שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון המטבח

עזרה בתכנון המטבח 05 אוג 2014 06:18 #1

הי עמרי/סורנה
בעבר התייעצתי אתכם על תכנון המטבח אך לצערי בעקבות אילוצים (ככה זה כשמשפצים...מגלים עמודים לא מתוכננים :( )נאלצנו לשנות את הסידור.
אני מצרפת סקיצה ידנית (לא בקנה מידה) של התכנון החדש- בו מיקום המקרר זז לקצה השמאלי של המטבח.
אשמח לייעוץ בנוגע לכמה נק':
1. מכיוון שאין הרבה מקומות אחסון אנחנו רוצים לעשות ארון עליון בקיר הימני של דלת הכניסה- אך הכיריים ממוקמים תחתיו- אני חושבת למקם את המיקרוגל בארון העליון בפינה ולהמשיך את הארון לעוד אחסון השאלה היא האם להמשיך אותו גם מעל לכיריים?
2. בארון התחתון של הכיריים נשאר משני הצגגים מעט מקום- אם משאירים מימן לכיררים 30 ס"מ לטובת עגלת בקבוקים, ואז בצמוד יהיה התנור- זה משאיר 17 ס"מ משמאל לתנור- מה אפשר לעשות שם? האם לנסות לנצל גם את החלל של הפינה?
3. האם למקם את המדיח מימין לכיור או משמאלו?

אשמח לכל הצעה או פתרון יצירתי אחר לסידור המטבח
המון המון תודה
עריכה אחרונה: 07 אוג 2014 11:19 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

ועכשיו- עם הסקיצות 05 אוג 2014 06:22 #2

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון המטבח 07 אוג 2014 11:33 #3

הי הדס!

1. הגובה המקסימלי לחלק התחתון של המיקרוגל הוא 135סמ'. אם משטח העבודה שלך הוא בגובה סטנדרטי של 90-91סמ', זה אומר שארון המיקרוגל יהיה בגובה של 45סמ' מעל משטח העבודה.

גובה ארון מעל הכיריים צריך 75סמ' מעל הכיריים (קולט אדים צריך להיות65סמ'), אז בעצם הארון שאת רוצה לעשות למיקרו כך שימשיך מעל הכיריים, לא מסתדר עם הפרשי הגבהים.

מה יש מאחורי הקיר בו מיקמתם את ארון המזווה? האם אין שם אפשרות להגדיל את הנישה כדי לאפשר עוד נפח אחסון?? (למרות שזה במעבר מול דלת הכניסה וזה לא אידאלי).

2. ב-17סמ' לא ניתן לעשות הרבה... אם זה יהיה ארון עם מדפים קבועים אז יהיה מאוד קשה להגיע לחלק האחורי שלו. זה יהיה כמו "קידבק" שצריך להוציא ממנו הכל כדי להגיע למה שנמצא בתחתית... (מצטער, חזרתי מצו 8 וזה עולם הדימויים שלי... ;)).

ישנן סלסלאות רשת ברוחב 10סמ' המתאימות לרוחב ארון כזה. לדעתי סלסלת מתכת כזו תהיה אופציה טובה יותר מאשר מדפים קבועים.

אפשרות נוספת במקום סלסלאות המתכת היא פרזול של מגירות רגילות. חזית אחידה עם שתי מגירות פנימיות עם הגבהה כך שאפשר יהיה למקם בהן דברים גבוהים (כמו בקבוקים). זה די דומה לסלאות המתכת.

3. לדעתי למקם את המדיח משאל לכיור. קיים כלל שאומר שמרחק מדיח מפינה של מטבח צריך להיות לכל הפחות 60סמ'. הסיבה לכך היא שהמדיח פתוח זמן רב כך שהוא עשוי לחסום את הגישה לארון שמעבר לפינה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון המטבח 18 אוג 2014 06:05 #4

הי עמרי. תודה על המענה.
לצערי המטבח הולך וקטן- במדידות שעשינו בשטח בעקבות אילוצים שונים-
בסופו של דבר המרווח בקיר של הכיריים יהיה 150 סמ ולא 167 כפי שמופיע בסקיצות. זה אומר שמזה יורד 60 לשיש הפינתי וזה משאיר רק 90 סמ לתנור/כיריים. איפה למקם אותם?
אי אפשר בצמוד לקיר מימין כי צריך להשאיר מרווח ובאמצע זה ישאיר משני הצדדים מרווח של 15 סמ שזה קטן מאוד... האם להצמיד לפינה? זה אפשרי מבחינת שימוש?
האם יש פתרון נוסף? מה אתה אומר על למקם את התנור בנישה של ארון המזווה? רעיון גרוע?
שאלה נוספת- אנחנו חושבים ללכת על מדיח צר. לשים אותו מימין למקרר ואז מימינו את הכיור- כמה נורא זה יהיה שהכיור לא יהיה ממורכז עם החלון? הוא ייצא בערך בשליש השמאלי שלו...
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון המטבח 19 אוג 2014 05:56 #5

הי הדס,

לדעתי האופציה הטובה תהיה למקם את התנור סמוך לפינה ומימינו את עגלת הבקבוקים.

השאלה היא כמה ישאר בפועל לעגלת הבקבוקים?

התנור לא יכול להיות צמוד לגמרי לפינה, הוא מרוחק 5-7סמ' מהפינה, וזה אומר שבפועל, אם באמת ישארו 150סמ', עגלת הבקבוקים תהיה ברוחב 23-25סמ'. ובפועל הרוחב הפנימי שלה הפנוי לאחסון יהיה כ-20סמ'. את צריכה לבדוק אם זה יספיק לכם.

למקם את התנור בארון הנישה זה רעיון לא רע בכלל לדעתי. הגישה לתנור לא חייבת להיות מאוד נוחה מאחר שבפועל לא ניגשים אליו הרבה (בכל אופן הרבה פחות מהכיור, הכיריים ומהקרר). נקודת התורפה העיקרית הוא שמיקום כזה יהיה בעצם מעבר דרך הכניסה לבית... יכול להיות קצת מסוכן.

לדעתי, בשורה התחתונה, מיקום כזה בנישה עדיף על פני צפיפות ליד הפינה. כך תוכלו לפנות את הפינה למגירות אחסון שיהיו חשובות במיקום הזה.

כיור לא ממורכז מתחת לחלון זו לא בעיה כלל. זה אפילו יכול להשאר יפה יותר עם החלוקה שכתבת. לדעתי זה רעיון טוב.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.145 seconds