שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: התלבטות

התלבטות 20 יול 2015 19:55 #1

שלום,

מתלבטת בין שתי האופציות המצורפות.
מידות המטבח 420 על 233, עם חלון בקיר שליד הכיריים.
אין אפשרות לשנות מיקום תשתיות.

לתוכנית עם קיר הארונות יש יתרון של אחסון.
לתוכנית עם השיש הפתוח יש יתרון של שיש, וחסרון של אחסון ומקום למיקרו.

מבחינת המראה, אני מעדיפה את התוכנית עם השיש הפתוח.

אשמח לשמוע דעות.

תודה,
רחלי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 20 יול 2015 20:43 #2

הוספתי תיאור על היחידות השונות בקבצים המצורפים.
בשתי התוכניות יש עגלת בקבוקים ברוחב 20 מימין לכיריים שלא רואים בהדמיה.

במטבח יש הפרדה בין בשרי לחלבי, לכן יש כיור כפול, ימין לבשרי ושמאל לחלבי.

אני מרוצה מהתכנון של הארונות של הקיר הארוך כפי שמופיע בתונית בשם "שיש פתוח".

ההתלבטות היא לגבי הקיר של המקרר.

בתכנון עם השיש הפתוח יש המון שיש, שזה נהדר, אבל אולי חסר מקומות אחסון, המיקרו יהיה על השיש ולא בארון והמקרר קצת מנותק (לכן ביקשתי להוסיף מדף מעליו). אני גם חוששת שארונות עליונים רבים לא מתאימים לסגנון (כפרי עדין) ואולי קצת מיושנים.

בתכנון עם קיר הארונות נראה שיש מקום לכל דבר, אבל יש תחושה קצת של עומס שלא מתאים לסגנון (כפרי עדין) וגם מאבדים הרבה שיש.

אנא דעתכם.

תודה,
רחלי.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 26 יול 2015 07:08 #3

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
בוקר טוב רחלי
קצת קשה לעשות השוואה מדויקת ללא מידות ברורות, ממה שאני רואה:
האחסון העליון די משתווה בין הקלאפות בסקיצה אחת לבין השילוב של קלאפות וארונות גבוהים. מבחינת עלויות אני מעריכה שזה פחות או יותר יתקזז אחד עם השני, כך שגם זה משתווה.
מבחינת מגירות: כאמור קשה להעריך מה מידת המגירות בסקיצה הראשונה, אבל בעיקרון 3 מגירות של 120 עדיפות על 6 מגירות של 60 שבהן עלות הפרזול כפולה ושטח האחסון יורד בכ-15%. יחד עם זאת, מכיוון שאתם צריכים אחסון חלבי ובשרי, יש מקום לשקול בחיוב את החלוקה לשני ארונות.
לגבי המיקרו - אני הרבה פעמים ממקמת את המיקרו במזווה - כלומר החלק התחתון 4-5 מגירות, מיקרו ואז מדפים. מכיוון שאצלכם רוחב המזווה הוא רק 40 ס"מ ובד"כ זה לא מספיק לרוחב מיקרו, כמובן שבמקרה זה התכנית עם יותר משטח עבודה טובה יותר, כיוון שיש מקום להנחת המיקרו. אפשר לשים אותו גם בארון הפינתי עם ההרמוניקה, אבל זה פחות נוח.

לגבי הסגנון - דווקא הסגנון הכפרי משתמש בהרבה ארונות עליונים, יתרה מזאת מדובר בארונות של ממש ולא בקלאפות. הקלאפות הן לגמרי מהעולם ה'מודרני'.
אני מבינה שאתם לא מעוניינים בסגנון כפרי 'כבד' אלא משהו מעודן,
אבל אם חסר לכם מקום אחסון בסקיצה עם השיש הפתוח, כפי שקראת לזה, אולי כדאי לבדוק אופציה של ארונות עליונים במקום קלאפות, לניצול יעיל יותר של החלל.
כאמור, לא הייתי מציעה את זה בסגנון מודרני, מכיוון שאתם ממילא הולכים על סגנון כפרי יותר זה יכול להתאים.

