שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חיפוי חזיתות מטבח

חיפוי חזיתות מטבח 19 אוק 2015 15:12 #1

היי...
קודם כל תודה על העזרה בטיפים ועצות למטבח...
מתלבטת לגבי חיפוי הארונות. קיבלתי 2 הצעות מסנגר שהבדלי המחיר ביניהם לא מאד משמעותיים.
1. ציפוי אייגלוס - האם זה זכוכית? או רק מראה ברק כמו בזכוכית? עד כמה זה פרקטי לבית עם ילדים? שריטות? לכלוך?
2. ציפוי פורמייקה מבריקה- הבנתי שפחות נשרט ומתלכלך, האם יש לה מראה יפה כמו בשלייפלק למשל?
חשוב לי מטבח אלגנטי ויפה, מצד שני שישאר כזה ולא ישרט או יתלכלך מהר...
שאלה נוספת לגבי ידיות אינטגרליות, באיזה ציפויים חייב להיות להם גימור נירוסטה ובאיזה אפשר לוותר על זה?
אודה מאד לתשובתכם.
תודה!
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי חזיתות מטבח 27 אוק 2015 22:45 #2

הי אבישג,

אני שוב מתנצל על כך שהשאלה שלך נדחקה למטה. אני לא מספיק לענות על כל השאלות והשאלה שלך פשוט חמקה לי...

בכל מקרה,

הייגלוס זה לא זכוכית. מדובר בפולימר עבה יחסית ומבריק למדי. העובי של ההיגלוס נותן לו, מעבר לתחושה של ברק, גם תחושה של עומק. האפקט ביחד הוא מאוד יפה ומרשים.

החומר הזה באמת מעט רגיש לשריטות אבל זה לא דרמטי לדעתי. אמנם צריך לשמור על המטבח אבל זה לא שכל נגיעה תגרום לנזק. בואי נאמר שאם ילד יחליט לדפוק עם כוס זכוכית או מספריים על הארונות זה כן עשוי לגרום לנזק (פשוט זה קרה אצלי ולכן אני מציין זאת ;)), אבל בשימוש סביר לא צריכה להיות בעיה לדעתי.

פורמייקה קצת יותר עמידה אבל עדיין יש רגישות מסוימת לשריטות ומכות. לדעתי פורמייקה היא מעט פחות מרשימה ויפה מאשר ההייגלוס.

לעיתים בפורמייקה יש גם בעיה של גליות. אסביר... מאחר שהפורמייקה היא דקה יחסית, כל עיוות במצע (MDF) או בהדבקה יגרום לכך שהיא תהיה מעט גלית. לא תמיד רואים את זה. אבל זה כן בולט בשוויות מסוימות כשיש החזרי או מהשמש או מתאורה בלילה. אני רוצה להדגיש שזה לא תמיד קורה וזה מאוד תלוי בטיב החומרים וטיב העבודה של הנגר.

באופן כללי מטבח מבריק נראה מרשים יותר ממטבח בגימור מט. והוא בהחלט נראה גם יותר אלגנטי. אבל קחי בחשבון שמטבח מבריק גם מתלכלך מהר יותר ממטבח בגימור מט, בעיקר מטביעות אצבעות (ככה כותבים?).

אז מצד אחד את רוצה מטבח אלגנטי ויפה מחומר מבריק ומצד שני את רוצה מטבח שלא יתלכלך מהר. אלה שני דברים מנוגדים ואת צריכה להחליט מה יותר חשוב לך.

התחושה שלי היא שכן כדאי לך ללכת על מבריק ושפולימר בסופו של דבר יגרום למטבח שלך להראות יותר מרשים.

לגבי ידיות אינטגרליות - יש בגימור נירוסטה, נחושת, נירוסטה מוברשת (מט) ואולי עוד משהו. אין יותר מדי מבחר.

בחזיתות פורמייקה או פולימר ניתן לעשות רק ידיות אינטגליות כאלה (נירוסטה וחברותיה) ולא ידיות אינטגרליות כמו במטבח צבוע או פולימר.

דרך אגב, שימי לב שלא כדאי שכל המטבח יהיה מבריק. אם חזיתות הארונות מבריקות, אז חיפוי הקיר או הרצפה או השיש כדאי שיהיו בגימור מט. אם כל המטבח יהיה מבריק זה ייצור תחושה מעייפת ומעט מצועצעת לדעתי. צריך איזון בגימורים.

מקווה שזה עוזר :)
עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי חזיתות מטבח 28 אוק 2015 14:35 #3

רק מילה על ידיות אינטגרליות:

במטבח שלי (צבוע בלבן מט) יש ידיות אינטגרליות לבנות, כמו הצבע.

זוועה !!

אי אפשר לשמור עליהן נקיות. כל פתיחת דלת (במהלך בישול יש המון כאלה - חסר תבלין, חסר קולפן, החלטת לקחת קערה גדולה יותר - עוד ועוד פתיחות לרגע של מגירות או דלתות) מחייבת רחיצת וניגוב ידיים יסודי, - או השארת סימן...

מי יכול לעמוד בזה?
ואני בשלנית קטנה מאוד...

אני מצטערת נורא שהתפתיתי (כן, התפתיתי למעצבת שהיופי היה חשוב לה יותר מהפרקטיקה...).

בברכה.
יש להתחבר כדי להגיב.
המשתמשים הבאים אמרו לך תודה: עמרי

חיפוי חזיתות מטבח 29 אוק 2015 17:05 #4

תודהההה!
הלכנו על ההייגלוס וידיות אינטגרליות נירוסטה. :)
יש להתחבר כדי להגיב.

חיפוי חזיתות מטבח 30 אוק 2015 08:28 #5

תודה על התגובה דרורה.

זה מאוד עוזר להבין מתוך ניסיון אמיתי של אנשים לאורך זמן מה המשמעויות השונות של בחירות שאנחנו עושים בשלב ההתחלתי.

אם יש לך עוד הערות כאלה אשמח לשמוע.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.159 seconds