שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: אי או דלפק

אי או דלפק 08 אוק 2015 11:22 #1

שלום רב לכם!

אנו כעת בשיפוץ כללי של הבית ואני מתלבטת בפרט הבעניין במטבח.

1. מצורפת תמונה של הגדלים במטבח ובסלון. האם במקרה שלנו מתאים אי או דלפק בהתחשב בכלל הנתונים, כמו רוחב המטבח, רוחב הסלון שמתחבר אליו וכו'?
(יצויין כי ייתכן שנשבור את החדר שינה שממשיך את הסלון).

2. מהו רוחב המזווה שנחשב גדול ונוח? עם ידית אחת בלבד (בשביל הנוחות)? מהו המקסימום? 60 או 70?

תודה רבה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 10 אוק 2015 15:29 #2

הי רויטל,

תודה על השאלה.

הסתכלתי על מידות המטבח שצרפת.

על-פניו נראה לי שעדיף לכם דלפק. במיוחד עם תנצלו את שני הקירות המקבילים של המטבח.

מה שאת צריכה לזכור שהמרווח בין משטח העבודה לבין האי צריך להיות 110סמ' (ואם נגזים לרעה אז גם 100-105סמ' זה יהיה בסדר).

אם רוחב המטבח הוא 350סמ'. תפחיתי מזה משטח עבודה מצד אחד (60סמ') וארונות מצד שני (60סמ'), מזה תפחיתי עוד 200סמ' (100סמ' מעבר מכל צד של האי), ותישארי עם אי ברוחב 30סמ'... לא הגיוני.

בקיצור, אי לא יתאים כאן ועדיף להתמקד בכיוון של דלפק (חצי אי).

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 10 אוק 2015 22:54 #3

שלום עמרי. תודה רבה על התשובה המהירה ומפורטת.

1. האם נוציא את האי קצת משטח המטבח ונעים אותו קצת לשטח הסלון הצמוד- האם נשמע לך פתרון טוב לרווח את מעברי האי, או שזה ייצא מוזר ולא אסתטי?
2. אשמח אם תוכל לענות לי לגבי גודל המזווה.

תודה רבה רבה
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 11 אוק 2015 21:24 #4

הי רויטל,

על פניו לא נראה לי נכון להוציא את האי החוצה. אבל אולי אני לא מבין אותך נכון, אז אם תצרפי שרטוט של מה שאת מתכוונת אליו זה יהיה ברור יותר.

לגבי המזווה (באמת שכחתי לענות על כך)... 70 זה רחב מדי לדעתי עבור ידית אחת. זה גם ממש יחסום את המעבר.

אני חושב של-70סמ' עדיפות שתי ידיות. זה גם פחות משקל על הצירים, מה שיהפוך את החזית לעמידה יותר לאורך זמן.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 15 אוק 2015 13:15 #5

היי עמרי,
תודה על התשובות.

אני מצרפת שרטוט של מה שהתכוונתי לגבי הוצאת האי קצת מאזור המטבח לסלון. ראה שרטוט בו האי בצבע אדום או בצבע כחול.

תודה רבה,
רויטל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק 15 אוק 2015 21:16 #6

הי רויטל,

הפרופורציות של שרטוט האי אינן נכונות.

אם תשרטטי אי בגודל מתאים, תגלי שהוא יהיה קטן מאוד או שהמעברים יהיו צרים מאוד.

קחי בחשבון שכל כסא בר צריך כ-50סמ' רוחב. תראי כמה כסאות בר את יכולה להכניס על האי ששרטטת (רמז... פחות מ-4 ;))

לדעתי זה לא ילך ועדין כדאי לך להתמקד בכיוון של חצי-אי.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 19 אוק 2015 09:34 #7

היי עמרי!

עשיתי כפי שהצעת, ושרטטי את המטבח כעת עם דלפק שממשיך את השיש (בגובה השיש). ואכן נראה יותר טוב.

אני כעת לפני עוד פגישה בחברת המטבחים ואני רוצה לבוא מוכנה עם הרצונות וצרכים ואפשרויות שיש לנו, ולכן הכנתי סקיצה עצמאית (שם בחסרה לא ממש עוזרים לי, אלא יותר עושים מה שאני מבקשת....).
אודה לך מאוד מאוד אם תעסור לי במספר שאלות לגבי הסקיצה שצרפתי (לשם הנוחות צרפתי גם את התוכנית המקורית של הבית, שיהיה בה שינוי במספר החלונות).
אציין כי במקור יש שם 2 חלונות, כל אחד 140, בשני קירות. אך ברצוני בקיר אחד לעשות 2 חלונות בגודל 100 כל אחד, ובקיר השני להשאיר חלון של 140- כפי שציירתי בשרטוט שלי. וזאת לשם כן שתהיה לי ציפיה יותר גדולה לכיוון הרחוב והכניסה לבית.

