שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: צבע למטבח

לגבי: צבע למטבח 27 אוג 2011 19:57 #11

הי ירון,

באמת אי אפשר להעלות קבצי PDF אלא רק תמונות. חשבתי שכתבתי את זה אבל כנראה שלא...

לגבי האי. בסה"כ המרחקים מהכיור ומהמקרר הם בסדר. 100סמ במקום 110סמ? זה בהחלט נסלח כל עוד האי לא צריך לנחות על מאדים :). הנקודה היחידה שמטרידה אותי היא המרחק בין הפינה של האי לבין הכיריים. זה קצת מעט מדי. אם תזיז את האי קצת צפונה (לפי השרטוט) זה בהחלט ישפר את המצב. אין צורך ולא כדאי לשנות את המידות של האי.

הזזת האי צפונה תשפר גם את ההפריה לקו משולש העבודה שבין הכיריים למקרר.

גובה של 60סמ' בין משטח העבודה לבין מדף הספקים מספיק בהחלט. אפילו 50סמ' זה מספיק. הרבה פעמים ממקמים את הארונות העליונים בדיוק במרחקים האלה. כלומר 50-60סמ מעל משטח העבודה. ולגבי מדף הספרים - 40סמ גם מספיק לרוב הספקים. אין צורך ביותר מזה.

ולגבי מכשירי החשמל שעל המדף. האמת שזה נראה לי לא נוח ועדיף להשאיר את זה לספרים.בנוסף זה יכול להיות כבד ולא נוח להוריד מכשירי חשמל מגובה כזה אל משטח העבודה. עדיף כבר שיהיו ממוקמים במגירה. כך זה יהיה נוח להרימם אל משטח העבודה, הם יהיו מוסתרים. והכי חשוב... אשתך לא תרגיש בחנות למכשירי חשמל :).

לגבי המגירות. אתם צריכים לקחת בחשבון שגודל המגירה נטו הוא קטן בכ-10סמ מהגודל החיצוני של הארון (בגלל עובי הדופן של הארון, של המגירות והעובי האפקטיבי של המסילות). לכן מארון של 40סמ ישאר לכם פחות מ-30סמ נטו של רוחב מגירות. וגם מהגירות הסמוכות ירד אותו רוחב. בקיצור... אם חברת המטבחים מוכנה ל-5 מגירות כמו ששורטט זה עדיף. תרוויחו כך נפח אחסון.

לדעתי מיקרו בילט-אין עדיף. יותר נוח יותר אסתטי ולא צריך לדאוג כל הזמן לסגור את הדלת של הקלפה. ראיתי הרבה מטבחים שהדלת הזו פשוט נשאת פתוחה כל הזמן. יותר חשוב שלילדים יהיה נוח להגיע למיקרו מאשר עוד מגירה. על תוותרו על הנוחות של הילדים. ויש פה גם פן בטיחותי. אם מורידים צלחות חמות מגבוה זה פחות בטיחותי ויותר מסוכן לילדים.

לגבי הזזת המקרר. לדעתי כדי להזיזו 120סמ שמאלה וגם להחליף בין המזווה והתנור. אבל זה מצריך קיר ארונות קצת יותר עמוק כדי שהמקרר לא יבלוט יותר מדי (אלא אם כן אתם בוחרים במקרר רדוד). בנוסף, אין בעיה עם מקרר מול אי. להיפך - האי משמש כמשטח הנחה של המקרר כך שיהיה לכם יותר נוח להכניס ולהוציא ממנו דברים. גם המגירה באי לא מהווה בעיה בהקשר הזה.

לא הבנתי איך הסימטריה של הקלפות העליונות תפגע. אתם לא מזיזים אותן. וגם אם זה כן נפגע, נוחות משולש העבודה חשובה יותר מהאסטתיקה.

לגבי השקעים. זה לא ממש משנה. אומנם מכשירי המיקרו הסטנדרטיים צורכים הספק של 800-1000וואט ותנורים יכולים להגיע ליותר. אבל צריכת המקרר היא בדרך כלל מאוד נמוכה כך שזה לא ממש חשוב. קחו חשמל מאיפה שהכי נוח.

