שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: ארונות מטבח ושיש

ארונות מטבח ושיש 23 פבר 2014 07:18 #1

שלום

היה נחמד ועזרת לי מאד, אז חזרתי עם עוד שאלות :)

1. מהו גובה השיש המומלץ עבור אנשים גבוהים, 1.70-1.80, האם 95 הגיוני או שזה יותר מדי?

2. רוחב של שיש - האם 66 זה יותר מדי רחב ולא נוח? מיותר?

3. ראינו עבודות מטבח של נגר מסוים שקיבלנו עליו המלצות חמות, אחד המטבחים היה במצב מעולה, סיפור של שנים רבות. השני ממש לא, דלתות הארונות לא היו ישרות בכלל, בגבהים שונים ולא מקבילות אחת לשניה, השאלה אם אפשר להסיק מזה משהו על איכות הנגרות וצריך לברוח מכזה נגר? או שזה עניין של צירים רופפים וצריך לתקן?
משום מה, ברוב המטבחים שקיימים כמה שנים אנחנו רואים שהדלתות לא עומדות ישר, זה משהו שקורה עם השנים?

4. סנדביץ אדום או בריץ'? מה יותר טוב?

5. צירפתי שרטוט של המטבח, אם יש משהו שקופץ לך לעיניים שהוא בעייתי, אשמח לשמוע.

6. האם השולחן צר מדי? במידה וכן - כמה ואיך כדאי להגדיל?

תודה רבה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: ארונות מטבח ושיש 23 פבר 2014 07:20 #2

חשבתי שצירפתי את הקובץ
C:\fakepath\שרטוט מטבח.pptx
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: ארונות מטבח ושיש 23 פבר 2014 07:23 #3

:ohmy: :( :oops:
לא הצלחתי לצרף
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: ארונות מטבח ושיש 23 פבר 2014 20:02 #4

הי משה,

1. 95סמ' זה גבוה מדי (זה אפילו גבוה מדי בשבילי, ואני 1.85..). 91סמ' זה גובה אופטימלי לאנשים בגובה שציינת וגם נמוכים יותר או גבוהים יותר.

2. 66סמ' לרוחב שיש זה מעט רחב (אם כי עדיין בסדר). עם זאת, הארונות שמתחת לשיש הם בדרך כלל בעומק 60סמ' והמסילות הן בעומק 55סמ'. אם תרצו לנצל יותר טוב את הנפח שמתחת לשיש תצטרכו לשלם אקטסרה על מידות לא סטנדטיות (יותר חומר גלם לנגר ופרזול פחות נפוץ).

3. דלתות שלא עומדות ישר זה בהחלט משהו שעשוי לקרות. ככל שחומר המטבח באיכות נמוכה יותר כך יש התרופפות של הברגים. אם החומר הוא טוב אז אפשר מדי פעם (פעם בכמה שנים) לחזק את הברגים שמחברים את הצירים לארונות ולכוון מחדש את הדלתות כך שיהיו ישרות.

קשה לומר אם זה קשור לנגר.

4. בירץ' זה מצויין אבל עשוי להיות יקר מדי עבור מטבח. זה מתאים יותר לרהיטים ולא לארונות מטבח. סנדביץ' אדום הוא עדיף. שמות מסחריים טובים של סנביץ' אדום הם סופר-אוקומה וברצלונה (קצת יותר יקר).

5.6. נסה לשמור כ-PDF ואז לצרף.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

תודה על התשובות 24 פבר 2014 10:33 #5

עוזרות לנו הרבה מאד

רק מה הסטנדרט של רוחב שיש - 61, 62?

הוצע לנו מטבח מבירץ' המחיר היה אותו מחיר שקיבלנו מנגר אחר על אוקומה (לא סופר אוקומה אלא אוקומה - זה אותו דבר?)
הנגר קצת נעלב כשביקשנו מסנדביץ אדום, כאילו אנחנו מבקשים ממנו לרדת ברמה :)
במידה ונסגור איתו - להתעקש על סנדביץ אדום?
למה אדום טוב יותר למטבח?

צירפתי את הקובץ כpdf, מקווה שיפתח, אשמח לעצות להרחבת השולחן בצורה שתראה טוב ושלא תחרוג לכיוון הסלון.

File Attachment:

שם קובץ: .pdf
גודל קובץ:33 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תודה על התשובות 28 פבר 2014 08:17 #6

הי משה,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה.

הסטנדרט של רוחב שיש הוא כמו שכתבת. כלומר 61-62סמ'.

קצת מוזר לי שהציעו לכם בירץ' לארונות מטבח. במיוחד עם זה בירץ' שיש לו 13-15 שכבות. זה סנדביץ' מאוד יקר ומשמש בדרך לבנית רהיטים ולא ארונות מטבח בהם באמת לא צריך סנדביץ' כזה איכותי.

אבל יכול להיות שהציעו לכם בירץ' עם מספר קטן יותר של שכבות. עם יש בו 9 שכבות אז זה בסדר גמור וזה מסביר איך הנגר עושה את זה.

