שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: שאלות מסיימות תיכנון וגם בקשה לחוות דעתכם

שאלות מסיימות תיכנון וגם בקשה לחוות דעתכם 08 נוב 2015 22:02 #1

אז ככה - רכשתי את הערכה וחפרתי בה והתקדמתי לאט לאט תוך כדי מידול בסקצ'אפ.
בהחלט אינפורמטיבי ומלמד. תודה לך.

המטבח שלנו הוא בצורת ר ומשמשת 6 אנשים. בונים בקיבוץ בגליל.
התכנון המפורט גרם לנו לתובנות רבות למשל שלא יהיה לנו מקום לפינת מחשב (שיעורי בית לילדים) ליד השולחן ובכלל - סידר לנו את ההיגיון.
עוד עניין - בגלל שאני קצת הנדימן, יש סיכוי שאני יעשה גם קצת מעבר לתכן, ולכן אני חופר את הפרטים הקטנים לעומק. מתנצל מראש.

יש לי מספר שאלות שלא פתרתי ואשמח לתובנות שלכם :
1. רוחב מגירות - יש לי כרגע מגירות תחתונות (לסירים ודברים פחות נדרשים) ברוחב 1.06 מטר(פנים-פנים)- האם זה גדול מדי ? (יש לי אפשרות חלוקה שונה)
2. האם משטח שיש יכול להיות רחב מה"סטנדרט" למשל 70 ס"מ? פשוט יש לנו הרבה מוצרי חשמל על השיש ויש לי תחושה שמשטחי העבודה נתפסים וחסר קצת מרחב.
3. חילקתי את המגירות מהשיש ומטה ל 15, 30, 30 - האם זאת חלוקה טובה? האם לא כדאי להגדיל את המגירה העליונה? האם להעמיק יותר את המגירה התחתונה?
4. לחם - היכן מאחסנים? יש לי מגירות עליונות נמוכות, ומצד שני מגירות האמצע מצריכות התכופפות קלה
5. הקיר של המקרר הוא דרומי ומול הכיור - מערבי. בכל התכנון של הבית התעקשתי שהאזור הציבורי יהיה בדרום מכיוון שאנחנו אוהבים שמש ואור. אני חושש קצת למוצרי החשמל שכל היום יהיו בשמש. אני סתם פרפקציוניסט או שכך זה אצל כולם?
6. שילוב מגירת ירקות במטבח - עשיתי בצמוד למקרר חזית מרושתת - האם מקובל ? במקביל יש לי אופציה לעשות ארגזי עץ פתוחים בצד השני המטבח בצמוד לשולחן אבל קצת לא במרכז העניינים. מה נראה לכם עדיף?
7. אני אשמח להמלצה על כיור, (אפילו יקר מהממוצע) שייתן לנו תמורה הולמת וכיף לעבוד לידו. מידות הכיור חשובות לי לתכנון האזור שמתחתיו.
8. האם יש פתרון אסתטי ונורמלי - מה עושים עם הסקוצ' והסמרטוט כשרוצים שהם יתייבשו מבלי להוות מפגע ראייתי וסביבתי? :) ראיתי פתרון לשים את זה במגירה מתחת לכיור - נראה לי לא לעניין.

תודה
איל

יש להתחבר כדי להגיב.

שאלות מסיימות תיכנון וגם בקשה לחוות דעתכם 10 נוב 2015 21:41 #2

הי איל,

תודה על רכישת הערכה. אני מאוד שמח שהיא מסייעת לך עם תכנון המטבח.

בחנתי את השאלות והשרטוטים שהעלית. הנה התגובות...

1. אני לא חושב ש-1.06מ' זה רחב מדי. כלומר, זה בהחלט רחב יותר מרוב המטבחים אך לא רחב מדי ומבחינת נפח האחסון זה מצוין ונוח. אפשר כמובן לעשות חלוקה פנימית אם אתה רוצה אך אני לא בטוח שיש צורך בכך.

מה שכן צריך לחשוב עליו הוא שמגירות כאלה עשויות להיות כבדות (אם למשל הן יהיו מלאות בצלחות). מה שזה אומר הוא שהפרזול שקונים צריך להתאים להן (לשאת משקל של עד 70קג לדעתי צריך להספיק), וזה גם עשוי להיות מעט כבד בפתיחה לעומת מגרות צרות יותר.

אני לא בטוח שהדברים הנ"ל הם קריטיים אך היה חשוב לי לציין אותם.

מעבר לכך, החלוקה שעשיתי למגירה האמצעית ועליונה ביחידות התחתונות היא פונקציונלית, אך לדעתי מעט פחות אסתטית ונותנת מראה קצת מיושן למטבח. מהבחינה האסתטית אני חושב שעדיף שכל המגירות ביחידה יהיו באותו הרוחב.

משהו נוסף לגבי משטח העבודה ומיקום מכשירי החשמל - טוב עשית (בניגוד להרבה אחרים) שמקמת את מכשירי החשמל בתכנית על משטח העבודה. כך אפשר לראות בפועל כמה משטח עבודה באמת נשאר לעבודה. עם זאת, משטח העבודה העיקרי צריך להיות בין הכיור לכיריים ולכן אני חושב שאת מכשירי החשמל שמעל משטח העבודה כדאי להעביר לקיר של המקרר מתחת לחלון.