אם יש לכם פתרון נוח למיקום של תבלינים ובקבוקים בסמוך לכיריים אז בהחלט ניתן לוותר על עגלה כזו. מדף פתוח לתבלינים ומיקום אחר לבקבוקים... העיקר שיהיה סמוך לשיש. אני מסכים אם מה שכתבת, נשמע שאין לכם הרבה תבלינים ובקבוקים אז באמת עדיף לוותר.

אכן הרבה קושיות. ועוד לפני פסח... :)

אתה מוזמן להמשיך לשאול.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 30 אוג 2011 10:53 #12

עמרי,
לגבי המגירות – ייתכן שלא ירדתי לסוף דעתך. ההסבר שלך לגבי דפנות המגירות נשמע כמו משהו שתומך דווקא באיחוד שתי המגירות שבאותה השורה (60 + 35) למגירה אחת ארוכה של 95, ואז זה בעצם 3 מגירות (2 של 95 ואחת של 35). ועם זאת סיכמת דווקא בהמלצה ללכת על 5 מגירות. אז למה התכוונת ?
אם כבר במגירות עסקינן – היו נגרים שאמרו לי שבמגירות ארוכות יכולה להיווצר בעיה עם נשיאת משקל רב – בעוד שהמסילות יכולות לשאת את המשקל עלולה להיווצר לאורך זמן בעיה של שקיעת תחתית המגירה. האם זה נכון ? באי תהיינה מגירות באורך כ- 110, בעומק 65 ובגובה כ- 30 ואני מתכנן לשים שם כוסות וצלחות וזה משקל גדול יחסית.

לגבי הסימטריה של הקלפות העליונות – בתוכנית המקורית היה גם משהו יפה בכך שהקווים האנכיים של הקלפות העליונות היו המשכם של הקווים של הארונות שמתחתם (מה שיצר את זה היה בעיקר הקלפה המרכזית ברוחב 120 שמתחתיה היו מזווה 60 וה- בילט אין 60). יחד עם זאת, אני מסכים איתך שאפשר גם להתעלם מזה ולהסתכל על קו הקלפות העליונות כיחידה נפרדת של 3 קלפות זהות שלא תלויה בקווים של הארונות שמתחתיה.
(אם זה עיסוק מוגזם בפרטים בעיניך אתה רשאי כמובן להתעלם...)

לגבי הזזת המקרר:
כדי לבדוק את המשמעויות עשיתי הדמיות למקרה של הזזת המקרר ב- 60 ולהזזתו ב- 120.
כשמזיזים ב- 120:
- זה מגביל את פתיחת דלת המקרר השמאלית.
- מאחר וגם במקרה של מקרר רדוד הדלתות של המקרר יבלטו קצת – זה יגביל את פתיחת המגירות הסמוכות בארון המאונך (המגירות הימניות בקיר של החלון/כיור).
- זה מחייב פיצול של המגירות ב"שלוש הקומות" ל- 35 ו- 60 וההפסד הוא גדול. אם נרצה לוותר על המגירות של ה- 35 – זה רק יחמיר את שתי הבעיות בסעיפים הקודמים.
כשמזיזים ב- 60:
- נראה שאין את הבעיות של פתיחת הדלת של המקרר שיש במצב של הזזה ב- 120 (אלא אם כן צפויה איזושהי התנגשות עם התנור/מיקרו ??).
- אין את בעיית "בזבוז" המגירות הקטנות.
- החיסרון הוא כמובן שבעיית המשולש לא נפתרת באופן מלא.
לזה עשיתי שתי הדמיות כולל מבט עילי.

מכאן שנראה לי שבין שתי האפשרויות ההזזה ב- 60 עדיפה, מה אתה אומר ?

יחד עם זאת, יש גם אפשרות שלישית של הזזה ב- 80 של המקרר ואיתו את הבילט אין שמאלה על חשבון הנישה הפתוחה. דיברנו על זה מקודם והמלצת לא לצמצם את הנישה כי אני אצטרך את השטח של השיש להניח תמי 4 ועוד. אז אולי נכון להזיז רק חלקית ולהשאיר נישה ברוחב של 85 ס"מ (במקום 105 כיום) – האם נישה כזו תאפשר הכנסה של מכונת קפה, מיקסר ותמי 4 עם גישה נוחה לתמי 4 ?
המשמעויות הן (מלבד הנישה):
- צמצום המגירות לשתיים בגודל 80 וביטול המגירה הקטנה.
- הרחבת המזווה מ- 60 ל- 80 עם שתי דלתות.
- נראה קצת פחות יפה מבחינה סימטרית עיצובית.
עשיתי הדמיה גם לזה.
מה דעתך ?
הפעם אני מעלה את ההדמיות ב- JPEG ונקווה שזה יעבוד.
תודה,

