שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: סגירת המטבח

סגירת המטבח 31 יול 2012 08:35 #1

שלום...
הבית שלנו בבניה,אם שמעת על ההרחבה בקיבוץ פרוד. עדיין בשלב הקירות בקומה למטה (שיהיה בה יחידת הורים).והקומה למעלה היא בעצם קומת הכניסה של הבית(זה בנוי כך כי הבנייה בתוך הר). בקומת הכניסה יהיה המטבח, סלון, חדרי ילדים וכן הלאה. לפי התכנון של הבית בעצם המעבר לחדרי הילדים ושירותי אורחים יהיה בעצם מהמטבח.(פעם ראשונה שאנחנו קונים בית וכשבאנו לראות את הדגמים לא כל כך הבנו בתכנון ויותר הסתכלנו על הצורה החיצונית של הבית. והיום כשישבנו על התכנון הבנו שטעינו, אבל זה כבר היה מאוחר להחליף דגם וגם היה כרוך המון כסף- איך אומרים זה מה יש וצריך להפיק את המיטב). יש לציין שיש לנו 4 ילדים קטנים ילד בן 7. תאומים בניי 5.5. וקטנטונת בת 4. בבית יהיה טיילת מבחינת חברים של הילדים ואני רואה את זה גם עכשיו. אם אפשר לקבל ממך רעיון איך אני עושה מין מזדרון כזה מעבר לחדרים, כדי שלא יעברו לי בתוך המטבח. ואם זה אפשרי אולי לא עד התקרה אשמח לקבל רעיון. אי אני רוצה לעשות בכיוון הכניסה... בבקשה תציל אותי......
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סגירת המטבח 31 יול 2012 18:19 #2

הי מימי,

דבר ראשון תתחדשו לקראת הבית החדש :).

זה באמת לא רצוי שהתנועה המרכזית בבית תעבור דרך המטבח. זה אחד הכללים הבסיסיים ביותר בתכנון מטבחים.

אך נראה לי שאוכל לעזור לך :). בכל זאת, הנחת על כתפיי אחריות כבדה...

לדעתי הפתרון הטוב ביותר עבורכם הוא לתכנן אי למטבח.

תכנון אי באופן שהתנועה המרכזית לכיוון החדרים תהיה דרך החלק החיצוני של האי תאפשר העלאת הבטיחות עבור הזאטוטים בבית. מצד שני, אי (לעומת קיר של מסדרון) ישאיר את אזור המטבח פתוח ומרווח ולא סגור וחנוק.

בחנתי את תכנית המטבח שלכם ובהחלט נראה לי שיש מקום לאי כזה. כלל חשוב בהוספת אי למטבחים הוא שהמרחק בין משטח העבודה של האי לבין משטח העבודה הצמוד לקירות יהיה 110-120סמ'. כך שחשוב שתשימו לב לכך כאשר את עוסקים בתכנון.

נקודה חשובה לגבי מיקום המקרר – כרגע הוא נראה צמוד לקיר. זה לא מוצלח כל כך כי הוא לא מאפשר את פתיחת דלת המקרר ליותר מ-90מעלות. פתיחת דלת המקרר לזווית גדולה יותר חשובה כדי שהגישה אל תוכן המקרר תהיה נוחה ולא צפופה. כדי שאפשר יהיה 'לצלול' אל תוך המקרר ולהתנהל בנוחיות...

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סגירת המטבח 31 יול 2012 20:56 #3

היי עמרי,
1. לגביי המקרר זה נראה לי תכנון של האדריכל של כל הפרוייקט, על עיצוב המטבח אנחנו עוד נדבר, יש לי עוד קצת זמן. עכשיו מה שחשוב בטווח המידי זה תכנון הקירות של הבית כי הקבלן צריך להריץ את העבודה... נכון גם אני חשבתי על אי אבל דווקא חשבתי לשים אותו בקיר השני, כי אם אני ישים אי איפה שאמרת המטבח עדיין יהיה פתוח. למרות שתיהיה איזה שהיא מחיצה אבל בהרגשה אני ירגיש שעוברים לי בין הרגליים. (ואני לא מתה על מטבח פתוח) חשבתי אולי לעשות חצי קיר, או קיר מדורג לא יודעת פשוט משתגעת. מה שמעניין אותי האם מבחינת המרחקים אוכל לעשות מן מעבר לחדרים על ידי קיר.
2. לפי השרטוט הגז מתחת לחלון, אבל באיזור פה יש מלא אבק, חול...(גם בבית שאני משכירה כרגע פה בקיבוץ הגז מתחת לחלון וכל פעם שאני רוצה לבשל אני סוגרת אותו או משאירה פתח קטן לאיוורור). וחשבתי את הכיור לשים מתחת לחלון, ואת הגז לשים בפינה הזוויתית, הרי שם זו פינה מתה, ואי אפשר לשים שם כלום. מכל הבתים שהייתי בפינה הזאת יש איזה קישוט יפה, אפשר לנצל יופי את הפינה....
יש לי עוד כמה שאלות אבל נעבור לאט לאט...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סגירת המטבח 02 אוג 2012 15:08 #4

