שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: הוספת אי למטבח קיים

הוספת אי למטבח קיים 02 אוג 2011 05:44 #1

אני רוצה להוסיף אי למטבח קיים, יש לי קיר מפריד בין המטבח לסלון ורציתי לשים במקומו אי. בין הקיר למעבר לסלון יש בערך 1 מ' ובין הקיר למטבח 1.80 (מצ"ל שרטוט של המטבח) השאלה היא איזה גודל (רוחב/עומק/אורך) של אי אני יכולה לעשות? איזה חומרים ממולצים? ועוד שאלה: אם אני מורידה את הקיר, התנור נשאר חשוף, איך ומה אפשר לעשות כדי לסגור אותו?
תודה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 02 אוג 2011 11:12 #2

כדי לתכנן אי, צריך לראות את המקום או תכנית מלאה של המטבח - פינת האוכל - סלון.
יש לך הרבה אפשרויות:
עם דלפק ישיבה או בלעדיו, ישיבה מצד המטבח או הסלון או מהצד, בהתאם ארונות אחסון מצד המטבח או הסלון,
חצי אי (שיסתיר את התנור) או אי נפרד.
עקרונית המידה המינימלית לרוחב היא 90 (60 לארון + 30 לישיבה).
בעניין החומרים - יכול להיות משהו זהה למטבח או שונה לחלוטין ומוסיף עניין לחלל.
אז - כמו שאת מבינה מתשובתי, אין תשובות מוחלטות. זה משהו שצריך לתפור במיוחד למידות ולחומרים והצבעים הקיימים אצלך במטבח ובסלון.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 02 אוג 2011 17:08 #3

הי דורית,

לא הבנתי מה קורה ב-1מ' בין המטבח לסלון. זה המרחק לספות? את יכולה להעלות סקיצה במבט על כולל הסלון?
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 04 אוג 2011 05:24 #4

עומרי שלום,
בהמשך לבקשתך, מצ"ל היטל על של הבית.
תודה על התייחסותכם
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 04 אוג 2011 18:45 #5

הי דורית,

עכשיו הבנתי :)

אז ככה -

מרחק המינימום המומלץ בין משטח העבודה לאי הוא 1.1-1.2מ'. לך יש 1.8מ'. כך שלמעשה אם תעשי את מה שסורנה הציעה, המרחקים יהיו בסדר.

כלומר,

ארון ברוחב של 60סמ ועוד דלפק ישיבה בעומק של 30סמ. סהכ 90סמ. אם תשאירי 120סמ בין האי למשטח העבודה, 30סמ יבלטו לכיוון הסלון. מאחר שלמעשה המטבח פתוח לכיוון הסלון, אין עם זה שום בעיה.

לגבי התנור. לא תוכלי להשאיר אותו במיקום הנוכחי. תצטרכי להעביר אותו אל האי או להזיז אותו לכיוון הכיור. אם את מזיזה אותו לכיוון הכיור (מה שנראה לי יותר הגיוני כדי שתוכלי למקם קולט אדים), חשוב שהמרחק המינימלי בין הכיור לכיריים יהיה 90סמ' כך שמשטח העבודה יהיה מספיק נוח.

מה את אומרת?

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 07 אוג 2011 05:59 #6

עמרי בוקר טוב,
:oops: העסק הולך ומסתבך... מבחינת האי מצבי טוב מאוד אבל עם התנור העסק מתחיל להתייקר. המטרה/המחשבה הייתה לא להשקיע הרבה מכיוון שאנחנו לא מתכוונים להשתקע בדירה לעוד הרבה שנים, רצינו לעשות איזשהו שינוי מרענן ושונה, לפתוח קצת את החלל שבין המטבח לסלון. בהעברת התנור מדובר כבר בהשקעה יותר גדולה של שיש וכו'. נעשה "סקר שוק" כדי לבחון עד כמה זה מייקר לנו את ההשקעה ואם כדאי לי לעשות את השינויים האלה.
אני רוצה באמת להודות על ההתייחסות והעזרה. יישר כח. והכי חשוב.. איפה רושמים המלצות לאתר?? :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 07 אוג 2011 17:16 #7

הי דורית,

את יכולה גם לבדוק את האופציה של ממש אי (להבדיל מחצי-אי). כלומר להפריד את האי מהתנור ולהשאיר את התנור במקומו.

האי יהיה קצת יותר קטן, אבל זה ירווח את המטבח. ישאיר מעבר קרוב יותר לפינת אוכל ולא תצטרכו להשקיע בהזזת התנור.

מה את אומרת?

אשמח אם תרשמי המלצה בעמוד 'צור קשר'. ואם גם תעשי לייק בפייסבוק זה בכלל יהיה נהדר :)

תודה!

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 18 אוג 2011 11:37 #8

היי עמרי, סליחה על ההיעלמות, הייתי בחופשה קצרה... מלחתחילה חשבתי על אי שנפרד משני צדדיו. תחילתו של האי יהיה בקו ישר עם התנור. אם עומק האי 90 ס"מ, והגובה שלו יהיה בגובה השיש הקיים, באיזה רוחב אני יכולה לעשות אותו שלא יהיה גדול מידיי ויפריע למעבר?? (אורך הקיר מהתנור עד הכניסה למטבח הוא בערך 2.90- מצ"ל שרטוט) והאם אני חייבת שהוא יהיה בעומק 90 ס"מ אי אפשר יותר צר?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 19 אוג 2011 10:54 #9

הי דורית,

בעקרון מומלץ להשאיר 105-110סמ מרווח בין משטח העבודה לבין האי. אצלך זה יוצר בצד השמאלי של השרטוט לכיוון תנור האפייה ומול בכיור והמקרר. תבדקי שזה המרחק שיוצא (מקסימום 120סמ'), אחרת זה יהיה לא נוח.

בצד הימני של השרטוט ששלחת יש מעבר, הגודל שלו צריך להיות 80-90סמ כדי שיהיה נוח.

לגבי עומק האי. 30סמ' זה מינימום לדלפק ישיבה. את בהחלט יכולה לעשות את הארון צר יותר. נניח 40סמ עומק אבל קחי בחשבון ששטח האחסון קטן בלא מעט.

אם את רוצה לעשות באי מגירות ולא ארונות עם מדפים קבועים שימי לב לנקודה הבאה...

מסילות הפרזול של מגירות מגיעות בדרך כלל באורכים בכפולות של 5סמ. כך שאם את עושה ארון של 40סמ תצטרכי לבחור מסילות באורך של 35סמ כך שעוד נפח אחסון יבוזבז. לכן, אם זה הכיוון, עדיף ללכת על ארון בעומק של 42סמ ואז תוכלי לבחור מסילות בעומק של 40סמ.

בכל מקרה, כדאי לשאול את הנגר אם יש לו מסילות כאלה וכמה זה עולה. מאחר שזה גודל לא סטנדרטי של מסילות זה יכול לעלות קצת יותר (אבל לא בטוח :))

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: הוספת אי למטבח קיים 21 אוג 2011 08:05 #10

היי,
אם הבנתי נכון, האי צריך להיות לא יותר מ- 1.20??
צרפתי שרטוט חדש (לא רשמתי בקודמים שבין הקירות כניסה למטבח ישנם 0.60 ס"מ) ישנם 2 אופציות:
1. 1.20 אורך האי
2. 1.50 אורך האי

מה נראה לך לפי השרטוט בר ביצוע?

ד"א, בקיר שאני רוצה לשבור ולעשות את האי יש מזגן+ נק' חשמל יש אפשרות להעביר את הנק' לאי?
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.219 seconds