעשות משהו.
  • חסר מקום למיקרו (לא כדאי לשים אותו על משטח העבודה כי גם כך הוא די קטן).

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
עריכה אחרונה: 22 פבר 2012 20:29 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 22 פבר 2012 20:50 #3

עמרי שלום, קודם כול תודה על תשובה המהירה. וגם רציתי להגיד שמאוד נהנתי מאתר שלך ועכשיו לעניינו..
לגבי גודל האי - בעיה היא בצדיים עם אני מגדילה את האי אני לא בטוחה שיש לי מספיק מקום למעברים רציתי להגדיל את האי ל 1.5 מטר.

לגבי מיקרו בהתחלה רציתי בילד אין ליד המקרר במקום איפה שתנור אפיה עכשיו אבל אז נטצר מקום צר (ולא יפה בעיניי) בין בילד אין לקיר. אם יש לך רעיון מה לעשות, אם יש לך רעיון מה לעשות אשמח לשמוע.
ובנוסף ,אם כבר, האם ארונות עליונות נראות לך בסדר, האם זה לא עמוס מדי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 23 פבר 2012 07:12 #4

בוקר טוב, רצ"ב תוכנית של כול הדירה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 23 פבר 2012 19:02 #5

הי לנה,

את המיקרו אפשר למקם בארון עליון מעל משטח העבודה. ראי תמונה מצורפת. כך תחסכי מקום על משטח העבודה שהוא מאוד קריטי לעבודה נוחה במטבח.

ארון מיקרו כזה מעל משטח העבודה את יכולה למקם סמוך למקרר. זה נכון שזה יוצר תחושה עמוסה יותר ומלאה בגלל הארונות העליונים, אבל לדעתי אם תבחרי במטבח עם גוונים בהירים זה לא יהיה נורא כל כך. אולי איזה דלת זכוכית אחת או שתיים והמטבח יראה הרבה יותר מאוורר.

לגבי האי - הסתכלתי על התכנית של כל הבית שהעלית (תודה!) והאי נראה לי סמוך מדי לסלון ורחוק מדי ממשטח העבודה המרכזי של המטבח. כמו שכתבתי לך קודם - המרחק של האי צריך להיות 110-120סמ' מהשיש של המטבח. לדעתי אצלך יש הרבה יותר כך שאת יכולה לקרב אותו ולהפוך את המטבח ליותר נוח.

אפשרות נוספת לאי היא לעשות מעין חצי אי המתחיל סמוך לחדר השירות כך שישבו בקו אחד. אי כזה ייצור עוד משטח עבודה נוח. צריך לבדוק את האפשרות הזו לעומק יותר כדי לראות אם היא מתאימה.

דרך אגב, ראיתי שהחלק השמאלי התחתון בתכנית של הבית שלכם (סמוך לדק?) די ריק. מדוע אתם לא יכולים להעביר את הסלון לשם כדי לרווח קצת את המטבח? זה יכול ממש לשפר את המצב.

עמרי
קבצים מצורפים:
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 23 פבר 2012 21:38 #6

היי לנה,
נראה שכדאי לבחון מחדש את כל התכנון והעמדת הריהוט בכל החלק הציבורי, לא רק במטבח.
האי בשרטוט, כמו שכתב עמרי, לא ממוקם נכון כלל.
הסלון ופינת האוכל לא מנצלים את מרחב הסלון באופן היפה והנוח ביותר.
בעניין המטבח, הייתי בוחנת מהפך קצת יותר דרמטי כמו שיתוף חדר השירות ופתיחתו, או לפחות חלק ממנו, למטבח. ניתן למקם מכונת כביסה וגם ארון שירות כחלק מהמטבח וגם להנות ממטבח יותר מואר ומאוורר בסמוך לחלון. כדאי לבחון גם מיקום שונה של המקרר, הצמדת דלפק\חצי אי למיקומו כיום. דלפק עם תאורה ייחודית, שילוב חומרים מוצלח, יכול להיות גם קבלת פנים נעימה בכניסה לבית וגם שימושי כחלק מהמטבח.
כדאי לבחון עוד אופציות למיקומים בהדמיות של כל החלק הציבורי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 24 פבר 2012 16:45 #7

עומרי וסורנה תודה רבה על התייחסותכם. הייתי שמחה לקבל רעיונות איך ניתן לנצל כול המרחב. כול הקיר של פינת אוכל זה חלונות וזה גם חלק דרומי. אהבתי מאוד רעיון של סורנה להצמיד חצי אי לקיר של המקרר, אבל אז אי]ה לשים אותו?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח חדש עם דגש לבחירת אי 25 פבר 2012 14:10 #8

אני גם חושבת שזה רעיון טוב. דלפק יכול להיות יפה ושימושי גם לעיצוב הכניסה בצורה מזמינה. למקרר ניתן למצוא מקום אחר, אולי כחלק מארונות גבוהים כך שלא יבלוט מידי מכיוון הסלון.
מה שצריך לעשות, כדי שיהיה תכנון מושלם, זו הדמיה. בהדמיה של כל האזור הציבורי, אפשר "לשחק" עם האי, לאורך ולרוחב, בגדלים שונים, בשילוב עם דלפק. לבחון אותו ממש באופן מציאותי - איך יתקבל מהכניסה, מהסלון. במקביל, לבחון את מיקום פינת האוכל והסלון. כשבוחנים את כל האפשרויות, כולל פתיחה של חדר השרות או חלקו, אולי צמצום מסויים של חדר השינה (הוא די ארוך, לא בטוח שיש צורך בכך אך שווה בדיקה).
קיר חלונות זה נפלא, כדאי לחבר את העיצוב הכללי גם לחוץ הנשקף, אך לקחת בחשבון קירוי והצללה, בהתאם לאזור בו נמצא הבית.
מה שאפשר באינטרנט זה לראות שיש פוטנציאל מעולה לבית והוא לא מנוצל היטב בתכנון הנוכחי. כדי למצוא את המיקומים הטובים ביותר לכם, זו כבר עבודה קפדנית שצריך להשקיע בה הרבה יותר זמן. מהדמיה אפשר לצאת לתכנית עבודה, מיקומים מדוייקים של חשמל ותאורה, בחירת צבעים וחומרים.לא ניתן לצערי לעשות כל זאת ברעיון בשליפה, אלא שינוי כל התכנון.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.219 seconds