שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בקשת התייחסות לתוכנית מטבח

בקשת התייחסות לתוכנית מטבח 19 מאי 2015 19:44 #1

שוב שלום,
אחרי ששאלתי רק על רוחב המזווה החלטתי לפתוח את תכנון המטבח שלנו עד הסוף.
מצורפים קבצים עם התכנון הראשוני.

אשמח לקבל כל הערה או הצעה

נקודות שאותי קצת מטרידות:
1. מרחקים במשולש הזהב בדגש על כיריים ומקרר- 3.8 מטר
2. אין מקום "טוב" לתמי 4
את שתי הבעיות האלו חשבתי לפתור ע"י קירוב הכיריים לכיוון הכיור ו\או החלפת מיקום המזווה עם 2 יחידות הבילט אין.
3. רוחב מגירות 110 ס"מ - נראה לי גדול מדי ובעייתי מבחינת משקלים.
4. אני מתלבט לגבי המרחקים מהאי לארונות וכן על שולחן הישיבה באי (האי כולו 2*1.4 מטר מתוכו משטח עבודה 1*1.2 מטר)

File Attachment:

שם קובץ: _h311d8fe.pdf
גודל קובץ:490 KB

File Attachment:

שם קובץ: _h2e122a9.pdf
גודל קובץ:502 KB

File Attachment:

שם קובץ: _ha14bf54.pdf
גודל קובץ:520 KB

File Attachment:

שם קובץ: _h8049cc6.pdf
גודל קובץ:456 KB

תודה
חגי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשת התייחסות לתוכנית מטבח 25 מאי 2015 12:36 #2

אף אחד לא מתייחס. :blush:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשת התייחסות לתוכנית מטבח 30 מאי 2015 06:31 #3

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי חגי, אני מתנצלת שאיכשהו נפלת בין הכיסאות, מקווה שזה לא מאוחר מדי

לגבי משולש העבודה:
אתה צודק בכך שהמרחק בין המקרר לכיריים קצת גדול, אך התכנון חורג מהמומלץ ב20 ס"מ בלבד (אם הבנתי את המידות הכתובות נכון). כל צלע במשולש צריכה להיות בתחום שבין 1.2 ל2.7, ובסה"כ פחות מ8מ'. אם בצלע אחת יש חריגה כמו במקרה שלכם, מקטינים את הצלעות האחרות כדי לעמוד בסכום הכולל.

החלפה בין המזווה לבילטאינים אכן עשויה לפתור את עניין המרחק, באופן אישי אני חושבת שמבחינת רצף העבודה במטבח סידור כזה יהיה בעייתי.
בנוסף, כאשר הבילטאינים מתרחקים ממשטח העבודה, משטח ההנחה עבורם הופך להיות האי שמולם (כמו עבור המקרר), ואז זו שאלה של נוחות ומרחקים.
לגבי משטח הנחה - שים לב שאם אתם מתתכוונים למקם מתקן ייבוש על השיש מעל המדיח, אתם למעשה מבטלים את משטח ההנחה המיועד לתנור/מיקרו.
בגדול לגבי משטחי הנחה:
עבור תנור/מיקרו וגם עבור המקרר צריך להשאיר משטח מינימלי של 40X40 בסמוך אליהם או על האי ממול.

הערה עם הסתייגות:
אני לא מכירה את הצרכים הספציפיים שלכם, ולכן קחו הצעה זו בעירבון מוגבל - אם אין חובה שיהיו שני ארונות בילטאין וניתן למקם את התנור/מיקרו באותו הארון, מתפנה לכם משטח ברוחב 60, שמאפשר גם משטח הנחה סמוך וגם מיקום של התמי 4, וניצול טוב יותר של הפינה שנוצרת שם, בדומה לתמונה המצורפת.

