שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח 07 יונ 2014 19:13 #1

היי עמרי, ראשית אני רוצה לציין שיש לך אתר מדהים ועזרת לי רבות בתכנון של המטבח (שאני מאוד מקווה שהשכלתי לתכננו נכון) אשמח לקבל הערות על תכנון המטבח שלי - רצ"ב. תודה רבה!!!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 08 יונ 2014 06:14 #2

היי ליאת, אשמח לנסות לעזור אם תוכלי לצרף בפורמט JPG אותו לא צריך להוריד למחשב כדי לראותו.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 08 יונ 2014 09:27 #3

היי סורנה, הקובץ ששלחתי הוא קובץ WORD אין צורך להורידו למחשב. אם תרצי אני יכולה לשלוח לך גם למייל בגוף ההודעה ולא כקובץ. פשוט אין אפשרות להעבירו לקובץ של JPG כי אינו תמונה...
תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 08 יונ 2014 17:47 #4

הי ליאת,

תודה :)

עברתי על התכנית ששלחת.

בגדול התכנית ששלחת די טובה. יש לי כמה הערות וכמה דברים שאינם ברורים אבל הבסיס הוא טוב.

נתחיל מהקיר השמאלי (הקיר של הארונות הגבוהים):

1. טוב מאוד שמקמת את המקרר באמצע הקיר ולא בצדו הרחוק. כך הוא לא יהיה רחוק מדי מהכיור והגישה אליו תשאר קרובה יחסית ונוחה. ויהיה לו כך גם משטח הנחה נוח וקרוב.

2. שאלה שנשארת פתוחה לדעתי היא מיקום המזווה מול מיקום המיקרוגל והבילטאין. עקרונית עדיף שארון המזווה יהיה קרוב יותר לשאר משטח העבודה מאשר הבילטאין והמיקרו. גם כי ניגשים אליו יותר וגם כי כך הוא פחות יחמם את האזור שעובדים בו. הבעיה המינורית עם הצרחה של שני האלמנטים האלה (הבילטאין והמזווה) היא שפתיחת דלתות המזווה תהיה פחות נוחה. אבל זאת לא ממש בעיה לדעתי וזה ישאר די בסופו של דבר די נוח.

גובה המיקרוגל הוא טוב (המקסימום המותר הוא 135סמ').

הרוחב למקרר הוא מעט צר מדי. בדרך כלל משאירים 100סמ'. אבל זה תלוי במקרר שאת הולכת לקנות (או שכבר יש לך).

קיר הכיור:

1. כאן יש משהו שלא ברור לי. במבט על נראה שארון הכיור צמוד לתריס (במבט חזית נראה שיש מרווח). כפי שאני מבין את זה המבט על הוא המצב האמתי. ובכן... המצב הזה הוא לא טוב. כיור צריך משטחי הנחה משני הצדדים כדי שהעבודה עליו תהיה נוחה וגם ארון התריס צריך משטח הנחה. כך שבעצם ממש לא כדאי למקם את ארון הכיור צמוד לתריס.

מה שאני הייתי עושה הוא להחליף את הכיור עם המדיח ועל ידי כך לאפשר משטח הנחה משני צדי הכיור וגם משטח הנחה לארון התריס. ויש כאן בונוס... אם אתם ימניים (סיכוי גבוה שכן כי סטטיסטית רוב האוכלוסיה ימנית), אז מיקום מדיח משמאל לכיור הוא עדיף. כי בדרך כלל אנשים ימניים מחזיקים את כלים ביד שמאל, ומנקים אותם ביד ימין לפני שמורידים למדיח. כך שאם המדיח בצד שמאל אז לא צריך להעביר את הכלי יד.

ההחלפה הזו יוצרת בעיה קטנה (ופתירה) עם מיקום הכיריים...

ולכן נעבור לקיר הימני. הקיר שעליו ממוקמים הכיריים:

כדי שהעבודה במטבח תהיה נוח המרחק בין הכיריים לכיור צריך להיות לכל הפחות 90סמ'. זהו משטח העבודה העיקרי במטבח וחשוב שהוא יהיה מספיק גדול ונוח (ופנוי ממתקן לייבוש כלים למשל).

אז כדי לאפשר מרווח של 90סמ' בין הכיור לכיריים, צריך להזיז את הכיריים עוד ימינה על הקיר הימני.