שאלותי:
1. איזה גודל של יבוש כלים עלי לשים כדי שיספיק לשני הכיורים? (ברצוני בכיורים בגודל 60 לפחות כ"א)? הכונה שגם יראה טוב מבחינה אסתטית, וגם שימושי. אציין כי לא מדובר בקלאפה, אלא בארון יבוש רגיל, שיותר יתאים לסגנון הכפרי שאני אוהבת.
2. האם הכיורים לדעתך לא קרובים מידי לדלפק? (הוא גם משיש ובאותו גובה)
3. האם יש לי מספיק משטחי עבודה?
4. היכן למקם את המקרר? היכן שהוא עכשיו בקצה? או להחליף אותו עם המזווה? אציין כי מעבר השני יש פינות אוכל וסלון, ולכן חשוב לי מה יקרה יותר מרחוק.
5. האם יש לך באופן כללי הערות על התכנון שלי? אשמח מאוד לקבל מעצותיך המחכימות. בהקשר זה אציין שאני לא אוהבת קולט אדים, אלא את הכיריים מתחת לחלון.
6. האם יש מספיק מעבר במטבח? או שנראה צפוף?
7. כמה מקומות ישיבה מקסימום אוכל לשים מסביב דלפק וגם שיראה לא צפוף?

בהמשך אתכנן את המגרות למטה....

מקווה שלא העמסתי מידי בשאלות....
תודה רבה רבה !

רויטל
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 20 אוק 2015 21:21 #8

אני לא מאמין...

כתבתי לך תשובה ארוכה ומפורטת במשך חצי שעה והכל נמחק :(

אכתוב שוב במהירות ובקצרה (מצטער).

1. לכל הפחות 70-75סמ'. צריך לבחור מתוך קטלוג ידוע.

2. לא

3. סביר.

4. באמצע כדי לא לחסום את הכניסה למטבח.

5. בסה"כ תכנון טוב.

6. 2 אחד ליד השני ואולי עוד אחד בניצב (יקטין את הכניסה למטבח).

שוב מצטער על הקצרנות. פשוט ישבתי וכתבתי חצי שעה והכל נמחק בטעות! באסה.

בכל אופן, אני מקווה שהתשובות עוזרות.

אל תהססי להמשיך לשאול.

עמרי

עריכה אחרונה: 20 אוק 2015 21:30 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 21 אוק 2015 11:18 #9

תודה רבה עמרי!

באמת באסה שהכל נמחק.....
אבל התשובות עזרו.

עוד כמה שאלות קטנות ברשותך לגבי החלק העליון של המטבח:
1. גילינו שאיפה שרציתי לפתוח חלון יש עמוד תמך שאי אפשר להוריד לצערי...ולכן שקלתי אולי להרחיב את החלון שמעל הגז לצד שמאל , כך שיתכן לי מבט החוצה לרחוב (לצד שמאל), וגם המטבח יראה גדול ומאוורר יותר. מה דעתך על זה?

מצ"ב התכנון עם השינויים בצבע אדום.
2. הבעיה באפשרות זאת היא שאז אין לי מקום לשים מדף דקורטיבי של תה-קפה-סוכר ליד הצמי 4.... זה נשמע אולי צרה קטנה, אבל מאוד חשוב לי, ואין לי שטח למדף כזה (ולהניח על השיש אני לא אוהבת). בתכנון העכשוי הארון העילי היחיד שיש לי הוא של היבוש כלים, וזהו אינו ארון דקטורטיבי בכלל.....
מה אתה אומר? יש לך רעיון חלופי אולי?
3. ובכלל, אני די מרוצה מהתכנון, אך לא מוצאת מקום לשים מדף או ארון קטן דקורטיבי כפרי (כמו אלו עם הזכוכית המיוחדת), או סתם מדף יפה...משהו שמאוד רציתי, אך לא מוצאת מקום נגיש עבורו. (בפינה זה לא רלוונטי, כי הגישה אליו תהיה מאוד קשה). מצ"ב 2 תמונות של ארון ומדף שאני אוהבת והייתי רוצה לשלב במטבח אחד מהשניים לפחות.
4. בקשר למזווה- האם זה נכון שעדיף שלא יעמוד בין תנור לבין מקרר כדי שלא יחממו את מוצרי האוכל?
5. מה גודל הדלפק המקסימלי שאני יכולה לתכנן, כך שיהיו לי יותר מקומות (3 מקומות זה ממש לא מספיק, ב"ה יש כבר 4 ילדים) וגם ירגיש מספיק מרווח ופתוח?

תודה רבה רבה על כל העזרה!

רויטל
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 25 אוק 2015 07:44 #10

6. בהמשך למייל הקודם שלי (מיום 21.10.15) פתאום גיליתי שאין לי איפה לשים את במדיח באזור 2 הכיורים (לא משנה מימין או משמאל).
האם יש לך רעיון בשבילי? אני מבינה שצריך לפחות 60 למדיח...ולא נראה שיש לי מקום כשכל כיור הוא רוחב 60 ס"מ.

שוב תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.170 seconds