הי מימי,

אני מבין שאת רוצה מטבח סגור בחדר או חצי פתוח?

בהחלט אפשר להוסיף מעין חצי קיר (גובה 120-140סמ). מצד אחד זה יסתיר את הבלגן של המטבח (אם זה מה שאת רוצה), ומצד שני זה לא יסגור אותו לגמרי ויהפוך אותו לחנוק.

את חצי הקיר אפשר להתחיל מהקיר של המקרר ולעשות אותו באורך של כ-1.5מ' ואז לשבור לכיוון החלק הפנימי של המטבח כ-70סמ'. מה שחשוב לוודא הוא שהמעבר לכיוון החדרים יהיה גדול מספיק. לדעתי 110-120סמ כדי שהמעבר יהיה נוח.

בכל מקרה, זה רק רעיון וצריך לשבת בצורה מסודרת על התכנית של המטבח כדי לראות איך זה מסתדר.

אני מסכים אתך שעדיף כיור מתחת לחלון מאשר כיריים מתחת לחלון. אבל אני לא חושב שכיריים בפינה הן רעיון טוב.

יש לכך כמה סיבות...

-המרחק המינימלי בין הכיור לכיריים צריך להיות 90סמ'. אם תשימי את הכיור מתחת לחלון ואת הכיריים בפינה זה יהיה פחות מכך וזה לא יהיה נוח. משטח העבודה בין הכיור לכיריים הוא לרוב משטח העבודה המרכזי במטבח בו מתבצעות רוב עבודות המטבח ולכן חשוב שהוא יהיה גדול מספיק.

-כיריים בפינה מצריכים פינה קטומה. זה אומר שנפח האחסון ביחידות שליד יהיה קטן יותר ובמקום זה תקבלי נפח אחסון מתחת לכיריים עם גישה לא נוחה במקרה הטוב (מדפים קבועים) או בזבוז נפח אחסון (במקרה שתעשי מגירות - יישארו משולשים ריקים בפינות של הארון הקטום).

- מבחינה עיצובית (ואת מן הסתם לא חייבת להסכים איתי...) לדעתי לכיריים פינתיים יש מראה מיושן ולא עדכני.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סגירת המטבח 02 אוג 2012 18:09 #5

היי עמרי...
לגביי הקירות במטבח אני צריכה עוד להבין.... אבל לגביי הכיור והגז.
אוקי לא לשים את הכיריים בפינה, אז איפה לשים?
ואיפה לשים את הכיור? ומה אני שמה בפינה הזאת?
מתקן מים אני לא צריכה... או קומקום חשמלי לא אוהבת בפינה... ומיקום המקרר בטוח לא יהיה לפי התכנון כי כמו שאמרת לא יהיה אפשר לפתוח אותו עד הסוף....
אז בקיצור איפה לשים את הכיור? הגז? והמקרר?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: סגירת המטבח 03 אוג 2012 13:34 #6

הי מימי,

בדקי אם את מתחברת לרעיון הבא...

-לעשות קיר של ארונות גבוהים בחלק הימני של המטבח (בצלע שללא החלון). מימין לשמאל: ארון בילטאין, מזווה ואז מקרר. להשאיר רווח של לפחות 40סמ' ואז לעשות את הכיריים.

- את הכיור למקם מתחת לחלון.

הסידור הנל יפתור את הבעיה של המקרר והכיריים.

לגבי הפינה - יכול להיות שם קישוט כלשהו או יכול להיות גם שלא יהיה כלום בפינה. לא יקרה שום דבר... זה עדיף לדעתי על-פני פינה קטומה עם כיריים עליה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.165 seconds