שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון מטבח

עזרה בתכנון מטבח 11 יול 2012 20:38 #1

שלום עמרי,

קודם כל אני מאד מאד נהנית לקרא את המאמרים והטיפים שלך, האתר שלך בנוי בצורה כ"כ ברורה וקלה שממש תענוג לשוטט בו.

נעזרתי המון באתר שלך כדי לשרטט את המטבח שאנו מתכננים ורציתי לעלות את השרטוט שתעיף עליו מבט אם יש מה לשנות\לשפר ואיך זה נראה לך בכללי. כמובן שאני מבינה שבפורום אתה לא יכול לענות בפרוטרוט אבל אשמח לקבל חוות דעת כללית כיון שלא נעזרתי בשום איש מקצוע אלא שרטטתי לבד.

אגב, המטבח יהיה מטבח מודרני, ארונות צבע לבן, ידיות אינטגרליות, ושיש עדיין לא הוחלט- סגול או אדום (כמובן הרעיון מתחרות המטבחים...) כשהצבע הנ"ל ישתלב גם בקלפות.

אלפי תודות!
שרה
עריכה אחרונה: 12 יול 2012 11:47 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: השרטוט 11 יול 2012 20:44 #2

יש להתחבר כדי להגיב.

. 12 יול 2012 07:53 #3

אני מעלה את השרטוט גם בPDF כדי שיהיה יותר ברור. תודה

File Attachment:

שם קובץ: m.pdf
גודל קובץ:79 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: . 12 יול 2012 12:09 #4

הי שרה,

תודה על הפרגון :)!

עברתי על תכנית המטבח שלך בעיון.

בסך הכל תכנית המטבח נראית לי טובה, וזה לא פשוט כלל לתכנן מטבח עם שני עמודים כאלה באמצע. עם זאת יש כמה נקודות בעייתיות..

אז ככה -

יש משטחי הנחה גדולים מספיק לשני הכיורים. מצוין!

המרחק בין הכיורים לכיריים גם נראה בסדר. אבל, ואני בטוח שאת כבר יודעת את זה, הסמיכות של הכיריים לתנור היא קצת בעייתית כי לא תוכלי למקם סיר גדול על הפינה הימנית הפנימית של הכיריים.

אני רואה שהשארת גם מקום למטאטא. זה ממש מעולה! הרבה אנשים שוכחים או לא חושבים כלל על העניין הזה.

יש לכם מזווה במקום אחר? כי לפי השרטוט אני רואה שבארון המזווה שילבת גם מיקרוגל, מה שמקטין את נפח האחסון של המזווה. זה גורם לי לחשוב שאולי אין לכם מספיק נפח אחסון במטבח. במיוחד כי יש שני כיורים התופסים נפח אחסון יקר.

האם זה אפשרי מבחינתכם לעבור לכיור אחד כפול?

עוד נקודה בעייתית היא מיקום המקרר. המקרר רחוק מידי מהכיור הימני (המרחק המקסימלי המומלץ הוא 270סמ') ומשולש העבודה שייווצר יהיה גדול ולא נוח.

גם המיקום של התריס הוא מעט בעייתי, הוא יוצר מעין חציצה על משטח העבוה, ובעצם מחלק אותו לשניים. זה יכול קצת להפריע לעבודה רציפה ושוטפת במטבח.

יצא לך לבדוק אופציה של קיר של גבוהים בצד שהשמאלי של המטבח? תוכלי להרוויח כך עוד נפח אחסון.

חשוב לי לציין שתמיד יש פשרות במטבח. תמיד יש משהו שאינו מושלם וצריך לקבל ולהבין זאת.

אם היית שואלת אותי מה הנקודה הבעייתית ביותר במטבח כרגע הייתי אומר לך שנפח האחסון.

כדי לוודא שיש לך מספיק נפח אחסון את יכולה לשרטט את חזיתות המטבח וממש לרשום מה יהיה בכל מגירה ועל-ידי כך תוכלי לוודא שבאמת הדברים מסתדרים. זה מה שאני עושה כאשר אני מתכנן לאנשים מטבח וזה עובד מצויין.

נקודה אחרונה, יש משהו בסימטריות הרבה של הכיריים והקלפות שגורם לי לתחושת אי נוחות (ואת לא חייבת להסכים איתי כאן :)). אם זה היה המטבח שלי הייתי מחפש דרך לשבור את הסימטריות הזו. לדעתי חלוקה של שליש/שני-שליש יכולה ליצור תחושה נוחה יותר.

דרך אגב, אני שוקל לכתוב מדריך לתכנון מטבח בעזרת אקסל. איך זה היה בשבילך? זה היה נוח ומייצג מספיק??

תודה,
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: . 14 יול 2012 23:31 #5

שלום עמרי,

תודה רבה על התשובה המהירה והמקיפה!

אז ככה...

