שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: אי או דלפק

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 25 אוק 2015 22:14 #11

הי רויטל,

אני מתנצל על העיכוב בתשובה. אני עסוק במבצע על ערכה שלי (ראית נכון?), וזה לא השאיר לי הרבה זמן פנוי.

בכל מקרה...

1. אני בעד חלונות כמה שיותר רחבים כדי שיכנס יותר אור. אמנם נראה לי שזה יצריך ממך לוותר על מדף הקפה על הקיר הזה, אבל תוכלי להעביר אותו לקיר של הכיורים.

2. למה לא לשים את מדף הקפה כמו שכתבתי למעלה על הקיר משמאל למייבש הכלים וצמוד לפינה?

3. המדף לא חייב להיות ממש על הפינה. לפי השרטוט שלך יש עוד מקום בין הפינה לבין מייבש הכלים בו אפשר למקם מדף כזה.

ד.א. אני גם מאוד אוהב מדפים כאלה כמו בתמונות שצרפת. יש מצב שגם במטבח שלי (שיבנה בשנה הקרובה אני מקווה), יהיה מדף/ארונית כזו... :)

4. אני לא חושב שזה משמעותי. הארונות האלה תמיד עומדים אחד ליד השני ואף פעם לא שמעתי על בעיות. לדעתי זה לא צריך להוות שיקול.

5. אם את רוצה דלפק עם 4 מקומות ישיבה אז אורכו צריך להיות 150סמ' (50סמ' לאדם - כלומר 3 אנשים) ורוחבו צריך להיות לפחות 90-95סמ' (כדי שאדם נוסף יוכל לשבת בניצב).

אם הדלפק היה ממש מול המקרר (מצב פחות טוב ממה שיש לך בתכנית), אז אני חושב שאפשר היה להכניס דלפק כזה.

הנה החישוב:

350סמ רוחב מטבח
פחות 70סמ עומק מקרר (אם הוא יעמוד מול הדלפק)
פחות 110סמ' מעבר מינימלי בין המקרר לדלפק

170סמ' זה מצוין ומשאיר מרווח סביר גם אם יושבים בניצב לדלפק.

זכרי שהדלפק צריך להיות עמוק יחסית (90-95סמ') כדי שכסאות חצי-הבר יכנסו מתחת לדלפק וכדי שהרגליים לא תפרענה אחת לשניה (ילדים עם פרצוף תמים בועטים מתחת לדלפק... ;))

בכל מקרה, כדאי לעשות שרטוט מדויק כדי לוודא שזה באמת נכנס.

6. קשה להבין מהשרטוט שלך את החלוקה ליחידות התחתונות במטבח. אין לך 60סמ' בין פינת המטבח לכיורים? ומה לגבי חלק המטבח שמתחת לחלון ליד הכיריים.

בדיוק בגלל זה אני חושב שחייבים לעשות שרטוט מדויק - עם כל האלמנטים ובקנה מידה. סקציה לא מספיקה. לא רואים את הכל וכל שינוי יכול לעשות בסופו של דבר מהפכה בכל תכנון המטבח.

מקווה שזה עוזר :)
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 04 נוב 2015 13:20 #12

שלום עמרי!
בשעה טובה היינו בחברת מטבחים ועשינו סקיצה.
אשמח לשמוע מה דעתך על התכנון כי היה לי די קשה להחליט דברים. אציין כי יש לנו 2 תנורים, אחד לבשרי ואחד לחלבי.
קנה מידה של 1:30.

אני צריכה להחליט במהרה כי האינסטלטציה והחשמל במטבח אמורים להיקבע כבר עכשיו...

1. האם נראה לך בסדר למקם את המקרר בקצה? ככה הציעו לנו בחום בחברה, ואני לא באמת יודעת מה עדיף. אולי תוכל להאיר את עיני בנושא....
2. האם נראה לך בסדר שהפרדתי את 2 התנורים? היתה לי אפשרות לשים תנור מתחת לתנור בקיר של ה 3 מטר, אבל זה נראה לי כמו חנות למוצרי חשמל.... האם אני מפסידה מזה הרבה? ההחלטה שלי היתה קשורה בעיקר ביופי, כי ממילא בכל החלטה התנור השני אמור להיות למטה.
3. האם נראה לך שיש לי מספיק אחסון? ואם לא - האם בכלל יש פתרון לזה לפי דעתך?
4. האם מיקום הארון בקבוקים נוח? הוא לא ממש ליד הכיריים. אבל זה מה שהצלחנו להשיג... הרע במיעוטו.
5. בהתחשב בכך שהגדלנו את החלונות, כפי שרואים בסקיצה, היכן כעת אתה מציע לי לשים מדף קטן של קפה תה סוכר? אציין כי התמי 4 בפינה השמאלית.

