שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות

חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 28 יול 2012 16:23 #1

סנדוויץ, MFD
פורמייקה פורניר עץ מלא
ופולימר
מה זה??????
מה היתרונות והחסרונות של כל חומר?
מדוע אמרו לי במקום אחד שפולימר (מה זה??) חזק מהעץ (וגם על הדרך זול יותר) - במקום אחר אמרו לי שבמזג האויר בארץ עץ מלא עדיף (לדלתות אני מתכוונת)?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 28 יול 2012 19:20 #2

הי ואגו,

אנסה לעשות סדר בדברים.

באופן כללי יש שתי 'קטגוריות'. קטגוריה אחת היא החומר ממנו עושים את גוף הארון או את החזית (באנלוגיה לבניה זה סוג הבלוקים שמתמשים בו). הקטגוריה השניה היא הציפוי של אותו חומר (ובאנלוגיה לבניה זה הטיח והצבע שמעל הבלוקים).

גוף הארון -

יכול להיות עשוי סנביץ' או סיבית. החומר הכי מתאים הוא סנביץ' כי הוא הכי עמיד לרטיבות. סתם שתדעי - רגבה עושים את המטבח מסיבית אבל את ארון הכיור עושים סנדביץ'. כנראה שזה אומר משהו... סנביץ' יותר איכותי ועדיף שכל המטבח יהיה עשוי סנדביץ'. היתרון של סיבית זה במחיר.

הציפוי -

אני מניח שאת יודעת מה זה פורמייקה. מדובר ברבדים של דפים מודבקים עם שרפים. זה חומר מאוד עמיד.

פורניר הוא שכבות דקות (כ-1ממ') של עץ מלא. משתמשים בפורניר במקום מעץ מלא כי עץ מלא הוא חומר יקר למדי. פורניר רגיש יותר למכות אך זה לא כל כך קריטי.

פולימר זה סוג של פלסטיק. זה גם חומר המשמש לציפוי חזיתות מטבח. יש כאלה שטוענים שהוא נראה קצת יותר יפה מפורמייקה (אני לא בטוח כי יש פורמייקות מאוד יפות. החסרון שלו זה שהוא קצת רגיש לשריטות.

עץ מלא - לא הייתי ממליץ לעשות חזיתות (כלומר דלתות) מטבח מעץ מלא. העץ זז עם שינויי טמפרטורה ולחות ויכול פתאום להיות למשל שיהיה קשה לסגור מגירות או דלתות. תוסיפי לזה גם שלעץ המלא יש מחיר גבוה. במקום עץ מלא אפשר לעשות דלתות עם מסגרת של עץ מלא שבמרכזן יש פורניר. דלתות כאלה נקראות דלתות מסגרת ומילואה.

לא ברורה לי האמירה 'פולימר חזק מהעץ'. אני לא מצליח להבין למה הם התכוונו כאן.

האמירה השניה 'במזג האוויר בארץ עץ מלא עדיף' ממש לא נכונה! ממש להיפך. כמו שכתבתי, עץ מלא זז עם שינויי טמפרטורה ולחות.

יש גם צביעה אטומה (או שלייפלק או צביעה בתנור - הכל אותו הדבר). היא גם רגישה קצת למכות וגם מעט יקרה.

מקווה שלא ביבלתי אותך...

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 30 יול 2012 04:42 #3

לא בילבלת- עזרת מאוד!! חשוב לבוא עם קצת ידע למטבחים, הם נוטים לערבב אותנו קצת..

ועוד מפניני המטבחים:
"פורניר אפשרי רק בדלת ישרה לגמרי. בלי מסגרות בכלל.ולא אפשרי בלבן כי הרעיון של פורניר הוא שיהיה בצבע עץ. לכן ההמלצה לדלת עם מסגרת בסגנון פרובנס היא לפולימר. גם יותר קל לנקות.אבל אי אפשר לעשות עם פולימר חריצים עמוקים דמוי ארון אוויר או רגל של אי"

מה אתה אומר על זה? אי אפשר דלת פרובנס קלאסית, כזאת עם פאנל נסוג או פאנל מורם (אה, ראית? אני מיישמת את מה שלמדתי באתר שלך!)-עם פורניר?

מדוע הם דוחפים את הפולימר, שהוא פלסטיק?
האם זה לא נותן מראה זול למטבח?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 31 יול 2012 18:13 #4

הי ואגו,

בהחלט יש נטייה לערבב. קצת כמו במוסכים...

חלק מהדברים שאמרו לך הם נכונים וחלק לא.

זה נכון שפורניר אפשר להדביק רק על משטח ישר אבל כן אפשר לעשות חזיתות מסגרת ומילואה עם פורניר: החלק הפנימי של הדלת הוא ישר ועליו מודבק הפורניר והחלק החיצוני הוא מסגרת של עץ מלא. פשוט.

לגבי צביעת הפורניר – כאן הם צודקים. אין טעם לצבוע דלת שעושים עליה פורניר. הרעיון הוא שרואים את הפורניר.

אם רוצים דלת צבועה לבן (שלייפלק/צביעה בתנור/צביעה אטומה – תיאורים שונים לאותו תהליך), אז עושים זאת עם מילואה של MDF ואז אפשר לעשות בדלת גם חריצים או עם פנאל נסוג או עם פאנל מורם כמו שאת רוצה.

אני מסכים אתך - פולימר (שהוא באמת סוג של פלסטיק) נראה זול יותר וגם זול יותר במחיר לעומת צביעה אטומה (וחשוב שתדעי זאת).