סנדביץ' אדום הוא למעשה גבון והחשב לאיכותי. אבל זה מעין שם מסחרי ויש כמה רמות. אדום תוצרת סין הוא זול יותר ופחות טוב מאדום תוצרת אירופה למשל.

אין צורך להתעקש על אדום. עם הבירץ' מכיל לפחות 9 שכבות אז זה מצוין ומתאים למטבח.

עיינתי בשרטוט ששלחת. בסה"כ נראה לי בסדר.

משטחי הנחה טובים לשני הכיורים. משטחי הנחה טובים לכיריים (וטוב שזלגתם אתם לכיוון הפינה!).

שני משולשי עבודה שלא חותכים אחד את השני.

איך אתם מגיעים לתוכן ארון הפסח? צריך להוציא את המקרר??

אני הייתי שוקל שוב את מיקום המקרר. הסיבה לכך היא שלמקרר נגשים המון במהלך העבודה במטבח (וגם כאשר לא עובדים במטבח - הילדים למשל). ואז כאשר דלת המקרר פתוחה זה מפריע לגישה למגירות שמימין למקרר.

בנוסף, דלת המקרר הימנית (אם זה דלת לצד דלת או מקרר בעל דלת אחת) לא תוכל להיפתח ליותר מ-90מעלות. וגם משטח הנחה למקרר הוא מעט רחוק בגלל שהכיור נמצא קרוב.

אם תעבירו את המקרר שמאלה (לאמצע קיר הגבוהים), תרוויחו גם משטח הנחה, גם משטח שיש, דלת המקרר הימנית תוכל להיפתח ליותר מ-90מעלות ולא תפריע לפתיחת המגירות מימין.

כדי שהמקרר לא יבלוט מעבר קו הארונות אתם יכולים לעשות שני דברים:

1. לעשות נישה קטנה בקיר שמאחורי המקרר. עומק של 10סמ' עוזר המון.

2. לקדם את כל הארונות הגבוהים כ-10סמ' קדימה.

השילוב של שני הדברים האלה יעזרו לכם להביא את המקרר לקו של הארונות הגבוהים וכך גם ארון הפסח לא יקטן.

...אבל, זה קצת יקטין את הכניסה למטבח (שצריכה להיות 110סמ' כדי שתהיה נוחה).

ועם כל זה. זה גם לא מאוד נורא עם המקרר יבלוט מעט מעבר לקו של הארונות הגבוהים אם לא מתאים לכם כל מה שכתבתי למעלה.

לגבי השולחן. זה באמת מעט צר מדי. שולחן כזה, שיושבים בו משני הצדדים צריך להיות ברוחב של 70סמ'. גם כדי שהרגליים של היושבים לא יפריעו אחת לשניה וגם כדי שיהיה מספיק מקום להניח על השולחן דברים.

אני חושב שכדאי לכם לראות הדמיה תלת ממדית של המטבח לפני שאתם סוגרים סופית את התכנית. זה יעזור לכם מאוד להבין איך זה יראה.

זהו. מקווה שזה עוזר :-)

עמרי

נ.ב. אם זה מתאים לך, זה מאוד יעזור לי אם תשאל את שאלות 1-4 שבתחילת הדיון גם בתא הקולי שלי. אני אקליט את התשובה (פחות או יותר מה שכתבתי לך כאן) ואעלה זאת לאתר. הנה הטלפון של התא הקולי לשאילת שאלות... 08-6259346

תודה ושבת שלום! :) :)

עריכה אחרונה: 28 פבר 2014 08:17 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

תודה רבה רבה 04 מרס 2014 09:15 #7

לגבי המקרר - אנחנו נקנה בהמשך כפי הנראה מקרר עם פתיחה הפוכה, כך שלא נחסום לנו את הגישה לשיש. שקלנו כבר את האפשרויות שהצעת אבל הגענו למסקנה שלא נורא לנו שהמקרר יבלוט.

לגבי הבירץ - נברר כמה שכבות

אני אשתדל מאד להתקשר ולשאול את השאלות בהמשך.
יש להתחבר כדי להגיב.

פרזול 12 מרס 2014 08:33 #8

טוב, כנראה שלא אעזוב פה כ"כ מהר :)

בעקרון אנחנו עושים פרזול בלום, אבל מתקמצנים קצת על מגירות פנימיות, רוצים לחסוך קצת. הנגר הציע לנו מגירות של HARN במקום במדפים שחשבנו לעשות.

האם הפרזול הנ"ל שווה משהו או שלא כדאי להתקרב, ואם לא כדאי - יש חלופה זולה וטובה לבלום?

(אגב, השארתי את השאלות בתא קולי)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פרזול 15 מרס 2014 20:35 #9

שבוע טוב משה ופורים שמח!

למגירות פנמיות לא נראה לי בעייתי לעשות פרזול של HARN.

זה לא שאני מכיר טוב את הפרזול הזה אבל כן יצא לי לראות אותו בתערוכה ובעומס והוא תפקד טוב.

אז אני לא חושב שצריכה להיות בעיה ואם זה חוסך כמה שקלים אז מצוין.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: פרזול 19 מרס 2014 07:30 #10

מעולה, תודה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.150 seconds