ההצעה שלך לכיור כפול נתנה לי רעיון להצמיד את הכיורים אחד לשני כאשר מה שיפריד ביינהם זה העמוד (גם כיור כפול יכול לבא בחשבון אבל ב2 כיורים נראה לי שהנפח גדול יותר וזה דבר שמאד חשוב לי)
הרווחתי בזה כמה דברים:
1. יותר שיש רצוף
2. הבעיה עם הכיריים והעמוד נפתרה
3. הסימטריות נשברה (?) (מה אתה אומר?)

המקרר באמת רחוק מהכיור(290 ס"מ) אבל אין לי רעיון אחר, חשבתי להחליף בינו למזווה אבל יש לי שם כבר שקע בקיר אז חבל לי.

בנוגע לתריס ניסיתי 3 אופציות, אם תוכל בבקשה לעזור לי איזה מהם עדיפה.

באופציה השלישית תראה שהרחבתי את המזווה מה שיתן לי עוד נפח אחסון,
למרות שגם ברוחב הצר כמו באופציות 2 ו-3 אני חושבת שזה יכול להספיק לי,
הוספתי שרטוט איך זה יראה ברוב הצר וכמה מגירות מזווה יכנסו שם.

ת'אמת שלא שרטטתי באקסל, אלא באילוסטרטור(אני גרפיקאית) אבל לדעתי אקסל יכול להיות מאד נח לתכנון מטבח.

תודה על הסבלנות הרבה!
שרה

File Attachment:

שם קובץ: 1.pdf
גודל קובץ:78 KB

File Attachment:

שם קובץ: 2.pdf
גודל קובץ:79 KB

File Attachment:

שם קובץ: 3.pdf
גודל קובץ:75 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: . 16 יול 2012 13:00 #6

הי שרה,

לדעתי התכנית שלך משתפרת :).

מה שחסר לי כדי לראות את התמונה הכוללת זה התכנית של החללים הסמוכים למטבח. כלומר פינת האוכל והסלון. זה קשה (וכמעט בלתי אפשרי) לתכנן מטבח מבלי להתייחס לשאר החללים בבית.

בכל אופן...

כיורים - קחי בחשבון שלא יהיה יותר מידי מה לעשות עם הארון שנשאר ביניהם. את צריכה להתייעץ עם הנגר אבל יכול להיות שזה יתאים לארון רדוד לחומרי ניקוי לכיור.

מקרר - האם יש קיר הסוגר את המקרר בצד השמאלי שלו? אם כן אז דלת המקרר לא תוכל להיפתח ליותר מ-90 מעלות וזה יהיה לא נוח. אני בכל זאת חושב שכדאי להחליף את מיקום המקרר והמזווה כדי שיהיה משטח הנחה טוב למקרר. מיקום השקע לא נראה לי בעייתי, אפשר להעביר חוט באופן סמוי מאחורי הארון או בחלק הפנימי שלו כך שלא תצטרכו לשנות את מיקום השקע.

את ארון מזווה רחב זה טוב העניין הוא שרוחב מיקרוגל הוא כ-50סמ'. לכן אם יהיה לך ארון של 90סמ או אפילו 70סמ', נפח אחסון יקר סביב המיקרוגל יבוזבז למעשה. אולי תוכלי לעשות חלוקה פנימית בחלק של המיקרוגל כך שהמיקרוגל יוצמד לצד אחד ובצד השני (עם חוץ ביניהם) יהיה מעין תא לכל הכיסויים (סוג של פלסטיק) שמתשמשים בהם כדי לכסות אוכל במיקרו?

בין שלושת האופציות שהעלית (כל הכבוד!) אני הייתי מתמקד באופציה השניה. זה ישאיר את החלק שמשמאל לכיריים פנוי והעבודה סביב הכיריים תהיה נוחה יותר. תבדקי אם מגירת הבקבוקים והתבלינים נכנסת משמאל לכיריים.

דרך אגב, אם את מחליטה להחליף את מיקום המקרר והמזווה תבדקי גם את האופציה של קידום הארונות האחרים כדי שיישרו קו עם המקרר. זה יתן למטבח מראה אלגנטי יותר.

סימטריה במטבח - אין ספק שהסימטריות נשברה, אולי אפילו קצת יותר מידי... נסי לראות אם את יכולה לסדר את הקלפות כך שהמרחק שלהן מהעמוד יהיה שווה.

שרה, לא הייתי מוותר על הדמיה תלת ממדית. המטבח שלך לא פשוט כלל והעזרה שאני יכול לתת דרך הפורום היא באופן טבעי מוגבלת.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח 31 יול 2012 16:51 #7

שלום עמרי,

תודה רבה על התשובות! לא הספקתי עדיין לשרטט את החללים הסמוכים, אני יעלה בעז"ה בהמשך...

ממש תודה על הכל! עזרת לי הרבה!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.150 seconds