שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: רוחב מגירות נכון

רוחב מגירות נכון 07 מאי 2014 20:38 #1

הי עמרי, שאלה קטנה לגבי אחת הדפנות במטבח שלנו,נניח שיש לנו רוחב של מטר ועשרים עד מטר ארבעים (לא סגורה על המידות) זה נורמלי לעשות שני סטים של 3 מגירות ברוחב פעמיים 60 או 70?
או שעדיף לעשות אחת גדולה של 90 ועוד מגירת עגלות בשאר המקום? (אין לנו מגירת עגלות במטבח כי הנחנו שזה לא מאד קריטי אם יש לנו ארון מזווה)

בגדול אנחנו נוטים לשני סטים של מגירות, אבל הפחידו אותנו שזה קטן מדי בשביל סירים.

תודה מראש!
עדי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רוחב מגירות נכון 20 מאי 2014 18:33 #2

הי עדי,

אני מתנצל על האיחור בתשובה ומקווה שזה עדיין רלוונטי.

לפני שנגיע למה נכון ומה לא נכון, חשוב לי להסביר את ההבדל בין הרוחב ברוטו לרוחב נטו (וזה לא נובע ממס הכנסה... ;))

בשרטוטים מופיע הרוחב ברוטו של ארונות עם מגירות. הרוחב נטו הוא קטן יותר בגלל עובי דופן הארון והרוחב של הפרזול. 17ממ' לכל דופן של ארון ועוד כ-2.5סמ' לפרזול.

כלומר בפועל הרוחב נטו של הארונות קטן בכ-6סמ' מהרוחב ברוטו.

...האמת, עכשיו שאני קורה שוב את השאלה שלך אני רואה שמה שכתבתי למעלה בעצם לא רלוונטי כי גם כך את מתכננת לעשות שם שתי יחידות. אבל בכל מקרה, אני חושב שחשוב לדעתי את מה שכתבתי שם.

אז במקרה שלך השאלה היא האם לעשות שתי מגירות שוות פחות או יותר או יחידת מגירות ארוכה ואז עגלת מגירות צרה יחסית.

התשובה תלויה באסטתיקה של המטבח. ככל שהיחידות גדולות יותר כך אנחנו תופסים את המטבח כגדול ומרווח יותר (ומודרני יותר).

אם יש לך במטבח מגירות אחרות ברוחב של כ-90סמ' אז לדעתי כדאי ללכת על הרוחב הזה כדי לשמור על אחידות.

ואם היחידות האחרות קטנות יותר אז לדעתי כדאי לחשוב על יחידות מגירות ברוחב של 60-70סמ'.

ועוד משהו שכדאי להקפיד עליו - כדאי שיחידות של מגירות במטבח יהיו בגודל אחיד (לא תמיד זה אפשרי אבל אפשר להשתדל...). זה נותן למטבח מראה מגובש ושלם יותר.

מקווה שזה עוזר ובהצלחה :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רוחב מגירות נכון 01 יונ 2014 18:22 #3

תודה רבה! האמת שזה מאד רלונטי, אנחנו עדיין מתלבטים וחייבים להחליט בהקדם.
קודם כל המידות הם 1.30 מ' ולכן ההתלבטות כרגע היא בין שני סטים של 65 לבין סט 90 וסט 40 (כאשר ה40 הוא עגלת בקבוקים ותבלינים) הנגר אמר שזה לא משנה לו מבחינת הפרזול אבל שנחליט בהקדם כדי שהוא יידע מה לחתוך.
הידיות שלנו הם אינטגרליות על פורמיקה לבנה מבריקה.

בעלי נוטה להסכים איתך כי באמת יש לנו עוד סט מגירות ברוחב 67 ומאד חשוב לו המראה האחיד והבנו שהדלת של העגלת בקבוקים תהיה דלת אחת (ולא עם פסים "דמה" כמו של המגירות)

ואני חוששת ש60 סמ נטו למגירה זה צר ולא מודרני לעומת 90 וכמובן שאמא,אחות וכו' אומרים שמגירת בקבוקים זה חובה ושלא נוותר. (בעלי דוקא בעד לוותר)

בקיצר, אנחנו עדיין מאד מתלבטים! אם תוכל לענות בהקדם זה יהיה נפלא!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: רוחב מגירות נכון 02 יונ 2014 17:36 #4

הי עדי,

אני כמובן לא יכול לקבל את ההחלטה עבורכם.

פונקציונלית אני בעד עגלת בקבוקים. תמיד אפשר לשים את הבקבוקים מתחת לכיור אבל זה לא נוח.

אם לא תהיה לכם עגלה כזו, איפה תאחסנו את הבקבוקים של השמן, החומץ והרטבים השונים לבישול וטיגון? יש לכם תשובה טובה לשאלה הזו??

...אם לא אז לא הייתי יורד מהר מעניין העגלה הזו.

מבחינה אסטית אין שום בעיה עם יחידה אחת שהיא דופן שלמה עם מגירה עליונה בגובה 15סמ'. אפשר לעשות מגירה פנימית כדי להרוויח עוד נפח אחסון. דופן אחת על כל הגובה פחות טובה לדעתי בגלל הגמישות שיש לדופן ובגלל שזה יכול להתעוות (כי זה בעצם מוחזק רק בחלק התחתון שלו).

הפער היחידי שנותר הוא לגבי רוחב המגירות שלא יהיה דומה לשאר רחבי המגירות במטבח. אבל צריך להתפשר על משהו.

אם עגלת הבקבוקים תהיה חוצץ בין שאר המגירות לבין המגירות הרחבות יותר אז זה יהיה פחות בעייתי.

בקיצור...

אני נוטה כן לעשות את עגלת הבקבוקים. השיקול הפונקציונלי משמעותי לדעתי ואסתטית זה מפריע רק במעט.

אבל, ההחלטה הסופית היא מן הסתם שלכם ויכול להיות שהשיקולים שלכם יהיו בסופו של דבר אחרים.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.149 seconds