התחושה לי היא שהם דוחפים את הפולימר כי מנסים למכור לך מטבח זול יחסית (כי כך יש סיכוי גדול יותר שתרכשי אותו) וגם הרווח שלהם גדול יותר. לנגריה יוצא יקר יותר משמעותית לייצר חזיתות עם צביעה אטומה לעומת חזיתות מצופות פולימר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 13 אוג 2015 06:53 #5

הי,

האם מבחינת מראה עדיף פולימר או פורמייקה ?
התכנון הוא מטבח לבן עם ידיות אינטגרליות.
האם הלבן של הפולימר או לא לגמרי לבן ?

תודה,
קרן
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 14 אוג 2015 06:17 #6

הי קרן,

ההבדל בין פולימר לבין פורמייקה הוא לא רק בטקסטורה ובגוון אלא גם במה שאפשר לעשות אתם.

פורמייקה ניתן ליישם רק על חזיתות ישרות והידיות האינטגרליות במקרה זה צריכות להיות מחומר אחר ומודבקות/מחוברות לחזית (בדרך כלל הידיות האינטגרליות עשויות אלומיניום).

עם פולימר לעומת זאת, ניתן לעשות חזיתות שיש להן טופוגרפיה מסוימת. כלומר פולימר ניתן ליישם על חזיתות כפריות (מסגרת ומילואה), חזיתות עם חריטות וכדומה. על חזיתות כאלה ניתן לעשות גם ידיות אינטגרליות שהן ממש חלק מהדלת (ולא חומר אחר).

גם הקנטים בחזיתות פולימר עשוי מהפולימר עצמו העוטף את הקנט של החזית (בפורמייקה מדביקים קנט מחומר אחר, בדרך כלל PVC).

מבחינת עמידות הפורמייקה יותר עמידה.

הלבן של הפולימר יכול להיות לבן לגמרי כמו הפורמייקה.

בשורה התחתונה,

גם על חזיתות ישרות, לדעתי המראה של הפולימר קצת יותר מעודן (בעיקר בגלל הקנט). לכן אם זאת הייתה הבחירה האישית שלי, הייתי הולך על פולימר. אבל ייתכן שמשיקולים אחרים שרשמתי למעלה, ההעדפה שלך עשויה להיות אחרת.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 26 פבר 2017 11:07 #7

אנו מעוניינים לעשות מטבח בסגנון כפרי והדעות חלוקות בנוגע לחומר.
על פולימר אמרו שעדיף כי הוא מתאים למשפחות עם ילדים קטנים אבל גם אמרו שהחומר מתנפח ומתקלף מהדלת
בנוגע לצבע נאמר שזה יותר איכותי אך עם ילדים זה מאוד בעייתי
ברור לי שהאמת היא איפשהו באמצע אבל מה באמת עדיף ?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 27 פבר 2017 21:30 #8

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי נדב
הטכנולוגיה של הפולימר הולכת ומשתפרת עם הזמן
חשוב לקנות חזיתות ממפעל מתמחה ולקרוא את האותיות הקטנות של האחריות
למיטב ידיעתי יש סייגים בנושא של אזורים חמים ו/או לחים.
יש לי באופן קבוע דוגמת דלת פולימר באוטו, ובתנאים הקשים של הבגא'ז (לחות מגשמים וחום של אוטו) תמיד יש פינה אחת לפחות שמתעוותת, מתקלפת ומתנפחת.

אבל יש לי חברים קולגות ולקוחות שנשבעים בחומר ומאוד מרוצים לאורך שנים.

היתרון של פולימר על פני צבע,
בדרך כלל זול יותר
עמיד יותר
ואם דלת נפגעת (נשרטת, מתעוותת, מתקלפת, מתנפחת) אפשר להחליף אותה והיא תהיה בדיוק באותו הגוון.

דלת צבע בעייתי להחליף, כי תמיד יכולה להיות סטייה בגוון ואז הדלת המוחלפת נראית שונה משאר המטבח.

המראה של צבע טוב יותר, בסופו של דבר פולימר נועד לחקות את המראה של הצבע, כך שזה מובן.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 01 מרס 2017 10:55 #9

תודה על התשובה,

אם כך, על איזה חומר היית ממליצה כשרוצים לעשות מטבח בסגנון כפרי לא יקר מידי ובבית עם ילדים ?
האם הפולימר לא פוגם במראה ה"כפרי" ?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חומר למטבח (ארון ודלתות)-יתרונות וחסרונות 01 מרס 2017 18:05 #10

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
בהקשר של ילדים השורה התחתונה היא שפולימר עמיד יותר, קל יותר לניקוי ובדרך כלל זול יותר,
אבל יש לו רגישויות משלו והמראה שלו קצת פחות טוב (בעיני).
הוא גם מגיע במבחר גוונים מצומצם בעוד שצבע אפשר איזה גוון שרוצים.

אם במראה 'כפרי' אתה מתכוון מעבר לצורת החזית גם לשפשופים שנוצרים עם הזמן בצבע אז כן, זה בהחלט חלק מהאופי של המטבחים הכפריים, כך שמטבח צבע יתיישן יותר עם הזמן ויהיה יותר אותנטי.
אבל זה עניין של טעם והעדפה - אם אתם מאלה שמתרגשים מכל שריטה קטנה חבל על כאב הלב. אם אתם בעד ההתיישנות של החומר ומעדיפים את המראה הכפרי האותנטי על כל תכונותיו, לכו על צבע.
ילדים אפשר לחנך והם לא נשארים ילדים לנצח...
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.162 seconds