שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מיואשת - המטבח קטן!

מיואשת - המטבח קטן! 20 מרס 2012 21:05 #1

עמרי שלום,
האתר שלך מדהים, אני מאוד נהנית לקרוא את התגובות שלך, תודה רבה.

יש לי בעיה המטבח של הקבלן מאוד קטן כמו בשרטוט.
החלטתי לשנות אותו אבל אינני יודעת איך לתכנן.
הקירות הם :2.98/3.30 . יש לי מדיח צר, וכיור כפול.
אני מאוד אוהבת סגנון נקי ואלגנטי אך חשוב לי שיהיה פרקטי כמה שניתן עם מקומות אחסון, ושיש לעבודה.
אני מצרפת תמונות בכדי שתוכל להבין את האיזור.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 21 מרס 2012 06:26 #2

אכן אתר מעולה!
לא חייבים להתייחס לחלק המוגדר למטבח בלבד. אפשר לגלוש לכיוון הסלון ו\או פינת האוכל. ניתן לעשות זאת באותם חומרים וגוונים כמו גוף המטבח או בתוספת שונה שמשתלבת היטב עם המראה הכללי של הסלון.
בכל מקרה, כדי לשפוט איך לעשות זאת צריך לראות תכנית ורצוי לבצע הדמיה של האפשרויות כדי לבחור את המבנה המתאים ביותר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 21 מרס 2012 18:26 #3

הי עינת,

אני שמח שהאתר עוזר לך. זאת בדיוק המטרה שלו :).

התמונת שהעלית עוזרות אך לא מספיקות. ללא שרטוט מדויק של החלל כולל מידות, קשה להבין מה הולך איפה ומה התכנית המקורית של המטבח.

האם למשל יש לך אפשרות להזיז תשתיות (בעיקר כיור)? האם כיור כפול הוא חיוני מטעמי כשרות? אם לא אז כדאי אולי לוותר על זה כי ארון כיור כפול תופס נפח אחסון יקר.

מדיח כלים צר זה רעיון מצוין!

אני בכלל חושב שמדיח כלים צר עדיף על פני מדיח כלים רחב. הסיבה לכך היא שלרוב מחכים יומיים עד שהמדיח הרחב יתמלא, ואז צריך המון כלים... בסוף שבוע המצב יכול להיות שונה אבל רוב ההפעלות הן באמצע השבוע. מדיח כלים צר יכול להתמלא כל יום ואז יש פחות כלים שצריך לצבור. וזה גם תופס פחות רוחב היכול להתפנות לנפח אחסון.

אני בודק אופצייה לעשות יחידה אחת של ארון גבוה - המזווה. שיהיה צמוד למקרר. את התנור הייתי עושה מתחת לשיש ואת המיקרו תלוי מעל השיש (זה בהחלט אפשרי!) - כך תרוויחי עוד משטח עבודה.

עוד משהו שאפשר לחשוב עליו הוא כיריים קרמיים. אפשר להשתמש בהם כחלק מהשיש כאשר הם לא בשימוש - עוד רווח של משטח עבודה.

וכמובן אפשר לעשות אי או חצי אי ולגלוש לכיוון פינת האוכל כמו שסורנה הציעה.

כך או כך, חשוב שתיהיה לך הדמיה תלת ממדית רצינית עם כל הפרטים כדי שתדעי מה את מקבלת.

דרך אגב, יש לך תקציב מוגדר לשדרוג המטבח?

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 28 מרס 2012 09:18 #4

היי,
לגבי שאלותיך...
1. אני צריכה כיור כפול מטעמי כשרות.
2. עדיף לא להזיז תשתיות, אך אם אין ברירה...
3.לגבי תקציב אין לי בעיה.
4. מצ"ב 2 תמוונת האחת של המטבח קבלן, והשנייה סקיצה שעשיתי עם רעיון למטבח, אך אינני יודעת האם הוא פרקטי והאם הוא יפה עיצובית.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 30 מרס 2012 08:45 #5

רצ"ב התמונות
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 30 מרס 2012 08:56 #6

הנה תמונה של מטבח שהציעו לי. אני חשבתי בקיר של המקרר להוסיף עוד קלפה מעל המקרר, ועוד שתיים מעל אלה שבשרטוט. כיון שהקיר במטבח גבוה מאוד.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 30 מרס 2012 12:37 #7

הי עינת,

המטבח בתמונות הראשונות ששלחת הוא מטבח שלך או מטבח של דירה אחרת בפרויקט?

המטבח בתמונה השניה ששלחת נראה לי מתוכנן קצת יותר טוב...

המרחק בין הכיריים לכיור צריך להיות לפחות 90סמ' מאחר שזה משטח העבודה המרכזי במטבח ולכן חשוב שיהיה גדול דיו.

לדעתי יש מקום להחליף את יחידת הבקבוקים והתבלינים עם יחידת המגירות שמשמאל לכיריים - כך משטח העבודה האפקטיבי יגדל.

לדעתי גם חשוב מאוד לא לוותר על קולט אדים. אחרת האדים של השמן והמים והריחות מסתובבים בבית. וכיריים מתחת לחלון זה לא אופציה טובה - משבי רוח יכולים לדחוף את הריחות פנימה וגם להחליש את האש בזמן הבישול.

הרעיון של לקלפה מעל המקרר וקלפות כפולות מעל הכיור נשמע לי טוב מאוד כי באמת נפח האחסון של המטבח של הוא די קטן. עם זאת, מה שחשוב לוודא מבחינה אסטתית הוא שהתכנון מאחד את הקווים של הקלפה שמעל המקרר עם הקלפות שיהיו מעל הכיור.

ודאי גם שהמרחק בין משטח העבודה של האי למשטח העבודה הצמוד לקירות המטבח יהיה כ-110סמ. פחות מכך זה יהיה לא נוח.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 04 אפר 2012 19:59 #8

היי עמרי,
שיהיה חג שמח!

רציתי לשאול מה דעתך על פורמיקה חדשב של פורמקס: בשם ווגה, האם אתה מכיר. או בכלל המלצות על פורמייקות מיוחדות...

תודה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיואשת - המטבח קטן! 05 אפר 2012 15:57 #9

הי עינת,

יש המון (המון!) סוגים של פורמייקות ואני לא מכיר את הפורמייקה שציינת.

קשה להמליץ על פורמייקה ספציפית. צריך לבחון את כל העיצוב של המטבח בשילוב של עיצוב שאר הבית עם דגש על הסלון.

הפורמייקה צריכה להשתלב עם חיפוי הקיר, עם השיש, עם הריצוף, עם הקנטים של הארונות, עם הריהוט בסלון ועם... ועם...

בקיצור, צריך לבחון הכל ביחד.

חג שמח :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.191 seconds