ירון.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 31 אוג 2011 17:08 #13

הי ירון,

לגבי המגירות. אתה צודק. רשמתי 5 מגירות בטעות. התכוונתי ל-3 מגירות. היה לי מספר אי זוגי בראש ופליטת מקלדת...

ולגבי רוחב המגירות ונשיאת משקל. למגירות רחבות יש פרזול מתאים. לא צריכה להיות עם זה בעיה (אלא אם כן 'חוסכים' עליכם ומתקינים לכם פרזול שאינו מתאים לנשיאת משקל). גם שקיעה של תחתית המגירה אפשר לפתור על-ידי קורה קטנה התומכת במרכז המגירה. בקיצור, אם זה נעשה כמו שצריך, אין אם זה בעיה. אני ממליץ שתכנס לאתר של בלום, תאתר את הפרזול המתאים לנשיאת משקל, ותדרוש את זה מהנגר. יש לבלום באתר טבלאות למשקלים שונים ורוחב מגירות שונה.

התאחדות קווי הקלפות הוא לא עיסוק מוגזם. זה מאוד חשוב בעיני. חשוב שהם יתאחדו עם קוי הארונות שמתחתם. אבל אני לא מבין. לפי השרטוטים ששלחת זה כן מתאחד. אז איפה הבעיה?

לגבי הזזת המקרר. אני לא מבין למה הזזתו תגביל את פתיחת הדלתות שלו? ולמה זה יגביל את פתיחת המגירות המאונכות עליו? לא רואים את זה בשרטוט. לפי השרטוט המרחק בין המקרר למגירות הוא יותר מ-60סמ. ועוד משהו - בהזזה של 120סמ שמאלה, בהתאם למרחק שנשאר, אולי שווה לשים מגי'ק קורנר וכך לנצל גם את הפינה המתה לאחסון.

צמצום הנישה ל-80סמ נראה לי פחות מוצלח. זה לא פה ולא שם. לא מספיק נישה לניצול מצד אחד, ומצד שני אתם לא סוגרים אותה לגמרי.

עריכה אחרונה: 31 אוג 2011 17:08 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 31 אוג 2011 20:33 #14

אני אאמץ את ההמלצה על הבדיקה באתר של בלום, תודה.
לגבי התאחדות קווי הקלפות - בתמונות שצירפתי הדגשתי בירוק את הקווים האנכיים שלהם התכוונתי בתוכנית המקורית ובהזזות 60 ו- 120.
לגבי הזזת המקרר ב- 120 ס"מ חישבתי את המגבלות באופן הבא:
אורך הקיר הוא 320. אם מציבים מימין לשמאל את הדברים הבאים (עם מידות רוחב): מזווה 60, בילט אין 60, נישה למקרר 95; אז נשארים 105 עד קצה הקיר.
105 פחות 65 עומק הארונות המאונכים שווה 40 ס"מ, שזה פחות מעומק המגירות המאונכות (60) ופחות מרוחב דלת SBS.
כשמזיזים את המקרר רק ב- 60, כלומר שהסידור מימין לשמאל הוא: מזווה, מקרר, בילט אין; אז מקבלים מרחק של 100 מהמקרר לארונות המאונכים.
ייתכן שאני טועה בחישובים.
לגבי מג'יק קורנר - יש לנו היום קרוסלה פינתית ואנחנו סובלים ממנה מאד ולכן נרתענו מלנסות ולנצל את הפינה.
תודה על הסבלנות,
ירון
עריכה אחרונה: 03 ספט 2011 09:34 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 31 אוג 2011 20:35 #15

בטעות צירפתי את התמונה של הזזה ב- 80 במקום ב- 120. אני מצרף את ה- 120.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 03 ספט 2011 09:55 #16

הי ירון,

הבנתי עכשיו את עניין התאחדות קווי הקלפות ואני מסכים אתך. חשוב שהקווים יתאחדו אחרת זה באמת יישאר קצת מוזר. בהזזה של 120סמ' אין לך בעיה כזו כך שזה נראה טוב.

