שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב!

רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 08 ינו 2013 21:06 #1

אני מצרף הדמיה של המטבח שתכננתי עבור לקוחות שביקשו משהו מיוחד. ישבתי עליו לא מעט זמן עד שהצלחתי לגבש את הרעיון העיצובי.

אני לא בטוח שזה קולע לטעמכם, אבל אני חושב שזה מעניין לראות.

בגדול הרעיון הוא עיצוב אקלקטי. כלומר שילוב בין עיצוב מודרני לבין עיצוב אוריינטלי/אנדלוסי.

כדי שזה לא ייצא יותר מידי ברדק בעיניים חשבתי שכדאי לעשות הפרדה מסוימת בין החלק המודרני לבין החלק האוריינטלי.

כפי שאתם יכולים לראות בהדמיה שלמטה. החלק השמאלי של המטבח הוא בכיוון מודרני יותר (דלתות מסגרת ומילואה ישרות) והחלק הימני, כלומר הרהיט הצמוד לקיר משלב קווים אוריינטליים יחד עם ויטראז'.

בהתחלה עשיתי את כל דלתות המטבח עם סגנון אוריינטלי אבל זה היה נראה לי עמוס מידי לכן ירדתי מזה.

כל המטבח עשוי אותו עץ. לדעתי זה יכול להיות עץ אלון בהיר או מייפל (מייפל הוא קצת יותר מינורי בטקסטורה שלו).

השתדלתי להכניס כל מה הלקוחות ביקשו – שני תנורים, מקום למכונת אספרסו, אחסון יין, מקום לכוסות יין (מתחת לכוורת היין).

הצבעים בהדמיות הן להדגמה בלבד. כלומר הם לא מדויקים ואין להתייחס אליהם כרפרנס.

בתמונה הזו (למעלה) אפשר לראות את הקשר בין האי לבין משטח העבודה הצמוד לקיר (שתי היחידות בצורת ח').

שני המשטחים הם בסגנון דומה עם שיש היורד על לגובה הרצפה. אני חושב ששילוב בין שיש לבן לבין עץ מלא יכול להראות מצוין כאלמנט מודרני.

חשבתי על שיש לבן וחלק (אבן קיסר 1141 – קו אלגנטי ונקי מאוד) או קוריאן (יותר יקר).

כסאות הבר המיוחדים משווים למטבח תוספת לאופי המודרני שלו.

כאן אפשר לראות תקריב של האזור הצמוד לקיר.

הקו כאן דומה לקו העיצובי של האי כדי שהמראה של המטבח יהיה הרמוני ושלם. ההתלבטות היחידה שלי כאן היא האם לעשות שיש היורד לרצפה בצד הימני של היחידה. כאן השיש צריך להיות כמו השיש באי.

לא הוספתי כאן חיפוי קיר גבוה כי הוא לא יראה טוב בפינה. גם מעל שאר השיש חיפוי קיר גבוה לא יראה טוב כי הוא יקטע על-ידי החלון.

יש לי הסתייגות לגבי מיקום הכיריים. אבל הלקוח התעקש אז התפשרתי ;).

כאן אפשר לראות את 'הרהיט'.

יש בו מגירות קטנות מעץ מתחת לויטרינה), מקום לבקבוקי יין, מקום לכוסות תלויות (מתחת לכוורת היין).

יש ויטרינות צבעוניות והחזיתות הן בסגנון אוריינטלי. כמו כן בצד ימין ושמאל של היחידה יש עמודים דקורטיביים עם אלמנטים מזרחיים (...קצת קשה לראות).

לא הוספתי זאת בהדמיה אבל אפשר לחשוב להוסיף חיפוי קיר מיוחד בקיר שנותר בנישה שמתחת לבקבוקי היין. אולי אפילו ראי. מה אתם אומרים?

