שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עיצוב מטבח חדש

עיצוב מטבח חדש 19 מרס 2014 19:54 #1

בס"ד
עמרי שלום,
נהנתי מאוד לקרוא את כל ההדרכות באתר שלך ולקבל במייל את הטיפים היעילים.

קנינו דירה חדשה מקבלן ואנו מעוניינים לעצב את המטבח החדש.
אנו מתקשים להחליט על הרבה עניינים וגם לא בקיאים בנושאים ונשמח אם תוכל לעזור לנו.

צירפתי את שירטוט המטבח ונשמח אם תעזור לנו להחליט על כמה נושאים:
1- היכן למקם את הבילטאין, המזווה והמקרר?
2- האם ליצור משטח עבודה בצורת ח או בצורת ר? אם בצורת ר אז היכן לעשות את הפינה לכיוון החלון או להפך?
3- האם כדאי להניח את הכריים מתחת לחלון או שיש עם זה בעיה בגלל הרוח?
4- אני לא מעוניינת להניח באמצע המטבח סלסלה לתפוחי אדמה ובצל האם יש פיתרון אחר?
5- אנו לא יודעים להחליט האם כדאי להשתמש בפורמייקה לדלתות הארונות, האם הגימורים יהיו מספיק יפים בשיטה הזו? האופציה השניה היא ידיות אינטגרליות וצבע בתנור אך זה מאוד מייקר את המחיר לעומת הפורמייקה.

אשמח לקבל עזרה כי אני ממש הולכת לאיבוד עם כל התכנון וההחלטות,
תודה רבה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב מטבח חדש 19 מרס 2014 20:16 #2

הי מוניקה,

דבר ראשון - כדי לבדוק אם תכנית מטבח תהיה מוצלחת או לא צריך לעשות שרטוט מדויק שלה עם כל הפרטים ובקנה מידה. אחרת זה יכול להטעות.

אז אחרי מה שאכתוב אני חושב שכדאי לכם לשרטט לבד סקיצה טובה של המטבח.

ועכשיו לתכלס...

1. לדעתי כדאי לעשות קיר של ארונות גבוהים בצד הימני של הטבח. בקיר הזה צריכים להיות המקרר, המזווה, ארון הבילטאין ואולי גם התריס.

קיר של ארונות גבוהים הוא טוב כי הוא מנצל היטב את חלל המטבח גם לגובה.

2. קיר של ארונות גבוהים לא ישאיר לכם הרבה משטח עבודה, ולכן לדעתי כדאי לעשות משטח עבודה בצורת ח'. כלומר להוסיף משטח עבודה לקיר שבו מסומנת עכשיו פינת האוכל.

אם אתם מוכנים לוותר על פינת האוכל אז אפשר להמשיך את משטח העבודה עד סוף הקיר ואז לשבור אותו לחצי אי עם מקומות ישיבה מול המטבח. כך שבסופו של דבר פריסת המטבח תהיה פריסה בצורת מ'.

אם אתם משאירים את פינת האוכל אז אורך השיש צריך להיות בערך עד אמצע הקיר.

שימו לב שכיריים בפינה הם לא דבר כדאי ובנוסף כדאי להשאיר 90סמ' בין הכיור לכיריים.

3. אני ממש לא בעד כיריים מתחת לחלון. רוח יכולה להחליש את הבישול. החלון מתמלא אדים בחורף (ואי אפשר לפתוח אותו כי קר). וגם בקיץ, בחום, אי אפשר לפתוח את החלון. והוא גם מתמלא לכלוך והשפרצות מבישול וטיגון די מהר.

לדעתי כדאי לכם לנסות למקם את הכיור מתחת לחלון ואת הכיריים על הקיר הפנוי יחד עם קולט אדים מעליו.

4. הסלסלה לא חייבת להיות באמצע המטבח. היא יכולה להיות בצד. זו יכולה להיות מגירה מאווררת בארון הבילטאין (המגירה התחתונה).

ואם יהיה לכם חצי אי אז הסלסילות יוכלו לפנות לכיוון המטבח כך שלא יראו אותם מכיוון הסלון. כך אולי זה פחות יפריע לך ויזואלית (אם זו הבעיה).

5. יש פורמייקות מאוד יפות (ויקרות). היתרון של צביעה אטומה הוא באמת ידיות אינטגליות והאפשרות לעשות דלתות "כפריות" (מסגרת ומילואה). דרך אגב, בפורמייקה יש ידיות "אינטגרליות" שהן בעצם אלומניום שמלבישים על הדלת.

אם אתם רוצים משהו שנראה כמו צביעה אבל הרבה יותר זול אז אתם יכולים ללכת לכיוון של פולימר. זה נראה ממש כמו צביעה אטומה אבל בעצם זה סוג של ציפוי לדלתות. מאוד קשה להבחין בהבדל.

בכל מקרה, את ההחלטות האסתטיות פחות חשובות כרגע לדעתי. אני חושב שכדאי קודם להתמקד בתכנון הפונקציונלי של המטבח ורק אחר-כך לעבור להחלטות האסתטיות כי הן גם לא משימה פשוטה.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב מטבח חדש 19 מרס 2014 20:44 #3

תודה עומרי על התגובה המהירה,
אכן נדאג לעשות שירטוט מדויק דו מימדי להמחשה.

1- לגבי הכריים והכיור זה כבר קצת מאוחר לשנות את המיקום משום שהאינסטלציה והחשמל כבר בוצעו (לפני שהחלטנו שנעשה מטבח חדש...) איזו עוד אופציה אתה מציע לגבי מיקום הכריים אם לא מתחת לחלון ולא בפינה?

