שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח בדו-משפחתי

תכנון מטבח בדו-משפחתי 17 אוק 2014 22:54 #1

שלום עמרי !
לאחר שלמדנו המון מהאתר המקצועי מקסים שלך,
גם אנחנו רוצים להתייעץ בעניין המטבח שאנחנו מתכננים.

מדובר בית דו-משפחתי קטן, שנמצא בשלבי תכנון סופיים.
כלומר ניתן לשנות חלונות ולהזיז קירות פנים (אך לא קירות חוץ).
המטבח בקומת הכניסה בחלק המערבי, ראה 1. תוכנית אדריכל קומת כניסה.
בחלק זה יש צורך גם בשירותי אורחים, ארון חשמל, ורצוי ארון מעילים.
במטבח הייתי מאוד רוצה מקפיא קטן נוסף (אבל מוכנה לוותר על העניין).
האדריכל תכנן ניצול יפה של פינת המטבח שבמילא אינה שימושית.

בתוכנית 2. תוכנית אדריכל מיקוד על המטבח
ניתן לראות בוצע שינוי במיקום המקרר כדי להראות אופציה נוספת,
ועם תוכנית זו ניגשנו לחברות מטבחים בשביל תכנון המטבח.
(* א.מ. משמעותו ארון מעילים והוא יכלול גם את ארון החשמל בחלק העליון שלו, ולא היכן שרשום א.ח בגב המקרר)

ב – 2 (מתוך 3) חברות מטבחים העירו לנו שעלול להיות קושי בפתיחה נוחה של המקרר היות הוא נמצא בעצם בציר פינתי. ראינו גם אופציה למקם אותו לאורך הקיר המערבי, ותחתיו את המזווה כך שתתאפשר פתיחה נוחה של המקרר. אבל אז המטבח מרגיש צפוף (?). קשה לנו לדמות איך זה יראה וירגיש לנו על סמך שרטוטים בלבד.

באחת החברות הציעו לנו את אופציה להפריד את הנמוכים ומהגבוהים, ראה 3. הצעת חברת המטבחים וגם 4.הדמייה של חברת המטבחים. כאן בעצם אנחנו מוותרים על הפינה שנוצלה לשירותי האורחים, מבלי להרוויח אותה ממש בגלל הרווח שנשאר לצורך פתיחת התנור מיקרו וכו'. גם עם פתרון זה אנחנו לא שלמים לחלוטין. (שירותי האורחים יעברו לקיר המערבי, והכיור יהיה בתוכם). אבל נראה כאילו המטבח "רגוע" יותר).

מה דעתך ?
האם מיקום מקרר בציר אכן בעייתית ?
האם יש אופציה נוספת שלא חשבנו עליה ?
איזה פתרון עדיף בעיניך ?
תודה מראש !
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח בדו-משפחתי 18 אוק 2014 11:45 #2

הי אלילי,

אני שמח שהצלחתי לעזור לכם דרך האתר ושמח על השאלה שלכם :)

קראתי כמובן את כל מה שכתבת. בהתחלה היה קצת קשה להבין, אבל נראה לי שבסוף הצלחתי להבין לעומק את התמונה ואת מהות ההתלבטות שלכם.

אז ככה...

את המקרר בדרך כלל לא מצמידים ממש עד לפינה של הקיר. משאירים מרווח של 10-20סמ' כדי לאפשר פתיחה נוחה של דלת המקרר (במקרים כאלה). אז נכון, פתיחת דלת המקרר לא תהיה יותר מ-100מעלות, ולא תגיע ל120-140מעלות כמו במצב של אין קיר, אך עדיין, הדלת השניה של המקרר חופשית להיפתח עד הסוף והגישה אל תוכן המקרר בכל זאת תשאר נוחה. אתם יכולים לבדוק זאת בעצמכם על-ידי כך שתגבילו את פתיחת המקרר הנוכחי אצלכם (אם זה יהיה מקרר דומה מבחינת הפתיחה).

אבל...

עדיין קיימת לדעתי בעיה עם המקרר והיא מגיעה ממשטח ההנחה שלו. מקררים חייבים משטחי הנחה כדי שיהיה קל להכניס ולהוציא מהם דברים (למשל כשחוזרים מקניות או כשמסדרים אוכל לפני שמכניסים או מוציאים אותו מהמקרר).

למקרר שתי דלתות משטח ההנחה צריך להיות האי שנמצא מאחורי המקרר (כי משטח העבודה הרגיל רחוק מדי מאחר שצריך להקיף את דלת המקרר כשהיא פתוחה).

במיקום הנוכחי המקרר רחוק מדי מהאי ולכן לדעתי כדי לעשות החלפה בין המקרר ובין ארון הבילטאין.

וכאן יש עוד אבל...

גם גישה לתנור כאשר הקיר מגביל אותו מהצד יכולה להיות לא נוחה. לכן אני חושב שצריך גם להחליף בין המזווה לבין ארון הבילט אין.

עכשיו את יכולה לומר שהמזווה הוא רחב והנישה גדולה מדי לארון הבילטאין. אז... ליד ארון הבילטאין אתם יכולים לעשות ארון למטאטא דלי וכלי ניקוי למטבח (רוחב 30סמ' צריך להספיק). הרבה פעמים מגלים שהמטאטא רחוק מדי מהמטבח (שמתלכלך כל הזמן) ואז משאירים אותו בקרבת מקום אבל בחוץ. אז ארון מטאטא, אם זה משהו שלא חשבתם עליו עד עכשיו, הוא תוספת חשובה לדעתי.

לסיכומו של דבר, לדעתי לא כדאי ללכת על האופציה של הפרדת המטבח ולהשאיר את שירותי האורחים במקומם.

את ארון הבילטאין (60סמ') + ארון מטאטא לעשות בנישה שעכשיו נמצא בה הזווה.

את המזווה לעשות משמאל למקרר (לא ממש צמוד לקיר כדי שיהיה קל לפתוח את הדלתות שלו).

ואז לעשות את המקרר מול האי (או שולחן האוכל).

דרך אגב, זה שולחן אוכל באמצע נכון? לא אי??

אם זה שולחן אוכל, לדעתי זה ישאר פחות יפה בגלל הפרש הגבהים של המשטחים.

אם אתם יכולים, אתם מוזמנים לחשוב על אי שמשולב בו שולחן אוכל. זה יכול להיות אי לכיוון המטבח שהופך לשולחן אוכל בהמשך (יחידה אחת). או ממש אי שמצמידים אליו בניצב שולחן אוכל נפרד (ואז אפשר להרחיק אותו מהאי או להחליף אותו אם רוצים).

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.144 seconds