ולגבי המקרר. לדעתי אין צורך שדלת המקרר תפתח 180 מעלות. 135מעלות זה בהחלט מספיק. וגם לגבי המגירות אין צורך לפתוח את המגירות בדיוק באותו הזמן שפותחים את דלת המקרר. בדרך כלל זה נדיר שמוציאים או מכניסים משהו מהמגירה למקרר (או להיפך) ישירות. לכן לדעתי זה לא צריך להוות שיקול.
דרך אגב, המרחק בין האי למשטח העבודה צריך להיות (לפי התקן האמריקאי) 106סמ. כך שמגירות הנמצאות אחת מול השנייה גם יכולות 'להיתקע'. ובכל זאת זה בסדר...

ולגבי הקרוסלה. גם כאן אני מסכים אתך. זה בהחלט סיוט. אני גם לא מת על מג'יק-קורנר, אבל זה עובד יותר טוב מקרוסלה. פשוט חשבתי שמגירות במיקום כזה זה לא ממש פרקטי בגלל נפח הנטו הקטן הנשאר לאחסון.

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 08 ספט 2011 18:00 #17

עמרי,

מזמן לא העליתי איזו הדמייה לפורום, אז עשיתי הדמיה של הזזת המקרר ב- 120 במבט עילי והפעם הצבתי בנישה של המקרר 2 מקררים:
- 4 דלתות 580 ליטר של BEKO שהוא בעומק של 60 ס"מ ועוד 16 ס"מ עומק דלתות (בצבע ירוק).
- 4 דלתות 640 ליטר של SHARP שהוא בעומק 81 ועוד 7 ס"מ עומק דלתות (בצבע אדום).
בדקתי גם את זווית הפתיחה הנדרשת לפי המפרט של המקררים (באתר היבואן).
כמו שאתה יכול לראות הדלתות קרובות מאד למגירות המאונכות (12 ס"מ עד לארונות שבעומק 62 ס"מ כשצריך לזכור שיש שם גם ידיות.
הבעיה המהותית יותר היא פתיחת המגירות, שצפויות "להתקע" בגוף המקרר ו/או בדלתות הבולטות שלו לאחר 40 ס"מ של פתיחת המגירה.
ירון.
עריכה אחרונה: 12 ספט 2011 17:38 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 10 ספט 2011 19:29 #18

ירון,

אני רואה ששוב יש בעיות עם העלאת תמונות. שלח אליי את הקובץ ואני אעלה את התמונה.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 11 ספט 2011 19:28 #19

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: צבע למטבח 12 ספט 2011 17:58 #20

ירון,

אתה אחד הרציניים יותר שפגשתי! מעטים האנשים שמתייחסים לתכנון המטבח ברצינות הראויה כמו שאתה עושה. מדובר במוצר יקר להחריד ויש כאלה שחושבים שאם הם משלמים מחיר גבוה הם בהכרח גם יקבלו איכות תכנונית גבוהה...

ולעיניינו - אתה צודק לחלוטין לגבי הבעיה עם פתיחת המגירות שיתקעו במקרר הבולט. אכן לא שמתי לב לנקודה הזו. בדרך כלל אני משתמש בתוכנה לתכנון מטבחים המבצעת באופן אוטומטי בדיקות של דברים כאלה ומתריעה.

נסה לבדוק את הפתרון הבא המרוכב משני דברים:

- חציבת נישה קטנה בקיר בגודל של המקרר בעומק של 10-25סמ כדי שהמקרר יבלוט פחות.

- הרחקת המגירות מהפינה על ידי ספייסר. גודל הספייסר תלוי כמובן בעומק הנישה אותה תוכל לחצוב.

שילוב של שני הדברים הנ"ל יכול לשפר את המצב.

אבל אולי הפתרון הקל ביותר יהיה לסדר את האלמנטים בצורה הבאה (מהפינה לכיוון היציאה מהמטבח): מזווה, מקרר ובסוף ארון בילט אין. האמת היא שבמחשבה שניה פתרון כזה נראה לי יותר מוצלח. המזווה והמקרר חשובים יותר מתנור האפיה.

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.216 seconds