שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: משטח לאי במטבח

משטח לאי במטבח 12 אוק 2014 08:59 #1

היי

עיצבנו במטבח אי 90*230, האי ישמש במשטח עבודה נוסף למטבח דיי קטן (על האי אין כיריים או כיור).
אנחנו מתלבטים איזה משטח לעשות על האי שיהיה גם פרקטי כמשטח עבודה(שריטות, כתמים וכו') וגם שלא יהיה משעמם מאוד.
שיש - אבן קיסר נראה מצד אחד כבחירה טובה אך קצת משעממת כיז ה היה משטח גדול מאוד עם אותו צבע.
קוריאן - שמענו שהוא דיי יקר ויכול לההרס דיי בקלות בגלל חום ?

אריחי קרמיקה - חשבנו שזה פתרון טוב אבל הבנו שבגלל הרובע זה דורש דיי עבודת תחזוקה ופחות פרקטי. השאלה האם יש פתרון מבחינת שריטות או שעושים איזה שהוא ציפוי מעל האריחים?

עץ - בוצ'ר נראה גם פתרון מעולה אך אנחנו מאוד פוחדים משריטות במיוחד בגלל שזה יהיה כמשטח עבודה.
הבנו שישנה אופציה לעשות פיצוי לעץ או משטחי עץ שנקראים LAMI עם ציפוי שהם נגד שריטות. ?

האם מישהו יכול לתת לנו עוד מידע במיוחד על משטחי בוצ'ר נגד שריטות?

תודה מראש :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: משטח לאי במטבח 12 אוק 2014 11:04 #2

הי מאור,

הדברים שאתה כותב נכונים:

אבן קיסר באמת הכי פרקטי מכל האופציות, אך הוא יכול להיות מעט בנאלי (אם כי יש להם גם דגמים מעניינים ויקרים). בנוסף, אומנם קוריאן רגיש לחום, אך גם על אבן קיסר אסור להניח דברים רותחים כמו סירים שזה עתה ירדו מהכיריים או מחבתות רותחות.

רובה באמת בעייתית באריחי קרמיקה. הרובה מתלכלכת בקלות וזה לא פשוט לנקות. מה גם שמשטח שאינו חלק אלא בנוי אריחים אריחים פחות נוח לדעתי לעבודה.

עץ הוא פתרון יפה שיוסיף עניין למטבח. אך גם עץ מלא (או בוצ'ר בלוק, שזה אותו הדבר רק עם מראה מעט שונה). אך גם על עץ מלא לא כדאי להניח דברים רותחים וגם הוא רגיש לשריטות.

LAMI הוא כמו עץ מלא רק במרכזו נמצאת פלטת סנדביץ' כך שזה מוזיל את החומר לעומת עץ מלא אמיתי. החסרון של למי הוא שצריך לעשות קנטים של עץ מלא כדי לכסות על אותו סנדביץ' פנימי.

אותו ציפוי נגד שריטות שאתה מדבר עליו הוא פשוט לכה פוליאורטנית שמיישמים ממנה 2-3 שכבות על העץ. הלכה הזו עמידה יחסית לשריטות.

מבין כל האופציות האלה קשה לי לומר לך מה הכי עדיף. אם פרקטיות היא הדבר הכי חשוב אז הייתי הולך על אבן קיסר. בעיקר בגלל שכתבת שהמטבח הוא קטן יחסית ושטח משטח העבודה הנוסף הוא משמעותי.

אתם יכולים לבחור באבן קיסר בעל מראה שונה משאר משטח העבודה ועל-ידי כך לגרום למטבח שלכם שלא יהיה משמעם.

אבל...

יש עוד שתי אופציות שלא הזכרת:

הראשונה - גרניט. משטח עבודה עשוי אבן טבעית מאוד עמיד (גם לחום וגם לשריטות - יותר מאבן קיסר). לגרניט יש טקסטורה מעניינת בכל מיני גוונים וזאת יכולה להיות בחירה גם פרקטית וגם כזו שתוסיף עניין למטבח.

השניה - שילוב של אבן קיסר עם עץ מלא בחלק מההיקף של האי (ברוחב של 30-35סמ' וקצת מוגבה ממשטח העבודה). זה גם יהיה מעניין וגם יהיה נעים יותר לשבת ולאכול על משטח עץ מלא מאשר על אבן קיסר.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: משטח לאי במטבח 12 אוק 2014 11:20 #3

היי עמרי,

תודה רבה על התשובה המהירה.
יש לי עוד מספר שאלות ואשמח אם תוכל לעזור

מכיוון שזה ישמש כמשטח עבודה האם אתה יודע כמה הלכה שאתה מציע לעץ כמה היא רעילה? (לדוגמא אם פורסים על המשטח בצק לא הייתי רוצה שיקרה למישהו משהו .. :) )

כמוכן האם הלכה עוזרת למשטח להיות עמיד מפני כתמים ז"א אם ילד ישפוך מניץ על המשטח זה לא ייספג?

אנחנו פחות אוהבים גרניט, ופחות את המשטחים השונים של אבן קיסר מחפשים משהו יותר סולידי.
אלה עם הורידים או נקודות לא מוצאי חן בעיני אשתי לעתיד.
ואז זה מצמצם לנו את הבחירה ב 75% בערך...
עף ואריחים אתניים זה בערך שני הדברים היחידם שהיא מוכנה "לסבול" ואם לא - אז אבן קיסר פשוטה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: משטח לאי במטבח 13 אוק 2014 20:24 #4

הי מאור,

הלכה הזו לא ממש מתאימה לרידוד של בצק. יכולים להיות בה פגמים קטנים וזה לא מיועד לדברים כאלה. הלכה לא אמורה להתקלף, אבל אם בכל זאת הפלטה מקבלת מכה מאוד חזקה, או כעבור כמה שנים, יכול להיות מצב שפה ושם יהיו "זיופים".

האם היא רעילה? לא חושב... אבל שוב, רידוד בצק לא מתאים לפלטה כזו. לרידוד של בצק יותר נוח להשתמש במשטח "קר" כמו אבן קיסר או נירוסטה.

לגבי כתמים - התשובה היא כן. היא אמורה להגן על המשטח לחלוטין מפני כתמים כל עוד היישום שלה על-ידי הנגר התבצע כמו שצריך. מיץ, לצורך העניין, לא יספג ולא יגרום לכתם.

כמובן שאבן קיסר היא עדיין אופציה. אם המטבח שלכם הוא בסגנון מודרני, אז אתם יכולים לרדת עם השיש עד לרצפה ולתחום את האי. זה נשאר מרשים למדי במטבחים מודרניים (אם המטבח הוא בסגנון כפרי אז זה פחות מתאים).

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.141 seconds