שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח

תכנון מטבח 28 יול 2014 20:04 #1

היי,

אשמח לשמוע מה דעתכם על תוכנית המטבח שלנו.
מצורף קובץ שהכנתי.
(עדיין אין לי את כל המידות המדויקות מכיוון שלא נתנו לי בחברת המטבחים את הסקיצה שתיכננו...).

תודה!
מיכל
עריכה אחרונה: 29 יול 2014 18:45 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 28 יול 2014 20:09 #2

מצורפים הקבצים.

File Attachment:

שם קובץ: 1.docx
גודל קובץ:427 KB

File Attachment:

שם קובץ: 2.docx
גודל קובץ:865 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 31 יול 2014 07:18 #3

הי מיכל,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה. קיבלתי גם את ההודעה הנוספת שכתבת לי. לא תמיד יש לי זמן לענות מיד אך אני משתדל להגיע אל כולם. בכל מקרה אני נמצא עכשיו בחופשה קצרה מצו 8...

בגדול תכנית המטבח נראית לי די טובה: משטחי הנחה טובים, משולש עבודה עם אורכי צלעות מתאימים, משולש עבודה לא נחתך על ידי האי.

מה שכן, אני חושב שאת גודל הכניסה למטבח מצד המקרר כדאי להגדיל ל-110-120סמ'. 100סמ' זה מעט גבולי ופחות נוח.

בנוסף לכך יש לי תהיה לגבי המראה של השולחן הנמוך כך במטבח. לא צרפת את השרטוט של כל הבית לכן אני לא יכול לומר אם הכניסה למטבח מהצד הרחוק מהמקרר היא חיונית ואם יש פינת אוכל נוספת.

אבל אם היה אפשר לוותר על השולחן הנמוך במטבח ובמקומו להצמיד את האי לקיר כך שהוא יהיה חצי אי, ייתכן שהמטבח היה נראה טוב יותר (זה לא חייב להיות כך אבל אם זה אפשרי זאת אופציה שהייתי בודק).

אלה בגדול הערות שלי. שוב... בסה"כ הכל תכנית המטבח טובה!

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 31 יול 2014 09:55 #4

היי עמרי,

קודם כל אני מקווה שהעניינים ייסתיימו בקרוב ותחזור אלינו בשלום!!!
אני מעריכה מאוד את המאמץ לענות..!
מכיוון שאתמול סגרנו עם חברת המטבחים, אני מעלה את הקבצים המעודכנים + תוכנית של הדירה.
1. אני בהחלט מקבלת את ההערה לגבי המעבר, אנחנו נגדיל אותו.
2. לגבי השולחן, מאוד חשובה לנו הנוחות - לאחר חשיבה מאומצת, החלטנו לעשות את כל השולחן (אי) נמוך. (ולא שני גבהים), עם 6 מקומות ישיבה מכיוון שאנחנו "חיים" במטבח, ומגיעים חברים/ילדים וכו'. מה שכן, בגלל המיקום שלו, הייתי רוצה לעשות מחומר מרשים..שייהיה מסיבי כזה, ולא סתם שולחן...יש לך רעיונות? מה דעתך?
המטבח הוא פורמייקה, יכול להיות שני צבעים (לכיוון הלבן על הנמוכים) ולכיוון האפור על הגבוהים
כן חשובים לנו המעברים משני הצדדים ולכן פסלנו את חצי האי.. .
3. מתי כדאי לעשות קלפה? מעל התנור והמיקרו בילדאין מה כדאי לעשות? כרגע זה ארון עם מדפים בטאצ. כנ"ל מעל המזוה. מעל המקרר יש קלפה?

שוב המון תודה ושוב אלינו בשלום!!
מיכל

File Attachment:

שם קובץ: _h4548328.docx
גודל קובץ:154 KB

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 01 אוג 2014 03:00 #5

הי מיכל,

אני בהפוגה של כמה שעות ואין לי זמן לחזור הבייתה אז מצאתי לי זמן בתחנת דלק על כוס קפה לענות על השאלה שלך...

מתחת לשולחן יש נפח אחסון? אם כן כדאי לזכור שהוא לא יהיה כמו מגירות מתחת לשיש. גם בגלל שמשטח עבודה הוא גבוה יותר משולחן אוכל וגם בגלל שצריך שיהיה סוקל כדי שיהיה קל להתקרב למשטח העבודה.

בדרך כלל גובה של סוקל הוא 10-12סמ', ואם את לוקחת בחשבון גובה שולחן אוכל (75סמ') + עובי משטח עבודה (4סמ'), אז נשאר גובה לאחסון של כ-60סמ' (להבדיל מ-75סמ' מתחת למשטח עבודה רגיל). לא שזה צריך לשנות את ההחלטה שלך אלא זה רק כדי שתהי מודעת לכך.