תודה רבה על הכל!!!
רויטל
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 07 נוב 2015 14:41 #13

הי רויטל,

1. מיקום המקרר בקצה די יחסום את הכניסה למטבח כאשר המקרר פתוח. מצד שני, אם המקרר יהיה בקצה, חצי האי יוכל לשמש לו כמעט כמשטח עבודה נוח.

אם מדובר במקרר דלת-לצד-דלת, אז מיקומו בקצה המטבח יהיה פחות בעייתי מבחינת החסימה מאחר ודלתות מקרר כזה הן קטנות.

במחינה אסטתית אני חושב שמקרר בין שני הארונות יישאר בסופו של דבר יפה יותר (רק צריך לעשות נישה קטנה מאחוריו ולקדם מעט את הארונות כדי שלא יבלוט).

שיקלול כל הדברים הוא סובייקטיבי, אבל אם זה היה המטבח שלי הייתי מעביר את המקרר אל בין שני היחידות הגבוהות.

2. נראה לי בסדר הפרדת התנורים. את לא באמת מפסידה נפח אחסון אלא את מעבירה את נפח האחסון מהמגירות שמתחת למשטח העבודה אל מתחת לתנור ביחידה הגבוהה. ההפסד שלך הוא מעט בנוחות הגישה למגירות אך זה לא נראה לי מאוד משמעותי.

3. כדי לדעת אם יש לך מספיק נפח אחסון את צריכה לעשות רשימה של כל מה שיש לך במטבח עכשיו, וכל מה שיהיה גם במטבח העתידי. בעזרת הרשימה סמני על תכנית המטבח איפה יהיה ממוקם כל דבר. אני הייתי מוסיף על זה עוד 10-20% ספייר בנפח. זו הדרך היחידה לדעת אם יש לך מספיק נפח אחסון.

הדבר היחידי שאפשר לעשות במידה ואת רוצה עוד נפח אחסון הוא להגדיל את היחידה שמעל הכיור עוד ימינה ולעלות את הגובה שלה עד לתקרה. גם את הארונות הגבוהים אפשר להגביה עד התקרה.

המחיר של שתי הפעולות האלה יהיה ירידה באסתטיקה של המטבח.

יש לי תחושה שבסופו של דבר לא תלכי על זה... ;)

4. מיקום יחידת הבקבוקים והתבלינים נראה לי מספיק קרובה לכיריים. לא הייתי מתאמץ לשנות זאת.

5. מיקום מדף קפה - אין יותר מדי אופציות: או מעל הפינה בהמשך של היחידה שמעל הכיור. או על הקיר הניצב משמאל לחלון.

בגדול אני חושב שתכנית המטבח שלך נראית טוב. תזכרי שתמיד יש פשרות וכל דבר שמחליטים עליו בא על חשבון דברים אחרים.

נראה לי שהתכנית הנוכחית די מאוזנת מבחינת הדרישות הפונקציונליות והאסתטיות שלך מהמטבח ולכן אני חושב שהיא טובה!

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

אי או דלפק- המשך תכנון מטבח 08 נוב 2015 13:38 #14

שלום עמרי!

ראשית כל- תודה רבה רבה על התשובות הן עזרו לי מאוד בגיבוש ההחלטות הסופיות. וכן תודה על הפירוט והסבלנות בתשובותיך.

עוד קצת בעניין התכנון:
1. אין לי אפשרות לעשות נישה למקרר מאחרונה, וכן להזיז את הארונות הגבוהים קדימה, נראה לי יצמצם לי את שטח המטבח (וגם ייקר אותו....לא?).
אמנם גם לדעתי המקרר יותר קרוב לכיריים וכו' יהיה יותר נוח מבחינה פרקטית (על אסטית אני לא מדברת כרגע...) אבל אני לא יודעת אם שקלול הדברים יאפשר לי לשנות את מיקומו.

2. מבחינה אסטתית- מה טעמך האישי לגבי התנורים? האם עדיף לשים תנור בילד אין רגיל מעל תנור בילד אין רגיל בקיר הארונות הגבוהים? או שעדיף לפצל כפי שעשיתי - את אחד התנורים למתחת לכיריים? כאמור טעם אישי בלבד.

3. לגבי נפח איחסון-אכן הספקת לקלוט אותי ולהבין שאני לא אגדיל את נפחו על חשבון האסתטיקה של המטבח.... :)

תודה רבה על החיזוקים!

רויטל
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.163 seconds