אני חושב שהשיש כאן צריך להיות שיש מיוחד, משהו בעל נוכחות חזקה. אני חשבתי על משהו בגוון כחול המשתלב עם הויטראז'. אני לא יודע אם תתחברו לזה אבל אני חשבתי על אבן קיסר דגם 1550. כך זה נראה (אבל בכל מקרה כדאי לראות דוגמא במציאות לפני שמחליטים)...

כאן אתם יכולים לראות מבט נוסף על המטבח ולחוש בשילוב שבין המודרני לבין המזרחי/אוריינטלי.

שולחן האוכל שהכנסתי הוא בסגנון מודרני. לדעתי סגנון כזה יותר מתאים מאשר שולחן אוכן בסגנון אוריינטלי-מזרחי.

אז מה אתם אומרים על העיצוב?

נראה לכם מעניין??
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 09 ינו 2013 07:05 #2

היי עומרי, מה עניינים?
אז מעניין - בהחלט, אין ספק אפילו. אני מאד אוהבת חיבור סגנונות. אבל (תמיד יש אבל..) יפה לטעמי כשיש קונטרסט, אז ה"רהיט" יקפוץ ותהיה לו נוכחות.
כך, כשכל המטבח באותו החומר וגם ה"מודרני" יחסית הוא מעץ עם מסגרת - נראה לי ממש עמוס. פה מסגרת ריבועית ושם מקושטת יותר. אז או אותו הדבר בדיוק
זה בסדר (לא שמשתגעת על מטבח אוריינטלי מלא, נראה לי כמו תפאורה ומנותק מידי מהזמן והמקום) ואם תוספת - אז שונה ממש.
מצרפת הדמיה של מטבח שאני משלבת בו חלק מודרני ממש (צבע חלק אפור מבריק 100%) וחלק מעץ משופשף, כזה שנראה משומש ועבר טראומות בחיים.. אולי יתן לך השראה. ומנצלת זאת להתלבטות שיש לי - באזור הגבוהים המודרני יש לי 2 ארונות מזווה ובאמצע מקרר. מתלבטת אם למסגר את המזווים בדפנות (2, 3 ס"מ בהיקף של כ"א)וגם מסגרת למעלה (כאילו יותר עומדים בפני עצמם) או ארונות שרואים דלתות בלבד. ההתלבטות היא גם עיצובית וגם פרקטית. יש לך דיעה בעניין?
אה, נזכרתי בדבר נוסף - התנור העומד בנפרד במטבח שלך הוא לא לפה ולא לשם, אם כבר מודרני הייתי עושה בילט אין נראה לי, כך יש לו יותר מידי נוכחות. מגילה כתבתי כאן, מנסה לדחות את היציאה החוצה.. יום טוב שיהיה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 09 ינו 2013 07:06 #3

מצרפת את ההדמיה
קבצים מצורפים:
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 09 ינו 2013 21:48 #4

הי סורנה,

תודה על הפידבק!

אני דווקא כיוונתי לכך שהרהיט יהיה חלק מהמטבח ולא מאוד שונה. כלומר כן שונה וכן יוצא דופן, רק לא יותר מידי... ניסיתי לעשות משהו שהוא המשכי.

אני גם מתכנן שמשטח העבודה ברהיט יהיה מקסימליסטי בנוכחות שלו או שבנישה של הרהיט יהיה חיפוי קיר מיוחד. נראה לי שזה יכול להוסיף עוד ל'שונות' של הרהיט.

מסכים שיצא קצת עמוס עם כל החזיתות המסגרת עם המילואה. יכול להיות שעם עץ בהיר יותר זה יראה פחות בעייתי.

אני גם מסכים שמיקום התנור הוא מאוד בעייתי. זה יוצר גם בעיה עם חיפוי הקיר כי המקום בפינה מצריך חיפוי קיר משני הצדדים וזה יוצא עמוס מידי.