2- אנחנו בהחלט מתכננים לוותר על פינת האוכל, לא כל כך הבנתי איך לעשות חצי אי? עד היכן יגיע השיש? האם אתה מתכוון שנשבור את הקיר שמפריד בין המטבח לסלון לטובת חצי אי?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב מטבח חדש 23 מרס 2014 19:38 #4

הי מוניקה,

הפעם לקח לי יותר זמן לענות...

1. למרות שאני ממש לא בעד כיריים מתחת לחלון, אני חושב שזו אפשרות עדיפה על-פני כיריים בפינה כמו שמשורטט עכשיו.

הזזת תשתית לכיריים זה פחות בעיה מתשתית לכיור. חשמל אפשר למשוך עם חוט, לא חייבים להעביר את השקע. וגם את צינור הגז אפשר בקלות יחסית להעביר (אם צינור נחושת או גומי).

2. התכוונתי שמתחת לחלון יהיה משטח עבודה (נניח עם כיריים), והוא יתחבר באמת למשטח עבודה תמוד לכיר לכיוון הסלון.

אני בהתחלה חשבתי כן להוריד את הקיר הזה, אבל אתם לא חייבים אבל אז לא ניתן יהיה לעשות חצי עם עם מקומות ישיבה אלא זה יהיה רק משטח עבודה.

אם אתם לא רוצים להוריד את הקיר עד הסוף אז אפשר להשאיר גם חצי קיר (גובה 120-130סמ'). אבל גם באופציה זו לא ניתן לעשות מקומות ישיבה כחלק מהמטבח. אפשר במקרה כזה לעשות כסאות בר (ולא חצי בר) המתאימים למשטח בגובה 110-120סמ'.

מקווה שזה עוזר ואני שוב מתנצל על העיכוב בתשובה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב מטבח חדש 23 מרס 2014 20:03 #5

תודה רבה עומרי על המענה,

1- לגבי הכריים חשבתי אולי להזיז אותם ימינה לכיוון הכיור מעט כדי שלא יהיו בפינה, מה דעתך?

2- אני קצת בספק לגבי הקיר עם הארונות הגבוהים, כי אמרו לנו שלא יהיה מקום בקיר גם למקרר גם לבילטאין וגם למזווה (אןרך הקיר הוא 2.60 , המקרר- 1 מטר, הבילטאין- 60 ס"מ ויש את הפינה של השיש שתתפוס גם מקום)...ואני מאוד רוצה מזווה גבוה, נראה לך שאפשר בכל זאת אולי לדחוף שם מזווה? אבל בלי התריס כי הוא לא מוצא חן בעיני...

תודה רבה רבה :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב מטבח חדש 23 מרס 2014 20:18 #6

הי מוניקה,

1. המרחק המינימלי בין הכיור לכיריים צריך להיות 90סמ'. פחות מכך וזה יהיה לא נוח. וצריך להרחיק את הכיריים מהקיר בכ- 30-40סמ'. אז אם הרחקה כזו משאירה 90סמ' בין הכיור לכיריים אז זה בסדר.

2. צודקת לגבי העניין הזה. הייתה לי טעות בחישוב. ולכן אני אף פעם לא מוותר על שרטוט מדויק ובקנה מידה. אני משתמש בתוכנה שלא מאפשרת לי לעשות טעויות כאלה אבל גם על נייר משבצות יהיה קשה לטעות.

בכל אופן,

יש שתי אפשרויות שאני רואה כרגע.

הראשונה -
ארון בילטאין - 60סמ'; מזווה 35סמ' (בפועל 30סמ' רוחב אפקטיבי לאחסון בגלל רוחב הדפנות ועובי הפרזול) - אופציה פחות טובה בעיניי בגלל נפח האחסון הקטן יחסית של המזווה.

השניה-
להוריד את תנור בילטאין אל מתחת למשטח העבודה ואז לעשות שני ארונות ברוחב 50סמ' שבאחד מהם יהיה המיקרו. המזווה יהיה גדול יותר מצד אחד אבל מצד שני, בגלל המיקרו זה עשוי להשאר פחות יפה.

ובעצם יש עוד אופציה (יכול להיות שזה התכנון הראשוני שלכם אני כבר לא זוכר)... רק מקרר עם ארון בילט אין, המזווה יהיה במגירות נוספות במטבח. אם תאפשרו גם נפח אחסון מתחת לחלון ולכיוון הסלון (על חצי האי, אם יהיה כזה...) אז לא תהיה לכם בעיה לעשות את המזווה בשתי יחידות כאלה למשל. זה יהיה עם אותו נפח אחסון כמו מזווה גבוה ואפילו יותר.

ואפשר גם לחשוב לעשות את המגירות על חצי האי כ-4 מגירות מלמטה ועד למעלה (ולא 3). כך הדברים שבמזווה הזה יהיו יותר מסודרים מצד אחד, ומצד שני לא יראו את זה מכיוון הסלון. ואם זה יהיה ליד סלסלת הירקות החיצונית (שגם היא תהיה מוצנעת מכיוון הסלון), אז בכלל כל המזווה יהיה מרוכז במקום אחד.

נסי לשרטט זאת כדי לראות איך זה יוצא.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עיצוב מטבח חדש 23 מרס 2014 20:39 #7

מעולה, תודה רבה רבה!!

ממש עזרת לי והרעיונות מצויינים, כנראה נבחר אחת מהן...

אני אעדכן בהמשך

ושוב המון תודה על תשומת הלב והיסודיות בתשובות שלך

:)
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.144 seconds