שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח לבית חדש

תכנון מטבח לבית חדש 07 אוק 2015 23:32 #1

הי עמרי,
ראשית חייב לציין שיש לך אתר נהדר,
נח, אסתטי, ברור, פשוט, נעים, המון חומר מעולה ואפילו הצחקת אותי עם כל מיני הערות...
קראתי ונכנסתי ללינקים השונים וקצת יצאתי מאיזון ולכן החלטתי בכ"ז לשאול אותך.
עוד כשנתיים נכנס לדירה חדשה ויש לתכנן מטבח. עדיין לא נפגשתי עם אף חברת/מעצב מטבחים, כך שאין עדיין תכנון.
אשתי ואני הקדשנו לנושא סכום של כ 40000 ₪. אני לא יודע אם זה ריאלי (גבוה/נמוך מידי).

רציתי לדעת איך לדעתך כדאי לתכנן את המטבח.
חשוב שיהיו המון מקומות/פתרונות אחסון, אבל גם שלא יראה חנוק מידי.
שיהיה בקו נקי, מודרני.
ישנם כרגע תינוקות ולכן הנושא הבטיחותי מאוד חשוב.
שיהיה מואר
לא יהיה עליו מתקן מים, אבל כן מקסר, מצנם, טוסטר, רדיו, קומקום.
קראתי ולא כ"כ הגעתי למסקנה חד משמעית לגבי סוג העץ והשיש. היופי חשוב, אך יותר מכך העמידות.

אולי צריך לבוא לשאול עם תכנון מוקדם, אבל לא רציתי להיות מקובע וכן לתכנן בצורה חכמה.

מצורף שרטוט. הקיר המשותף עם הסלון (קיר טלוויזיה) יוזז לכיוון הסלון בכ 80 ס"מ כדי להגדיל את המטבח. ובהמשך לקיר יוצמד שולחן אוכל

לסיום, אשמח אם תמליץ על חברה/נגר שעושה עבודה טובה, אחראית ובמחיר סביר.

מקווה שלא העמסתי יתר על המידה.
תודה מראש,
שלום גרוס.
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח לבית חדש 08 אוק 2015 00:00 #2

שרטוט משלים עם מימדי מטבח ברורים יותר...

יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח לבית חדש 11 אוק 2015 14:06 #3

למה רק לי לא מגיבים? :-(
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח לבית חדש 11 אוק 2015 15:41 #4

היי שלום, סליחה על העיכוב בתשובה.
שאלתך מאד כללית ולא ניתן לבצע תכנון במסגרת הזאת. מה שכן, בהחלט כמה טיפים לתכנון המטבח בהתייחס לחלל ולנושאים המטרידים אותך.
המטבח כפי שתוכנן הוא בהעמדה סבירה. מה שאני פחות אוהבת זו הנוכחות הבולטת של המקרר אותו רואים מכל זוית. ישנה אפשרות למקם קיר ארונות גבוהים עם מקרר על הקיר הגובל עם הסלון. ניתן גם להצמיד אליו דלפק קטן. המשמעות של זה היא שינוי כללי במבנה המטבח ובהתאם לכך יש לתכנן מחדש.
עוד אופציה שעולה בדעתי במבט מהיר היא מיקום גבוהים ב90 מעלות לקיר הכיור,
התייחסות אחרת לפתח המטבח שיזוז שמאלה. זה גם יכול לכלול דלפק המפריד בין המטבח והסלון. מקווה שהכיוונים ברורים פחות או יותר, תכניות כאלה צריכות להבדק מקצועית בכלי שרטוט והבנה מעמיקה של הצרכים וסגנון החיים שלכם.
כדי למקסם את איזור האחסון ומשטחי העבודה, כדאי לתכנן ארונות גבוהים ולקחת בחשבון את כל הפריטים שיש לאחסן והנגישות שלהם, לא להגיע למצב בו השיש מוצף פריטים.
חומרים - אם הפרקטיות היא במקום הראשון אז רצויים חומרים מלאכותיים - ארונות פורמייקה, משטחי אבן קיסר לא בהירים מידי. חומרים טבעיים נוטים להפגם ויש לשמור עליהם יותר. כנ"ל ארונות בצבע.
והערה בנוגע לתכנית הכללית של הדירה. החלוקה בין חדר השינה להורים לבין חדרי הילדים מתאימה מאד כאשר הילדים מתבגרים. לגדל תינוקות פחות נוח ונעים במרחקים כאלה. אם אתם בתקופה הנהדרת (והלא קלה..) הזו, שווה לשקול החלפת מיקום המטבח וחדר השינה להורים. שינוי כזה דורש תקציב שינויים וליווי מעצבת לשינוי שאר התכניות בהתאם לצרכים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח לבית חדש 11 אוק 2015 16:31 #5

תודה סורנה!
מעניין, לא חשבתי על הבעייתיות שרואים את המקרר מכל כיוון.
אגב, האם זה שכיור המים גובל עם חדר הילדים לא יגרום לרעשים בחדר כל זמן שישטפו כלים? האם כדאי בעקבות זאת לשנות את מיקום הכיור?
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח לבית חדש 11 אוק 2015 17:01 #6

כן, למקרר סטנדרטי יש אופי מאד "מטבחי" ופחות נעים כשמראהו שולט על השטח, רואים מהכניסה, רואים כשיושבים על הספה. אם מדובר במקרר יפה במיוחד, זה סיפור אחר.
להבדיל, גם בתכנון מקלחת למשל, כשיש אפשרות, אני מעדיפה לתכנן אסלה במקום פרטי יותר וארון כיור יפה עם מראה ותאורה נאה הניראה מול הדלת הנפתחת - רושם ראשון ומראה ראשון של החדר משפיע על האוירה הכללית בו..
צנרת אמורה להיות עטופה בבידוד לרעש, יש צנרת דלוחין שהיא מחומר מבודד בעצמה, או שדואגים לקיר מבודד אקוסטית כראוי. כדאי לבדוק עם הקבלן הספציפי מה מפרט הקיר הנדון.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: שלום

תכנון מטבח לבית חדש 27 אוק 2015 23:12 #7

מה שלומכם אנשים יקרים?
בהמשך לתחילת ההודעה ולאחר ההארות של סורנה.
אשמח אם תחוו את דעתכם.
תודה מראש :)
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח לבית חדש 27 אוק 2015 23:18 #8

כמה הבהרות:
צד ימין לכיור - מדיח
צד שמאל לכיור - magic corner
קלפה מעל הכיור - ימין למטה - מיקרוגל
יש להתחבר כדי להגיב.

תכנון מטבח לבית חדש 29 אוק 2015 00:32 #9

שיט, פתאום שמתי לב ששכחתי להקצות פינה לתפוא, בצל, שום...
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.143 seconds