שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח סטנדרט מקבלן

מטבח סטנדרט מקבלן 01 אוק 2012 20:26 #1

אנחנו בתהליכים של רכישת דירה מקבלן שתמסר בעוד כשנה... אנחנו מתכוונים להשכירה בשנתיים הראשונות ואחר כך מתכוונים לעבור לגור בדירה. יש לנו התלבטות מאוד קשה בנוגע למטבח... כשניכנס לגור שם אנחנו נרצה כמובן במטבח משודרג (לא בתקציב גבוה אלא בתקציב ממוצע) אך אנחנו לא רוצים להשקיע לדירה מושכרת שיכול להיות שהמטבח ייפגם אחרי שהשקענו בו הרבה כסף. שמענו המון דעות שאומרות שכדאי לשדרג עכשיו כי אחר כך יעלה המון כסף לשדרג את המטבח אך גם שמענו המלצה שנמקם את כל החיבורים לפי התכנון שנרצה בעתיד ואז השידרוג לא יהיה בעייתי... האם החלופה השנייה נראית הגיונית? ברור שאם נבחר בה אז נפסיד אז הזיכוי על המטבח שכרגע עומד על 10,000 שקל במטבחי סמל או מטבחי רגבה. מדובר במטבח סטנדרט של 5 מטר ארונות תחתונים ועוד 5 מטר של ארונות עליוניים עם יחידת בילט אין.

האם יש לכם רעיונות איך נוכל לעצב את המטבח רק שניכנס אך שהעלות לא תהיה כל כך גבוהה?

תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח סטנדרט מקבלן 01 אוק 2012 20:47 #2

בהמשך להודעה הקודמת אני אשמח אם תוכלו להציץ בתכנון המטבח של הקבלן ולראות אם נראה שאפשר לעצב בצורה שתוכל לשלב אי כמשטח עבודה הכולל בתוכו גם פינת ישיבה לחמישה אנשים?

הקבלן שירטט את המטבח בצורת ר אבל אנחנו היינו מעוניינים לשרטט אותו בצורת ח...השאלה אם יהיה צפוף מידי? או שאפשר לשלב ארונות פחות עמוקים וכך יהיה פחות צפוף? במידה ונרצה להוסיף אז אני מניחה שנצטרך להזיז את הכיריים...גם את המקרר לא היינו מעוניינים להשאיר כמו בסקיצה אלא להמשיך את השיש עד האי...נשמע הגיוני?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח סטנדרט מקבלן 01 אוק 2012 21:57 #3

הי מורן,

החלופה השניה שאת מציעה, מיקום התשתיות לפי התכנית של המטבח החדש נשמעת לי על פניו הגיונית. השאלה היא איך זה מסתדר עם מטבח הקבלן הנוכחי, את זה לא הצלחתי להבין...

האמת היא ש-10,000 שקל זיכוי על מטבח קבלן זה ממש לא מעט. המספרים שאני מכיר וששמעתי מאחרים הם יותר בכיוון של 3000-5000שח כך שנשמע לי די משתלם לקחת את הזיכוי על המטבח.

ואם אתם הולכים על מטבח בתקציב ממוצע (כמה זה 30, 40 ,50 אלף שקל??) אז הסכום הזה הוא אחוז נכבד מהתקציב.

לדעתי, בגלל שאתם מתכננים לעבור לדירה בעוד שנתיים שווה להשקיע במטבח חדש עכשיו. אם מדובר במטבח איכותי (כלומר גוף ארונות איכותי ופרזול איכותי) אז תוך שנתיים לא יקרה לו כלום במידה ונעשה במטבח שימוש סביר.

לדעתי אתם גם יכולים להוסיף סעיף לחוזה השכירו לגבי השימוש והשמירה על המטבח ועל השיש.

ויש גם אפשרות נוספת. נניח שאתם חושבים על מטבח בסגנון כפרי. אתם יכולים לעשות עכשיו חזיתות פורמייקה, וכאשר אתם תעברו לדירה להחליף את החזיתות לכפריות. זה יהיה אומנם יקר יותר מאשר לעשות הכל עכשיו אבל כך לא תסכנו חזיתות שלייפלק למשל (הרגישות למכות) או חזיתות מבריקות (במקרה של מטבח מודרני - רגישות לשריטות) עם דיירים שיעשו שימוש מוקצן במטבח.

לגבי התכנון והעיצוב של המטבח והאי -

אפשר לעשות את המטבח בצורת ח' אך השאלה היא האם אם מוכנים לוותר על פינת האוכל?

