הי צפנת,
תודה על השאלה. ותודה גם השרטוטים וההדמיות! זה עוזר להבין בצורה טובה את תמונת המצב ומאפשר לתת חוות דעת מבוססת יותר.
בגדול התכנית די טובה אך בכל זאת יש לי כמה הערות ותהיות:
1. עקרונית, מיקום כיריים וכיור על אי הם בסדר. אבל יש כאן שני דברים:
האחד - צריך להשאיר משטח עבודה בין הכיור לבין הכיריים. אם למשל תרצי לשטוף ירקות ולחתוך אותם לפני הכנסתם לסיר על הכיריים, אז יהיה יותר נוח לעשות זאת על משטח עבודה בין הכיור לכיריים. במצב הנוכחי תצטרכי להעביר את הירקות למשטח בצד השני. פחות נוח, מטפטף על הרצפה וכדומה...
בנוסף לכך, גם כיור וגם כיריים צריכים משטחי הנחה משני הצדדים שלהם (בגודל של 30-40סמ'). הזזת הכיריים לא עד הקצה, תאפשר לך עבודה נוחה יותר עם משטחי הנחה.
השני - מבחינת עבודת המטבח, החלק הארון של האי היה צריך להיות מול הכיור. אני מבין שכדי לשלב שולחן אוכל סובבת את האי, אך מבחינת קרבה לשאר המטבח עדיף שהאי יהיה מקביל למשטח העבודה הארוך.
האי גם משמש משטח הנחה למקרר, וכאשר יש עליו כיריים וכיור ויש עליו הרבה עבודה, הוא פחות אפקטיבי כמשטח הנחה.
מיקום הכיריים ממש בקצה המטבח, סמוך לקיר הוא לא פרקטי. לא בגלל הקטנת משטח העבודה (כי את מרוויחה משטח עבודה על האי), אלא בגלל שלא יוותרו לך מספיק משטחי הנחה לכיור ולכיריים.
2. מבחינת הצמדת כיורים וגודל חלונות, זה לא משנה אם תפרידי את הכיורים. העניין הוא שייתכן שהחלונות שיצאו לך לא יהיו באותו הגודל ואז זה לא ישאר יפה.
מה גם, שמעל כל כיור תהיה קלפה קטנה יותר כמייבש כלים. לדעתי יראה פחות טוב.
בקיצור, אני הייתי משאיר את הכיורים מחוברים.
3. אם אתם ימניים, אז עקרונית המדיח צריך להיות בצד שמאל. הסיבה לכך היא שלפני שמכניסים כלים למדיח בדרך כלל שוטפים אותם קצת. מי שימני בדרך כלל מחזיק צלחת למשל ביד שמאל ומנקה אותה ביד ימין. ולכן, עם הצלחת כבר ביד שמאל והמדיח בצד שמאל, אז כל שנותר הוא להוריד את הצלחת למדיח. אם המדיח היה בצד ימין אז היה צריך להעביר את הצלחת ליד השניה לפני הכנסתה למדיח.
אבל... זה עניין של העדפה ולדעתי לא צריך להיות ממוקם גבוה בהיררכית השיקולים.
לגבי שני כיור, אידיאלית המדיח היה צריך להיות ביניהם.
60סמ' הוא מספיק כמשטח הנחה משני בין שני הכיורים. אבל כל כיור צריך עוד לפחות 90סמ' פנויים מהצד השני.
אני הייתי מבקש מהאדריכל או מחברת מטבחים, להכין תכנית מטבח מפורטת עם שני כיורים נפרדים כדי לראות איך זה מסתדר עם משטחי העבודה והחלונות.
מקווה שזה עוזר
עמרי