שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עיצוב מטבח

עיצוב מטבח 06 דצמ 2015 09:04 #1

עמרי שלום.

ראשית, אבקש להודות לך על האתר הנפלא שלך. אשתי ואני נמצאים בעיצומו של תכנון מטבחנו הראשון ואנחנו לומדים כל כך הרבה מהמידע שיש באתר ובעיקר מהתשובות המחכימות על השאלות כאן בפורום.

מצ"ב שרטוט של המטבח כפי שהוצע לנו ע"י הקבלן וכן 2 שרטוטים שהכנתי בתוכנת מחשב חינמית שמצאתי באינטרנט. (קח בעירבון מוגבל את השרטוט, הוא לא מדויק על המילימטר, רק כדי לקבל תחושה של מה שאנחנו חושבים לעשות)

השאלות שלי:
1. אנחנו מתכוונים להמשיך את הארונות מעל לתנור בילט-אין למעלה וימינה מעל המקרר. אשתי רוצה לשים מעל לארונות עציצים דקורטיביים קטנים של כ-10 ס"מ כל אחד. מה המרווח שאתה ממליץ להשאיר כדי שהעציצים לא ייראו "מעוכים" בתקרה או נסתרים יותר מדי?
2. בין שני הקלפות ומעל לכיריים אני רוצה לשים קולט אדים. אבל אני מפחד שהקיר ייראה עמוס יותר מדי, מה גם שאשתי רצה שהקיר הזה יהיה עם חיפוי אבנים. יש לך טיפ בעניין? עוד משהו- כנראה נוסיף עם גבס יציאה לקולט החוצה ימינה לכיוון החלון כדי להוציא את הריחות וכו' (עוד עומס על הקיר...)- אתה ממליץ להמשיך את הגבס לאורך כל הקיר הזה בלבד או לכל אורך המטבח גם על הקיר של הכיורים (כיור כפול מטעמי דת)? חשבתי- אולי לשים בו ספוטים להוספת תאורה ממוקדת?
3. אופציה אחרת שחשבתי עליה היא לבנות שולחן בסוף השיש של הכיורים (ולצמצם מקום בשיש בהתאם כמו הוזזת המדיח לארון בצד של הכיריים), שיהיה נמוך מהשיש ויאפשר ישיבה של 3 אנשים על כיסא רגיל ולא כיסא בר. (ראה ציור שהוספתי. תתייחס רק לעניין השולחן המונמך ולא לשאר עיצוב המטבח). השאלה היא- מה המרווח שיש להשאיר במעבר במטבח כד שיהיה נוח לעבור ולא ירגיש חסום או צר מדי?

מידות המטבח- עומק-3.8 אורך- 4.25 אורן מול המקרר- 2.8

תודה מראש!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עיצוב מטבח 07 דצמ 2015 09:04 #2

היי גדעון, אנסה לענות על חלק מהשאלות, במגבלות חוסר המידע לגבי מבנה הדירה באופן כללי. ראשית טוב אתה עושה בשינוי תכנית הקבלן שאינה מוצלחת.
1. יכול להיות נחמד למקם שם עציצים. הגודל שאתה מתאר לא מתאים, עציצים פעוטים בגובה הזה יראו כמו צעצועים, צריך משהו עם יותר נוכחות. הייתי מותירה לפחות 30, 40 ס"מ מרווח. זה תלוי כמובן בגובה הכללי ובתכנית התקרה והמיזוג של הדירה שלכם.
2. צריך לתכנן את הקיר של הקלפות בשרטוט והדמיה מקצועיים, לבחון צורות וגדלים שונים של קלפות\ארונות תלויים. אולי קלפה אחת גדולה טובה משתיים קטנות, צריך לבדוק.
אפשר בהחלט להשתמש בהנמכה פונקציונלית לתאורה.
3. כנראה שניתן למקם שולחן, יש לבדוק בשרטוט עם מידות מדוייקות. אין צורך בתוספת הארון הקטנה כמו בשרטוט שלך בירוק. מעבר רצוי של לפחות 1.10, 1.20.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עיצוב מטבח 24 ינו 2016 10:32 #3

