שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח פונקציונאלי

מטבח פונקציונאלי 05 אוג 2015 07:55 #1

הי לכלום,

לאחר 5 שנים בדירה אני משפצת את המטבח, אני רוצה שיהיה פונקציונאלי, אך מכיוון שהמטבח הוא קטן, יש כמה סוגיות, מצרפת את תוכנית המטבח החדש +תמונה של המטבח הקיים היום. היום יש ליד המקרר חצי קיר, שאני מתכננת לשבור אותו.
1. מה היתרונות /חסרונות בלהשאיר את התנור מתחת לכיריים או להעביר לארון בילד אין ? במידה ומשאירים מתחת לכיריים המיקרוגל יהיה בגובה נוח יותר לילדים.
2. האם כדאי לעשות מעל המקרר ארון ?
3. האם כדאי את ארון השירות הצמוד ליחידת בילד אין לעשות עד לתקרה או לסיים לפני כמו בשרטוט?
אשמח להערות על העיצוב , ומבחינת מגירות מה מומלץ מבחינת גדלים.
תודה רבה רבה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פונקציונאלי 05 אוג 2015 08:52 #2

הי קרן,

תודה על השאלה :)

זה לא קל לתכנן מטבח קטן. צריך להחליט מה יותר חשוב ולעשות הרבה פשרות.

אני חושב שעשית עבודה די טובה. בגדול תכנית המטבח נראית מוצלחת:

יש משטחי הנחה לכיור, כיריים, תנור, מקרר ומיקרו.

(אם המקרר נפתח כמו בהדמיה ששלחת זה מצוין. אם מדובר במקרר הנפתח לכיוון השני זה ממש בעיה. ואם מדובר במקרר דלת-לצד-דלת, זה משטח ההנחה למקרר לא יהיה מספיק נגיש).

המרחק בין הכיור לכיריים נראה מספיק גדול (המינימום הוא 90סמ' אך אין מידות בהדמיה).

מה שלדעתי שווה עוד להלתבט עליו הוא גודל משטח העבודה לעומת נפח האחסון.

לא מקמת בהדמיה דברים שיהיו על השיש. דברים כמו מתקן לייבוש כלים, קומקום, מיקסר וכדומה.

לדעתי, אם תעשי זאת, תגלי שלא נשאר לך מספיק משטח לעבודה עצמה במטבח.

לכן, לדעתי שווה לשקול להוריד את המזווה, להעביר את ארון הבילטאין ימינה, ובכך להרוויח עוד משטח עבודה.

החסרון הוא כמובן פחות נפח אחסון (אבל אפשר לעשות ארון עליון).

לשאלותייך:

1. לדעתי תנור הבילטאין צריך להיות ממוקמם בארון הבילטאין ולא מתחת לכיריים.

גם הגובה שלו יהיה נוח יותר, וגם ישאר לך יותר נפח אחסון נוח ונגיש מתחת למשטח העבודה.

זה נכון שהמיקרו יהיה גבוה יותר ואולי מעט פחות נוח לילדים. אבל הילדים יגדלו וזאת לדעתי פשרה טובה.

2. כן - תרוויחי נפח אחסון לטווח ארוך וגם כל היחידה של המקרר תשאר יותר אתסטית.

כך או כך צריך לעשות דופן מימין למקרר כדי שזה יראה טוב יותר.

3. תסיימי את ארון השירות כמו בשרטוט. אין טעם לעלות עד לתקרה גם מבחינת נפח אחסון זמין וגם אסתטית זה פחות יפה לדעתי.

4. גובה המגירות נראה לי נכון (30-30-15סמ'). מבחינת הרוחב - תשתדלי שיחידות סמוכות של מגירות יהיו באותו הרוחב. כרגע זה נראה בסדר בהדמיה ששלחת.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פונקציונאלי 05 אוג 2015 09:05 #3

הי עומרי,

תודה רבה על תשובתך.
לגבי המקרר, לצערי הפתיחה שלו הפוכה ולא כמו בשרטוט. כמה זה בעייתי ?
מבחינת דברים על השיש, מלבד קומקום וקערת פירות אני לא מעוניינת ששום דבר יהיה על השיש, הכל בתוך הארונות של המטבח.(מתקן לייבוש כלים בקלאפה)
המזווה או יותר נכון הארון שירות הוא קריטי עבורי מכיוון שאני מתכננת לעשות שם אזור לתליית תיקים ומקום לקרש גיהוץ ומטאטא. דברים שכיום מסתובבים לי במקומות לא רצויים בבית.
מסכימה איתך מאוד שאין לי הרבה משטח שיש וזו אחת הבעיות העיקריות ,אני לא רואה ממש אופציות אחרות, האם לדעתך יש אפשרות נוספת ?

שוב תודה רבה על ההתייחסות.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מטבח פונקציונאלי 05 אוג 2015 09:14 #4

הי קרן,

תבדקי אם במקרר שלך יש הכנה להפיכת כיוון הדלת.

אצלי בבית יש מקרר שניתן להפוך את כיוון פתיחת הדלת שלו. ובאמת זה מה שעשיתי כי הכיוונים אצלי דומים לכיוונים אצלך.

לדעתי זה קריטי. תארי לעצמך איך זה יהיה לפתוח את המקרר כל פעם ולהידחק בינו לבין הקיר כדי להוציא דברים. ואז לסגור את הדלת כדי להגיע אל משטח העבודה. לדעתי ממש לא נוח.

לא צרפת תכנית של הבית ואיך המטבח מתחבר לבית.

ייתכן שאפשר לשלב אי בצורה זו או אחרת שיתן לך עוד משטח עבודה ונפח אחסון.

מעבר לכך אני לא רואה אופציה אחרת בה יש יותר משטח עבודה. שטח המטבח הוא נתון ואם זה צריך להסתדר ולמצוא את האופטימום האפשרי.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: קרן
Time to create page: 0.157 seconds