וצריך גם לחשוב על עוד משהו - כל מקום ישיבה על אי דורש 50סמ'. כך שלא ניתן להושיב שני אנשים על הצד של האי. לצורך כך האי צריך להיות ברוחב של כ-1מ', מה שלא נראה מסתדר כרגע עם תכנית המטבח.

אין ספק שצריך להרחיק את הכיריים מהכיור. המרחק המינימלי שצריך להיות בינהם הוא 90סמ'. זהו משטח העבודה העיקרי במטבח וחשוב שהוא יהיה גדול מספיק.

וגם אי אפשר להשאיר את הכיריים צמודים לקיר. כיריים צריכים משטחי הנחה משני הצדדים שלהם לפחות ברוחב של 40סמ' כדי שהעבודה עליהם תהיה נוחה.

בקיצור...

צריך לבחון את תכנית המטבח לעומק. אי אפשר לעשות זאת על רגל אחת. יש כמה אפשריות ולכל אחת מהם יש יתרונות וחסרונות. זה מעבר למה שאפשר לעזור דרך הפורום.

מקווה שבכל זאת הצלחתי לעזור :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח סטנדרט מקבלן 02 אוק 2012 20:44 #4

הי עומרי...תודה רבה על התשובה המהירה...

רציתי רק לנסות להסביר את עצמי שוב לגבי מטבח הסטנדרט...
אמרו לי שבמידה ואסדר את מטבח הסטנדרט של הקבלן לפי התשתית שאני ארצה בעתיד אז אם בעוד שלוש שנים כשנעבור לדירה נחליט לשדרג את המטבח אז לא תהיה בעיה לעשות זאת בעלות נמוכה... האם נשמע לך הגיוני?

לגבי האי- נראה לי שהתבלבלתי במונחים- התכוונתי למעין שולחן שיוצא מתוך הקיר והוא בגובה של השיש והוא כמו שולחן אוכל אבל פחות פורמלי, האם נראה לך מתאים לתוכנית?

תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח סטנדרט מקבלן 02 אוק 2012 22:09 #5

הי מורן,

השאלה היא למה את מתכוונת כשאת אומרת 'שדרוג מטבח'?

אם את מתכוונת להחליף את כל הארונות והפרזול אז זה יעלה כמו מטבח חדש. וזה לא הולך להיות זול...

במילים אחרות, סידור תשתיות יוזיל רק הזזת תשתיות עתידית. זה בטח לא יוריד מחיר של מטבח חדש.

לגבי האי, את מתכוונת כמו בשרטוט עם השינוי הידני שעשית? כמו שכתבתי זה אפשרי אם תוותרו על פינת האוכל.

אם זה שולחן היוצא מהקיר ושאינו מתחבר למשטח העבודה של המטבח אז לדעתי עדיף כבר להשאיר את פינת האוכל כמו שהיא ולוותר על חצי האי הזה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח סטנדרט מקבלן 03 אוק 2012 10:57 #6

שוב המון תודה על התשובה...

הכוונה שלי הייתה פשוט שבעוד שלוש שנים העלות תהיה רק של מטבח חדש (כמובן מדובר באלפי שקלים) ולא נצטרך להוסיף עוד כסף לפירוק מטבח ישן... זאת אומרת שבמקום להשקיע את ה35 אלף שח עכשיו נשקיע אותם בעוד שלוש שנים... פשוט הפחידו אותנו שלפרק מטבח זה גם המון כסף... האם זה אפשרי לדעתך לדחות את ההשקעה מבלי להיכנס לעלות גבוהה של פירוק מטבח קיים?

לגבי האי/ שולחן , ברור שהוא יחליף את פינת האוכל אבל אם הוא יהיה המשך של השיש זה יכול מאוד להרחיב את משטח העבודה במטבח, האם אני צודקת?

תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות:)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח סטנדרט מקבלן 03 אוק 2012 21:25 #7

הי מורן,

אני לא בטוח בכך במאה אחוז אבל פירוק של מטבח ישן לא אמור להיות עניין יקר. לדעתי זה לא צריך להוות שיקול האם לשדרג עכשיו או לחכות.

בכל מקרה, הנה טלפון של הנגריה שאני עובד איתה. תשאלי אותם כמה עולה לפרק מטבח ישן. רק כדי לוודא שאני לא מטעה אותך.

מיטל - 054-6843400

אשמח עם תעדכני אותי.

תודה,
עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.156 seconds