שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: צבע למטבח

צבע למטבח 18 אוג 2011 20:36 #1

שלום רב,
אנחנו מתלבטים לגבי צבעים למטבח.
הציפוי פורמייקה (ארפה)
הריצוף: irony grey 60*60 של ויה ארקדיה
יש קיר עם "ארונות גבוהים" וקיר עם חלון במסגרת אפורה-זית
יש אי
הכיוון כרגע הוא לפורמייקה בגוון בהיר: סוג של לבן (ראינו גוון של שמנת וזה נראה לנו כבד מדי).
שיש קיסר 2350 (או 2370 או 2020) גם לארונות הנמוכים וגם לאי.
חיפוי קיר שיש בגובה 15 ס"מ לכל האורך ו- 50 ס"מ מעל הכיריים.
מה דעתך ?
תודה רבה מראש.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 19 אוג 2011 11:12 #2

הי ירון,

נראה לי מתאים מאוד פורמייקה בגוון קרוב ללבן עם שיש אבן קיסר 2350. ה-2370 וה-2020 נראה לי שיהיו פחות מרשימים עם פורמייקה בהירה הקרובה ללבן.

חיפוי קיר של שיש בגובה של 15סמ בהחלט יכול ללכת טוב. אבל לגבי החלק האחורי של הכיריים אולי כדאי לחשוב על משהו אחר. משהו קצת יותר 'פנסי'. אולי אריחים יפים או משהו כזה איזשהי נקודת פוקוס מעניינת ומיוחדת למטבח.

מה אתם אומרים?
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 19 אוג 2011 21:00 #3

נשמע לי רעיון מצויין.
לגבי הפורמייקה -איזה גוונים יכולים להתאים - כאלו שלא יהיו שמנתיים מדי- והאם מבריק או מט ?
אני אשמח להתייעץ לגבי מבנה המטבח בכלל - עשיתי מספר הדמיות ב- SKETCH_UP.
תודה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 20 אוג 2011 09:58 #4

קשה לי להמליץ על דגם ספציפי של לבן. את זה תצטרכו להחליט בעצמכם...

פורמייקה מבריקה היא יותר מרשימה מצד אחד. מצד שני היא פחות פרקטית במובן הזה שרואים תביעות אצבעות וצריך לנקות יותר יחסית לפורמייקה מט. בפורמייקה מבריקה, אם החזיתות לא ישרות אפילו במעט (גליות שכמעט תמיד קיימת בפלטות עץ) אז זה נראה ומובחן. אם אתם רוצים פורמייקה כזו אז שווה לשקול דלתות מ-MDF במקום סנדביץ'. MDF יותר ישר ושטוח.

אתה מוזמן להעלות תמונות סקצ'אפ של המטבח ואראה במה אוכל לעזור. התמונות צריכות להיות קטנות יחסית עם שם קובץ באנגלית.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 23 אוג 2011 21:46 #5

