שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון המטבח

עזרה בתכנון המטבח 01 נוב 2015 11:22 #1

שלום עמרי,

קודם כל תודה על האתר המקסים, הנוח והיעיל.
בעזרת הערכה שלך לתכנון המטבח, התברר לי שמעצבת המטבחים תכננה לי חלקים שלא נכנסים בשטח העומד לרשותי.
שרטטתי פחות או יותר את המטבח לפי השטח שיש לי ואני צריכה עזרה. אני מצרפת את השרטוט שעשיתי. ושואלת:
1. האם מיקום הגז והבילטאין מאפשרים עבודה נוחה בהתחשב במקום הצר העומד לרשותי? האם יש לך הצעה אחרת?
2. האם מיקום החלון לפריצה נכון? ומה לפי דעתך צריך להיות רוחבו.
3. המטבח צריך להיות כשר וזה אומר 2 מערכות כלים + כלי פסח לאיכסון, האם יהיה לי מספיק מקום?
4. עד עכשיו היה לי מייבש כלים מעל הכיור, ואני לא רוצה שם ארון עליון ולהגדיל את החלון. איך מסתדרים רק עם מדיח, בלי מייבש כלים. בכל תמונות המטבחים שראיתי שאין בהם ארון מעל לכיור, לא ראיתי מייבש כלים על השיש. (אולי סילקו אותו לצורך הצילום...).
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון המטבח 01 נוב 2015 14:01 #2

היי נירה,
אשמח אם תוכלי לצרף תכנית כללית של הדירה, כיוון שכך התכנית לא ניראית לי מיטבית,
אבל יש לראות את כל התמונה.
זה מצויין לנצל את החלק הצר אך הייתי שוקלת שוב את הארונות בעומק 35 ו 20 בערך בצד השני מול הבילט אין. הייתי בודקת אפשרות מיקום המקרר שם יחד עם שאר הארונות הגבוהים וויתור על אחסון בצלע המקבילה.
זה יאפשר מטבח מאוורר יותר במראה, איזור עבודה רחב ונוח, מקרר שאינו בולט ממישור הארונות ובמקביל יישור הקו בין חלקי המטבח.
לידיעתך, גריעת חלון היא שינוי חזית ודורשת אישורי עיריה לכך.
צריך לבחון גם את מיקום השולחן הקטן ביחס לשולחן פינת האוכל.
בתכנית הזו שצירפת, שאינה די מלוטשת ומקצועית, אכן אין די מקום עבודה וגם העמידה שם חוסמת חלק מטבח משמעותי.
לגריעת חלון יש שלל שיקולים, אם מדובר בבית יש לבחון גם איך ניראה מבחוץ וכמובן לתכנן את המטבח באופן מדוייק ולהתייחס גם לזה, מבפנים החוצה. גם מה נראה מהחלון הוא מידע חשוב. לכיריים מתחת לחלון יש חסרונות גם כן. ולכיור ידוע לך, אין קסמים בעניין ייבוש הכלים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון המטבח 01 נוב 2015 15:21 #3

שלום סורנה,

תודה על התשובה המהירה, לא ציפיתי....

אני מצרפת תכנית יותר רחבה של הבית שהוא צמוד קרקע והחלון יפנה את החצר. מיקום המקרר הוא במקום הכניסה הקיימת למטבח. ונתאים את הפתח לגודל המקרר, כך שהוא לא יבלוט מקו השיש. אני יודעת שזה לא אידאלי לוותר על הפתח הזה. אבל, אני מוותרת עליו לטובת שטח עבודה שאין לי היום. אני חייבת גם הרבה מקום אחסון (2 סטים מכל דבר, חלבי ובשרי+ כלי פסח, אני יודעת שזה מטורף...) יש כניסה מן הצד הצר של המטבח. בחלק הצר עומדת מכונת כביסה ומייבש ועוד דברים שלא שייכים למטבח, אותם אני מעבירה לצורך הרחבת המטבח. אשמח לעצות מועילות.
תודה
נירה
נירה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון המטבח 02 נוב 2015 13:41 #4

או קיי, הבנתי קצת יותר.
בכל מקרה מציעה להצמיד למקרר את שאר הארונות הגבוהים, גם במיקום הרצוי לך.
בנוסף, ליישר קו מישור משטח גם לתוספת הצרה. יכולה לנצל את המשטח העמוק יותר עבור מדף עליון בחלק הצמוד לקיר ולחלון.
בעניין השולחן, הייתי שוקלת דלפק פינתי שם, אולי ב90 מעלות לנישה הצרה (והורדת קיר ה10 בין הקירות. אפשר עם מדפים פתוחים מעל, לא עוד שולחן. בצד הצר הדלפק ישמש למשטח בלבד ובצד הפתוח ניתן למקם כסאות בר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון המטבח 02 נוב 2015 14:50 #5

תודה סורנה,

כמה דברים לברור: 1. אם אצמיד למקרר את הארונות הגבוהים לא יהיה לי משטח הנחה ליד המקרר. אם כי זה מאפשר ארונות יותר גבוהים.
2. הקפיצה במשטח בחלק הצר מוסיף את ההפרש לרווח בין הכיריים למשטח שמולו. גם כך זה רק 110 ס"מ. האם מספיק שם 100 ס"מ? גם קודם הסכמת איתי שזה צפוף.
3. האם המצב הנוכחי מאפשר את פתיחת התנור?
4. אני מסכימה איתך שהשולחן הקטן מיותר. אולי עדיף להוסיף עוד שטח איחסון על הקיר הזה, בעומק של 30 בלבד. עם מדפים פתוחים בחלקו העליון.

תודה

נירה
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון המטבח 02 נוב 2015 19:36 #6

נירה יקרה, בתכנון מטבח יש המוני פרטים שיש לקחת בחשבון, מעבר לטיפים שנתתי שאני מקווה והועילו ולו במעט, איני יכולה להוסיף.
ממליצה לתכנן את המטבח באופן מקצועי, תוך בחינת שאר הבית והתייחסות המטבח אליו,
אז הפרטים הטכניים והמראה הכללי ישבו טוב במקום. בהצלחה רבה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון המטבח 03 נוב 2015 00:09 #7

תודה.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.151 seconds