שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: שינויים של הרגע האחרון: תוכנית ופרספקטיבה

שינויים של הרגע האחרון: תוכנית ופרספקטיבה 21 אוג 2014 11:19 #1

שלום עמרי וסורנה.

חולה על האתר שלכם. קורא אותו כבר זמן רב. החכמתי בצורה יוצאת דופן. עכשיו, כשאני נמצא "רגע לפני", גם אני מבקש לשאול כמה שאלות.

מצורפת תוכנית מטבח.

מה שאינכם רואים פה זה שבמקום שני מזווים מצידי ה-BI, הזזנו את התנור/מיקרו למעלה ויצרנו מזווה מאוחד גדול יותר.

ניתן לראות זאת בפרספקטיבה המצורפת.

במדידות שטח הסתבר שמידות המטבח בפועל קטנו ב-5 ס"מ למעלה, וב-9 ס"מ בצד.

מאחר וכל ס"מ נחשב כאן, הייתי שמח לשמוע את דעתכם:

1. על התוכנית באופן כללי.
2. היכן וכיצד הייתם מקזזים? מהפינות ה"מתות"? אין מה לעשות עם הפינות האלה בכל-זאת, מבלי לפגוע במגירות שלצידן? תשומת לב שאני "אוהב" מגירות יחסית גדולות.
3. האם גודל הכיריים והכיור מחייבים הנחיות מיוחדות לנגר? האם עלי לבחור את סוג הכיריים והכיור לפני תחילת העבודות?

ואגב, זה המפרט המוצע (טרם סגרנו סופית):
מטבח לפי תוכנית (כ-17 מ"ר).

גוף וחזיתות:
גוף מטבח ובסיס מגירות עשויים לביד סנדוויץ' אדום ("גבון") מצופה 2 צדדים פורמייקה.

חזיתות מטבח MDF בחיפוי פורמייקה בגוון על-פי בחירה (פורמייקה פורמקס, אגר, טפ או שו"ע). קנט PVC בצבע תואם חזית.

מזווה – 5 מגירות (גבהים שונים על-פי החלטה בהמשך; מותאמות למשקל 65 ק"ג לפי תקן בלום).

מגירת כיור + מגירה פנימית.

מגירת בקבוקים + מגירה פנימית.

מדיח – חצי אינטגראלי.

פירזול:
כל פירזול המטבח תוצרת ותקן blum, מגירות מסוג intivo עיצובית (שליפה כפולה + בולם + זכוכית הגבהה).

מנגנוני הרמה לקלפות עליונות תוצרת blum מסוג aventos דגם HK.

מנגנוני הרמה לקלפת מיקרו תוצרת blum מסוג aventos דגם HL.

מנגנוני הרמה לקלפה כיור תוצרת blum מסוג aventos דגם על פי אילוצי המקום + מתקן ייבוש פנימי.

מנגנוני הרמה לקלפה בפינה נסתרת תוצרת blum מסוג aventos דגם HF (קלפה כפולה).

צירי דלתות blum קליפ-טופ ללא ברגים, בלימה שקטה.

סוקל (טרם הוחלט).

אשמח לשמוע מכם.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שינויים של הרגע האחרון: תוכנית ופרספקטיבה 21 אוג 2014 14:02 #2

היי, שלום לך
לא בדיוק הבנתי היכן הפער במידות, בכל מקרה כדאי להוריד בפערים בין הארונות - כלומר להשוות מידות של ארונות כמה שניתן למראה מסודר יותר. במידה ומדובר באזור שלא ניתן להוריד (כמו ארון כיור או מדיח) להוריד באופן פרופורציוני ושווה בשאר הארונות, באזור הכיריים זה לא קריטי.
כן - יש לתת לנגר מידות מדוייקות ומפרט טכני של הכיור והכיריים, צריך לבחור.
מה שאני לא מבינה זה מדוע הוספתם את הפינה הימנית? מטבח בר' ישר יתן את אותן מידות וייצור מטבח מרווח ונוח יותר לשימוש, כלומר מיותר "להרוג" פינה ולהוסיף אותה. כנ"ל מיותר בעיני הקיר החוסם את הפינה הנוספת אלא אם מנומק באופן שאני לא מודעת אליו.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: DGC

לגבי: שינויים של הרגע האחרון: תוכנית ופרספקטיבה 21 אוג 2014 14:36 #3

היי סורנה.
קודם כל תודה רבה על המענה.

הפער במידות מסומן באדום:
405 במקום 410 למעלה.
214 במקום 223 משמאל.

אני למד ממך שארון כיור אי אפשר לצמצם - והוא בעל מידות קבועות (בטח מסביב לסיפון?).

תפסת אותי. הארת לי נקודה שלא חשבנו עליה - הפינה הימנית. אנחנו באמת הורגים פינה בשביל להרוויח פחות או יותר את אותן מגירות מימין.
נראה לי שהתשובה הנכונה היא להרוויח עוד שיש מעל הפינה המתה, שאפשר להניח עליו דברים.
נשמע הגיוני? או שזה טיפשי?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שינויים של הרגע האחרון: תוכנית ופרספקטיבה 21 אוג 2014 19:29 #4

לכיור עצמו יש עומק שצריך להתחשב בו בבניית הארון, אין לכך קשר לסיפון.
ובעניין הפינה, אכן מאפשר יותר משטח עבודה אך היתרון הזה בעיני לא מכסה על חסרון הצפיפות וההתנהלות הנוחה סביב השולחן. בנוסף לכך בתכנית מוקם שם קיר 20, לא ברור למה, גם אין מקום להזזת הכסאות בצד הזה. העניין דורש ליטוש ועבודה נוספת.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שינויים של הרגע האחרון: תוכנית ופרספקטיבה 21 אוג 2014 19:33 #5

העמוד הוא תשתיתי לצערי (תמ"א 38).

לא ממש ירדתי לסוף דעתך עם השולחן.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שינויים של הרגע האחרון: תוכנית ופרספקטיבה 21 אוג 2014 19:41 #6

לצערי יש מגבלות למדיום הזה.. צריך לעבוד שוב על המטבח עם כל הנתונים.
לגבי השולחן - כאשר מתיישבים או קמים צריך להזיז את הכסא אחורה, נכון? בהערכה כללית על פי השרטוט אין מספיק מקום לכך.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: DGC
Time to create page: 0.148 seconds