תודה על המענה.
ביקרנו לאחרונה אצל מספר חברות מטבחים כדי להתרשם וקיבלנו רעיונות ופידבקים נוספים על התכנון שלנו למטבח.
אני מצרף מספר אופציות ששרטטתי בתוכנת עיצוב מטבחים שהורדתי מהאינטרנט.
בגדול, אנחנו רוצים מאוד למקם שולחן עם 3-4 כיסאות במטבח, אבל לא מוצאים את המיקום הנכון.
באופציה 1- אנחנו נאלצים למקם את המקרר בנישה בתוך המטבח ליד החלון. רוחב הנישה- 120 ס"מ ולכן ניאלץ למקם את מכונת הכביסה במטבח עצמו ולאבד שטח אחסון יקר. גם המקרר יהיה פחות נגיש. מצד שני- פינת ישיבה מרווחת מאוד.
באופציה 2- איזור הישיבה קטן יחסית- אורך הקיר עליו נשען המקרר הוא 2 מטר. אם נוריד כ-85 ס"מ רוחב למקרר נישאר עם כ-115 ס"מ לשולחן עם בעיית מיקום הכיסאות. בעיה אחרת היא העובדה שהשולחן יהיה נמוך מהשיש ואנחנו מפחדים שזה ייצור הרגשה לא טובה של ישיבה "מתחת" למרחב המטבח. מאידך, המקרר מאוד נגיש לפעילות במטבח.
באופציה 3- רוחב החדר הוא 2.80 מטר. אם נוריד כ-90 ס"מ לעומק המקרר ומטר לאורך השולחן, אנחנו נשארים עם כ-90 ס"מ מעבר בלבד. גם אם נקנה בעתיד מקרר בעל עומק קטן יותר, עדיין רוחב המעבר לא יתקרב ל-1.1-1.2 מטר המומלצים במקרה שכזה.
מה את מציעה? יש לך רעיונות אחרים אולי למיקום פינת הישיבה?
תודה מראש.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.130 seconds
Powered by פורום Kunena
פרזול למטבח חזיתות מטבח חיפוי קיר מזכוכית

תשובות לשאלות קוליות

איך לשדרג מדפים במטבח לבן?

גימור מט או מבריק לארונות מטבח לבנים?

מה צריך להיות גובה מיקרוגל בארון בילטאין?

שאלות ותשובות נוספות? לחצו כאן.

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×

הרשמו לטיפים שלי וקבלו מיידית ובחינם...

  • שיטות עבודה בהן אני משתמש באופן אישי בכל מטבח אותו אני מעצב ומתכנן
  • רעיונות מקוריים שיסייעו לכם לתכנן מטבח סופר פרקטי ויפיפה!
  • מידע שיסייע לכם להוזיל את עלויות המטבח ולחסוך כסף!
  • בונוס - דוח מיוחד עם 10 הטעויות הנפוצות בעיצוב מטבחים וכיצד להימנע מהן
  • אני שונא ספאם ולעולם לא שולח ספאם. כתובת המייל שלכם בטוחה אצלי ולעולם לא אעביר אותה למישהו אחר.

אני כבר חייבת לתת לך פידבק על הטיפים האדירים שלך! העצות מצוינות. הכתיבה קולחת. אתה מחדש לנו דברים. מתייחס למה שחשוב לי מכל: פרקטיות ואסתטיקה. ולא שוכח לדבר על עלויות. לא ראיתי התייחסות כזו בשום מקום אחר.

--ליאת הלפרין. ירושלים

×
מחפשים מעצבת פנים מומלצת?

סורנה כפיר היא מעצבת פנים מומלצת מטעם לימון מטבחים העוסקת בתכנון ועיצוב פנים לדירות ובתים בשיפוץ ודירות קבלן בתהליך בניה.

"כל פרויקט שיפוץ ובניה הוא אתגר מרגש עבורי. יחד אתכם נוכל למצוא פתרונות ולהפוך אילוצים ונתונים קבועים של השטח לבית פרקטי, אישי וייחודי בהתאם לחלומות ולרצונות שלכם."

סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
www.soranakfir.com
054-7202280