שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: התייעצות

התייעצות 16 אוג 2015 08:15 #1

שלום עומרי
למדנו ואספנו הרבה מידע מההסברים הברורים והמעולים שלך בערכת "סודות תכנון המטבח", שעזרה לנו הרבה בפגישות עם חברות המטבחים/נגרים. ידענו לבקש לתכנן, על פי הכלללים. הבעיה ששטח המטבח קטן במיוחד ודי מגביל, מבחינת תכנון.
צירפתי את תוכנית הקבלן בצירוף מידות המטבח והסלון בהמשך.
בקיר הפנימי של 275, נכניס את הגבוהים. בקיר של ה – 305, הכיור שאמור להיות באמצע בין המקרר והכיריים, ימוקם מתחת לחלון. הכיריים במרחק של 90 ס"מ מהכיור. מתחת לכיור יעמוד מדיח של 45 ס"מ, מגירות של 90 ס"מ, עגלת בקבוקים ותבלינים.

בעיה א':
המרחק מהקיר עד החלון הוא 40 ס"מ, ורצינו לעשות שם ארון תריס.
אפשרויות שניתנו לנו:
א. לא יפה מבחינה עיצובית שארון התריס לא יהיה בחזית אחידה עם המזווה, המקרר והבילד אין (מה שדי נכון), ובמקום ארון תריס ליצור יחידה של מדפים פתוחים, שמתחתה על השיש יעמדו המיקסר ומעבד מזון. לפניהם יעמוד התמי 4. איך בדיוק שולפים את המכשירים הנ"ל אם התמי 4 ניצב לפניהם? ארון תריס מאד חשוב לי לאחסון מעבד מזון ומיקסר והוא משמש אותי גם היום.
ב. כן לשים ארון תריס של 40 ס"מ, למרות שהגבוהים עומקם 60 ס"מ.

בעיה ב':
מקומות ישיבה
אפשרויות:
א. וויתור על פינת אוכל, והארכת משטח השיש עד תחילת הפרוזדור המוביל לחדרים עם סיום מעוגל או בניית קיר גבס עד גובה השיש וכמובן סיום ישר של שיש ויחידות מתחתיו. תוספת דלפק לשני אנשים ממול למשטח השיש. כשבאים אורחים, משתמשים בשולחן מתקפל.
ב. סיום משטח השיש בערך 1.70 מ' מתחילת הפרוזדור ויצירת דלפק של 190X90, עם מקומות ל – 4 כסאות. היושבים פונים עם הגב לסלון. מתחת לדלפק, בחלק הפונה למטבח יהיו מגירות אחסון. יש פתח כניסה למטבח מדופן הדלפק לקיר באלכסון של 1.05 מ'. בכל מקרה, יש להשתמש בשולחן מתקפל כשמגיעים הרבה אורחים.

בכל האפשרויות, הוצע לנו להוסיף 2 קלפות אחת על השנייה, קולט אדים (מיותר לטעמנו) ויחידת מדפים פתוחה. אנחנו מסתפקים בקלפה אחת, כי יש בעיה של הכיריים וגם יהיה יותר מידי עמוס.

נשמח עומרי לשמוע את הערותיך והארותיך.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות 18 אוג 2015 07:11 #2

הי!

לצערי אין לי פתרונות קסם...

אני לא רואה דרך למקם בצד ליד ארון הבילטאין, על משטח העבודה, גם מיקסר, גם מעבד מזון וגם תמי4.

אפשרות אחת היא למקם את התמי 4 מימין לכיריים על חצי האי. ממש מעבר למגירת הבקבוקים והתבלינים.

מעבר לכך, אני חושב שגם אם התריס בקו אחורי מארון הבילטאין, זה עדיין ישאר יפה יותר מאשר מדפים פתוחים.

לגבי מקומות הישיבה - זה מאוד תלוי באופי ההתנהלות שלכם סביב הארוחות וכמה אנשים אוכלים: אם אופי ההתנהלות שלכם מאפשר להשאר רק עם דלפק אז אני חושב שאופציה ב' היא האופציה העדיפה. היא גם נותנת עוד מקומות אחסון וגם עוד משטח עבודה.

מההכירות שלי עם הנושא. רוב האנשים אוכלים רוב הזמן ליד הדלפק וכמעט ולא משתמשים בפינת האוכל. רק אולי בסופי שבוע או כאשר באים אורחים.

לגבי הקלפה - לדעתי לא כדאי לשים מעל הכיריים. היא צריכה להיות בגובה 75סמ' מעל הכיריים (מטעמי בטיחות), ואז זה ישאר לא יפה.

אפשר למקם קלפה גם מימין לכיריים וגם משמאלם, אך צריך לראות בהדמיה איך זה מסתדר מבחינה אסתטית.

בכל מקרה, אם לפי התכנית שלכם יש במטבח שלכם מספיק נפח אחסון אז אין בעיה לדעתי להסתפק בקלפה אחת.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות 18 אוג 2015 08:55 #3

תודה רבה עומרי על התשובה העניינית לגבי כל פרט ופרט. חיזקת את דעתנו, על מה שלא היינו כ"כ בטוחים לגביו :).
כמה שאלות קטנות:
א. אם תמי 4 יעמוד בקצה דלפק העץ למשטח השיש, הוא יתפוס למקום חלקי של סועד. האם לא ניתן להניחו על משטח השיש של 90 ס"מ בין הכיור לכיריים, שיהיה צמוד לקיר? והיכן אניח את הבלנדר השמיש מדי יום שהוא בגובה של 52 ס"מ, רוחב 22 ס"מ ועומק של 20 ס"מ? רציתי דווקא גם בעזרת 2 מכשירים אלו, ל"הקפיץ" את מראה המטבח :).

ב. האם יפה שדלפק העץ יהיה בגובה של 70 - 75 ס"מ, נמוך ממשטח השיש המאונך לו, שגובהו 90 ס"מ?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות 18 אוג 2015 09:45 #4

הי!

אני חושב שאם התמי4 יעמוד בקצה משטח העץ הרחוק מהסועד הוא לא יהווה בעיה מבחינת הסועד.

להניח את התמי4 בין הכיור לכיריים דווקא נראה לי בעייתי מאחר וזהו משטח העבודה העיקרי במטבח וחשוב שהוא ישאר פנוי לעבודה.

לדעתי הבלנדר צריך להשאר משמאל למדיח הכלים. בתוך התריס אם יהיה או מתחת למדפים הפתוחים על משטח העבודה.

ב. אם הדלפק יהיה בגובה של 75סמ' (70סמ' זה בכל מקרה נמוך מדי) לא תוכלו לאחסן מתחתיו.

ובכל מקרה, לדעתי מבחינה אסתטית עדיף שהדלפק יהיה באותו הגובה כמו משטח העבודה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: התייעצות 18 אוג 2015 16:23 #5

תודה רבה על המענה הזריז, עומרי. הכל מקובל להוציא דלפק בגובה של 90 ס"מ, גובה בעייתי עם ילדים קטנים. אנחנו נמשיך להתלבט :).
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.138 seconds