כדאי גם להזיז את הכיריים עוד ימינה כדי לאפשר משטח עבודה גדול יותר. המיקרו גם יכול לזוז יותר ימינה.

2. משטח עבודה יכול להיות יותר רחב (70סמ') אך יש שני דברים שאתה צריך לבדוק ולחשוב עליהם:

האחד - ספקי השיש נוהגים לחשב מטר רץ של משטח עבודה לעומק סטנדרטי של 60-62סמ'. אם תעשה משטח בעומק של 70סמ' זה עשוי להיות מחושב ככפול ולהכפיל את המחיר. אתה צריך לבדוק את הנקודה הזו עם ספקים.

השני - מה יקרה עם עומק הארונות? אפשר לעשות ארונות עמוקים יותר אך הפרזול יהיה יקר יותר. אפשרות שניה היא לעשות ארונות בעומק סטנדרטי ואז ישאר לך מרווח בין הארונות לבין הקיר.

3. חלוקת המגירות בגובה לפי 15-30-30סמ' היא חלוקה מצוינת לדעתי. העליונה מספיקה לכוסות נמוכות, סכום ששת וכדומה. ובתחתונות אפשר לאחסן סירים עמוקים ואפילו קערות או כלים עומדים על הצד (אם יש חלוקה פנימית). בתכנונים שאני עושה אני כמעט תמיד משתמש בחלוקה הזו של 15-30-30.

4. לחם לאחסן במגירת אמצע. אין לי פתרון קסם כאן. הבעיה העיקרית עם אחסון לכם הם הפירורים... צריך לקחת בחשבון שהם עשויים ליפול למגירה שלמטה. לצערי גם כאן אין לי פתרון קסמים... אולי עוד כלי על משטח העבודה? מצד שמאל יש לך אולי מקום לכך.

5. למה שמוצרי החשמל יהיו בשמש? רוב שעות היום השמש מאירה מכיוון דרום אך מוצרי החשמל נמצאים מאחורי קיר ולא חשופים לשמש (אלא אם כן התכוונת למוצרי החשמל הקטנים על משטח העבודה). אחרי הצהרים יהיה אור שמש מהצד אך זה לא קריטי. בכלל, כל העניין הזה לא קריטי לדעתי.

אגב, המקרר צריך דופן של מטבח מהצד הימני שלו. גם כדי לתמוך את הארון שמעליו אך בעיקר כדי לתת למטבח מראה אסתטי יותר.

6. מגירת ירקות צמוד למקרר זה מצוין. זה אזור אחסון המזון וטוב שהירקות היבשים שם.

אגב, המקרר צריך להיות אם דלת הנפתחת ימינה (צירים מצד שמאל) או דלת לצד דלת ולא כמו שבהדמיה (בטח כבר קראת על זה בערכה).

והמזווה - אלה יחידות פנמיות או חיצוניות? אם זה חיצוני אז זה לא ישאר יפה מגירות עד לכזה גובה. עדיף לדעתי שיש נשלפים פנימיים ולא מגירות רגילות.

7. לגבי כיור - קשה לי להמליץ על חומר. סיליגרניט אמור להיות עמיד למדי וגם כיורי חרס. מבחינת הגודל - מינימום רוחב ארון כיור של 65סמ'.

8. מגירה מתחת לכיור קצת לא נוח לדעתי. זו מגירה מורכבת בצורה של ח' (כדי לאפשר מקום לצינורות הביוב ומצריכה לעיתים ארון כיור גדול מהכיור כך שלמעשה היא גוזלת נפח אחסון ממקומות אחרים. אין לי פתרון מלבד משהו הדומה לכיור וחצי עם מקום לסקוצ'ים. אבל זה יצריך ארון כיור גדול יותר.

דבר נוסף - שים לב שכאשר המדיח פתוח אתה כולא עצמך בין משטח העבודה לבין המדיח. אני מבין שיש אילוץ שהכיור יהיה מתחת לחלון וזה בסדר גמור. תמיד יש פשרות ואנחנו נדרשים להחליט מה יותר חשוב ומה פחות חשוב.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

שאלות מסיימות תיכנון וגם בקשה לחוות דעתכם 14 נוב 2015 07:32 #3

עומרי - תודה רבה על התגובה המפורטת.
לקחתי לתשומת לבי ושיפרתי את המודל.
ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא לגבי ההרחקה של הכיריים מהכיור.
המיקום של הכיריים בתכנון הקודם נבעה מהרצון לשמור על משולש שאורך צלעותיו קטן מ8 מטר.
בתמונה המצורפת (לאחר השינוי) משטח העבודה בין הכיריים לכיור הוא 1.8 מטר, מרחק מקרר-כיריים 3.8 מטר וסך הצלעות 8.85 מטר.
האם זה לא מוגזם קצת?

שאלה נוספת - מה המרחק שכדאי למקם בו את השולחן ישיבה מהשיש? כרגע הוא 1.4 מטר אבל נראה לי שצריך יותר

חוץ מזה - את הירקות שבחוץ אנחנו נשים בסלסילות כמו בתמונה המצורפת ונפנה עוד שטח אחסון בארון

שוב - תודה על ההתייחסות
איל

יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.136 seconds