עמרי,
ראשית אני מוכרחים לומר שאני מאד מתרשם מהמקצועיות ומהנכונות שלך לשתף ולייעץ באמת.
למען גילוי נאות :) אנחנו כבר מחוברים לחברת מטבחים של הקבלן עם המעצבת שלהם אבל אשמח מאד לשתף אותך עם ההתלבטויות שלנו שלא תמיד הולכות בקנה אחד עם המעצבת.
התוכנית במקור תוכננה ללא אי אלא עם דלפק שישב צמוד לקיר ממול למקרר (קיר שבנינו והרסנו לאחר שראינו שזה "חונק" את המטבח). לכן היה חשוב להשאיר גם בצד של הארונות הגבוהים שיש להניח מוצרי חשמל (תמי 4, מיקסר, מצנם) ומשטח לעבודה.
אני מצרף את תוכנית המטבח הבסיסית שהכנתי בסקצ'אפ מכמה היטלים.
1. הדילמה הראשונה שלנו היא לגבי גודל האי - האם 150/100 עם ארון המשאיר שיש "מרחף" בשתי פאות בעומק שך 35 ס"מ לישיבה. או 140/90 עם 30 ס"מ לישיבה. הדילמה נובעת מגדול המטבח כמובן.
2. הדילמה השנייה היא מה לעשות מעל לקטע השיש של הקיר עם הארונות הגבוהים. המעצבת מכוונת לשתי קלפות בעומק קטן מארונות נמוכים, אבל אני חושב שקלפה עליונה בעומק מלא תשמור על קו אחיד עם שתי הקלפות הגבוהות מימין וזה יהיה יפה יותר (בפרט אם סוגרים בגבס את הרווח עד לתקרה); ואז השאלה היא מה לעשות מתחת לקלפה זו - נראה לי שמדף פתוח בעומק קטן היא האופציה המיטבית (חלק לספרים וחלק למעבד מזון וכדומה).
2. עכשיו כשנוסף האי (עוד משטח עבודה משיש) אולי כדאי לוותר על 40 ס"מ של שיש משמאל לבילט אין ולסגור גם בארון.
3. הדילמה החדשה והמשמעותית שעלתה לנו עכשיו בעקבות הטיפ שלך על משולש העבודה היא אם להזיז את המקרר שמאלה יותר על מנת שהמעבר לאי לא יפריע?
הרבה דילמות ועוד,
תודה רבה על הזמן והעצות.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 23 אוג 2011 21:57 #6

עמרי,
אני לא מצליח להעלות את הקבצים מדובר בתמונות PDF בגדול של 27KB כל אחת. יש לך רעיון מה לעשות ?
תודה,
ירון.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 24 אוג 2011 17:13 #7

הי ירון,

שלח אליי במייל ואני אעלה אותן.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 24 אוג 2011 19:32 #8

אוקיי. שמרתי את הקבצים כתמונות עם שם קובץ באנגלית (באג דבילי בפורום) ואז העליתי אותן.

הנה זה בא....

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 24 אוג 2011 19:34 #9

הי ירון,

אני שמח שהייעוץ שלי עוזר לכם. אני עושה את זה כי אני אוהב את זה. ממש לא משנה לי שאתם מחוברים לחברת מטבחים ולמעצבת. להיפך, כך תוכלו לשמוע יותר רעיונות ולקבל עוד פידבק :)

דבר ראשון, קבל חח על התכנית וההדמיות. נראה לי שישבת לא מעט זמן על זה...

אענה על השאלות שלך לפי הסדר -

1. ברור שעדיף אי כמה שיותר גדול ושיש מרחף בעומק של 35סמ עדיף על שיש בעומק של 30סמ. אני לא זוכר אם כבר כתבתי לך את זה בעבר, אבל המרחק האופטימלי בין אי למשטח העבודה הצמוד לקיר למטבח בו עובד בדרך אדם אחד הוא 105סמ. למטבח בו עובדים בדרך כלל שני אנשים המרחק האופטימלי הוא 120סמ. לא רשמת מה המרחקים בתכנית שלך, אבל אם בתכנית שלך המרווח הוא מספיק. לך על האופציה הגדולה יותר.

2. אני מסכים אם קו המחשבה שלך. חזית אחידה אכן תהיה יפה יותר מקלפה רדודה. השאלה היא באמת מה עושים אם השטח שנשאר מתחת לקלפות (וזה גם קשור לשאלות הבאות שלך). מדף פתוח לספרים הוא אופציה טובה. אתה רק צריך לבדוק שהגובה שלו יהיה לפחות 35-40סמ'.

לדעתי לא כדאי לוותר על משטח עבודה ולסגור עם ארון. הרי כל האלמנטים שמקמת שם יהיו ממוקמים על משטח העבודה במקום אחר ולא על האי. אם לא היה לך שם תמי4 ומכונת אספרסו הייתי מציע לך לסגור עם תריס, אבל בגלל שני האלמנטים האלה, שצריכים להיות זמינים תמיד, לא כדאי לעשות שם תריס.

דרך אגב, לא נראה לי שהנגר ירצה לעשות מגירה קטנה מימין לתנור כמו בתכנית. נגרים עובדים בדרך כלל ביחידות שלמות. אבל זה מאוד תלוי בנגר עצמו...