הערות נוספות:

- הגובה הפנוי לאחסון מתחת למשטח העבודה הוא 75סמ'. אם לוקחים בחשבון סוקל של 12סמ', 75סמ' נפח אחסון, ואז 4סמ' משטח עבודה, מגיעים לגובה של 91סמ' של משטח עבודה. זהו הגובה האידיאלי הממוצע. בשרטוטים שלך הגובה של המגירות נא בין 80-100סמ' (תלוי על איזו חזית מסתכלים). זה גם לא הגיוני וגם אף אחד מהגבהים האלה לא נכון.

הגובה לאחסון הוא כאמור 75סמ', מה שאומר שחלוקה של 30-30-15 היא טובה.

זהו. מקווה שהדברים עוזרים :)

בהצלחה!
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 09 יונ 2014 04:51 #5

היי עמרי, ראשית אני מאוד מודה לך על ההתייחסות והזמן שהקדשת לי. שמתי לב לכמה בעיות בסקיצה שהכנתי. גם לגבי הפינה הבנתי שהיא אינה 60 ס"מ אלא 65 ותיקנתי את התכנון לפי כך.
1. לגבי המזווה לצערי לא ניתן להחליף עם ה BI והמקרוגל כי הוא אמור להיות עם מגירות פנמיות (או חיצוניות) שלא יפתחו או לא יהיו נוחים לפתיחה אם נמצב אותם צמוד לדופן הארון השני והשיש. בנוסף אני ובעלי מאוד מתלבטים אם להפוך את ארון המזווה לעגלת בקבוקים, 2 מגירות וארון קטן במקום ארון אחד גדול. מה דעתך? (שיניתי בתרשים הנ"ל)
2. לגבי המקרר יש לי מקרר שאני מאוד אוהבת את הגודל שלו כך שגם אם אני אחליף מקרר הגודל שלו ישאר זהה. כך שאני אפילו שוקלת להקטין את הפתח שלו ל 85 ס"מ (המקרר שיש לי היום הוא 76 ס"מ. מה דעתך?
3. לגבי קיר הכיור כאן יש לי טעות. יש מרחק בין התריס לבין הכיור של 50 ס"מ. האם זה מספיק לדעתך? אני מעדיפה את המדיח בצד ימין ולא בצד שמאל. מה גם כדי ליצור קווים יותר נקיים החלטתי לוותר על המגירות בחזית המטבח ולהפוך לארון פנימי נוסף.
4. לגבי קיר הכיריים יש לי טעות ותיקנתי אותה.

הסוקל שלי אמור להיות 10 ס"מ ולא 12 בגלל שאני רוצה שיש בגובה 4 ס"מ ולא 2 ס"מ.
מה דעתך על השינויים הנ"ל. עכשיו התוכנית טובה יותר?

שוב תודה רבה על העזרה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 10 יונ 2014 18:01 #6

הי ליאת,

1. הבנתי. אם מדובר במגירות פנמיות במזווה אז אני לגמרי מסכים אתך שהחלפה כזו תהפוך את הגישה למזווה לפחות נוחה.

לדעתי עדיף להשאיר את המזווה עם מגירות פנמיות ולא לעשות חלוקה כזו. עגלת הבקבוקים צריכה להיות סמוכה לכיריים (אולי כדאי להקטין את המגירות שמתחת הכיריים כדי לאפשר). הסיבה לכך היא שתבלינים ובקבוקים (שמן, חומץ וכדומה) משמשים בדרך כלל יותר ליד הכיריים. וכך גם זה יאפשר לכם יותר נפח אחסון של אוכל במזווה.

2. אם את סגורה על רוחב המקרר ויודעת שבעתיד אם תקני מקרר הוא יהיה באותו הרוחב אז באמת לא כדאי להרחיב את פתח המקרר. ואפשר בהחלט גם לרדת ברוחב אם את יודעת שיש חברות המייצרות באופן סטנדרטי מקרר ברוחב מתאים.

3. 50סמ' בין התריס לכיור זה לדעתי מספיק. זה גם יהווה משטח הנחה למה שתוציאו מהתריס וגם משטח הנחה לכיור. כנראה שזה לא יוכל לשמש משטח הנחה בו זמנית לשני הדברים אבל זו פשרה שצריך לקבל לדעתי.

בסה"כ אין לי יותר מדי הערות ואני חושב שהתכנית די טובה.

כל הכבוד! :)

אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת להמשיך לשאול.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.172 seconds