שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בבקשה דחוף! חיפוי קיר למטבח ועוד שאלות נוספות...

בבקשה דחוף! חיפוי קיר למטבח ועוד שאלות נוספות... 04 ספט 2012 11:25 #1

שלום רב,
מצ"ב קובץ pdf עם תמונות המטבח.

הפורמייקה היא של ווילסונארט דגם 781m (פנינה מאט) והשיש הוא של אבן-קיסר דגם 7001.
מידות כלליות של "ר" המטבח (כמובן ללא האלמנטים הגבוהים) צלע מרכזית: 3 מטר, צלע צד: 1.40, אורך האי: 1.60
א. ראשית - איזה חיפוי קיר כדאי לעשות? האם אריחים לבנים 10X40 בצבע לבן מבריק יתאימו? (ביצוע בשיטת בניה) או האם כדאי חיפוי אחר?
ב. גובה החיפוי - האם כדאי לחפות 50 ס"מ מגובה השיש או רק עד הגובה התחתון של החלון?
ג. האם היכן שהכיריים כדאי לבצע חיפוי קיר בדוגמא אחרת ובגובה אחר או ללכת על אותה הדוגמא והגובה של שאר המטבח?
ד. לגבי קלאפה/קלאפות - עקרונית עפ"י התוכנית נשאר לנגר להתקין קלאפה אחת ויחידה מסוג היי גלוס אקריליק בצבע אפור כהה מצד שמאל לחלון בגובה 50 ס"מ מהשיש (הגובה העליון של החלון הוא 70 ס"מ מהשיש) העניין הוא שהנגר מציע לבצע שינוי של "הרגע האחרון" וללכת במקום קלאפה אחת מצד שמאל על 3 קלאפות לאורך כל הקיר מיושרות בדיוק מעל גובה החלון כאשר האפורה תהיה באמצע ומשני צידיה הוא יבנה עוד 2 קלאפות בגוון הפורמייקה של המטבח. הוא טוען שזה ייתן מראה "יותר מלא" ולא "חסר" למטבח ואילו אנחנו חוששים פן המטבח לפתע יראה "עמוס מידי". מה דעתכם?? חשוב לנו מאוד לשמוע את חוות דעתכם בעניין.
ה. דבר אחרון - לגבי העמוד, הוא עגול (ולא מרובע או מלבני כפי שהמליצו לנו לעשות) כיוון שמשיקולי-תקציב העדפנו לוותר ולהשאירו עגול כפי שהוא, אולם יחד עם זאת נשמח לקבל איזה שהוא טיפ קטן או איזה שהוא "קסם" מה ניתן לעשות איתו (אפילו כיצד לצבוע אותו, לחפות אותו וכד') בעלויות מינימליות.

המון תודה מראש על העזרה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בבקשה דחוף! חיפוי קיר למטבח ועוד שאלות נוספות... 04 ספט 2012 14:39 #2

הי רז,

דבר ראשון תתחדשו על הכמעט מטבח חדש שלכם :).

ולשאלותיך -

א. לדעתי כדאי ללכת על אריחים קצת יותר קטנים. המטבח יחסית קטן ורוחב האריחים שציינת הוא גדול יחסית ולדעתי לא מסתדר היטב עם הפרופורציות של המטבח. אני הייתי הולך על אריחים קצת יותר קצרים. משהו כמו 10X30 או 10X20סמ'.

לגבי צבע האריחים למטבח - עם הצבע שציינת (לבן מבריק) התחושה שלי היא שייצא מטבח קצת 'קר'. לדעתי אריחים לחיפוי קיר בגוון הקרוב לגוון של הרצפה יכול ליצור מטבח עם תחושה יותר חמימה.

ב. החלון יצור קטיעה די ארוכה בחיפוי הקיר, לכן אין טעם לעשות חיפוי קיר גבוה כאשר בכמעט חצי מהמטבח הוא יהיה נמוך בגלל החלון. אני חושב שחיפוי קיר נמוך על כל המטבח, עד לגובה החלון (מלבד מאחורי הכיריים) הוא עדיף מבחינה עיצובית.

ג. עלית על זה לבד... מאחורי הכיריים צריך חיפוי קיר גבוה יחסית כדי להגן על הקיר מהשפרצות וכדומה. גובה טוב לחיפוי קיר מאחורי הכיריים הוא 50-60סמ'.

את העיצוב של החיפוי מאחורי הכיריים בהחלט אפשר לעשות שונה משאר המטבח. זה יוסיף עניין ויצור נקודת פוקוס ומרכז למטבח. אתם יכולים לחשוב על אריחים עם עיטורים או משהו דומה. בקיצור... אני בעד!

ד. בקצרה - ממש לא!

ההצעה של הנגר לא טובה לדעתי ויש לכך שתי סיבות.

הראשונה היא שקלפות מעל גובה החלון יהיו גבוהות מידי פחות נגישות. ההבדל בין 50סמ ל-70סמ' לא נשמע משמעותי אבל בפועל זה יהיה ממש ממש לא נוח. קחו בחשבון גם שהדלתות של הקלפות נפתחות כלפי מעלה כך שיהיה יותר קשה להגיע ולסגור אותן.

הסיבה השניה - זה יראה עמוס מידי. 3 קלפות רציפות יתנו למטבח מראה קטן וצפוף. דווקא ההצעה הראשונה של קלפה אחת תשאיר את המטבח עם תחושה של נוח ומאורר. וזה חשוב מאוד כאשר מדובר במטבח קטן.

ה. לגבי העמוד - אם הייתם שואלים אותי מראש הייתי מציע לשלב את העמוד בתוך האי. זה מן הסתם היה יוצא יותר יקר אך בכל מקרה מאוחר מידי בשביל זה.

זה מה אפשר לעשות עם העמוד?

ממ...

אפשר לצבוע את כולו מלמעלה עד למטה בצבע חם. גוון כלשהו של חום אדמדם. ואז אפשר לעשות מעל האי תאורה כאשר גוף התאורה הוא בגוונים הדומים לגוונים של העמוד.

משהו כזה, מעבר לכל שהוא זול, הוא יהפוך את העמוד ממשהו 'תקוע' לפריט דקורטיבי בבית. אתם תראו שתתחילו לקבל מחמאות על העיצוב הזה :).

אני מקווה שהצלחתי לעזור.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בבקשה דחוף! חיפוי קיר למטבח ועוד שאלות נוספות... 05 ספט 2012 06:00 #3

עמרי, אתה פשוט מקסים והמון תודה על התשובה המפורטת
שיהיה לך חג שמח ושנה טובה!
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.178 seconds