קירוב הכיריים לכיור:
משטח העבודה העיקרי במטבח הוא זה שבין הכיריים לכיור. 110 ס"מ זה רוחב טוב למשטח עבודה ולא הייתי מוותרת עליו כ"כ מהר - אבל הכל תלוי בשימוש שלכם במטבח. לדוגמה אני אופה לחם וצריכה רוחב המספיק גם ללישה וגם לתבנית. אבל זה צורך חריג.
בכל מקרה אם תחליטו לצמצם את המרחק ביניהם, אל תרדו מרוחב של 90 ס"מ.

מגירות 110:
הפרזול שקיים היום בשוק מיועד לנשיאת משקלים כבדים ולא אמורים להרגיש הבדל בפתיחת המגירה. עם זאת לעיתים זה אכן מרגיש מסורבל לפתוח מגירה רחבה, גם מבחינת הגישה לכלים (בעיקר אלו שממוקמים באמצע). למבוגרים/בעלי מוגבלויות לא הייתי ממליצה על מגירות רחבות מסיבות אלה.
לא הייתי ממליצה לפצל את המגירות לשניים, כיוון שבכך מתבזבז שטח אחסון רב והפרזול הכפול הנדרש מייקר את עלות המטבח.
אם תחליטו לקרב את הכיריים לכיור זה יפתור גם את עניין רוחב המגירות.

מרחקים באי:
אני לא לגמרי מבינה מה קורה באי מבחינת חלוקת הארונות, ולא מצוין המרחק בין האי לארונות.
עומק דלפק הישיבה בסדר.
המרחק בין האי לארונות צריך להיות לפחות 105 ולא יותר מ120 ס"מ, בייחוד אם האי משמש גם כמשטח ההנחה עבור המקרר/תנורים.
אם התכנית עומדת בכלל הזה אז היא בסדר.

מקווה שהספקתי לענות בזמן...
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשת התייחסות לתוכנית מטבח 30 מאי 2015 19:55 #4

שימעת, תודה רבה על התגובה המפורטת.
בהחלט לא מאוחר מדי.

לגבי המרחקים כתבת שהחריגה קטנה אבל המרחק מהכיריים למקרר הם 3.85 מטר בערך ולפי מה שכתבת צריך להיות פחות מ 2.7 מטר. זה לא חריגה גדולה?

לגבי 2 יחידות הבילט-אין כיוון שאנחנו דתיים דרשנו 2 תנורים ולכן הצעתך פחות מועדפת עלינו. חשבנו גם על פתרון שבו המקרר מתחלף עם יחידת בילט-אין אחת ואז הרצף הוא. משטח הנחה, בילטאין הכולל תנור ומיקרוגל, מקרר, עוד בילטאין עם תנור בשימוש מופחת ומזווה.
זה אפילו מקרב יותר את המקרר מאשר בהצעה הקודמת שלי להצליב את המזווה עם 2 יחידות הבילטאין
הבעיה היא עיצובית כיוון ששני התנורים לא יהיו אחד ליד השני אלא משני צידי המקרר. פחות יפה.

לגבי התמי4 כנראה נזיז בכל זאת את הכיריים מעט לכיוון הכיור. משהו כמו 15 ס"מ. בפועל הכיריים יהיו מקסימום 90 סמ כך שמשטח העבודה עדיין רחב

חגי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בקשת התייחסות לתוכנית מטבח 01 יונ 2015 19:25 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
כאמור יש שני כללים למשולש העבודה, והם נועדו להגן זה על זה. במידה ויש צורך לחרוג בכלל שמדבר על אורך הצלעות, הכלל שמדבר על הסה'כ שומר שהחריגה לא תהיה גדולה מדי - כפי שכתבתי, אם יש חריגה בצלע אחת, דואגים להקטין את האחרות כך שעדיין עומדים במסגרת הסה'כ.
מקווה שזה יותר ברור כעת.

מסכימה איתך שהפיתרון של להפריד בין התנורים פחות יפה,ואם אתם ממילא מקרבים את הכיריים לכיור הבעיה נפתרת.

בהצלחה!
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.140 seconds