3. לגבי הזזת המקרר. אם קו משולש העבודה בין המקרר לכיריים נחצה על ידי האי אז חד-משמעית להזיז את המקרר שמאלה! (מתנצל על הבוטות). זה אולי נראה זניח, אבל בזמן בישול לעיתים אנחנו הולכים עשרות פעמים בין המקרר לכיריים. חבל שתצטרכו לעקוף מכשול. מה גם שהמקרר יהיה יותר קרוב לכיור ויהיה יותר נוח לשימוש.

חוצמזה עוד שני דברים קטנים...

- ארון למדיח לא צריך להיות 65סמ. מרווח של 60סמ זה מספיק.
- ראיתי שאין לכם עגלת בקבוקים ותבלינים ליד הכיריים. תראה אם אתה יכול להכניס משהו ברוחב של 30סמ (בהחלט מספיק).

זהו.

אתה מוזמן להמשיך להקשות קושיות :)

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 27 אוג 2011 12:40 #10

עמרי,
תודה על החח –אחרי שעוברים את משוכת הלמידה הראשונית של הסקצ'אפ זה כבר קל ומהיר (יחסית).
ובנוגע לתשובותיך:
1. אתה בהחלט צודק שעדיפה האופציה הגדולה ביותר אבל אני התכוונתי שתתייחס למגבלת המידות ורק עכשיו שמתי לב שבעצם בהדמיה של המבט העילי שכחתי להוסיף את המרחקים מהארונות. אני מצרף קובץ מתוקן של TOP עם כל המידות הנדרשות (שם הקובץ הקודם גם היה באנגלית, אבל הפעם כתבתי את השם ללא מרווחים ועם סיומת pdf אולי זה יעזור).
כמו שתוכל לראות, האי, כפי שהוא מתוכנן היום (150/100), לא עומד במגבלות שציינת – אולי נכון להקטין אותו ולהזיזו מעט צפונה (להרחיק מהכיור). ואולי גם נכון לצמצמם את מרווח ה- 35 לרגליים ל- 30. מה עדיף ?
תוכל לראות בהדמיה סימון של ריבוע שחור על האי שמציין את מיקום נקודת החשמל מהרצפה וכל הזזה/שינוי של תוכנית האי צריכים למעשה להיות באופן שבו הארון מעל הנקודה הזו.

2. אני שמח שאתה מסכים איתי לגבי הארונות העליונים בחזית אחידה. אם מחשבים מהתקרה (בגובה 270) 30 ס"מ להנמכת גבס ו- 40 לקלפה עליונה, זה משאיר מהשיש (שבגובה 90, אני מניח) מרחק של 100-110 ואז אפשר למקם את המדף בגובה 60 מהשיש ולהשאיר מעליו גובה של 40. האם זה מספיק ? אני מזכיר שעל השיש צריכים להיות תמי 4, מכונת קפה ואולי מיקסר, ועל המדף ספרי בישול ומכשירי חשמל נוספים (מעבד מזון וכדומה).
אשתי חוששת שאם נשים את מכשירי החשמל הנוספים על המדף הפתוח זה יראה עם המכשירים שעל השיש כמו תצוגה בחנות למכשירי חשמל. האם יש איזשהו פתרון לחלק את המדף ולהסתיר חלק ממנו ?
א. לגבי המגירות שמתחת לקלפה: שים לב שיש הבדל בין ההדמיה בתלת מימד (שתי מגירות ארוכות של 100 אחת מעל השנייה ועוד מגירה אחת קצרה של 40 משמאל לתנור) לבין ההדמיה בדו מימד של הקיר עם "הגבוהים" (חמש מגירות: 2 של 60 ו- 3 של 40). מה שכרגע סגרנו עם חברת המטבחים זאת התוכנית שמתוארת בהדמיה הדו מימדית (ה- 5 מגירות). האם זה עדיף או שעדיפה התוכנית שבדו מימד ?ב. זה מוביל אותי לדילמה נוספת: מיקרוגל בילט-אין או מיקרו רגיל בתוך קלפה ? מה עדיף באופן עקרוני ? וספציפית לגבי התוכנית שלנו: לא רצינו למקם את המיקרו יותר מדי גבוה על מנת שיהיה נגיש לילדים ולכן התנור מונמך בכ- 15 ס"מ מתחת לשיש. המחיר של זה: פחות מגירה מתחת לתנור ושטח מבוזבז בתוך הקלפה של המיקרו. חשבתי שאם מיקרו בילט-אין נוח יותר לתפעול זה יהיה "שווה בנוחות" למיקרו רגיל נמוך יותר ב - 15 ס"מ בתוך קלפה, ואז נפתחת האפשרות של יצירת מגירה נוספת מתחת לתנור (ואם הולכים על מגירות ארוכות – אז 3 מגירות של 100 אחת מעל השנייה).