נקודה נוספת ששמתי לב אליה היא שמשטח העבודה מימין לכיור מתחבר למשטח העבודה של התריס. כך שכאשר תוציאו מכשיר חשמל מהתריס הוא יסגור את משטח העבודה הימני של הכיור.

2. חומר לשולחן - הרעיון המופיע בהדמיות ששלחת הוא רעיון טוב לדעתי, כלומר מעין ירידה עם משטח העבודה עד לרצפה. לדעתי זה יכול להשאר מאוד יפה. החומר יכול להיות שיש רגיל (אבן קיסר), יכול להיות קוריאן (ואז לא רואים את החיבורים בין המשטח העליון למשטחים שיורדים) ויכול להיות עץ מלא שיוסיף הרבה חמימות למטבח.

לדעתי אבן קיסר רגיל בגוון שונה מהגוון של משטח העבודה הצמוד לקיר ישאר יפה מאוד וגם זאת האופציה הכי פחות יקרה.

3. אני לא בטוח שהבנתי את השאלה. המיקום הנוכחי של הקלפה שלך מעל הכיור הוא מצויין והוא מתאים לסגנון המטבח שלך (בהנחה של מדובר במטבח כפרי מובהק). מעל המיקרו לא צריך קלפה אלא ארון עם מדפים קבועים כמו שיש לך.

מעל המקרר זה לא רעיון טוב לשים קלפה כי ברגע שתפתחי אותה החזית תהיה גבוהה מדי והיה קשה לסגור את הקלפה. מעל המקרר עדיף לדעתי פתיחה עם צירים רגילים (זה גם יותר זול).

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 03 אוג 2014 19:08 #6

היי עומרי,

שוב תודה על ההתיחסות ותשומת הלב לפרטים, מקווה שאתה כבר בדרך חזרה הביתה...
1. לא בטוחה שהבנתי את כוונתך לגבי "שמשטח העבודה מימין לכיור מתחבר למשטח העבודה של התריס". מה האופציה האחרת האפשרית?
2. בהחלט אוודא שאין לנו קלפות בכלל באזור של הגבוהים, נדמה לי שיש מעל המקרר ואני מבינה ומקבלת את ההסבר שלך.
3. באי שלנו המעצבת מטבחים הוסיפה "הכנה לשיש", בטענה שיש צורך בכך, ולא משנה איזה חומר נבחר בתור "השלוחן" שלנו, יש צורך בתמיכה..תומחר גם בדי הרבה כסף. יש צורך בכך?
4. מכיוון שאנחנו רוצים שהמקרר יהיה באותו קו של הארון, בקשנו להזיז את הארונות לקו המקרר. האם יש אפשרות וכדאי לי שרק המזזוה,שהוא יחידה גדולה יחסית, להיות בעומק של עד הקיר, ולא מורחק מהקיר כמו המקרר?

תודה רבה שוב!!
מיכל
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח 07 אוג 2014 11:49 #7

הי מיכל!

1. התכוונתי לכם שבעצם משטח העבודה של התריס הוא אותו משטח העבודה של הכיור. וכאשר יהיה מכשיר חשמל על משטח העבודה הזה יהיה קשה להתשמש בו גם כמשטח עבודה לכיור.

אפשר לשפר זאת על-ידי הזזת הכיור שמאלה על חשבון הארונות שמשמאל. אך אני לא בטוח שזה כדאי מאחר שאם המדיח נמצא מימין לכיור יהיה קשה לנצל 10-20סמ' נוספים לטובת אחסון אפקטיבי. במילים אחרות, לדעתי כדאי להשאיר את המצב כך.

2. :)

3. מה הכוונה בהכנה לשיש? או לחומר אחר?? משטח העבוה של השולחן לא יירד למטה עד לרצפה כפי שמופיע בשרטוט, אז בהחלט צריך רגליים שיתמכו במשטח העבודה (מאיזה חומר של יהיה) וביחד הם יהוו את השולחן. אם מדובר ברגליים רגילות לדעתי זה לא אמור להיות מאוד יקר. אז כדאי לבדוק במה מדובר.

4. אפשר להזיז רק את המזווה קדימה לקו המקרר אך לדעתי זה לא יישאר יפה. הפתרון הזה עובד טוב יותר כאשר בהמשך יש משטח עבודה (ולא ארון גבוה נוסף).

מה שאני עושה הרבה פעמים הוא מתכנן נישה בקיר מאחורי המקרר כך שאפשר לדחוף את המקרר מעט אחורה. אם אפשר לעשות נישה עמוקה אז לא צריך כלל לקדם את שאר הארונות. ואם אפשר לעשות רק נישה רדודה (אפילו 10סמ'...) אז זה יעזור כי אז אפשר לקדם פחות את הארונות הגבוהים ובכך להרוויח נפח אחסון ושטח מטבח.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.153 seconds