שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון מטבח ח'

עזרה בתכנון מטבח ח' 30 מרס 2015 04:30 #1

שלום,
אנחנו כבר זמן רב מתלבטים לגבי עיצוב המטבח ,משנים / מוסיפים / מורידים .. לא מצליחים להגיע לאופטימל,
הזמן הולך וקטן ואנחנו צריכים להחליט..
המטבח לא גדול ויש לנו כמה פרמטרים שחשובים לנו
1.שיראו את החלון - שיכניס אור
2.שיהיה מזווה
3.שיהיה מספיק שטח עבודה גם אם רוצים לעבוד 2 במטבח

צירפתי תוכנית מטבח וכמה אפשרויות שתכננתי, אשמח לקבל חיזוקים / רעיונות נוספים

תודה !
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח ח' 30 מרס 2015 04:32 #2

שרטוטים נוספים
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח ח' 30 מרס 2015 04:33 #3

שרטוט עם מידות ברור יותר
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח ח' 30 מרס 2015 14:08 #4

היי
אשמח לקבל המלצות ממש מה למקם ואיפה בהתאם לאילוצים שרשמתי?(כולל מזווה)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח ח' 30 מרס 2015 19:53 #5

הי עידן,

לצערי אני לא יכול לעשות קסמים ולהגדיל את שטח המטבח...

אני לא בטוח שיהיו לי אופציות יותר טובות ממה מהרעיונות שאתה העלית.

אני כן יכול לומר לך שנראה כי אי (או חצי אי) כמו בשרטוטים שצרפת לא יתנו יותר מדי.

כדי לעשות את חצי האי אתה למעשה צריך לסובב את הצלע השמאלית של המטבח ולא תרוויח מכך יותר מדי נפח אחסון.

בנוסף, כדי שמשטח העבודה של האי יהיה אפקטיבי וגם יהיה מקום לכסאות הבר להיכנס מתחת לאי, אתה צריך שרוחב המשטח יהיה 90-100סמ'. 30-40סמ' שיש תלוי שיאפשר לכסאות להיכנס תחתיו ו-60סמ' של ארונות מטבח.

מעבר לכך, כדאי שמשטח העבודה של האי יהיה מקביל למשטח העבודה העיקרי של המטבח (מול הכיור)- כך העבודה והשימוש במשטח העבודה של האי תהיה אפקטיבית ונוחה יותר. אצלכם האי ניצב לצלע של הכיור.

האי גם יקטין את הכניסה למטבח.

אני חושב שלהשאיר את המטבח בצורה של ח' ישאיר לכם כניסה גדולה יותר למטבח.

כדי לנצל את הנישה, המיקום ההגיוני של המקרר הוא בנישה. אני מבין שהעניין הוא שלא נשאר מקום גם למזווה וגם לארון בילטאין.

אחת מהאפשרויות היא לפצל את ארון הבילטאין כך שהתנור יהיה מתחת לשיש והמיקרו בארון תלוי מעל השיש. ואז ישאר לכם מקום לארון מזווה גבוה.

...זה לא פתרון מושלם מאחר שמיקרוגל תלוי מצריך ארון בעומק של כ-40סמ' ואז לא נוח לעבוד על משטח העבודה שמתחתיו. אפשרות אחרת היא פשוט להניח את המיקרו בפינה של השיש.

אחד הדברים החשובים הוא שיהיה מספיק משטח עבודה. ובהקשר הזה אני יותר מתחבר לאופציה 4 מתוך קובץ האופציות.

לא ממש הצלחתי לקרוא את המידות, אבל נראה שהצלחתם להכניס שם גם מזווה וגם ארון בילטאין. האם זה בא על חשבון רוחב החלון?

אחד החסרונות הוא שהחלון יחסית חסום ויקטין את שטף האור היכול להיכנס למטבח.

היתרון באופציה הזו הוא משטח העבודה הגדול והמרווח הנכון בין הכיריים לכיור. חשוב שמשטח העבודה בין הכיריים לכיור יהיה מספיק גדול (מינימום 90סמ'). זהו משטח העבודה המרכזי במטבח בו מתבצעות רוב עבודות המטבח.

מזווה לא חייב להיות ארון גבוה. סט אחד של מגירות ברוחב 90סמ', מכסה פחות או יותר את אותו נפח האחסון כמו מזווה גבוה ברוחב 60סמ' (לא כולל הארון העליון).

עוד רעיון - תבדוק אם יש לכם אפשרות למקם את הארונות הגבוהים על הצלע השמאלית של המטבח. אמנם זה ייצור עומס מסוים בחלק השמאלי, אבל זה יאפשר חלון גדול יותר (אם הוא ניתן לשינוי) עם שטף גדול יותר של אור טבעי למטבח ולבית. אמנם אני פחות מתחבר לאופציה הזו בגלל שלא מנצלים בה את הנישה לארונות הגבוהים, אבל לדעתי זה שווה לפחות בדיקה.

...כמו שכתבתי בהתחלה - אין לי פתרונות קסם ואני לגמרי מבין את הלופ שאתה מדבר עליו.

מקווה שזה עוזר וחג שמח :-)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח ח' 31 מרס 2015 03:04 #6

היי עמרי

ראשית תודה על התשובה,

צירפתי שרטוט מדוייק עם מידות + תוכניות גדולות יותר של עיצוב מספר 4

1.לא מפריע שהכיריים ממש ממול החלון?
2.הבילט אין מסתיים 10 ס"מ מהחלון - זה נורא?
3.כאשר רואים את המידות המדוייקות המלצה שלך/שלכם להשאר עם ההצעה הזו בהדמיה שהעלתי? או שעדיין שווה להוריד תנור למטה ולרווח מקום אל מול החלון/ לבצע שינויים אחרים?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח ח' 31 מרס 2015 05:39 #7

היי עידן,
קודם כל אקדים בקושי להשוות את התכנית לאופציות בהדמיה, מקשה על התרשמות מהירה מהאופציות שצירפת. אני נוטה להתייחס קודם כל לפרמטר שנראה החשוב לכם ביותר - אור! אז מיקום ארונות גבוהים המסתירים את החלון בהחלט סותרת זאת. החלון מוסתר חלקית על ידי הקלפות בחזית השניה.
על פי זאת כדאי למקם את ה"גבוהים" בקיר ממול, כדאי לשלב עם מבואה וארון כניסה. ובהתאם לשנות את שאר המיקומים כך שיתאפשר יותר אחסון, פחות פינות מתות.
עכשיו כשצירפת את התכנית המלאה של האזור אפשר לחשוב על עוד אופציות יותר רחוקות מתכנית הקבלן, למשל החלפת מיקום המטבח לחלוטין עם חדר השינה הממוספר 3.
פניה לכיוון הזה תלויה בתקציב שיש לך לשינויים וגם דורשת ליווי מעצבת לביצוע תכנית אינסטלציה, חשמל ותאורה מפורטת חדשה. זה יפתח ויאיר משמעותית את כל האזור הציבורי שלכם ובאופן כללי מומלץ אם מתאפשר כלכלית.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח ח' 16 מאי 2015 12:35 #8

היי עידן . יש לי מטבח כמעט בדיוק כמו שלך . באיזו תוכנה השתמשת בשביל ההדמיה ??
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.165 seconds