3. לגבי הזזת המקרר – אני שוב מודה לך על העצה הקריטית. השאלה היא לאן כדאי להזיזו ? אם נחליף בינו לבין המזווה (תזוזה של 60 ס"מ שמאלה) תיווצרנה מספר בעיות:
א. עדיין חלק גדול מהמקרר יהיה מול האי (ועוד מול המגירות של האי) – בהמשך לסעיף 1 אני מניח שתמליץ להרחיק את האי "צפונה" רחוק מהכיור וזה ימתן את הבעיה, אך לא יפתור אותה לגמרי.
ב. הסימטריה של הקלפות העליונות תפגע: היום שלוש הקלפות העליונות כמעט זהות באורכן.
ג. השקע של המקרר היום ממוקם בתוך קיר בטון מימין למקרר, ואני לא יכול בשלב זה לחצוב שקע חדש. אולי אפשר לקחת את אחד מהשקעים של התנור או המיקרוגל, להפוך אותו לכפול, ומשם לקחת במקביל חשמל למקרר (מאיזה שקע עדיף לקחת משל המיקרו או של התנור?).
אולי כל זה מגביר את הצורך בוויתור על תוספת השיש באזור של התמי 4 ????ולגבי הדברים שהוספת:
4. עגלת בקבוקים ותבלינים – האם זה כל כך חשוב גם במחיר של הקטנת אורך המגירות שמתחת לכיריים (היום 94 ס"מ) ל- 60 ס"מ ? לנו יש היום עגלה כזו ליד הכיריים ואנחנו משתמשים בה רק לאחסון בקבוקים ואת זה אפשר לעשות גם במזווה. אנחנו לא שפים גדולים ול- 2 בקבוקי השמן וארבעת סוגי התבלינים שאנחנו משתמשים לא בטוח שצריך מגירה כזו – אולי מספיק מדף או להניח על השיש. מה אתה חושב ?בדיעבד יכולנו אולי לעשות עגלה כזו בצד השמאלי של הארונות עם הכיור, אבל מיקמנו שם את המדיח ובגלל מגבלות האינסטלציה שכבר מוכנה (המרחקים מופיעים בהדמיה TOP החדשה: 86 עד לנקודת הביוב ו- 92 עד לברז) לא ניתן גם להזיז את הכיור והמדיח ימינה.
היינו יכולים לעשות את זה אם היינו שמים את המדיח מימין לכיור – זה גם היה הרבה יותר יעיל מבחינת הקרבה למגירות של האי (ששם אנחנו חושבים לאחסן את הצלחות והכוסות) אבל כאמור אנחנו לא נעשה שינוי באינסטלציה עכשיו.
5. ארון 60 למדיח במקום 65 – עצה טובה – נראה לי שננצל את זה להגדיל את גודל ארון הכיור ל- 70.

מקווה שלא הצפתי אותך בפרטים ובשאלות, אבל ביקשת להמשיך לשאול קושיות (אני מקווה שלא רמזת בזה ל- 4 בלבד :) )
לא תאמין יש לי עוד, אבל נחכה להמשך.
תודה רבה, כבר אמרתי ?

עריכה אחרונה: 27 אוג 2011 19:57 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.184 seconds