עמרי,
תודה על החח –אחרי שעוברים את משוכת הלמידה הראשונית של הסקצ'אפ זה כבר קל ומהיר (יחסית).
ובנוגע לתשובותיך:
1. אתה בהחלט צודק שעדיפה האופציה הגדולה ביותר אבל אני התכוונתי שתתייחס למגבלת המידות ורק עכשיו שמתי לב שבעצם בהדמיה של המבט העילי שכחתי להוסיף את המרחקים מהארונות. אני מצרף קובץ מתוקן של TOP עם כל המידות הנדרשות (שם הקובץ הקודם גם היה באנגלית, אבל הפעם כתבתי את השם ללא מרווחים ועם סיומת pdf אולי זה יעזור).
כמו שתוכל לראות, האי, כפי שהוא מתוכנן היום (150/100), לא עומד במגבלות שציינת – אולי נכון להקטין אותו ולהזיזו מעט צפונה (להרחיק מהכיור). ואולי גם נכון לצמצמם את מרווח ה- 35 לרגליים ל- 30.
מה עדיף ?
תוכל לראות בהדמיה סימון של ריבוע שחור על האי שמציין את מיקום נקודת החשמל מהרצפה וכל הזזה/שינוי של תוכנית האי צריכים למעשה להיות באופן שבו הארון מעל הנקודה הזו.
2. אני שמח שאתה מסכים איתי לגבי הארונות העליונים בחזית אחידה. אם מחשבים מהתקרה (בגובה 270) 30 ס"מ להנמכת גבס ו- 40 לקלפה עליונה, זה משאיר מהשיש (שבגובה 90, אני מניח) מרחק של 100-110 ואז אפשר למקם את המדף בגובה 60 מהשיש ולהשאיר מעליו גובה של 40.
האם זה מספיק ? אני מזכיר שעל השיש צריכים להיות תמי 4, מכונת קפה ואולי מיקסר, ועל המדף ספרי בישול ומכשירי חשמל נוספים (מעבד מזון וכדומה).
אשתי חוששת שאם נשים את מכשירי החשמל הנוספים על המדף הפתוח זה יראה עם המכשירים שעל השיש כמו תצוגה בחנות למכשירי חשמל.
האם יש איזשהו פתרון לחלק את המדף ולהסתיר חלק ממנו ?
א. לגבי המגירות שמתחת לקלפה: שים לב שיש הבדל בין ההדמיה בתלת מימד (שתי מגירות ארוכות של 100 אחת מעל השנייה ועוד מגירה אחת קצרה של 40 משמאל לתנור) לבין ההדמיה בדו מימד של הקיר עם "הגבוהים" (חמש מגירות: 2 של 60 ו- 3 של 40). מה שכרגע סגרנו עם חברת המטבחים זאת התוכנית שמתוארת בהדמיה הדו מימדית (ה- 5 מגירות).
האם זה עדיף או שעדיפה התוכנית שבדו מימד ?ב. זה מוביל אותי לדילמה נוספת: מיקרוגל בילט-אין או מיקרו רגיל בתוך קלפה ?
מה עדיף באופן עקרוני ? וספציפית לגבי התוכנית שלנו: לא רצינו למקם את המיקרו יותר מדי גבוה על מנת שיהיה נגיש לילדים ולכן התנור מונמך בכ- 15 ס"מ מתחת לשיש. המחיר של זה: פחות מגירה מתחת לתנור ושטח מבוזבז בתוך הקלפה של המיקרו. חשבתי שאם מיקרו בילט-אין נוח יותר לתפעול זה יהיה "שווה בנוחות" למיקרו רגיל נמוך יותר ב - 15 ס"מ בתוך קלפה, ואז נפתחת האפשרות של יצירת מגירה נוספת מתחת לתנור (ואם הולכים על מגירות ארוכות – אז 3 מגירות של 100 אחת מעל השנייה).
3. לגבי הזזת המקרר – אני שוב מודה לך על העצה הקריטית. השאלה היא
לאן כדאי להזיזו ? אם נחליף בינו לבין המזווה (תזוזה של 60 ס"מ שמאלה) תיווצרנה מספר בעיות:
א. עדיין חלק גדול מהמקרר יהיה מול האי (ועוד מול המגירות של האי) – בהמשך לסעיף 1 אני מניח שתמליץ להרחיק את האי "צפונה" רחוק מהכיור וזה ימתן את הבעיה, אך לא יפתור אותה לגמרי.
ב. הסימטריה של הקלפות העליונות תפגע: היום שלוש הקלפות העליונות כמעט זהות באורכן.
ג. השקע של המקרר היום ממוקם בתוך קיר בטון מימין למקרר, ואני לא יכול בשלב זה לחצוב שקע חדש. אולי אפשר לקחת את אחד מהשקעים של התנור או המיקרוגל, להפוך אותו לכפול, ומשם לקחת במקביל חשמל למקרר (
מאיזה שקע עדיף לקחת משל המיקרו או של התנור?).
•
אולי כל זה מגביר את הצורך בוויתור על תוספת השיש באזור של התמי 4 ????ולגבי הדברים שהוספת:
4. עגלת בקבוקים ותבלינים –
האם זה כל כך חשוב גם במחיר של הקטנת אורך המגירות שמתחת לכיריים (היום 94 ס"מ) ל- 60 ס"מ ? לנו יש היום עגלה כזו ליד הכיריים ואנחנו משתמשים בה רק לאחסון בקבוקים ואת זה אפשר לעשות גם במזווה. אנחנו לא שפים גדולים ול- 2 בקבוקי השמן וארבעת סוגי התבלינים שאנחנו משתמשים לא בטוח שצריך מגירה כזו – אולי מספיק מדף או להניח על השיש.
מה אתה חושב ?בדיעבד יכולנו אולי לעשות עגלה כזו בצד השמאלי של הארונות עם הכיור, אבל מיקמנו שם את המדיח ובגלל מגבלות האינסטלציה שכבר מוכנה (המרחקים מופיעים בהדמיה TOP החדשה: 86 עד לנקודת הביוב ו- 92 עד לברז) לא ניתן גם להזיז את הכיור והמדיח ימינה.
היינו יכולים לעשות את זה אם היינו שמים את המדיח מימין לכיור – זה גם היה הרבה יותר יעיל מבחינת הקרבה למגירות של האי (ששם אנחנו חושבים לאחסן את הצלחות והכוסות) אבל כאמור אנחנו לא נעשה שינוי באינסטלציה עכשיו.
5. ארון 60 למדיח במקום 65 – עצה טובה – נראה לי שננצל את זה להגדיל את גודל ארון הכיור ל- 70.
מקווה שלא הצפתי אותך בפרטים ובשאלות, אבל ביקשת להמשיך לשאול קושיות (אני מקווה שלא רמזת בזה ל- 4 בלבד

)
לא תאמין יש לי עוד, אבל נחכה להמשך.
תודה רבה, כבר אמרתי ?