שורה תחתונה, לפני שאתם בוחרים סקיצה, וודאו שאכן יש מקום לכל דבר, ממש דמיינו איך אתם מסדרים את המטבח ולאן כל דבר נכנס, כך שלא תופתעו א"כ.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 26 יול 2015 19:25 #4

היי,

תודה רבה!

לגבי הארונות התהחתונים, מגירה של 120 קצת כבדה ויש גם את העניין של הבשרי והחלבי, לכן אבחר בחלוקה לשתי יחידות של 60.

בתוכנית עם "קיר הארונות" יש הרבה יותר אחסון, גם בגלל כמות הארונות וגם בגלל עומק הארונות.

התוכנית של "קיר הארונות" יקרה בכמה אלפים מהתוכנית של ה"שיש הפתוח".

לגבי ארונות עליונים רגילים, אנחנו טיפוסים שלא תמיד סוגרים את דלת הארון, לכן העדפה היא לקלפות. באחת הסקיצות שעברנו בדרך היתה הדמיה של קלפות כפולות וזה נראה ממש מחניק.

לגבי המיקרוגל, הקיר שעליו נמצא המקרר הוא 188 ס"מ. בתוכניות שהעלתי השאירו למקרר מרחב של 93 ס"מ. האם ניתן להקטין את המקום של המקרר ובכך לאפשר מזווה עם מקום למיקרו כפי שהצעת? האם במידה וזה אכן מתאפשר, עדיין השיש הפתוח שבפינה יהיה נגיש?

שוב תודה,
רחלי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 27 יול 2015 10:59 #5

• שימעת
  • שימעת's Avatar
רוחב המקרר קובע את רוחב המרווח שנשאר עבורו, לדוגמה המקררים החדשים הם ברוחב 90-92 ודורשים ממילא מרווח של לפחות 1 מטר. הכל תלוי ברוחב המקרר שלכם, וכמה מרווח הוא דורש ע'פ המפרט הטכני.
לא הבנתי את כוונתך לגבי השיש הפתוח בפינה - הרי יש שם ארון עם דלת הרמוניקה?
מבנה שאר המטבח לא משתנה, רק מבנה המזווה עצמו.
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 27 יול 2015 14:14 #6

שאלתי היתה, האם בתוכנית של "השיש הפתוח" אפשר להרחיב ולהגביה את עמודת המגירות שלצד המקרר כדי לאפשר מיקום נוח ומוסתר למיקרוגל. והאם, במידה וזה מתאפשר, יתרת השיש הפתוח שנותרה בפינה תהיה נגישה.

לאור מה שכתבת, סביר להניח שלא יתאפשר להצר את המקום של המקרר ולכן גם אי אפשר להרחיב את עמודת המגירות שלצד המקרר.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 27 יול 2015 16:24 #7

• שימעת
  • שימעת's Avatar
אם אתם הולכים על התכנית עם השיש הפתוח, המקום הטבעי של המיקרו אכן יהיה מעל אותן מגירות שדיברת עליהן, ואם הוא על השיש אין צורך בהרחבת המגירות. אם אתם מעוניינים להסתיר אותו, אפשר לעשות בין השיש לקלפה ארון בדומה לארון תריס, ואז מכיוון שזה ארון שיושב על משטח השיש ניתן להגדיר איזה רוחב שרוצים. במקרה כזה הייתי מתאימה את רוחב הקלפה שמעליו אל רוחב הארון.
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 30 יול 2015 06:04 #8

היי,
גם לי היתה את אותה סיטואציה כמוך רק עם גודל מטבח שונה משלך
אני הייתי ממליץ לפנות לחברת שיש דן שם עזרו לי בכל התחום איך לבחור ומה לעשות
הם ממש אמינים ומקצועיים
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 30 יול 2015 06:13 #9

היי,

תוכל לשתף בפתרון שבחרת?

תודה,
רחלי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התלבטות 03 אוג 2015 19:34 #10

היי,

שקע התנור בתוכנית הסדנדרט של הקבלן יוצא מאחורי יחידת המגירות שמשמאל לתנור.

האם צריך לבקש מהקבלן להזיז את השקע או שניתן לפעור חור בדופן בין היחידות ולהעביר דרכה את חוט החשמל עד לשקע? במידה וכן, באיזה מידה זה ישפיע על גודל המגירות?

תודה,
רחלי.
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.161 seconds