אבל, ותמיד יש אבל... ;) - אני התנגדתי והלקוח התעקש שהוא כן רוצה שם תנור כזה בנוסף לתנור הבילטאין מתחת למיקרו.

אהבתי את ההדמיה שלך :). לפי מה שאת מתארת זה הולך להיות מטבח מעניין למדי!

אני בעד כן למסגר. המטבח הוא לא מודרני עד הסוף אז בהחלט אפשר לשבור קצת ולהוסיף עוד עניין וקווים. זה יוסיף למטבח ולא יגרע ממנו.

אילולא היית משלבת את העץ המשושף, הייתי אומר לשמור על הקווים הנקיים של המטבח המודרני ולא לעשות את המסגרות.

ומבחינה פרקטית, אין מידות של המזווים (אפשר לומר מזווים או שזה צריך להיות ארונות מזווה?) אבל נראה לי שיש מספיק נפח אחסון כך שהמסגרות לא יצרו בעיה מהבחינה הזו.

דרך אגב, מה קורה שם בנישה שנוצרת בין הגבוהים לבין הכיור?

מחכה לשלג בירושלים :)

עמרי

עריכה אחרונה: 09 ינו 2013 21:48 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 10 ינו 2013 18:31 #5

היי, אולי הלקוח יתרצה כשיראה הדמיה עם 2 תנורי בילט אין? ממש תקוע שם התנור.
בעניין הפינה - תכננתי את הארונות העליונים בקו ישר עד הסוף (מקווה שלא תווצר בעיה עם הפתיחה, זה על הקשקש..) כך שהיא מנוצלת בחלקה. היתר ישאר פתוח, לא אוהבת תריסים. מוזר מידי?
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 12 ינו 2013 20:23 #6

באמת התנור תקוע בפינה הזאת. העניין הוא שהם רוצים תנור מרשים ופנסי כזה ולא רוצים לוותר על הכיריים שמעל התנור.

בקיצור - הם מבינים את הבעיתיות של העניין אבל לא זזים מזה.

בתכנון שלך, מה ששמתי לב הוא שממש נוצרת מעין גומחה כזו. תריס גם לא יעזור יותר מידי כן הכיור מפריע ואין ממש לאן להוציא דברים היכולים להיות מעבר לתריס.

מה את אומרת על להזיז את הכיור לחלק הימני של הצלע שהוא נמצא בה עכשיו. זה גפ יהפוך את הפינה הזו השמאלית עם הגומחה ליותר פרקטית (עם או בלי תריס) וגם ירגיש קצת פחות קלסטרופובי לעבוד ליד הכיור.

יכול להיות שבשביל זה צריך להזיז עוד קצת את הכיריים ימינה בצלע שלהם אבל אני לא בטוח.

מה את אומרת?

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 13 ינו 2013 19:16 #7

היי,
להזיז את הכיור לא מתאים כי יקטין לי את משטח העבודה. צודק שתריס לא יעבוד שם.
יש לי שם בעיה שעוד לא פתרתי עם פתיחת הדלת בגומחה הזו - אני אוהבת את המראה של הדלתות שממשיכות בקו ישר אבל לא בול עובד טכנית. חושבת גם על קלפות
ומחפשת מנגנון שמעלה אותן למעלה בלי שילכו קדימה יותר מ30 ס"מ, נראה מה יצא..
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רציתי לשתף אתכם במטבח מיוחד שאני מעצב! 13 ינו 2013 20:38 #8

לא בטוח שהצלחתי להבין מה הבעיה עם פתיחת הדלתות בגומחה...

דלתות המזווה נפתחות אחת מול השניה כך שאין בעיה.

הדלת של הארון העליון יכולה להיות עם צירים בצד שמאל להיפתח כמעט עד 90מעלות (לא כל-כך נוח).

...או שהיא יכולה להיות עם צירים בצד ימין הנפתחים ל-170מעלות כך שהגישה לתוכן הארון תיהיה נוחה.

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.192 seconds